Glad såsom fågeln

Kom till soundchecket 17.45 lite smånervös och stel som jag lätt blir när nerverna är i omlopp. Men det lät bra. Tyckte iaf jag där jag stod. Det är så här att det alltid någon som ska klaga över att kören inte hörs i Himlabacken. Men kanske ska flertalet av dem som skriver dessa insändare och sprider denna klagan fundera över vart de står och vad de ägnar sig åt när kören sjunger. Man kanske inte kan stå bakom en dånande brasa och prata med varandra och sen påpeka att ljudet är dåligt och att kören inte hörs!

Nervositeten släppte under genrepet i Fredriceundsskolans matsal och flöt på utan några större missöden. Tempot på "Glad såsom fågeln" är svårt då större delen av kören har ett mycket raskare tempo, som jag delvis har skuld till själv, inövat inom sig och har svårt att följa mitt inslag med angivelse om att sjunga den på fyra. De försöker att sjunga den på två slag vilket blir oerhört fort. För några år sen innan min mammaledighet så ville jag att de skulle sjunga den raskt och på två och det sitter tydligen fortfarande inpräntat i dem. Även jag har tydligen utvecklats *harkel*.
Till övningen kom fyra gästssångare vilket var kul och gav lite extra krydda energi och engagemang både hos mig och kören tror jag.

Framträdandet gick riktigt bra så jag är nöjd. Det lät bra från kören. De som jag pratade med var nöjda och gav endats positiv kritik och kören själva verkade nöjda med sin insats. Så jag lämnar denna valborg med ro i hjärtat och pustar ut och gläds åt att det är 364 dagar tills det är dax för nästa Himlabackenevenemang.

Var på inflyttningsfest hos H och J efter Himlabacken. God mat och dricka och trevligt på alla sätt och vis. Så nu blir det sängen och en förhoppning om att vi alla tre får en skön natt med god kvalitetssömn och att W sover riktigt länge imorgon.

God natt!


Myrstigar

Kikade på kortet till H och J och var inte nöjd med den tomma limegröna biten. Hittade mina älskade myror (så kul att pricka myrstigar lite här och där). Så nu ser det ut så här istället. Fick fota utan blixt så då blev fotot inte så bra bara:(
image68

W har suttit i sin säng och mumsat på russin och kollat på Ensam hemma när jag har suttit med stämgaffeln. När jag kikade in hade hon tagit på sig kepsen och sa "grabbarna G och J har keps på sig och de är coola så jag vill också ha keps". Mitt hjärta smälter och jag var tvungen att hämta kameran och föreviga...


Sköna maj välkommen

Har precis kollat in Cilla Rydinger Alins dirigering och tolkning av "Sköna Maj välkommen" på nyhetsmorgon på fyran. Tycker att det är lite svårt med tempot på den i slutet, när kören kommer in i codan. Sen skadar det inte med lite inspiration inför kvällen. Sen är ju Cilla en underbar dirigent som man kan kolla på när som helst och ännu hellre när hon dirigerar andra saker än valborgssånger. Var med på en körhelg med avslutande konsert (Haydns Skapelsen) med henne för några år sen som fortfarande sitter som ett mycket starkt, positivt minne hos mig.

Gjorde mitt första kort igår kväll. Har inte pysslat sen i december så jag är minst sagt fummlig i fingrarna och har jättesvårt att förverkliga de ideér jag har så det blev ett ganska rent och enkelt kort för att vara mig. Men jag märker också att när jag väl hållt på ett tag så går det lite lättare att chalka andra grejen än det gjorde med första. Pennan är lättare att få rätt på pappret efter en liten stund osv.
Samtidigt blir jag trött och irriterad på mig själv för att jag inte kan få till det som jag vill.
Men nu kanske det blir ändring eftersom jag har mjukstartat lite. Ska organisera upp i mitt pysselrum (läs halv klädkammare) så kanske det  blir lättare att veta vad jag har fö grejer och roligare att sitta där och använda democh vara kreativ.
Sen har min dotter ett enormt behov av att ropa ordet mamma när jag väl sätter mig och gör något eget en liten stund. Tror att hon säger det var tredje sekund ibland. "mamma, kan jag få mjölk", "mamma, jag har bajsat", "mamma, får Mauritz komma ut", "mamma, vart är du?", "mamma, jag vill spela Nalle Puh" osv.

Nu måste jag leta upp en stämgaffel. Gjorde inte det igår *suck*. Jag bör kolla igenom körens starttoner och ta ut dem och dirigera igenom allt innan jag ska hämta synth, förstärkare, notställ och noter.

Trevlig valborg!

image67


Uckulele är min nya grej

Är seg och har lite småont i huvudet och mina fingertoppar på den vänstra handen ömmar lite. Men så blir det om man dricker mycket vin, spelar uckulele i tre timmar och sen ska upp och jobba morgonen därpå!
Gårdagens fest var minsann både trevlig och kul. Ca 45 gäster anlände till Ord och Bild klockan tre och blev indelade i tre grupper. En körggrupp som skulle skriva sångtexter om födelsedagsbarnet, en skulle göra en kortfilm om henne och en grupp skulle spela Nirvanas "Hello" (tror att det var en favoritsång) på uckulele. Jag hamnade i  den sistnämnda.
Tolv pers övade in fem ackord och lite diverse ifyllnadstoner på uckulele. Helt klart en kul grej att tänka på hur det såg ut. Jag satt uppflugen på en mycket hög barstol med benen i kors, i famnen hade jag en illgrön uckulele och vid sidan om mig stod mitt vinglas. Väldigt koncentrerad försökte jag att byta mellan de fem ackorden i det ruffa tempot samtidigt som jag vrålade "hello, hello" i stämmor med han som sjöng. 
Vid sextiden förflyttade alla sig till Terassen i Mariebergsskogen. Vi i uckulelegruppen hade fått varsitt fodral i matchande färg (jag hade ett illgrönt och L ett ljusblått) och med det lilla fodralet under armen, uppklädda, tillsammans med de andra tolv uckuleleseplarna, måste det ha sett ganska lustigt ut när vi stormade in i M-skogen.
Framträdandet var en succe (och det berodde självklart på min insats!) så nu funderar jag på allvar att byta karriär och bli seriös uckuleleplayer. Måste köpa en först bara...
Maten var toppengod och vi hamnade vi ett bord med kul folk, bl.a. TT (bror till Da Buzz sångerska Annika) som jag numera kommer att anlita som trumpetspelare (eftersom han tiggde så om det *ha ha*). Var lite bekymrad ett tag eftersom jag inte kände så många. De flesta var gamla kompisar till L och de hade inte träffat mig tillsammans med honom utan refererade nog honom med AS. Men det var minsann kul. Synd att jag var så trött och skulle upp och jobba tidigt idag bara.

Ska switcha på Bollibompa till W snart och sen måste jag leta upp min stämgaffel inför morgondagens körinsats i Himlabacken. Var så längesen jag använde stämgaffel så jag måste nog öva lite att ta ut de olika stämmornas toner.





Klännningsköp

Är äntligen hemma efter en dag som känns som att den aldrig skulle ta slut. 
Jobbade imorse men kände mig stressad hela tiden för allt i helgen så det mesta blev lite halvbra gjort. Fick iallafall förberett kaffet till söndagmorgonens gästande kör så nu återstår bara att handla fika till dem och om jag gör det imorgon så räcker det om jag är på jobbet 8.30 på söndag. Känns tidigt speciellt med tanke på att W ska med. Men så får det bli.

Var en sväng på stan på lunchen. Var tvungen att shoppa något att ha på mig på morgondagens stora balluns på Ord och Bild. Otroligt nog så hittade jag en så supersöt grå klännig på Vero Moda som t.o.m passade mig, trots att jag inte har gått ner de där fem kilona ännu, så nu hänger den i min garderob och bara väntar på morgondagen. 

Har laddat in lite nya foton som jag tog på W idag när hon hade på sig sina nya Kitty kläder och nu sitter jag och mumsar på en, enligt mig, emellanåt ganska god klassiker, korv med bröd, senap, ketchup och räksallad. Ska avsluta kvällen med ett glas vin. Har varit på kalas hos P hela eftermiddagen och då fick jag tacka nej till vin eftersom jag körde så nu ska jag njuta en stund all by my self ute på altanen.

Trevlig kväll på er!


Mossa

Trött men ganska nöjd har jag alldeles nyss avslutat dagens jobb (fast jag skulle kunna ta tag i att skriva ut musikerinstruktionerna och tillföra de nya förslagen på timmar och arbetsuppgifter eftersom det är min uppgift då jag ska ha högre lön eftersom jag är huvudansvarig av oss musiker, men eftersom något gick snett under A:s tid här så gör jag inte det jobbet ikväll).
Körövningen inför det traditionsenliga valborgsfirandet i H-backen *puh* gick bättre än väntat. Mycket bättre än väntat faktiskt då kören bestod av få korister ikväll. Var många som ringde under kvällen och meddelade att de inte kunde komma. Men det gör ju inget eftersom det blev bra ändå.
Jag bävar lite inför måndagkvällen. Gillar inte att stå i centrum på sådana jippon, speciellt inte nu då jag har varit ifrån det under några år, men det är bara att bita ihop och koppla på autopiloten. Testning av ljud redan 17.45 och sen övning i matsalen och sen är det dax. Ska bli skönt när det är över och vi ska till H och J som har inflyttningsfest.

I äkta DH anda läser  jag, begrundar och tar till mig deras husmorstips som finns på kanal fems hemsida.
För er som inte kikat där än så kommer "så tar du hand om ditt hem" tipsen här:

::
Gräsmattan säger mycket om familjens sociala status. Det är däför viktigt med en grön, tjock och kortklippt gräsmatta. Vattnar gör du i gryning och ogräs ränsas bäst under kvällstid. (Jag ska alltså hem och rensa ogräs nu?? Dessutom består vår gräsmatta av mossa. Den är iofs tjock.)

:: Våttorkning av fria ytor och dammsugning bör genomföras två gånger i veckan. En gång i veckan bör alla golv våttorkas. Fönster bör putsas vår, sommar och höst. Handdukar bör bytas en till två gånger i veckan. (Ska man putsa fönstrena tre gånger om året?!)

:: Att baka sitt eget bröd är kostnadseffektivt och trevligt. Frys in bröd som ej ska förtäras inom ett dygn för att slippa den torra skorpa som lätt kan uppstå. En paj gjort med säsongens smaker och en skvätt vaniljsås uppskattas säkerligen av familjen under lördagen. (Tur att det finns Mc Donalds. Undrar vad säsongens smak på paj är just nu...)

Nu ska jag hem och rensa och dra fram vattenslangen så jag inte behöver slita i gryningen utan kan stå halvsovandes med tandborsten i munnen och vattna min tjocka mossa...

Den blomstertid nu...

... med ny text...

Den baddräktstid nu kommer,
när magen är för  stor.
Då valkar bara sväller,
och celluliter gror.
Generande  behåring,
lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring,
vi  stannar inomhus.

De krav som sommar´n ställer,
förstör vår  ledighet.
Vi sitter där å gnäller,
fy f** vad jag e fet.
Fast vem vill motionera,
när man kan sitta still.
Nej låt oss revoltera,
vi tar en  kaka till!
 

Känner mig själv nu!

Har hittat mig själv och fått veta saker som jag inte hade en aning om att jag gillar att göra.
Surfade in på kanal 5 och gjorde testet "vem är du mest lik av hemmafruarna på Wisteria Lane".
Resultatet:
Du är mest lik Bree van de Kamp (hjälp!).

Du är en god mor och en god fru och gör allt för att behaga din familj. Dina grannar avundas dig men kan också skrämmas en aning av ditt överförnuftiga jag (så det är därför som mina grannar söker så lite kontakt med mig).

Du gillar:
Public service, storhandla, brodera, trädgårdsskötsel, baka kakor
(ja att göra chokladbollar kan va riktigt kul ibland).

Du gillar inte:
Dokusåpor, Long Iceland Ice Tea, Christina Aguilera, lägenheter, otacksamhet
(Big Brother, Farmen och Robinsson *snyft*).

Kanske borde jag vara rädd för mig själv och varna människor i min närhet...
Jag som vill va Lynette Scavo! 
Fyrabarnsmamman som rusar runt mellan att arbeta 100%, ta hand om barnen, behaga mannen och ändå lyckas vara kreativ i tanken. Som kan verka smått förvirrad men har läget under kontroll, utåt sett, och som trots att hon glömt barnen i affären, låst in nycklarna i bilen och tagit sina barns adhd medicin kan komma på smarta lösningar som oftast innehåller enorma känslosvallningar (allt från mordiska uttalanden till grovt hångel).
Det är jag i ett nötskal, eller hur? *S*

Bree Van Der Kamp & Lynette Scavo
image62image63


Papperskorgen

Skulle rensa papperskorgen på datorn och hittade en massa gamla bilder, worddokument och en hel massa annat som jag inte vill ha kvar längre.
Hittade också sparade ord som jag inte läst sen oktober 2005. Känner mig nockad och gråtfärdig efter att ha läst dem pånytt. Vad en upplevelse sätter sig i kroppen. Vad lätt det är för kroppen att ta fram den upplevelsen.
Men så var det det där, som jag har så svårt med, att kunna leva totalt i nuet. Nu är det april och året är 2007
Mycket har hänt men NU är NU!
Aldrig någonsin mer bara.
Never!

Valde att klicka på töm papperskorgen så nu är orden borta. 
För alltid.


 


DH

Ännu en arbetsdag är slut.
Tur att det är DH ikväll. Behöver lite spännande intriger, garv och psykotiska relationer i mitt liv. 
Inann dess blir det Äntligen hemma och det tänker jag minsann se ikväll även om jag ska lägga W. Får bli i en snabbsaga om bergatrollet i någon av reklampauserna.

Over and out!


Jag har inte körförbud längre!

Från och med i dag kör jag åter igen lagligt i trafiken.
Har inte vågat skriva det men jag har kört runt med min lilla corolla med körförbud sen i februari. Glämde bort att jag skulle på besiktning och sen fick jag för mig att jag hade en tvåa på skylten (skattemärket är en tvåa) så då tänkte jag att det var ingen brådska. Har en nia!
Måste erkänna att det varit jobbigt att köra bil den senaste veckan.
Men nu är det bara att bränna på igen för lilla sportbilen smet lätt igenom besiktningen. Kunde inte låta bli att tuta när jag och W åkte därifrån i förmiddags!

Har sytt gardiner till altanen idag. Hittade ett lite tjockare tyg på Ikea i fredags som jag sydde en bred kanal på så man kan dra det vart man vill ha det beroende på hur solen skiner. Inser att det måste nog bli nya dynor till möblerna också för det skär sig något enormt nu mot gardinerna.

Ska gå och sova nu tänkte jag. Är så stinn i magen trots att det är flera timmar sen vi åt kvällsmat. Hemmagjord potatismos, köttbullar, ärter och lingon lägger sig som en stock i maggen...

Gardiner på altanen

Sytt gardiner till hallen som inte ska konkurrera för mkt med tygtavlan

Har börjat att fixa lite i allrummet men vet inte riktigt hur jag vill ha det

Byrån i sovrummet


I2 marten

Sitter ensam vid köksbordet. L sover och W sitter på sitt rum och ser på Barbie. Är tung i huvudet och fortfarande trött så jag borde gå och försöka sova lite till men kan inte komma till ro och slappna av så det är ingen idé.
Har sovit dåligt och osammanhängande inatt. >Eksemet har kliat och gjort ont. Jag måste försöka att komma iväg till en doktor och få en stark cortison som tar bort det så det inte pendlar så här och blommar upp var femte dag.

Igår var jag och W på I2 marten tillsammans med S och V. Var inte så många knallar så vi gick ganska snabbt igenom. Höjdpunkten var karusellerna. Barnen åkte två stycken tillsammans och sen åkte vi alla fyra hundberg och dalbanan. Den gick faktiskt riktigt fort i några av svängarna och W älskade det.

Blev även en tur till Bergvik där jag och W kom ihop oss efter några timmar och blev sådana ovänner att hon skrek från Maxi och ända ut till bilen och en lång stund efter att jag hade satt henne i bilen. Hon slog mig mot mig och ville absolut inte åka hem. Var både ledsen och jättearg och trött.
När hon lugnat ner sig i bilen så bad hon om förlåt flertalet gånger och sa att hon ville åka tillbaks. Hon ville leka med V och att det var V som hade jagat henne och det var därför som hon hade sprungit.
Blir paff att hon är så stor och pratar med mig så samtidigt som jag blev chockad över den enorma ilska hon visade. S såg och följde allt ihop och gav mig positiv feedback på att det var bara att ta med henne till bilen och sätta hårt emot. Fast det kändes jobbigt inombords.

Kvällen slutade iaf bra med cykeltur till A och L där vi blev bjudna på mat och vin.
Drack ju vin i fredags (var på Ikea på dagen!) också när L och jag hade vuxentid och var på Fontana Di Trevi och åt god mat. Avslutade kvällen med att se en film, Sunshine, som var usel för min smak. Jag lyckades somna två gånger men vaknade lagom för att se slutet.

Nu ska jag dricka kaffe och ta en Treo så att huvudet blir lugnt. 

W & V mumsar på sockervadd

Elefantkarusell

Marknadsklubba som ingen av tjejerna tyckte om mer än i fyra minuter




 

Kväll

Hämtat W, ska äta snabbkvällsmat och snart iväg igen tillbaks till jobbet.
Körövning ikväll så kvällen blir lång. Men det blir nog kul när jag väl kommer igång. Ska bli skönt att fokusera på något så tankarna inte snurrar runt och så att den fadda smaken och osköna känslan i kroppen kanske kan ge vika för en stund.

Kompningen gick ok. Var en slammrig flygel med djupt anslag så jag kunde inte spela som jag brukar och blev lite hämmad av det. Hann få två påpekanden av två olika människor, varav en strax innan vi skulle börja, om att jag inte skulle dränka sången som en annan gång. Är inte så himlans lätt med det instrumentet. Lokalen förstärker dessutom ljudet ganska rejält. E sjöng bra iallafall vilket kändes oerhört skönt:)


En morgon

Bär fortfarande med mig morgonens grå moln.
Fel? Jag? Nä, inte bara jag.

Ska iväg och ackompanjera E i Norrstrand nu.







Smått förvirrad

Idag har jag verkligen lyckats med att virra till det. Trodde att jag var ganska skärpt i tanke och handling men börjar så smått att tvivla på mig själv.
Gick upp strax före sex imorse, smög iväg innan W vaknat för att åka med bussen 7.10. Gick hur bra som helst förrutom att jag frös som bara den om fötterna som jag envisades med att ha barfota i mina små svarta (!). In till stan och satte mig för att fortsätta frysa och vänta på 13-bussen som skulle ta mig till jobbet (den lilla sportbilen stod ju hos Toyota för lagning av tutan). När bussen kommer så rotar jag i min väska för att få fram biljetten från den första turen så jag kan åka på den igen. Hittar då L:s bilnycklar! (som jag hadelagt i min väska efter gårdagens körning till ridskolan). 
Ringer honom och då är klockan kvart i åtta. Han håller på och gör i ordning W som ska till dagis och själv behöver han bilen i jobbet och måste alltså ha nycklarna.
Jag ringer till jobbet och en kollega lovar att hoppa in och spela i mitt ställe. Kollar sen buss tillbaka till Stodene men det går ingen på ett tag. Ringer farfar, som sover. Han lovar att komma till stan och hämta nycklarna och sen åka hem till L med dem.
Springer till biblioteket och fläker upp hans bildörr vid ett rödljus och slänger in nycklarna. Sen springer jag tillbaks till torget och ser att bussen står inne så jag rusar och tänker att jag tom kommer att hinna i tid till jobbet.
Sitter på bussen och förundras över mig själv när de säger "nästa Biltema".
Jag sitter på fel buss. Har hoppat på direktbussen till Bergvik!
Går av vid ett ödsligt Bergvik och sitter där och fryser i åtta minuter innan bussen till Wåxnäs kommer och jag åtminstone kan bli insläppt på den och sitta och vänta i värmen.
Fokuserar under hela bussresan på att gå av vid rätt hållplats och är på jobbet vid halv nio.
Till saken hör att jag igår frågade B om bussarna, tider och restid vid byte m.m. så jag verkligen skulle ha koll.
Ska jag skratta eller gråta...?!?!

Lilla bilen hade fel på kablarna och det kostade mig 730 (!) kronor att få tutljudet tillbaks. Vilket pris!
Kommentarer som "behöver man verkligen en tuta" och "men visst går den igenom besiktningen utan tuta" har duggat halvtätt de senaste dagarna. Var så skönt när AD ringde i em. Jag sa att jag hämtat bilen och fått mitt tutljud tillbaks. Hon sa: "oj vad jobbigt för dig att ha varit utan tuta så aggresivt som du kör". Hon känner minsann mig. Jag tror ju fortfarande att i Sverige gäller samma som när jag körde runt Triumfbågen i Paris. Massor med filer, inga linjer och en bunt med avtagsvägar som man inte kan köra av på om man inte gasar på, svänger rakt ut och, det viktigaste, TUTAR!

Avslutar dagen med de S:s uttalande vid frukosten på jobbet imorse. 
LB frågar: "Vad är det för ost"
MKS: Det är dansk prästost
Jag (med gäll röst): Oh fy det vill inte jag ha!
S: Nä det går inte ju inte ann(e)

*ha ha ha*

Gonatt!


Ett, två, tre

Vad allt ska krångla och ta min mycket välbehövliga energi ifrån mig.
Krångel nummer ett.
Trodde att försäljningen av Wega skulle vara avklarad igår. Men sent igår fick jag mail från LA att J krånglade. För att summera det hela så har veterinären som gått igenom Wega hittat stelhet i höger bakben. Hon vill inte sträcka ut det riktigt och inte heller gå upp i en ren höger galopp. Brallar och flänger bara och om hon mot all förmodan skulle komma igång bra så orkar hon inte merän två minuter. Men vaddå - hon är otränad och omusklad för att hon har haft föl! Dessutom blev hon inriden före hon blev med föl och visserligen tränades hon då flera dagar i veckan (enligt LA) men är trots allt grön.
Allt detta är enligt J. LA säger att hon gick igenom besiktningen vilket J fick erkänna också men hon pushar nu för stelheten för att få ner priset. Det kan vara en foglossning som går bort med träning, en benbit som lossnat som gör att hon inte kommer att hålla eller bara en sträckning efter en brallning i hagen.
Eftersom försäkringen har upphört så förstår ju jag att om det, mot all förmodan, skulle va något allvarligt så är ett nytecknande av en liv och veterinärsförsäkring med 30 kerensdagar inte något bra.
Orkar inte hålla på fram och tillbaka mer utan nu får det va nog. Är inte nöjd men Wega kommer att få det mycket bra på sitt nya ställe med modern lösdrift, hästkompisar och bra träning. Om hon håller vill säga...

Krångel nummer två.
Tutan på min lilla sportbil fungerar inte och den hade inte "bara" oxiderat som de på verkstan trodde som försökte hjälpa mig i måndags. Nu står den på Toyota och utan tid för lagning (fanns ingen förrän den 30 april) kan jag inte mer än att hoppas att de får en lucka nångångmellan 06.00-18.00 imorgon och att det inte kostar shortan.

Krångel nummer tre.
Min oro för mina hus- och lägenhetsaffärer under 2006. Sålde hus, köpte bostadsrätt. Sålde den och köpte hus. Uppskov och blanketter hit och dit. Det mesta snurrar runt. Tror inte att det kan ha blivit något fel men allt är så rörigt så innan något är bekräftat så oroar jag mig.

Annars är det ganska lugnt på Melonvägen...

Fotade W
lite (klicka på bilderna) när vi var ute i eftermiddags samt när hon invigde sin nya gymnastikdräkt. Hon bjöd på dans och sång i vardagsrummet till Jessica Anderssons schlager "Kom". Den sången kallar hon "vår sång" och kan texten alldeles för bra...

Nöjd W framför spegeln

Står på ett ben

Hopp!

Mys framför kameran



Glassmys

Roliga miner med munnen full av glass

Hmm... Mina rabatter!

Full fart!







Barncykel

Måndag. Underbara lediga måndag. Men.... Varför blir den alltid så fullspäckad av saker som måste/borde uträttas. Jo men det är ju klart att när man är ledig så måste/kan man ju ta tag i saker som man inte hinner att göra när man jobbar. Men ändå. Skulle vilja sitta och njuta av solen men har en del att fixa med.
Har ringt till alla instanser jag kan komma på som skickar ut årsbesked. Jag kan nästan inte hitta några av mina årsbesked. De måste har försvunnit i flytten. Känns något typiskt mig. Men nu är det iaf fixat och alla skickar nya till mig i denna veckan så jag kan vidarebefodra dem till Skåne. Skönt!

Jag och W ska på fortföljningssamtal på dagis kvart över elva idag sen tänkte jag hinna med en tur till Götes som ska kika på min tuta på bilen som inte fungerar. Ska även till cykelhandlaren på Våxnäs och kolla om det finns någon cykel som jag skulle kunna tänka mig att köpa och som jag når ner till tramporna på! Den jag har nu köpte jag begangnad efter att min förra blivit stulen *snyft*. Har sänkt sadeln så mkt det bara går men den är ca 1 cm för hög ändå. Det är ju ok om man inte cyklar några längre sträckor men om jag ska börja cykla till jobbet så kommer jag få stå upp efter halva vägen. Hoppas också, om det finns någon lämplig, att han kan tänka sig att byta in min nuvarande.
Jag och L var på Obs i lördags och där provade jag några cyklar. En kändes bättre än de andra det var bara det att när vi kollade på lappen som satt fast runt styret stod "barncykel" och upp till 16 år på den *S*.

Återkommer med uppdatering om hur det går i sökandet efter en icke för hög cykel.


Strumplös

Jisses vad det är varmt och soligt idag.
Var 8 grader redan 8.40 imorse när jag åkte till jobbet vilket gjorde valet lätt - blev premiär för skor utan strumpor. Hittade en av kassarna med skor sen flytten och i den låg mina svarta Vagabond som fick inleda årets strumplösa säsong.

L åker motorcykel, G är på fotboll, E säljer Aftonbladet och ska slinga håret på farmor, W pysslar med något på sitt rum så det är bara för mig att ta mitt kaffe och gå ut och njuta en stund av solen inann det är dax för dagens andra jobbpass.




Lördag

En halv seg lördag har redan passerat och jag har inte gjort nångting vettigt ännu.
Kanske är det bra att slå ner på tempot en del men jag har ju svårt att vara slapp när jag vet att det finns massor som står och väntar på att jag ska få tummarna loss.
Hoppas på en tur till Obs under eftermiddagen och kanske finns det där något som kan användas till fönsterbänkar i de små takfönstrena på ovanvåningen.
Allrummet där uppe är nu det rum som fått minst uppfräschning både vad gäller renovering och inredning. Ska försöka att komma iväg till Ikea under veckan som kommer eftersom det inte blev av i fredags. Kanske kan jag hitta något lämpligt och behövligt där.

W är bättre idag och skulle helst vilja gå på en promenad men hon känns fortfarande varm så det blir till att ta det lugnt hemma istället. Har fått i henne ett ägg, en isglass och en halv macka med smör. Alltid något.

E har slingat håret på mig idag. Hade en grymt mörk utväxt som jag inte trivdes med. Blev dock inte av med den så mycket som jag hade hoppats eftersom jag alltid får panik när blekningsmedlet verkar. Tror att det blir gult om jag inte sköljer ur det men sen när jag gjort det så är det inte så ljust ändå.
Det blev helt klart bättre än förrut iallafall.

Nu ska jag leta fram årsbesked och huskontrakt så deklarationsmannen kan göra sitt jobb. Skulle egentligen vilja sitta ute på altanen och få lite sol på min glåmiga hud men det får vänta ett tag ännu.

Mörk hårbotten...
image40

Klet i hela huvudet
image41

I rabatten på Melonvägen
image42

Fredag kväll

W har fortfarande feber fast den verkar ha gått ner lite så ikväll har hon suttit med i tv soffan och kikat på Tomorrow never dies. Spännande att se hur det går för den där killen som hon kallar Mr Bond.

Jag tog tag i nedanvåningen under efter middagen och dammsög och torkade lister och golv med lite assistens av L. Vi har fått myror i köket och jag som avskyr kryp. Har sprejjat i två dagar både inomhus och utomhus och nu torkade jag rent listerna där de små kräken låg döda. Verkar ha hjälpt för för nu är det myrfritt. Iallafall just nu.

Har ätit karré och sallad vilket ju är helt ok mat med tanke på min planerade viktnedgång fast det som inte blev så bra är att vi åt alldeles nyss. Lite för sent att proppa magen full med mat (och vin) så imorgon kommer nog vågen inte visa neråt.

Ska bänka mig i tvsoffan och se en hyrfillm innan det blir sängen. Troligtvis kommer jag att somna innan den är slut...

En köksö med en sjuk W på
image38


Halstablett i rumpan

Blidde inget Ikeabesök för moi idag.
När jag kom hem från gårkvällens körövning så hade W feber. Låg i sängen och ojjade sig och sov oroligt.
Jag som hade sett framemot att tillsammans med LB och S få en heldag i Örebro. Tilläggas ska att sen vi flyttade hit så har jag, förrutom några timmar två kvällar då jag varit hos M, inte hittat på något ensam, bara jag (förrutom mina torsdagsjobbkvällar)!
Visst kan jag som L sa åka dit imorgon då han kan va hemma med W men då blir det ju bara jag. Inte samma sak.
Etersom jag blev ganska ledsen så sa E att hon kunde passa W tills L slutade jobbet. Det betyder ju att jag skulle kunna åka. Men, då hade L nöjjesplaner som var viktigare än mina. På frågan om det var ok att jag åkte med, eftersom E ställde upp som barnvakt, fick jag inget svar. Alltså kan man inte ta det som ett ok och då känns det inte kul att åka.

Lilla W har jättehög feber. Är alldeles varm och rödmosig och pratar osammanhängande med gäll röst. Hon säger att det är spindlar som kryper på mig, att L ska ta med sig sin vita halsduk till jobbet (han har aldrig haft en vit halsduk) m.m. När jag skulle bära ner henne till hennes egen säng så sa hon, när hon fortfarande låg kvar i sängen, "nu mår jag bättre för nu har jag tagit en halstablett i rumpan". Sen när hon kämpat sig ut sängen så märktes det att hon långt ifrån är ok. Min lilla skrutta.

Ska åka iväg till Ica och handla lite lunch, glass och tvättklämmor nu.
Skojjigt värre!


 
       

Sambotjock

Har surfat runt lite (till ett enormt brummande ljud från min dator, låter som ett flygplan som är på väg att lyfta) och jisses vad det finns många som bloggar om mode och shopping.
Klickade runt bland kategorin "de mest aktiva" här på blogg.se och kläder åter kläder. 
Vårvädret i kombination med modebloggarna gör att jag helt klart lite sugen (även om jag inte stannade länge på sidorna) på att shoppa både kläder och skor.
Skopunkten "ta 3 betala för 2" *lovely* ligger väldigt högt upp på shoppinglistan för tillfället.
Ska dock vänta lite med klädshoppingen tills jag har gått ner de kilona som jag har lagt på mig sen augusti. Finns tydligen ett ord för den sortens växande som jag har hamnat i. Heter att jag har blivit "sambotjock" sa M häromkvällen.
Betyder det att ens sambo har påverkat en att äta mer? Äta onyttigare? Att han också är tjock och att det har smittat av sig på mig? Till saken hör att L kämpar för fullt och har gått ner 7 kg. det är alltså bara jag som har blivit sambotjock eftersom han går ner i vikt. *fnys*

Nu tar jag en paus tills det är dax för kvällens jobbpass.

Ps Jag ska till Ikea imorgon *tjoho*.


Vårsång

Så var då äntligen påskmaran 2007 över och kan läggas till arkivet. Om man ska bedömma prestationerna, vilket man vekar skulla göra nu för tiden, så blir det sisåhär:
Långfredagen - bra, påsknatten - hmmm, påskdagen - bra.
Tror dock inte att det märkes så mycket för de som lyssnade på påsknatten låg nog mest hos mig själv.
Skönt iallafall att det är ett helt år till nästa påsk!

Påsklov denna vecka i Karlstad vilket gör att det är ganska behagligt lugnt på jobbet. Inga barnkörer dock är det vuxenkör as usual på torsdag. Håller på med nästa evenmang som sjungningen på Valborg. Har aldrig gillat valborgsjippot något speciellt så det har varit gött att A haft det i två år nu. Men i år är det min tur igen.
Har letat lämpliga sånger idag. Varenda sång heter ju "vårsång". Fast de är inte kända under namnet "vårsång" utan t.ex Hör hur västanvinden susar och Glad såsom fågeln.
Säger man att kören ska sjunga vårsång av Prins Gustaf i arrangemang av David Wikander vet nog ett fåtal vad det är för sång men säger man att sången Glad såsom fågeln i morgonstunden ska framföras vet nästan varenda människa vad det är frågan om.
Tror jag iaf...

Ska till Obs och lämna tillbaks diverse sladdar nu och sen till dagis. Idag är det ju tisdag och det betyder ridning för W. Jag tycker det är minst lika kul som henne.
För en vecka sen gick det verkligen toppen på ridningen. Hon red Mynta utan gnäll. Sa bara ca tio gånger att "där är Prinsen", "mamma kolla vad Prinsen gör" osv. Hon äslkar verkligen den där lilla bruna hästen. I bilen på väg till ridskolan får jag peppa henne och förklara att man inte kan få rida samma häst varje gång. Men det är inte lätt att förstå när man är tre år och så kär i Prinsen som hon är. Hon kan inte gå ifrån stallet utan att säga hej då till honom även om hon inte har ridit honom på lektionen. Sen får man kolla henne efter lektionen när sadel och träns ska av för annars smiter hon in till honom och ska ta av hans träns trots att den som red Prinsen vill göra det själv.

Hepp!

Liten påskkärring med katten Maja
image34

Marknadskarameller måste vi ha!
image35

Giraffkarusell...
image36

Full fart framåt!
image37


Många fula ord blir det

Idag har det varit premiär för påtning i melonherrgårdens trädgård. Mamma och pappa fixade med kantning av häcken och själv tog jag mig an att kanta och rensa rabatterna. Inser att det kommer att ta tid att få i ordning och jag har fler än en gång idag tänkt tanken att det vore undbart med ett helt nybyggt hus där man fick anlägga trädgården från the start så som man vill och med vad man vill. Den tanken har ju slagit mig även när jag fixat inomhus men nu kändes nog ännu mer så.
Visste inte att jag kunde så många fula ord som jag använde under de ca fyra timmarna det tog att få bort de förbaskade marktäckarna av diverse art och fysiskt tillstånd som hade vuxit i hela rabatten längs med altanen . Grävde, hackade och drog så jag både fick ont i ryggen och lite näsblod. Svor också över de fula stubbarna som fanns kvar och som jag inte kommer att lyckas få bort utan maskiningrepp från högre instans vilket blir ett annat år.

När jag kom hem från jobbet imorse så hade W enligt mamma och pappa stoppat in en pärla i näsan. Jag kunde inte se någon och inte de heller så antingen fastna den inte eller så hade hon redan fnyst ut den.
Börjar bli lite mycket influens av Astrid Lindgrens filmer. Hon har klippt sönder sin klänning efter att ha sett Lotta på Bråkmakargatan och nu pillat in saker i näsan som Lisabeth gör i Madicken. Vad ska det bli härnäst??
Ska hon hoppa från taket eller bjuda in alla grannarna till att äta upp vår julmat *fniss*. Skulle va nått det!

God mat och rött vin gör mig trött och imorgon är det premiär (många premiärgrejer för oss nu...) för oss att gå påskparaden i Karlstad (om nu W vill det imorgon).

Trevlig kväll!

Gästtoa före renovering
image32

Gästtoa under pågående renovering
image33


Drag i tyget

Påskmaran är startad och i rullning. Iofs så startade den redan i måndags kväll men eftersom jag har varit ledig tisdag och onsdag så är det idag som det känns på riktigt. Konstaterar något halvtungt att det är långt kvar tills på söndag lunch när spelningar och körsjungningar är över.
Har fått andra mål, intressen och inriktningar i livet som gör att jag inte brinner lika mycket för dessa stora uppdrag längre. Är helt klart skillnad att jobba storhelger nu mot innan W, familj och hus fanns. Fast jag är ju sån som person att jag oftast tycker att det är jobbigt innan jag börjat spela eller öva med kören. När jag väl kommit igång så är det nästan alltid kul.

Idag har jag (med lite hjälp av mamma och pappa) köpt rundstavar, sytt taveltyg och satt upp tygtavlan i hallen. Blev sisådär nöjd med den. Gillar tyget (marimekko) men upphängningen blev inte super. Gjorde hål i tyget på baksidan av kanalen för att staven med tungt tyg (4,5 m) skulle hålla sig på skruvarna. Då drog tyget sig så nu är det lite skrynkligt längst upp och hänger med en liten dragning åt höger. Men man tänker nog inte på det när jag blir klar med hallen. Ska ut och leta en pall och någon slags ljusstake som ska sitta på samma vägg som tyget. Borde ju försöka att komma iväg en sväng till Ikea men då får väl samtliga i omgivning fnatt på mej...

Ååh vad jag gillar T som renoverar vår gästtoa. Han är verkligen super duper duktig. Inte för att jag vet så mycket om badrumsrenoveringar *harkel* men fin fint blir det och fort går det:)

Tygtavlan i hallen
image28

Påskutställning...
image29
Klädprovning inför påskfesten på dagis
image30
Glad påskkärring
image31



Panik! +

Känner lite småpanik inombords då jag inte hittar min gula mapp med veckans alla noter (j**** virrhöna).
Vet att jag hade dem i torsdags efter körövningen och att jag tog hem dem för att jag i samma mapp hade två noter som E skulle ha. I Fredags fick jag inte med mig dem hit och då var jag helt säker på att de låg vid vattenkokaren hemma. I helgen har det varit fullt ös så jag har inte haft tid att öva och då inte heller saknat dem.
Hade ju inte gjort något om det inte var för att alla mina eget skrivna förspel till hela påskveckan ligger i mappen. Varför har jag på alla dessa år som jag har spelat på påsken inte tagit några kopior på dem!?!?!? Skit!
Har letat överallt på jobbet och i bilen så nu blir det till att åka hem och riva upp och ner på huset.

Lite småkonstigt att jobba en måndag. Det händer typ två gånger om året. Mamma och pappa kommer hit från skåne idag så då passar det bättre att göra så här. Men innan de anländer ska jag ha hunnit fixa lite småsaker så nu blir det Bergvik sen en snabbtur till stan och sen notletning, övning och spelning ikväll.

Annars har helgen bestått av promenader runt Melon lane, jobb och rött vin. Har lyckats hamna på återvändsgator två gånger där det inte gick att ta sig vidare. Igår kväll var jag och E totalt ute och snurrade. Trodde att vi var på väg hem efter en halvtimmes promenad men gick i fel riktning men precis då kom B gåendes och visade åt vilket håll vi bodde på, vilket var åt det motsatta mot vad vi gick åt. *suck*.

Ska köpa the!

image22
Underbart löv som jag hittade på Mique
image23
Del av vardags/tvrummet
image25
Farmor & farfar bjöd på påskpyssel
image26
Stor koncentration!
image27
W & M


18.20
Paniken och ångesten

är ett minne blott. Jag hittade tillslut mappen med noterna ute i ungdomsrummet. Det är inte lätt att hitta bland alla rummen i Melonherrgården *ha ha he he*.

Nu är det dax för spelning.









Startsida
Helen

Kontakta mig

husnrnio@hotmail.com
En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0