Glad såsom fågeln

Kom till soundchecket 17.45 lite smånervös och stel som jag lätt blir när nerverna är i omlopp. Men det lät bra. Tyckte iaf jag där jag stod. Det är så här att det alltid någon som ska klaga över att kören inte hörs i Himlabacken. Men kanske ska flertalet av dem som skriver dessa insändare och sprider denna klagan fundera över vart de står och vad de ägnar sig åt när kören sjunger. Man kanske inte kan stå bakom en dånande brasa och prata med varandra och sen påpeka att ljudet är dåligt och att kören inte hörs!

Nervositeten släppte under genrepet i Fredriceundsskolans matsal och flöt på utan några större missöden. Tempot på "Glad såsom fågeln" är svårt då större delen av kören har ett mycket raskare tempo, som jag delvis har skuld till själv, inövat inom sig och har svårt att följa mitt inslag med angivelse om att sjunga den på fyra. De försöker att sjunga den på två slag vilket blir oerhört fort. För några år sen innan min mammaledighet så ville jag att de skulle sjunga den raskt och på två och det sitter tydligen fortfarande inpräntat i dem. Även jag har tydligen utvecklats *harkel*.
Till övningen kom fyra gästssångare vilket var kul och gav lite extra krydda energi och engagemang både hos mig och kören tror jag.

Framträdandet gick riktigt bra så jag är nöjd. Det lät bra från kören. De som jag pratade med var nöjda och gav endats positiv kritik och kören själva verkade nöjda med sin insats. Så jag lämnar denna valborg med ro i hjärtat och pustar ut och gläds åt att det är 364 dagar tills det är dax för nästa Himlabackenevenemang.

Var på inflyttningsfest hos H och J efter Himlabacken. God mat och dricka och trevligt på alla sätt och vis. Så nu blir det sängen och en förhoppning om att vi alla tre får en skön natt med god kvalitetssömn och att W sover riktigt länge imorgon.

God natt!



Kommentera
Postat av: Tiagirl

*phu* NUUU är jag ikapp!!!! Och ska läsa hela tiden!!! Nu har jag ett gäng andra med att plöja ikapp fast dom vet jag inte skriver så mkt. Inte lika kul heller! ;) Härligt att scrappandet kommit igång igen, här ligger det på is. Packade ju ihop allt *s* och jag har väl fått upp det igen men drar mig ändå... KÄNNER inte för det. Och när man väl gör det, känner för det alltså så är ju kl typ 22. *suck*

2007-05-01 @ 10:31:09
Postat av: Lottis

Hej hej! Ytterligare en lunare som bloggar :-) Själv skriver jag inte mycket alls på lunar längre. Enklare och roligare att blogga här. Fasen, imponerad av dig! Skulle nog aldrig klara av/våga att dirigera en kör... Jag nöjer mig med min plats i altstämman. Vårt framträdande igår kväll gick bra, även om vi missade på några ställen... Ha en bra Första Maj! Kram Lovely_Lottis

2007-05-01 @ 11:15:22
URL: http://charlotte77s.blogg.se
Postat av: linda

Hej hej tack så mycket, hoppas du haft en trevlig valborg! kram

2007-05-01 @ 16:36:52
Postat av: a

Gillar din blogg hördu!! :)



2008-10-23 @ 21:56:04
URL: http://fyraminuter.blogg.se/

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0