Mossa

Trött men ganska nöjd har jag alldeles nyss avslutat dagens jobb (fast jag skulle kunna ta tag i att skriva ut musikerinstruktionerna och tillföra de nya förslagen på timmar och arbetsuppgifter eftersom det är min uppgift då jag ska ha högre lön eftersom jag är huvudansvarig av oss musiker, men eftersom något gick snett under A:s tid här så gör jag inte det jobbet ikväll).
Körövningen inför det traditionsenliga valborgsfirandet i H-backen *puh* gick bättre än väntat. Mycket bättre än väntat faktiskt då kören bestod av få korister ikväll. Var många som ringde under kvällen och meddelade att de inte kunde komma. Men det gör ju inget eftersom det blev bra ändå.
Jag bävar lite inför måndagkvällen. Gillar inte att stå i centrum på sådana jippon, speciellt inte nu då jag har varit ifrån det under några år, men det är bara att bita ihop och koppla på autopiloten. Testning av ljud redan 17.45 och sen övning i matsalen och sen är det dax. Ska bli skönt när det är över och vi ska till H och J som har inflyttningsfest.

I äkta DH anda läser  jag, begrundar och tar till mig deras husmorstips som finns på kanal fems hemsida.
För er som inte kikat där än så kommer "så tar du hand om ditt hem" tipsen här:

::
Gräsmattan säger mycket om familjens sociala status. Det är däför viktigt med en grön, tjock och kortklippt gräsmatta. Vattnar gör du i gryning och ogräs ränsas bäst under kvällstid. (Jag ska alltså hem och rensa ogräs nu?? Dessutom består vår gräsmatta av mossa. Den är iofs tjock.)

:: Våttorkning av fria ytor och dammsugning bör genomföras två gånger i veckan. En gång i veckan bör alla golv våttorkas. Fönster bör putsas vår, sommar och höst. Handdukar bör bytas en till två gånger i veckan. (Ska man putsa fönstrena tre gånger om året?!)

:: Att baka sitt eget bröd är kostnadseffektivt och trevligt. Frys in bröd som ej ska förtäras inom ett dygn för att slippa den torra skorpa som lätt kan uppstå. En paj gjort med säsongens smaker och en skvätt vaniljsås uppskattas säkerligen av familjen under lördagen. (Tur att det finns Mc Donalds. Undrar vad säsongens smak på paj är just nu...)

Nu ska jag hem och rensa och dra fram vattenslangen så jag inte behöver slita i gryningen utan kan stå halvsovandes med tandborsten i munnen och vattna min tjocka mossa...


Kommentera
Postat av: Lottis

Nu finns det lite att läsa....

2007-04-27 @ 08:42:06
URL: http://charlotta.brohede.se
Postat av: Anna

Hallå där. Jag hittade en lite guide till hur man ändrar utseendet på bloggen. Här är länken http://www.blogsoft.se/lathund%20stilmall.pdf . Hoppas den kan hjälpa dig lite. :) Trevlig helg.

2007-04-27 @ 12:03:35
URL: http://annimoll.blogg.se
Postat av: Malinbayard

Å PAJ, så himla gott!
Tänkte faktiskt i går kväll OM jag skulle fixa en rabarberpaj nu när de kommit ute på landet, så spröda och fina. Kruxet är bara att min familj inte gillar den... Så OM jag gör en måste jag ju smälla i mej hela själv och DET är väl lite väl "svulligt"... Håhåjaja. (Brukar passa på att göra rabarberpaj när det kommer gäster...)

2007-04-28 @ 21:19:48

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0