Uckulele är min nya grej

Är seg och har lite småont i huvudet och mina fingertoppar på den vänstra handen ömmar lite. Men så blir det om man dricker mycket vin, spelar uckulele i tre timmar och sen ska upp och jobba morgonen därpå!
Gårdagens fest var minsann både trevlig och kul. Ca 45 gäster anlände till Ord och Bild klockan tre och blev indelade i tre grupper. En körggrupp som skulle skriva sångtexter om födelsedagsbarnet, en skulle göra en kortfilm om henne och en grupp skulle spela Nirvanas "Hello" (tror att det var en favoritsång) på uckulele. Jag hamnade i  den sistnämnda.
Tolv pers övade in fem ackord och lite diverse ifyllnadstoner på uckulele. Helt klart en kul grej att tänka på hur det såg ut. Jag satt uppflugen på en mycket hög barstol med benen i kors, i famnen hade jag en illgrön uckulele och vid sidan om mig stod mitt vinglas. Väldigt koncentrerad försökte jag att byta mellan de fem ackorden i det ruffa tempot samtidigt som jag vrålade "hello, hello" i stämmor med han som sjöng. 
Vid sextiden förflyttade alla sig till Terassen i Mariebergsskogen. Vi i uckulelegruppen hade fått varsitt fodral i matchande färg (jag hade ett illgrönt och L ett ljusblått) och med det lilla fodralet under armen, uppklädda, tillsammans med de andra tolv uckuleleseplarna, måste det ha sett ganska lustigt ut när vi stormade in i M-skogen.
Framträdandet var en succe (och det berodde självklart på min insats!) så nu funderar jag på allvar att byta karriär och bli seriös uckuleleplayer. Måste köpa en först bara...
Maten var toppengod och vi hamnade vi ett bord med kul folk, bl.a. TT (bror till Da Buzz sångerska Annika) som jag numera kommer att anlita som trumpetspelare (eftersom han tiggde så om det *ha ha*). Var lite bekymrad ett tag eftersom jag inte kände så många. De flesta var gamla kompisar till L och de hade inte träffat mig tillsammans med honom utan refererade nog honom med AS. Men det var minsann kul. Synd att jag var så trött och skulle upp och jobba tidigt idag bara.

Ska switcha på Bollibompa till W snart och sen måste jag leta upp min stämgaffel inför morgondagens körinsats i Himlabacken. Var så längesen jag använde stämgaffel så jag måste nog öva lite att ta ut de olika stämmornas toner.






Kommentera
Postat av: Malinbayard

Så himla HÄFTIGT!
Kul när man visar upp talanger man själv inte tidigare kände till. *fnissar*

2007-04-29 @ 23:24:05

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0