2007

Sista dagen på året 2007.

Tillbakablickar och tankar på året som gått handlar mest om L:s och mitt beslut att flytta ihop igen som resulterade i ett hus på Melon Lane.
I mitten av januari har vi bott här ett år. Ett år med fokus på renovering, inredning och att leva fem i familjen igen.
Lilla W har blivit fyra år. Hennes starka vilja, bestämdhet och enorma kraft på att jämnt ha sista ordet har verkligen blommat ut och skapat flertalet intensiva konflikter framförallt mellan mig och henne.
Samtidigt har hon fått många nya och bra kompisar på det nya dagiset och utvecklats i sitt sätt att leka. 
Hon förstår turordning och kan låta andra bestämma under lekens gång vilket har varit svårt för henne förrut.
Intresset för bokstäver och siffror står i fokus och hon kan nu skriva flera namn själv.
Mer som har hänt under detta året är att W:s nalle Tarzan har bytt kön. Han är numera en flicka och varenda gång någon råkar säga "han" till honom så är W snabbt där och påpekar att det är en "hon".
Förkylningarna har hoppat runt på husets invånare. När en har blivit frisk är det nästas tur att snora och hosta och det känns som att vi har varit sjuka nästan hela året.
En storhet utanför husets väggar är att Ikea äntligen slog upp sina portar i Karlstad under 2007.
Hur många gånger jag har varit där sen den 29 augusti håller jag för mig själv för att inte sambon ska få ett sammanbrott.
Vägskälet som jag så sakta kommit fram till under hösten när det gäller mitt arbete har jag bara för någon vecka sen bestämt mig för vilken väg jag ska gå. Valet känns bra och jag tror att jag tog den mest passande vägen för mig just nu.
Under 2008 kommer jag mest största sannolikhet att stå inför ytterligare ett något liknande val och då kommer jag kanske att välja den andra vägen. 
Trots trötthet och förkylningar har jag under hösten och vintern verkligen fått behövande och överlevande energi genom vissa delar i mitt jobb. Att arbeta med musik och mötet med människor i olika åldrar med fokus på körsång är en oerhörd energigivande och stimulerande miljö.

Måste frammana lite energi nu till att dammsuga och sen ska jag och W rita en skattkarta som barnen ska ha när de går på skattletarjakt i kväll. 
Önskar er alla ett - 

image654

Text & Bild:Privat©
 


Flaskprydnad

image652

Oftast tycker jag att flaskor ser ganska tråkiga ut. Ibland är de rent av fula (även om innehållet kan smaka mumma).
Ska tillägga att i ovanstående kategori hamnar INTE årets Blossa glögg! Den bruna nyansen tillsammans med kopparn utstrålar sensualitet och passion vilket skapar en oerhört tilltalande flaska.
Men om man nu har en flaska som inte ser alltför inbjudande ut samt att man kanske ska ge bort den och då kanske behöver ett kort så kan man slå två flugor på smällen och pryda flaskhalsen med ett flaskkort.
En toppenidé som jag hittade vid en surfrunda för en tid sen och självklart var jag tvungen att prova själv...

Nu ska jag krypa ner i sängen och snusa så jag orkar med den allra sista dagen på detta året. 
Men först måste jag läsa bara några enstaka sidor i Katerina Janouch´s "Dotter önskas" som jag öppnade för någon dag sedan och blev totalt fast i.

Summering den gångna storhelgen

Julen kom, trots regn, plusgrader och gröna gräsmattor som borde vara totalt omöjligt för tomten att dra släden på. Detta konstaterade W julaftonsmorgon när hon satt och tittade ut genom bilfönstret när vi var på väg hem efter några timmars jobb.
Hörde mig själv gå in i en djup och teknisk avancerad förklaring om slädar och dess förmåga att dras på asfalt och andra icke snöiga material.
Tydligen hade jag rätt för tomten kom, trots vårvädret, med julklappar till alla som varit snälla. Tyvärr så missade jag själv tomten pga jobb vilket från början kändes oerhört tungt men efter att ha proppat på L videokamera och digitalkamera, sagt till W att hälsa tomten från mig och sen väl börjat bege mig till jobbet så var det inte så farligt ändå.
Tomten var av holländsk ursprung i år då vi firade jul hos syster P:s före detta man. W hade varit något skeptisk på om det var den riktiga tomten för hon hade sett att han hade vanliga öron och det trodde hon inte att den riktiga tomten har.
Massor av julmat åts och glada människor i diverse åldrar minglade runt i den enorma lägenheten med stora fönster och högt i tak. Eftersom jag jobbade sist det var kalas där så hade jag inte sett deras nya hem. 
Gick omkring och njöt av den vackra lägenheten på 225 kvm med kakelugnar i hörnen och platsbyggda hyllor, skafferier och skåp lite här och var. Allt i fräscht ljusa och vita färger. Som grädde på moset kunde man njuta av Klarälven om kikade ut genom fönstrena.  
Frågade inte vad de hade i månadshyra men kan tänka mig en smått svindlande summa.

Efter julafton har väl allt varit ungefär som det brukar hemma hos oss. 
Vi har ätit massor av mat. Skinkan börjar ta slut och igår tog jag tabberas på min senapssill. Alladin och Paradischoklad, Rocky Road och tryffel smakar inte lika frestande som för en vecka sen.
Annandagens traditionella bjudning på lutfisk med massor av vit sås, potatis, ärter och bacon är avklarad.
Vi har slappat i tvsoffan och sett på flertalet filmer bl.a "Underbar och älskad av alla och på på jobbet går det också bra". 
Jag tyckte den var jättebra. De hade lyckats få med i stort sett alla de bästa delarna från boken och fått ihop dem passande till film. Men visst, boken är snäppet bättre.
Liknande uttalande kan jag inte göra om Arn då jag inte läst böckerna som filmen bygger på men jag tyckte filmen var mycket bra med enormt bra skådespelare. Såg filmen i fredags som en del i min julklapp till L. 
Ett dygn utan barn (W sov hos farmor och farfar) med god mat och dryck ute och sen bio vilket var supertrevligt även för mig.
Idag blir det till att förbereda inför morgondagens nyårsfirande. Handla och städa m.m.
Måste köpa Echinagaard idag då både L och E är superförkylda. W fick antibiotika i fredags morse efter en natt med ett jätteont öra. Doktorn sa att hon har vätska i mellanörat och i halva huvudet i stort sett. 
Själv känner jag mig åter igen förkyld men vill försöka undvika att få hostan och mildra de andra symptomen som L har haft med hjälp av Echinagaard, som jag för övrigt tror stenhårt på. 

God fortsättning på er...

image651

Text & Bild:Privat© 


 
 


Kvällen före dopparedagen

Har nyss haft sista meningsutbytet med kollegan om morgondagens dubbla jobbpass. Stämt av med solisten, skinkan står doftande på spisen, frestelsen är nyss utplockad ur ugnen, min senapssill och L:s inlagda sill som är vårt bidrag till morgondagens julbord står färdig i kylen och samtliga klappar är inslagna och har fått sina etiketter ditsatta. 
Ska sjunka ner i soffan med ett glas vin, premiärmumsa på julmaten (huu vad sent det blev!) och vinna en miljon på Bingolotto.
Vi köper bara lotter en gång om året och det är dagen före dopparedagen. Man kan ju undra varför eftersom vinsten jämnt går oss förbi fast ikväll har mönstret brutits, W har vunnit hundra kronor på en av lotterna, vilket bådar gott för fortsättningen får man hoppas.
Imorgon blir det jobb och, som vanligt, en äkta "tomten är far till alla barnen" jul hemma hos L:s systers före detta man.
Ja, så firar vi.
Nu har jag vant mig att blandas med exmän, deras nya respektive, gemensamma barn, halvsyskon och deras pojk och flickvänner och en och annan farmor, farfar, mormor och morfar som jag knappt vet vem de hör till. 
Men så länge tomten har koll så behöver jag inte ha det utan jag ska bara njuta av julafton 2007.

image651

Text & Bild:Privat©

???

image650
I L:s släkt är det en tradition att på någon av de födelsedagar som inträffar i december skriver de som ska fira julafton tillsammans sitt namn på en lapp och sen drar man en lapp var och köper en julklapp för 250 kronor till den som står på lappen.
Namnet på min lapp är verkligen svår att köpa julkapp till. Efter en hel del funderingar gav jag upp och köpte en mycket, vad man ska säga, neutral sak.
Enligt traditionen ska man även rimma till julklappen vilket jag är totalt usel på som framgår av min böjning av ordet "helg".
Testar på er (om det fortfarande är någon som hinner sitta vid datorn och surfa runt i alla julförberedelser).
Vad är det i den lilla paketen?
Kanske ska tillägga att han som ska få den läser inte här.


Text & Bild:Privat©


Lördagen - i bilder

image641 image642
Det har varit otroligt vackert ute idag. Lagom kallt och med snö och frost överallt. Tyvärr så sägs det bli runt fem plus på julafton i Karlstad med omnejd så då lär trädens vackra beklädnad försvinna. 

 image644 image643
Lilla W luktade kiss i stjärten (enligt stora W) och måste genast badas. Jag hörde mamma W berätta för lilla W att hon ska bada varje dag från och med nu. *puh*...

image645 
Mumsiga tryffel för vuxna. Grädde, ljus och mörk choklad, smör, florsocker och päronkonjak blir otroligt gottigt tillsammans.
image646
Julpyssel tillsammans med storasyster. Överblivna grisar och pingviner målades i diverse kulörer.

image647 image648
image649 image650
Nu står den där, grön och grann i stugan. Våran Disneygran klädd i guld och rött.
Jag hade inte riktigt koll på hur stor den var då jag inte var med och köpte den så när jag fått dit den första ljusslingan och tände den såg det otroligt fjuttigt ut. Som tur var hade jag ytterligare en likadan ljusslinga hemma. Blev helt klart mycket bättre med två. Däremot så ser det lite fjuttigt ut när det gäller dekorationerna. Kanske får bli en liten tur imorgon efter jobbet trots allt. Hade bestämt mig för att jag inte skulla handla mer men några fler kulor gör väl inget... :D
På granbild nummer två ser ni det partiet på granen som W dekorerat. Fyra julgranssaker på i stort sett samma kvist! *ler*.
Grinchen är slut på kanal fem och det är sängdax för en mycket trött fyraåring.


Text & Bild:Privat© 


 


I en annan del av rummet

image639
Ser det ut så här.
Förra veckan, lagom till W:s kalas, kom de efterlängtade väggorden köpta på My first room designade av underbart duktiga Perlan. Bort åkte en av bokfanersBillyhyllorna (jag vill ha en vit skänk/vitrinbänk och inga Billy alls!) och upp kom tavellisten från Ikea som jag gjort om från vit till svart sen var det bara att gnugga väggord!
Tavlan i hallen fick flytta dit den också. 
Köpte en underbar filtkorg till tidningar att njuta från fotöljen, golvljusstakarna i vänster hörna, ängeln och de två ljusstakarna på tavellisten på Village. Blomman "Hjärtan på tråd" fick flyttta ner från ovanvåningens takfönster.

Idag hoppas jag att granen kommer att stå grön och grann i stugan hos oss.
Den avancerar så sakteliga och har bott i tvättstugan ett dygn nu. Om det inte varit för att vi inte hittade julgransfoten, den gamla tråkiga, igår så hade granen redan funits på plats på den lilla fläck som är ledig åt den.
Konstaterade 21.oo igår att foten inte finns i garaget och inte heller i förrådet. Sen glömde vi ändå att kolla efter en ny när vi var på Maxi vilket tvingade oss att tänka efter igen.
Kom på att den kanske är instoppad i vindsluckan uppe i allrummet. Ska kolla när alla väl vaknat till liv huset.

Tryffel med päronkonjak står på schemat och sen ska de sista julklappsetiketterna stämplas och sättas fast på klapparna.
Hej svejs!


Text & Bild:Privat©

Shopping downtown

Idag har jag och W haft en heldag på stan tillsammans. 
En dag som denna dåde flesta har fått lön var det ganska smockat av folk ute.
Ägnade ganska mycket tid åt att snurra runt i Mitt i citys garage letandes efter parkeringsplats. Folk är som galna när det gäller att parkera där. Gasar, tutar, blinkar och får motorstopp i backen mellan övre och nedre garageplanet. Man får verkligen se upp för om det mot all förmodan skulle bli ledigt någonstans så gör vissa vad som helst för att komma åt platsen dvs försöker tränga sig förbi.
Vissa verkar inte veta hur stor bil de har eller vad turordning innebär.
När vi väl hade fått en parkering och lämnade bilen så hade vi en trevlig julklappsshopping downtown så nu återstår det bara en julklapp att köpa (om jag har kalkylerat rätt).
Hittade även det jag skulle ha till W. Vit kofta, skor och hårspännen som passar till årets julklänning till W.
På Village har jag sen en tid tillbaks spanat in deras smycken som hänger sådär lämpligt framme vid kassan där man nu i juletid spenderar hur mycket tid som helst med att vänta.
Deras smyckeskollektion i silver är spännande lite nytänkande och superfina enligt mig.
Blev en liten julklapp till mig själv i form av ett oregelbundet hjärta i silver med en halskedja bestående av olika stora ringar även dem i silver. 
Halsbandet fanns i tre utföranden, ett kortare med små ringar, ett långt med olika stora ringar och ännu ett långt där de varierat ringar och halskedja. Hur fina som helst.

Snabblunch på Maxi med korv och bröd och sen lite mer shopping på Bergvik. Kläder och julgransljus, kulor m.m.
Mina tankar på en gran dekorerad med vitt, silver och svart bojkottades av både L och W.
L vill ha röda kulor och W vill ha guld så i påsen hamnade röda och guldiga kulor, guldglitter (!) och några lustiga snögubbar och tomtar som W förälskade sig i. 
Tyvärr så var den läckra julgransfoten i form av en stjärna (Village) som jag spanat på en tid slut så det blir till att plocka fram den gamla vanliga, tråkiga, ur garaget till morgondagen då julgranen ska få flytta in i vårt vardagsrum.

Efter eftermiddagsfika och överlämning av julklappar hos H och lilla G är vi nu hemma och samlar krafter inför matshoppingen som ska ske idag den också. 

Önskar er en trevlig fredagkväll!

Några bilder på vår hall nu när den underbara tavlan "Till dig" från Isa Form äntligen kommit på plats.


image638


Text och Bild:Privat©

Tack

image638

Dessa underbart fina blommorna fick jag som tack efter att ha varit inhyrd ackompanjatör vid en körkonsert i söndags kväll.
Jag hade inte förväntat mig något tack av den karaktären men att någon med ord och dessa blommor uttryckte sin tacksamhet både för ackompanjemanget vid konserten men även för årets stora luciakonsert betyder oerhört mycket för mig.
Önskar att fler kunde säga just ordet tack.
Speciellt i dessa tider av högtryck av jobb och en lång höst med enorma pendlingar, omställningar och slitningar i arbetet.
Nu står de iallafall där i köket och sprider värme i mitt hjärta.

Text och bild:Privat©

Nu är de på väg

Äntligen är alla julkorten gjorda, skrivna och stoppade i kuvert.
Nu återstår bara *harkel* att lägga en förmögenhet på att köpa frimärken, klistra på dessa och stoppa hela bunten i postlådan.
I år blev det 26 stycken. Var tvungen att tumma på mina tankar om detta med att skicka julkort.
Inser (med viss (läs stor) hjälp av sambon) att jag tyvärr inte kan skicka till alla i adressboken, som jag egentligen skulle vilja göra..., utan  de som får ett julkort är de som vi träffar mycket sällan eller relativt sällan *hmmm*.
W skrev sitt namn på tre julkort sen sa hon stopp. Kanske lite svårt att begära att en nybliven fyraåring ska skriva 26 julkort! Är nöjd med att det belv tre iallafall♥.
Igårkväll skrev hon dessutom alla tre fröknarnas namn och sitt eget på omslagspappret till vår lilla julpresent till dagisfröknarna som överlämnades vid morgonens lämning.
Allra helst, om hon själv får välja, skriver hon sitt eget namn, mitt namn och vårt gudbarns namn. Hon älskar bokstäver och spanar gärna in bilars registreringsskyltar och andra skyltar och ropar högt när hon känner igen sin egen bokstav, W, som är den som hon gillar allra mest.

Årets julkort. Med tanke på den ändå ganska stora mängd så gäller det att hitta en variant med ganska få dekorationer och moment för att skynda på och förenkla tillverkningen så gott det går.


image637

image636

Text och Bilder:Privata©

Julklappar på väg söderut

Idag har jag bränt 257 kronor på julklappar.
Inte så att jag har handlat julklappar för 257 kronor för det hade ju varit en struntsumma när det gäller mig och shopping utan det kostade mig 257 kronor att skicka julklapparna till mamma och pappa, W:s gammelmormor och W:s tre kusiner varav två är syskon så där blev paketet sänt till samma adress.
Med risk att få hela Svea rikes postpersonal (eller ska man säga Icapersonal nu förtiden?) på mig utbrister jag i småklagan och suckar över att det ska behöva kosta såpass mycket att få några ganska lätta julpaket (ja de var inte tunga men jag kan ju inte skriva vad det var i dem ifall någon kikar här) levererade inom Sveriges gränser.
Två tänkbara alternativ till nästa jul:
* Ska köpa julklapparna i september och skicka dem med mina föräldrar som brukar komma på värmländskt besök ungefär vid den tiden. Men då har inte W:s dagis haft besök av fotografen ännu (oooops, kan man ana vad det är i den ena klappen...) och säkert finns det en massa kul att shoppa i inredningsaffärerna just då som jag vill hellre vill spendera pengar på än julklappar innan ens löven fallit av träden.
* Ska bara köpa presentkort i julklapp. De kostar ju i stort sett ingenting att skicka. Men hur kul är det att öppna en tunn pappersbit med ännu en pappersbit i när man är fyra år!
Nåväl, vad är väl en bal på slottet...
Det är ju ett tag kvar tills nästa jul så jag kommer säkert på någon bra lösning.
Troligtvis, om jag känner mig själv rätt, står jag även nästa år på ica med mina kassar med julklappar, skriver adresser, trycker ner dem i vadderade påsar och slutar andas när det blir dax för att dra kortet och betala. 


Visar mina mycket enkelt juldekorerade "bladkvistar" från Mique som hänger i ena hörnan av matrummet. Vita filthjärtan även de från Mique.

image636 image637


Text & BIld:Privat©


 


Bestå Burs

Äntligen är det jullov på riktigt.
Alltså inte jullov för mig (istället har jag min högtidsperiod vad gäller jobb under julen) men det känns ändå som att en liten del av den där klassiska jullovsfeelingen griper mig om hjärtat när jag träffar barnkörerna och har julavslutning med pyssel, godis och julmust. 

Hade hoppats på att det skulle finnas en avi i postlådan idag så jag kunde åka till Ica och hämta ut en ny framsida till den låda på tvbänken som var skadad.
Pga lördagens kalas monterade L ihop lådan med framsida lite provisoriskt så att man iallafall till det yttre kunde njuta av vår nya underbart läckra högblanka och vita tvbänk. 
Tycker verkligen att vi har lyckats hitta rätt bland tvbänksdjungeln vad gäller vårt val både till utseendet och det praktiska.
Känns behövligt med vitt mot den ganska mörka fondväggen. Tillsammans med det vita soffbordet som vi fick som en tidig julklapp av mamma och pappa och det vita sidobordet Klubbo ljusas vardagsrummet upp betydligt jämfört med tidigare.

Nästa projekt som småmaler i huvudet är att jag skulle vilja ta bort våra Billybokhyllor i bokfanér och ersätta dem med ett lågt vitt mer bänliknande avlastningsbord/vitrinskåp med dörrar. Vad gäller böckerna så har vi ju bokhylla även i allrummet på ovanvåningen.
Vågar dock inte avslöja mina önskningar för L som ger små antydningar om att han är trött på min ständigt malande förändringsprocess. Försvarar mig med att det är ju inte så att jag ständigt kommer att vilja byta ut allt, iallafall inte alla stora möbler, men i ett nytt hus med nya tankar och nyheter i diverse inredningsaffärer gör att det är minsann inte svårt att få igång en kreativ förvandlingsprocess av vårt hem.
Inte i mitt huvud iallafall...!

image633

Text och Bild: Privat©

Tårtblåsning

Tack för alla era grattishälsningar till W på hennes stora dag♥.
För födelsedagsbarnet blev det en toppendag med många presenter, grattiskramar, en tårta som fick godkänt (det är en kräsen fyraåring som bara vill ha jordgubbssylt utan klumpar blandat med grädde i sin tårta så därför hade vi gjort två varianter) och massor av lek och bus med alla gäster.
Var närmare tjugo personer (kan tycka att det var lite tur att fem av de inbjudna inte hade möjlighet att komma då antalet personer kändes alldeles lagom) som njöt av eftermiddagen tillsammans.
Huset kändes helt plötsligt något litet vilket jag inte har upplevt tidigare.
De flesta valde att avrunda vid sex/sjutiden. Först då sjönk jag ner i soffan med mitt vinglas och inväntade den beställda pizzan tillsammans med AK, svärmor och svärfar, P och L. Kan ju inflika att det var L:s tur att lägga så jag satt kvar där i soffan tills jag orkade släpa mig till sängen. 

Idag blir det utvecklingssamtal och terminsavslutning på ridningen. 
Däremellan ska A och LB komma hit på lite försenad födelsedags fika. 
Kan ju berätta när jag ändå håller på att idag är Karlstad alldeles vitt. En tunn matta av vitt puder vart man än tittar. 
Vackert!

image632

Text & Bild:Privat©


 

Fyra år

Idag är det fyra år sen den sötaste flickan som finns kom till världen.
Hon visade på sina händer vid åtta imorse att idag är det noll dagar kvar.
Idag fyller jag fyra år sa hon men sen visste hon nog inte vad som skulle hända riktigt för nästa mening var "kan jag få se på en film".
Otroligt underbart att se leendet och de glittrande ögon från sackosäcken när vi kom sjungandes med paket och glass med jordgubbssås pyntat med fyra ljus (tårta blir det först i eftermiddag).

Nu blir det tårtfixning, lite röjjning i vardagsrummet och snart kommer en vän från folkhögskoletiden som ska hälsa på oss tills imorgon och självklart en enorm väntan på att gästerna ska komma.
Efter att ha öppnat morgonens paket undrade hon när gästerna dyker upp. Ja inte kommer de klockan åtta en lördagmorgon!

Nu ska jag njuta med mitt kaffe vid datorn och vänta på att huvudvärkstabletten ska verka.
Ha en trevlig lördag allesammans!

image629 image630
image631
Bästa presenten hitintills är BabyBorndockan med nio funktioner (fast än så länge har vi bara sett fyra "livstecken från den). Hon har fått namnet Lilla W av W. Huvtröjan och byxorna har mormor stickat. 


 Text & Bild: Privat©

Dagen efter...

Ibland blir dagarna inte alltid som man tänkt sig.
Som en urladdning från gårkvällens hysterisk tidspressade luciaövning och sen konsert med bl.a tidningsbesök har jag idag stundtals haft en enorm huvudvärk.
Konserten gick bra. Allting kändes otroligt mycket bättre än förra året.
Det handlar mycket om det praktiska runt omkring. Det ska se snyggt ut, fungera smidigt under, mellan och med in och utgång när det är sex körer med samtidigt. Sen är det skillnad sedan min kollega och hennes två vuxenkörer började att delta i firandet. Är jobbigt att vara ensam om allt men ibland kan det vara lika svårt att vara två om man inte har samma tänk kring hur allt ska fungera och låta. Men nu gick det som sagt bra på samtliga punkter. 
Min vuxenkör sjöng bra. Från Minikören var hälften borta men de som var där var bra. Lilla A var helt bedårande som minilucia.
Mellankören var toppen och ungdomskören var det extra kul att få ha med då det var deras första luciakonsert (kören startade i september 07). Vår kontakt ökar mer och mer och det känns som att det kan bli en rolig och givande kör både för mig och dem. 

Med dagens huvudvärk har jag tvingats prioritera bort några av sakerna jag hade tänkt skulle bli fördiga inför morgonens kalas.

Hade t. ex sett framemot att få ge W den nya scrappade dörrskylten när hon fyller år men så blir det inte.
Kvällens planerade vinsoftning blev inte heller av. AK skulle ha kommit från Västerås ikväll men istället dyker hon upp imorgon.
Nu ska jag slörpa i mig den söta och mycket goda mjölkdrinken L bjöd mig på för en stund sen och sen blir det sängen i ett försök till en lång och sammanhängande natts sömn.
Har på känn att det kan bli ett tidigt uppvaknande imorgon. W har längtat sen i början av november efter morgondagen.
Att fylla fyra år är stort!

image627
W har själv arrangerat tomtarna (och dekorerat) som står på rad framför det Nonstop överfulla pepparkakshuset.

Text & Bild:Privat ©

Trapptomtarna & jag

image625

Stämmer inte!
Snön lyser med sin frånvaro däremot så är det vitt på taken av frost och is. Helt plötsligt, utan förvarning (iallafall för oss som inte ser på väderprognos på tv) förändrades vädret under en natt. Från flera plusgrader och regn till minusgrader.
Sen är det så att jag är också vaken. Håller våra trapptomtar sällskap.

Jag borde verkligen sova med tanke på att vi ska vara på dagis 7.45 imorgon och då ska barnet vara ombytt, ha pepparkakskorgen i handen (gärna med pepparkakor i!) och fikakorgen ska va fullastad med the och lussekatter.
Men hur ska man kunna sova när huvudet är fullt av luciatåg, hur körerna ska stå, oro om barnkörerna och umgdomskören kommer att höras tillräckligt (kanske skulle jag försökt att fixa med mikrofonerna ändå men hur sjutton ska de då kunna gå och stå uppställda och synas. Körsångarna alltså, inte mikrofonerna). Kommer jag att kunna hålla ihop programmet, de som står längst bak kommer de att se när jag dirigerar och komma in på rätt ställen osv osv.
Dessutom maler det lite om helgens kalas också.
Handlingslista, tårtbakning, marshmallowsklubbor ska göras.
Den nya tvbänken står i vardagsrummet halvt monterad och vägrar att komma på plats. En repa mitt fram på en av lådorna och två saknade skruvar gör det omöjligt att slutföra projektet. Förhoppningsvis kommer både skruvar och lådframsida på fredag.
På fredag kommer antagligen också AK som jag träffar så ledsamt sällan.
Förstår dock inte i nuläget hur jag ska ha tid att sjunka ner i soffan och återuppleva gamla minnen tillsammans med henne och en flaska vin.
Men, vem vet. Om jag går och lägger mig nu så kanske trapptomtarna (det är ett under att de vill bo i vår orenoverade trapp) tar och fixar allt!

Ha en trevlig luciadag allesammans.

Gonatt.


Text & Bild:Privat©

Förberedelser

Ägnade den regniga gårdagen åt lite fix i köket så nu finns det lussekatter, pollymuffins, knäck och Rocky road i kyl och frys.
Jag tycker det är himlans kul att prova nya recept, baka och göra julgodis. Har iofs inte testat att göra några svårare recept för det tror jag inte att jag ror iland och sen har jag inte tålamodet till det heller men på den nivån jag håller det är det rogivande att skapa i köket.
Man måste va fullt koncentrerad och lämna alla tankar på jobb och annat därhän annars går det åt pipsvängen bland bunkar, slevar och kastruller.
Sen är det ju inte alltid som jag tycker att resultatet blir lika gott som det ser ut att va på recepten men kul är det iallafall.
Tårta och chokladbollar återstår att hinnas med innan lördagens kalas.
När det gäller tårtan så blir det inget avancerat. W tycker bara om grädde och jordgubbssylt. Men det är ju hennes dag så då får det bli så det passar henne.
Alternativet är att göra två stycken där den ena får en något mer spännande fyllning. 
Chokladbollar är givet då det är en av hennes få favoriter.

Nu ska jag se till att komma igång med symaskinen. Har åtta panellängder som ska läggas upp. Får se hur många jag orkar med. Satsar på köket till att börja med.

image624

Text och Bild:Privat©

 


Dripp dropp

Sitter halvlam (efter gårdagens adventskonsert) vid datorn med ett glas nyposoppa och kan inte låta bli att titta ut genom fönstret då och då och förundras över att det strilar ner regn från himlen. Gatorna är blöta och fulla med vattenpölar och på trädgrenarna hänger det vattendroppar.
Förra året, den femtonde december, fick W en cykel av mig och L. Då fyllde hon tre år.
Bilderna jag tog vid cykelpremiären visar ett exakt likadant väder då som nu. Även om jag inte tycker om en massa minusgrader och snorhala vägar så är frågan om detta ändå inte är tråkigare i december månad när det närmar sig tredje advent.

Nä... har en massa som ska hinnas med innan det är dax för W att åka till ridskolan så det är bara att börja med den översta punkten på listan - ringa Greeks handelsträdgård och prata buxbomskransar inför torsdagens luciatåg.

image623


Text & Bild:Privat©
 


 


Andra...

... söndagen i advent idag.
Är inte på topp pga tjorv från gårdagen.
Ska försöka samla min splittrade hjärna och ladda inför kvällens adventskonsert med kören.

Ja just det, är andra advent idag...
Kortet föreställer adventsljusstaken som står på vardagsrumsbordet. Fotat igår, när det fortfarande var första advent...

image622
Text och Bild: privat © 

Klubbo = moi

Finns inget sidobord som passar så bra hemma hos oss som vårt nya Klubbo.
Jag känner mig nämligen som en klubbad säl!
Måste nog till hälsokostaffären och få tag i något upplyftande pulver för så här går det ju inte att fortsätta om jag ska jobba hela december och ha kalas för W m.m.
Tips på uppiggande medel mottages med stor tacksamhet!

Önskar er som läser här en trevlig fredagkväll!

image620

Sidobordet Klubbo och bordslampan Stranne är från Ikea,
fruktkorgen och ljusstakarna från Village.
Tavlor från Våga Se. 

De trassliga sladdarna får ni tänka bort.
Har inte orkat fästa dem längs väggen ännu...


Text & Foto: © Hilajn

Ljus

Vad skönt det är att låta adventsstjänor och adventsljusstakar lysa dygnet runt i denna mörka energikrävande månad.
Listan på saker som jag ska ha gjort är hur lång som helst. Men inte heller idag orkar jag inte göra något alls.
Får vara tillräckligt att jobba och jag får va glad om jag lyckas hålla ihop kvällens körövning inför söndagens konsert och luciakonserten nästa vecka.

image618
Är verkligen nöjd med inköpet av adventsljusstakar till vardagsrummet. Hade lite svårt att välja modell och färg men de vita bågarna med lampor som bildar ett härligt mönster på bågen är superfina. Staken heter Bull och är köpta på Kungslyktan här i Karlstad.
image619
I köket och matrummet blev det vita stjärnor på ekfot shoppade på DimodaText och bild:Privat©

Vi ses till våren

Upplever att jag lever i ett halvorganiserat kaos där verkligheten pockar på med högtryck på jobbet och diverse kringvarande uppgifter som måste utföras samtidigt som min andra hjärnhalva jobbar med saker som jag vill fixa till här hemma, bakning mm som jag vill ha gjort innan/inför W:s fyraårskalas i slutet av nästa vecka.
Över det hela vilar feber, lock för öronen, eksem som kliar så man kan bli galen och förkylningar.
Funderar på om jag ska ta och smyga ut i tonårsrummet, låsa dörren från insidan och dra en filt över mig och inte komma ut förrän det blir vår igen.
Kanske måste sluta läsa sagor för W på kvällarna. Har börjat bete mig som Blomma i Bambi. Inte att jag luktar skunk men jag vill bara låsa in mig och sova bort hela vintern.
Nog med beklaganden!

Slängde ihop en mycket enkel modell av dörrkransar till ytterdörrarna i år. Lite ståltråd, stickiga barrkvistar på en stomme och två vita ståltrådspärlgirlanger från Village. Nu hänger det en på entredörren och en på grovdörren.
Nästa projekt av pysselkaraktär är att scrappa en plåtlåda som är tänkt till att förvara alla julkorten som dimper ner. Får se om energin infinner sig framåt kvällen...

image616 image617


Bild & Text - Privat ©

1:a advent

image616

Jag som en hel dela andra (vad jag sett i bloggar iallafall) har fallit för att använda blockljus som adventsljus.
Den här kreationen står på köksbordet.
För att hålla ordning på ljusens tändningsordning scrappade jag, inspirerad av Mollys hus fina adventssiffror, egna siffertags som jag stansade ett hål i och knöt fast med ett band runt varje ljus.
Löparen som skymtar under ljusfatet kommer från Village. 

Nu ska jag åka till Skåreberget och hämta B och sen blir det en förmiddag med massor av jobb.
Önskar er alla en trevlig första advent.

Text och bild -privat ©

Tisdagstema - Pynt

image615
Finns mycket pynt (som är veckans tisdagstema) att fotografera i den första adventsveckan.
Känns extra nytt och mysigt att pynta inför den här julen som är vår första jul i huset.
Bjuder på en mindre skarp bild på mina ljuslyktor från Village. I glasrören under ljusen har jag lagt färgad småsten och stoppat ner två mycket små tomtar.

Ikväll skulle jag och L fått lite kvalificerad vuxentid och varit på glöggmys och sen ätit jultallrik på Drott men istället är jag hemma med W som fick feber under eftermiddagen.
Trots febern är det en ganska pigg tjej som nyss har sett det första avsnittet av julkalendern för andra gången. Såg det inte själv men enligt W verkar det som att årets upplaga är bra. 

Nu ska vi mumsa på hemglass, kusin H var här med glassbilen tidigare idag så nu har vi fyllt frysen med fyra glassförpackningar, och se på Bambi och sen ska jag sjunka ner i soffan men morgondagens noter medan regnet fortsätter i samma anda som det har gjort hela dagen, dvs ösa ner!
Trevlig lördagkväll på er.


Bild och text tillhör:hilajns.blogg.se

Startsida
Helen

Kontakta mig

husnrnio@hotmail.com
En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0