En häxa, del tre

De positiva känslor och förhoppningar jag hade under gårdagen på att den värsta rädslan håller på att släppa taget om dottern nu (sen hon såg En häxa i familjen i söndags) förstår jag inte vart de kom ifrån.
Igår jobbade jag och L var på möte så farmor och farfar skulle ha hand om läggningen.
Storasyster och W hade det trevligt igårkväll så därför blev det så att hon var den som läste saga och nattade W.
W spelade självklart ut hela sitt teatraliska register, som hon oftast gör när syster ska försöka lägga. Slutade med att E lovade W att hon skulle sova i hennes säng. Först då somnade W.

Sen vi skulle få W att somna själv för flera år sen så var tanke ett att man pratar, sjunger eller gör något annat och sen säger god natt och går. Om barnet skriker så går man in igen efter fem minuter (den klassiska fem minutersmetoden) och gör om proceduren men stannar fortfarande inte kvar tills barnet sover.
Barnet ska alltså somna själv för att ha förmågan att när det sen vaknar kunna somna om helt själva.
Som man somnar in bär man med sig och när man vaknar så måste det mönstret upprepas. Oftast.
W har alltid somnat själv, i sin egen säng. Tills nu.

Klockan tolv inatt skrek hon på storasyster. Var jätteledsen och påpekade hundra gånger att hon hade lovat att sova hos henne. Jag förklarade och förklarade. Hon ville att jag skulle sova i hennes säng när inte dte blev E.
Försökte avdramatisera alltihopa. Bar in en lampa och ställde i det fönstret som inte har någon. Sjöng sånger. Tillslut var det ok att säga god natt så jag gick upp.
Det tog fem minuter innan hon kom. Jag bar ner henne men sen blev det samma igen. Efter fem minuter i min egen säng kom hon upp igen.
En 160 säng kan mycket väl rymma två vuxna och ett barn men för mig är det omöjligt om jag ska sova bra på natten. Slutar med att jag ligger längst ut på kanten, typ nästan uppe på sängbordet. W knör runt i mitten. Sambon snurrar på sin del, och nu när han är förkyld snarkar han så sängen vibrerar.
Idag har förkylning återigen gripit tag i mig.
Trött, sliten och funderande, det är jag det. 



Kommentera
Postat av: Malinbayard

Det fanns en tid då jag sov med en hand i golvet "som stöd". *har förträngt*
Vi hade TVÅ ungar i mitten ett tag.
Undrar om DE minns?
Våra fick snällt somna i sina egna sängar men sedan "mitt i natten" tyckte jag att det var smidigare att de fick smyga sig in i mitten av vår sängen. I 20-årsåldern skulle de nog ha slutat med detta. *fniss*
Till att sluta av med var jag mera förvånad om ingen kommit än om de låg där båda två.
Just nu kommer jag inte ens i håg när de slutade komma... Jag förnekar dock inte att det är skönt att ha sin nattsömn ostörd.

2007-11-09 @ 10:39:57
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: annica

stackars W. Inte lätt att vara liten. Håller med om att det lätt blir trångt med barn i sängen. Oscar snurrar 360 grader de (väldigt få *peppar peppar*) gånger han kommer in till oss. Men lite mysigt är det okcså tycker jag!

Jag är säker på att W´s rädsla snart går över, bara det får ta lite tid.

Ha en skön helg!
KRAM

2007-11-10 @ 11:02:54
URL: http://www.branting.org

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0