Buuuuu

Efter en hektiskt förmiddag är jag nu hemma.
En onsdag eftermiddag vilket är en sällan inträffad grej. 
W fick stanna hemma från dagis idag eftersom hon vid läggdax igårkväll hade ett uns av feber i kroppen.
Jag själv skulle tillbringat eftermiddagen med att vara på kurs. En kurs i att lära sig att boka lokalerna på jobbet samt lägga in sin almenacka offentligt så att att arbetslaget m.fl ska kunna veta när det är uppbokat samt när man är ledig m.m. Allt detta sköts via ett program och några ur vårt arbetslag är utplockade till att testa om det är ett givande påhitt för framtida arbete.
Var likabra att jag var tvungen att åka hem för jag hade ändå inte haft någon ro till att sitta på kursen hela eftermiddagen. Har massor av körstycken och noter att öva på inför helgen och en hel del förberedelse kring körerna som ska vara med.
Nu när jag är hemma kan jag öva en del på pianot och sitta i soffan och förbereda en hel del.
Tänk att det ska vara så svårt att säga att med anledning av den stundande helgen så inser jag att det blir för mycket arbete och därför måste jag prioritera bort att gå på kursen. 
Jag har svårt för att inte alltid vara duktig och stå fast vid mina åtaganden och driver mig själv lite väl långt ibland när det gäller mina redan tagna beslut. 
Självklart är det bra att stå fast vid det man har lovat och anmält sig till, det är inte det jag menar, men ibland gör verkligheten sig påmind på ett annat sätt än man hade uppfattat den från början och då krävs det en ändring.
Trots ett inbokat åtagande.
Nog om detta. Nu är jag ju hemma så nu är det bara att köra på med jobbet!
Ska stoppa i mig två panodil och slörpa lite Echinagard och hoppas att stickningarna i halsen och det tunga i huvudet bara är en släng av stress och en liten förkylning (som inte kommer att bryta ut!).

image570

Bilden är från gårdagen. Jag och W tjuvstartade vårt lilla Halloweeenfirandemed att grejsa till den enorma pumpan som inhandlades på Maxi i måndags. 
W tyckte det var spännande och lite läskigt att sticka in handen (med en fryspåse på för säkerhets skull) i pumpan och gröpa ur den. Höjdpunkten var när vi bar ut den och hon fick sätta på locket på pumpan när ljuset brann därinne. 


Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

 

Vintertid

W vägrar att ställa om till vintertid.
Imorse var det tredje morgonen som hon vaknade vid sex. 
Fattar inte ur det går ihop eftersom hon lägger sig enligt sommartid.
Även om jag lyckas somna om (är ledig idag) ett flertal gånger mellan nezerilpassen, slemlösande hostmedicin intag (hon hostar en del och är lite snorig) och smörgåsbredning så blir det ingen vidare kvalitetssömn.
Likabra att gå upp och försöka att komma igång.
Så segt idag och jag som har massor av grejer att ta tag i...
Kanske känns bättre efter en stor kopp te.


image569
Te från Five ó clock i Malmö, fat att lägga tesilen på från Design Stockholm house
och den blå mjölkkannan är en present köpt på galleri Berget.

Bild och text:hilajns.blogg.se


 


Vad, vart?

Medans potatisgratängen står i ugnen passar jag på att surfa lite på spaning efter adventsljusstakar och adventsstjärnor.
Butikerna har ju redan tagit fram sitt utbud så om man inte ska stå med snopen min för att favoriten är slutsåld så gäller att skrida till verket redan nu.
Har jag fått för mig iallafall.
Har bestämt mig för att jag vill ha både ock, alltså adventsstjärnor på fot, hängande stjärna samt adventsljusstakar.
Kan inte besluta mig om det är vardagsrummet som ska prydas av ljusstakar och köket/matrummet ska ha stjärna på fot. Eller hängande stjärnor. 
Kanske stjärnor på fot i matummet och en hängande stjärna ur samma serie i det mindre köksfönstret.
I matrummet har vi bl.a. tavellister i ek från Serholt och ekmatbord och tavelramarna är i ek.
Då skulle det passa med en stjärna med ekfot eller en ljusstake i ek mot den vita fönsterbänken.
I vardagsrummet passar det bäst med vitt och stål.
Till saken hör att jag redan i nuläget har vita klassiska träljusstakar men är sugen på något nytt.
*suck*
Vad har ni i kök respektive vardagsrum? Stjärna, ljusstake, både och?

   
    

Bilder från markslöjd, design online, ellos, inreda.com Text:hilajns.blogg.se

Morgon utan guldkant

Denna morgonen hamnar oavkortat i papperskorgen.
Vaknar trött, efter en natt med hela huvudet fullt av öronproppar, strax före sex av att en hostandes W kommenderar att en film ska sättas på.
Inser att tre timmars utomhusvistelse på upptäckarna kan göra hostandet värre och med vetskapen om att jag ska jobba enormt mycket i slutet av veckan och den kommande helgen beslutar vi att det blir inget skogsupptäckande för W idag.

Jag har inte haft en enda morgon sen två veckor tillbaks utan att ha klockan på väckning. Spelar ingen roll om jag inte får sova flera timmar bara känslan av att inte ha någon tid att passa. Inga måsten. Jag kan ligga kvar och bläddra i nya Scrapbooking m.m. och sen gå upp och sitta i min sladdriga tshirt och dricka kaffe. 
Avslappnad frihet som är nödvändig för mig för att ladda batterierna.

Är sliten efter att ha ägnat hemmet mycket tid i veckan med tvättning, städning och matlagning.
Dessutom har W vaknat de flesta nätter och jag har haft läggningen flera kvällar i rad.
Inte de bästa förutsättningarna och ett gräl med sambon bubblade upp.
Ord som sägs som bestämmer hela en ens dag.

Efter att jag och W hade lämnat bonusbarn nummer två på fotbollsträningen tog vi en tur till Maxi och Obs för att spana in adventsstjärnor och adventsljusstakar. Är sugen på att ha stjärnor på fot i vardagsrummet och stakar i köket/matrummet och både Maxi och Obs säljer Markslöjds produkter som jag har fastnat för.
Efter att ha spanat ett tag (kunde inte bestämma mig så någon stjärna/ljusstake blev det inte) gick jag till kassan för att betala lite annat.
Säger till W att nu ska vi gå. Hon står vid tomtarna ganska nära kassan och jag ropar på henne att komma.
Ägnar tid åt att leta efter en bonuscheck och har då min uppmärksamhet på annat än dottern.
När jag betalt ropar jag igen men får inget svar. Tar mina grejer och går tillbaks in men ser henne inte någonstans.
Ropar och går runt bland raderna av julsaker. Hon syns inte. 
Börjar blir lite orolig och ropar högre och letar bland leksakerna men hon finns inte.
Börjar känna panikkänlsor och ropar högt och springer omkring.
När jag inte hittar henne rusar jag mot utgången. Tänker att hon kanske fått för sig att gå till bilen för det är ju det man gör när man har betalat. 
Ser inte henne på parkeringen och rusar tillbaka in igen och ropar konstant med hög röst nu (tänker på när hon försvann för något år sen vid restaurangen och vi hittade henne på en hög stol bredvid en underlig man).
Känner mig som den sämsta mamma i världen när jag frågar i kassan om hon kan efterlysa en treårig flicka med rosa kläder. Får till svar att jag får gå till kundtjänst som ligger i andra änden av affären.
Obs är stort!
Funkar inte för mig att springa ända bort dit. Tänker att hon borde finnas någonstans nära där vi var och jag måste leta där igen innan någon tar med sig henne.
Springer runt med hög puls och ropar medan jag tänker att nu får jag aldrig mer se henne.  
Då kommer en anställd med en smågråtandes och lite chockad W i famnen.
Kvinnan är själv tagen av försvinnandet och berättar att hon har en liten dotter hemma...
På vägen hem frågar jag W om hon inte hörde att jag ropade på henne.
"Jo men jag ville bara kolla på en grej och sen var du borta men jag ropade mamma men du hörde inte. Jag ska aldrig mer göra så".
Skakad av situationen beslutar vi tillsammans att inte gå utanför hemmets dörrar resten av dagen.
Iallafall inte på flera timmar...

Tvättmaskinen går varm med sängkläder och nu ska dammsugaren få göra sitt innan jag ska prova ett nytt recept på äppelmuffins med mandelmassa i som jag hittade i en tidning hemma hos H och J igår.

Utmanad

Jag har blivit trippelutmanad när det gäller att avslöja sju sanningar om mig själv.  
Utmanare är AKP, Lisa och Jama.


Här är reglerna för utmaningen "Sju sanningar"

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

1. Jag älskar mat. När andra vill mumsa på något sött efter maten mumsar jag hellre på - mer mat.
2. Efter att ha kört av vägen en gång och varit nära ytterligare två gånger avskyr jag att köra bil när temperaturen närmar sig noll. Sitter stel som en pinne vid ratten och kryper stundtals fram på vägarna i irriterande låg hastighet. När jag åker med andra och det är halt ute (enligt mig) sitter jag med ett smått hysteriskt, stelt, leende på läpparna och försöker verka oberörd helt säker på att vi kommer att åka av i nästa kurva.
3. Vid sommartemperatur kör jag (däremot) gärna bil och gärna lite för fort om vägen och området inbjuder till det. Har kört bil i 180 på autobahn och förstört bl.a ett lager (tyskt ord som jag inte har en aning om vad det betyder). Fick lämna bilen på reperation och det kostade oss flera tusen av semesterkassan att få den lagad.
4. Tänker på min vikt (har blivit sambotjock och mår lite halvrisigt i vissa delar av mitt liv, för att skylla på någon/något annan/annat) varje dag.
5. Är shopó´holic inom områdena inredningsprylar, scrapgrejer och kläder.
6. Fick som barn se Hulken (det första avsnittet där han står i åskväder och byter ett punkterat däck) och hade fruktansvärda mardrömmar i ett års tid efter det. 
7. Ser gärna skräckfilmer och psykologiska thrillers (trots Hulkenupplevelsen) på bio och är en sån som hoppar högt i biostolen, ger ljud ifrån mig och samtidigt snurrar in mig en min egen jacka så gravt att jag snubblar fram när filmen är slut och man ska ta sig ut lite smidigt för att grannen bredvid har bråttom.

Jag skickar utmaningen vidare till:
Hanna - 19hundra81
Sara - Confessions from Sara den rara
Lottis - Min värld 
Mindi - Make a wish
Therese - Mamma Thezz
Tia - Tiagirl
Annica - Branting.org

Lycka till!


Mässa

Idag är det äntligen dax för Karlstad att få sitt lystmäte mättat på den pyssliga fronten.
Årets scrap och kortmässan öppnar klockan tio och håller på i dagarna två.
Självklart ska jag dit.
Ska shoppa, få inspiration och ideér till framtida kreationer.
Underbart ska det bli.

Hej Svejs!


Dag fem

Äntligen fredag.
Igår kväll innan jag skulle börja med kören kändes det som att fredagen låg oerhört långt borta och jag skulle gett mycket för att få vrida fram klockan några timmar. Som oftast så grips jag av en släng energibaciller när vi väl har kommit förbi uppsjungningen så övningen var både trevlig och givande.
Nu är dagen med f här och snart är den tom förbi.
Har ägnat fredagförmiddagen åt att vara på öppna förskolan med W. Fotografen var där för sista dagen idag. 
Tänkte att hon skulle ha sin underbara lila klänning som hon fick av farmor K men fick bojkotta den planen efter att ha provat både lång vit tröja och vit skjorta under och inget av alternativen såg bra ut.
Provade även att inte ha något under alls. På det fick jag denna respons: "mamma mina tuttar syns".
Fick bli rosa kortärmad skjorta och en rosabrun randig tröja utanpå istället.

Väl hemkomna har det blivit dammsugning av nedanvåningen och tvättvikning.
Fick för mig att laga något med broccoli och sökte på Arlas hemsida.
Resulterade i broccoli och skink smulpaj.
Något sött efter maten fick bli muffins med krossad ananas (ja jag har ananasbegär) toppade med clacyr bestående av ananasspad och florsocker.

Nu ska jag surfa runt lite och se vad ni andra har hittat på idag. Gäller att passa på när det är Bollibompa på tv...
Trevlig fredagkväll på er!

image558


Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se

Ugglorna intar min värld

Även jag har fastnat för dessa djur som florerar i flera butiker just nu. 
Ugglor, och det finns en hel del att välja på när man väl börjar spana efter dem.
Efter en ganska kort (för kort) shoppingsväng på Lagerhaus har den första ugglan flyttat in på Melon Lane.
Hamnade (än så länge) i vardagsrummet i en av hyllorna från Dimoda.
På vägen till kassan roffade jag åt mig två supersöta ugglestickers tänkta till någon framtida layout eller kort.
Idag fick jag dessutom veta att stämplarna jag beställde från magnolia har kommit och en av dem är, tänka sig, en uggla:)
Nog ugglat från mig...

image556


Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se


Nummer nio - tolv

Huvudet är fullt av pysseltankar.
Scrappade tändsticksaskar till W:s dagisfröknar, julklappsetiketter och julkort. En dörrskylt till W:s rum, grattiskort (måste alla fylla år i november/december!?) m.m.
Tiden saknas och orken räcker inte riktigt till då klockan blir lite för mycket på kvällen när det väl är lugnt i huset och jag kan smita upp i klädkammarens dunkla vrå.
Bjuder på fredagens layouter, måste köpa mig ett album att förvara dem i då jag nu har fått ihop en liten nätt skara på tolv layouter till W:s album.

image550
En layout om W:s älskade "Me to you"nalle Tarzan som har funnits med från dag ett i hennes liv.

image551
Dold journaling på tagen.

image553
Texten är utskriven på ohpapper. Dock mister den sin häftiga funktion med det sättet som jag placerade den på (lätt att va efterklok). Suckar också lite över att swirlstämpeln hamnade för nära ansiktet...

image552
Bollibompafavoriterna plats ett till fem.

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Måndagsmat

image549

I eftermiddag har vi gjort ett försök att fotografera årets julkort därför är det en pepparkaksgumma som hjälper till med matlagningen denna måndag.

Ny vecka

Ännu en måndag...
Tycker helgen var över alldeles för fort den här gången.
Blev mycket slappning i tvsoffan för min del. Har otroligt nog sett två filmer (den sista Beckfilmen och charmigt gripande Spanglish) den här helgen. Jag som inte brukar ha ro att sitta still så länge.
Är ganska slut både kroppsligt och själsligt av mitt arbete så på hemmafronten orkar jag just nu inte med så mycket. Iallafall inte så mycket som jag i vanliga fall ägnar lediga stunder åt.

Fredagen ägnades iallafall åt scrapping hemma hos LB. Gjorde fyra layouter i olika stilar.
Är ju fortfarande ny när det gäller scrapping så jag vet inte riktigt vad som är min sk stil ännu utan provar på lite olika.
Lördagen sydde jag och W nya lakan, påslakan och kuddar till dockorna medan L spraymålade deras säng vit.
Docksängen fick jag av mina föräldrar som barn och är glad att de sparade den.
Behövde dock fräschas till med ny färg.
Lördgakvällen avslutades med trevlig middag hemma hos goda vänner på Hammarö. Kändes extra gott eftersom jag inte behövde upp och jobba på söndagmorgonen.
Då jag jobbar tre av fyra helger så är det otroligt lyxigt att sitta ner vid köksbordet och äta frukost tillsammans två helgdagar på raken.
Jobbade dock på söndagkvällen men det gjorde inget då tre musiker från Karlstad bjöd på en underbar konsert. Var bara att sitta och njuta av musiken och deras musicerande.

image548


Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Blyg

I bilen på väg in till stan:
W: Mamma är det en bebis i din mage?
Jag: *hrmpf* Nä mamma har bara ätit lite för mycket mat...
W: När jag låg i din mage så var det en till därinne. Nä vi var tre.
Jag: Va ni tre bebisar i min mage (!), varför kom inte de andra ut när du kom?
W: De var för blyga.

Snart är det fyra år sen det där lilla knytet kom till världen. En liten, liten flicka med bruna ögon.
När jag ser på henne är det svårt att förstå att den lilla bebisen har blivit en stor flicka som snart fyller fyra år.
En bestämd människa som vet vad hon vill. Som är nyfiken på livet, leker med kompisar, har en fantasi som är oändlig och är kärleksfull.
Älskade barn.

image547


Foto och text tillhör hilajns.blogg.se
Texten "Älskade barn" är skriven av Jessica Nilsson och finns tonsatt av Andreas Kvick

Mums

Kombinationen av att vara hemma en hel dag med otroligt envisa, energiska och uppfinningsrika W och att jag försöker återta kontrollen över min kropp som har vuxit sig allt större det gångna halvåret bjöd gårdagen på lite aktiv kökstid för mig och W.
Resulterade i en smarrig sallad med kassler och bulgur som huvudingredienser.
Salladsblandning är inget som W tycker om så hon fick välja de ingredienser ur salladen som hon ville ha.
Dock hade smakandet vid tillagandet (smart av mig att tillåta smakprovning!) samt att när jag vände bort ryggen var det någon som nallade ur kasslerskålen gjort att den lilla magen var ganska full av mat när det väl blev dax att sätta sig vid matbordet.
När vi ändå höll till i köket och hade hur mycket tid som helst provade jag ett nytt recept på kokosrutor.
Istället för en kall glacyr som man sen strösslar på kokos på skulle man i detta receptet koka grädde, sirap och kokos i en kastrull och sen smeta ut på kakan som sen skulle in i ugnen i ytterligare tio minuter.
Blev riktigt smarrigt resultat - ja jag erkänner att jag smakade en liten hörnbit...
Noll karaktär var det här!

image546

Text och bild tillhör: hilajns.blogg.se


 


Lång natt

Precis som igår så inser jag så här på morgonkvisten att inte heller den här dagen blir som jag hade tänkt mig.
Förstod det redan igårkväll att det var något på g.
W var så trött när vi åkte till ridningen. Fick prata oavbrutet med henne för att hon inte skulle somna.
Väl framme fick hon lite extra energi när hon blev tilldelad favorithästen Prinsen, som enligt ridläraren, är en utmärkt cowboyhäst. Att vara cowboys var temat på ridningen igår. 
De fick klä ut sig om de ville och ridövningarna var "cowboyövningar" som att rida med en hand och flytta koner och öppna trådgrindar.
 
W kämpade med att hålla en förvånansvärt pigg Prinsen från alla de lockande grästuvorna runt paddockens staket och i första traven gick det fortare än det någonsin har gjort på den lilla bruna hårmoppen.
I andra traven fick W tårar i ögonen och sa att hon inte ville rida mer för det gjorde ont i örat.
Sen hade hon ont oavbrutet tills panodilen hade verkat och hon väl somnade.

Har fått alldeles för lite sömn inatt.
W har haft rejält ont, jag har sprungit ner och gett panodil och stoppat om. Hon har kommit upp och provat att sova hos oss men när hon inte får ha lampan tänd vill hon hellre sova i sin säng på nedanvåningen där hon själv får bestämma om lampan ska lysa. 

Ringde till vårdcentralen nyss där sköterskan precis stod med en lapp i handen som de skulle skicka till W om en extra kontroll av öronen efter förra öroninflamationen. Var bara att riva den då det ska ha gått tre månader i friskt tillstånd innan man kan gå på efterkontroll. *suck*. Lyckades iallafall få en tid nu på förmiddagen.
Så nu blir det frukost för mig och sen påklädning för oss båda.

image544

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se!


 


Tre bra ting

Nu är det slut på varningssignaler om låg batterinivå och döende mobiltelefoner varenda gång jag ska bli nådd utanför husets väggar.
Min gamla Nokia är död och begraven. I handväskan finns sedan helgen en slimmad och läckert rosa Nokia.
En som inte tjuter om dåligt batteri utan bara fortsätter minut efter minut utan att klaga alls.
Dessutom är den snabb i reaktionen. Behöver knappt nudda knapparna förrän den har skrivit färdigt när jag ska sms:a.
image545

En annan höjdare är den nya kaviaren från Kalle.
Faktiskt!
Provsmakade den hos LB i fredags och vid stoppet på Ica på vägen hem hamnade den självklart i kundvagnen.
Till skillnad från många andra i min närhet gillar jag smaken av mild kaviar och det söta från bananen.
image543

En tredje höjdare just nu är att Dora utforskaren finns att köpa på dvd. Det finns tre filmer med fyra avsnitt på varje och alla talar svenska. Behöver jag säga att W är eld och lågor... Hon sitter i sackosäcken och pratar en härlig blandning av svenska och engelska i härlig Doraanda.

image544

Måndag

Planerna för den här dagen var att W skulle varit med upptäckarna vid Skagens fyr ända till klockan ett och jag skulle ha hunnit ta fram ungdomskörens luciasånger och kopierat dem, pratat med de som ska komma och ha konsert på söndag kväll och föreberett med noter till de som ska spela på vismässan nästkommande helg. 
Sen skulle jag också hunnit med en tur på stan och inhandlat en burk med pepparkakor till årets julkort och tyg till nya docksängskläder.

Istället är vi hemma och sitter vid köksbordet och småsnorar ihop. Jag vid datorn (äntligen har vi fått den nya bärbara) och W bredvid skrivandes en namnskylt till Mauritz.

Igår var det äntligen dax för lilla Gry att döpas.
Dopet var jättefint med fina psalmer, vackra solosånger och en tålig liten underbart vacker Gry.

image540
Den superfina idén med dopljuset på kortet har jag lånat från Muhren. Prinsesstavlan kommer från Isa Form.  Mallen till dopskon hittade jag här och boken Älskade barn med sånger för det lilla barnet med melodistämma, ackord och texter med tillhörande cdskiva köpte jag på notpoolen.
Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Liten sko

Hittade en mall på en dopsko hos Malin som jag var tvungen att prova att göra.
Förstorade upp mallen lite för originalet var väldigt pyttigt.
Blev tillslut en liten rosa dopsko till lilla Gry som döps imorgon.

image539
Trevlig helg på er!

Text och bilder tillhör: hilajns.blogg.se

Tapet

Tack för alla trevliga kommentarer om W:s rum.
Den blommiga tapeten är köpt på Grutes.
Den agerar fondvägg i rummet och de övriga väggarna är det vävtapet på som jag har målat i matchande kulör (lite missvisande på bilderna, ser ut som citrongult). 

image538

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

W:s rum

Regnet det bara öser ner...
Fick åka hem på lunchen och hämta W:s gummistövlar och droppa av dem på dagis. Hon har bara ett par och dessa åker fram och tillbaka mellan hemmet och dagis men imorse glömdes de bort.
Jag trodde att det skulle bli snö idag och då funkar ju hennes stövlar med ludd i alldeles ypperligt. 
Men jag åker gärna en tur extra bara jag slipper snön ett tag till.
Tycker inte om att köra bil när det är slaskigt och halt på vägarna. Sedan jag åkte av vägen för några år sedan så har jag oerhörd respekt för väglaget under vinterhalvåret.  

Hemma håller jag i ett sakta tempo på att fixa med W:s rum.
Bokstäverna från My first room sitter nu på plats ovanför sängen tillsammans med lampan Smila Blomma från Ikea.
I fönstret hänger de tre änglarna jag köpte i Gamla Stan för flera år sen och den lilla pappersbyrån från Åhlens fungerar som smyckesskrin.
Igår frågade jag W om hon ville att vi skulle sy lite nya täcken och kuddar till dockornas säng. Tolkade bamsekramen jag fick som ett ja så imorgon ska jag köpa lite tyg och vit sprutmålarfärg på Claes Ohlssons så dockornas säng får en uppfräschning.
Men det är imorgon det, ska bara avverka en hel kväll med jobb först...
Trevlig kväll på er!

image538

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Till tomten från...

Har ingen dator hemma för tillfället så därav den ofrivilliga bloggpausen.
Tyvärr så kommer det nog att dröjja ännu en vecka innan den nya datorn finns på plats.

Vet att det är långt kvar till julafton men igår kunde inte W hålla sig längre (ja, jag erkänner att jag hade en liten del i det också....) så vi satte oss och skrev årets julklappsönskelista.
W sa vad hon önskade sig och jag skrev ner det. Sen skrev hon själv "Till tomten från W" på det egengjorda kuvertet.
Med stor spänning tog vi på oss jackorna (är ju kallt som sjutton nu om kvällarna) och gick ut till postlådan och släppte ner brevet.
Imorse när W kollade i postlådan var den tom. Nångång under natten hade tomtefars nissar varit där och hämtat brevet och tagit med sig det hem till tomteverkstan där de gör alla julklapparna.
Undrar hur de ska få till en "riktig hundvalp"!?

image536Om det är någon som undrar så önskar jag mig en ny postlåda!
Kanske skulle ha skrivit med det i brevet till tomtefar...


Text och foto tillhör: hilajns.blogg.se
 


 

Morgonstund har guld i mun

Ett utdrag från en av morgonens konversationer på MelonLane:
Mamman håller på och bäddar ena sidan av dubbelsängen medans dottern sitter på den andra.
Mamman: Du kan väl hjälpa mig och bädda.
Dottern: Ja det kan jag, för jag är en stor tjej nu.
Dottern hoppar ner från sängen och börjar slita i täcket men slutar ganska snabbt igen.
Dottern: Idag får du bädda själv för igår när bara jag och pappa var hemma så bäddade jag faktiskt min egen säng.
Mamman bäddar hela sängen med ett leende på läpparna...

Kommer att vara utan dator under helgen så inget bloggande för mig under de närmsta dagarna.
Önskar er alla en...

image535

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Värmande

image534

Tillsammans med ett glas rött vin är det allt som behövs för att värma min turbulenta och frusna själ.
Ska också erkänna att jag har tagit två steg tillbaka.
Berörs mycket av det som just nu händer utanför hemmets trygga vrå och igår tog en jag i ett
skakigt tillstånd och blåste (ja rökte för er som inte är uppdaterade om vad W kallar det).
Men, men, vad är väl en bal på slottet... Alldeles underbar, gäller ju bara att starta om igen.
Japp!

Fokus

Idag gäller mer än någonsin att ha-
Fokus på familjen, den trygga tillvaron och närheten till de människor man älskar och litar på.
Glädjen i att arbeta med musik. Att uppleva vad musik gör med människor. Stora som små.
En underbar höst finns utanför dörren.
Inandas den småkyliga luften är vad jag behöver nu.
Ett fem minuters break med kaffekoppen stundar...

image533


Text och bild tillhör: hilajns.blogg.se

En heldag

image531


Hela förmiddagen har vår lilla treåriga (snart fyra) dotter knatat runt i skogen över stock och sten. Druckit the, som hon gjorde i ordning och hällde på termosen själv imorse och mumsat på smörgås.
Vet inte riktigt vad de har gjort i skogen men kul har de haft har jag fått höra.
Eftermiddagen har ägnats åt lek med lille A och kvällen åt ridning.
W fick rida på den nya hästen, Glänsa, och hon var full av energi. Pigga Glänsa i kombination med något för långa stigläder (de hade inte hittat några som gick att korta mer) och att ridningen faktiskt är ganska sent för så små knattar fick W att säga när lektionen led mot sitt slut att det är jobbigt att rida. Men kul också, speciellt att trava.
Hon kämpade med att hålla ut Glänsa mot väggen i ridhuset vilket inte var det lättaste då hon gärna sneddade och tog genvägar.

Själv mår jag mycket bättre idag så förhoppningsvis håller min förkylning på att försvinna.
Ska försöka få lite pysselro i kroppen och göra ett eller två kort ikväll. Stundar en hel del födelsedagar de kommande månaderna.

Text och bilder tillhör: hilajns.blogg.se

Startsida
Helen

Kontakta mig

husnrnio@hotmail.com
En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0