Pip

Efter en natt med orolig sömn av hela familjen åkte jag och W till det inbokade återbesöket på vårdcentralen. Andra kontrollen efter öroninflamationen hon hade i våras.
De mätte med ett instrument i båda öronen och kurvan som skrevs ut visade att det inte var riktigt bra. Eftersom hon snart fyller fyra år så beslutade de att de skulle göra ett hörseltest (hörseltest görs inte på barn förrän de fyllt fyra år). Jag och W fick sitta mittemot varandra med varsin hink. När hon hörde ett pip i lurarna, som för övrigt täckte hela huvudet på henne, så skulle hon ta en boll från sin hink och lägga den i min.
Det var svårt att lyssna koncentrerat under hela testet. W ville gärna kommentera pip och icke pip högt och då kom hon ifrån det koncentrerade lyssnadet i lurarna.
Jag hade svårt att hålla mig för fniss där vi satt på varsin liten barnstol med varsin färgglad hink i knät, skickade bollar mellan varandra och hela W:s huvud var ett par stora hörlurar, typ traktormodell.
Testet gick ganska bra men sköterskan upplyste oss om att doktorn kommer att ta kontakt med oss, när han har gått igenom de olika testen, för att kolla om det möjligtvis kan finnas vätska eller vax i öronen.
Minns ju själv alla dessa hörseltest, prat om rör, vadd när man skulle bada och hur de spolade och öppnade för att få bort vätska. Självklart hoppas jag att hon slipper sådant öronkrångel.



Kommentera
Postat av: Malinbayard

Jag hade "massor" med öronunflammationer som barn...
Håller tummarna för att Wilma slipper allt "krångel"!

2007-09-20 @ 10:14:50
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: Lottis

Vi i Holken håller alla tummar vi kan för att hon skall slippa öron problem....Hörde ngt om i går?
Ha en toppen dag och läs gärna min blogg om "Horunge"

2007-09-20 @ 10:28:08
URL: http://charlotta.brohede.se
Postat av: Lottis

Inte kul med öronproblem... Brorsan var "öronbarn", jag var "halsbarn", så mamma hade det nog himla kul när vi var små... =/ Hoppas hon slipper det. Ha en bra dag! Kram kram

2007-09-20 @ 13:55:06
URL: http://charlotte77s.blogg.se
Postat av: MO

Verkar som vissa barn är "öronbarn", har aldrig haft problem med öronen och mina barn har oxå sluppit öronproblem förutom dottern som haft öroninflamation en gång. Hoppas hon klarade testet galant o slipper mer problem. Mmmm, de rören är goda, eller innehållet, ha de gott.....kram

2007-09-20 @ 19:53:19
URL: http://medaljongen.blogg.se
Postat av: Malin

jag förstår precis... men se det inte som något jobbigt/dåligt det där med operation och plaströr - båda mina barn har fått detta (Linus när han skulle fylla 7 och Elin innan hon fyllt 4) och det har hjälpt oss otroligt mycket -> inga fler öroninflammationer + mycket bättre hörsel - jag kan ärligt säga att det är toppen! *kram*

2007-09-20 @ 21:54:41
URL: http://mallafors.blogg.se
Postat av: Tiagirl

Faktiskt så är jag jättenöjd med den och när man tycker det äntligen lossnar så är det dags att gå hem. :/ Det som är jobbigt nrä vi träffas där är att folk har sina barn med sig...spädisarna sover men dessa 3-6 åringarna bara springer runt och typ skriker... Det är ju för att slippa sånt man åker iväg, kunna sitta 2,5 timme och bara kunna ägna sig åt det här med likasinnade. Nu får man likförbaskat stänga öronen men man blir ju bara irriterad och då är man inte i bra stämning direkt. *suck*

2007-09-21 @ 09:07:38
URL: http://tiagirl.blogg.se
Postat av: Tiagirl

Öhm...det var ju öron jag skulle skriva om! :)
Här var ett gammalt öronbarn! *vinkar lite*
Silas fick öroninflamation när han var 3 och så återbesök 2 gånger om året ända fram till
nu när han var tio. Ofta har han haft vätska bakom öronen när vi varit inne, fått lite huskkurstips(blåsa ballong å sdär)men inte nåt har väl hjälpt direkt.
Han har haft överläkaren på öronnäsahals och hon avrådde oss från rör i öronen så då gjorde vi inte det, eller hon sa att hade det varit hennes barn så hade inte hon lagt in det...
Kanske är det lika bra, det man läst tycker jag inte verkar så bra. Nu har det ju växt bort tillslut, han har suttit längre fram i klassrummet, kunnat bada som han vill osv.
Gjorde hörseltest med Nova för några månader sedan efter öroninfl. Men hon satt i mitt knä och så fick hon dom där stora lurarna på sig och så fick hon trä på några träleksaker på ett rör... En av do få gångerna hon varit koncentrerad i sitt liv! *s*

2007-09-21 @ 09:11:34
URL: http://tiagirl.blogg.se

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0