Ligga på rygg i junk

Har precis jobbat färdigt för dagen och otroligt nog så gick det bra. Jag känner mig nöjd själv, och jag ställer ganska höga krav på mitt eget spelande, samt att den positiva responsen som den gästande Stockholmskören bjöd på kändes som grädde på moset.
Anledningen till min misstro var att magen är stor och tung, jag är enormt trött och domnande fingrar är inte de bästa förutsättningarna när man ska fippla runt bland tangenter.

I helgen som gått har den här staden bjudit på en hel del kul.
Ikea har fyllt ett år och firat i dagarna fyra, Lilleruds djubruksgymnasium har haft ett årligt återkommande arrangemang, "lillerudsdagarna" och Annas scrapbooking har firat tvåårsjubileum.
Jag har inte varit på något utav det. Vilket jag annars aldrig skulle missa.
Orken har räckt till det vanliga köret runt omkring mig själv.

Ägnade gårdagen åt att städa bottenvåningen av huset. Dammsög och torkade av skåp, lister och fönsterbänkar i köket. Tvättade mattor och kläder.
Jag avskyr när smutsen fastnar under fötterna och när skåp och lister är fläckiga av smuts och damm.
Igårkväll hade jag ett samtal med en äldre människa i min närhet där jag tillslut sa att nu pratar vi inte mer om det här. Denne vägrade ta in att jag inte trivs med alltför smutsigt hemma, saker överallt osv och när ingen annan gör något åt det så får jag ju göra det själv. Jag är uppfostrad så att man plockar bort, torkar upp efter sig och respekterar att andra har lagt ner tid, ork och energi på att städa. Måste det vara fel bara för att man inte kan lägga sig på rygg i junket och koppla av.
Hur andra har det hemma rör mig inte ett dugg. Jag trivs oftast hos den jag besöker.
Sån är jag!
Hur svårt kan det egentligen va att hjälpas åt med röjj, städ och ta bort klet efter sig.

Försökte iallafall att hålla ångan uppe och tog med mig W in till stan för att köpa present till dagens kalas. 
Shoppade även en tavelhylla (vad gör man inte när Ikea har slut på sitt tavelhyllesortiment och inte kan ge besked om när de dyker upp igen) och en tavla på Village.
Tog mig även tid till att handla de första grejerna på Apoteket inför lillebrors ankomst och när vi kom hem igen lightstädade jag tvättstugan och beredde plats för en ev. skötbädd där.
Skönt att ha påbörjat just den biten för även om jag egentligen tror att jag kommer att få vänta längre än till den 16 för att få träffa den lille varelsen i magen så vet man ju aldrig riktigt när det tänkas bli.

Efter att ha fått tavelhyllan på plats i sovrummet tuppade jag tillslut av på sängen tillsammans med skruvdragaren och vattenpasset när W var ute och lekte men lyckades återfå kontrollen såpass mycket efter en timme så att jag kunde genomföra lördagsmyset iallfall. 

Tack för alla härliga kommentarer om bilderna på W och magen.
I fredags låg jag på vårdcentralen för provtagning angående diabetes och förhoppningsvis kommer jag att få besked under morgondagen.

Nu är det snart dax att åka och hämta en glad tjej som har tillbringat förmiddagen på femårskalas. 
Ha en trevlig söndag!

 


37 fulla veckor

Idag har jag varit gravid med lillebror i 37 fulla veckor. Imorgon påbörjar vi vecka 38 tillsammans.
Magen har sjunkit och huvudet ligger på rätt plats men är fortfarande något rörligt.
De senaste dagarna har jag samlat på mig vätska och både fingrar och fötter är rejält svullna och domnar bort då och då, speciellt nattetid. Är inget farligt men dock lite obehagligt. 

Var på mvc idag och tog prover. Har känt mig väldigt trött den senaste tiden så det kändes skönt att komma dit och få koll på läget.
Hade faktiskt ingen äggvita i urinen och mitt kämpande med järntabletter och torkad frukt hade gett resultat för mitt järnvärde hade ökat från 110 till 115.
Vet själv att jag är trött för att jag känner stress av flera saker runt omkring mig.
Jobbet är ju inte särskilt betungande rent fysiskt men efter jobbet ska det tas hand om familj och hem och det i kombination med nätter då jag inte sover speciellt bra gör mig orkeslös.
Längtar efter ett eget alldeles tyst och lugnt rum att få vara i. Där jag kan vila och sova utan att störas av ljud och ljus och där mina toalettbesök och fäktningar med domnande händer inte stör någon. 

Dagens prover visade att jag hade alldeles för högt blodsocker. Något som jag inte ägnat en tanke på att man kunde ha.
Om man passerar 8 så måste de göra en labbundersökning.
Jag hade 9,1 så på fredag ska jag få ligga på labb i två timmar på fastande mage för undersökning och beroende på vad den visar så blir det kanske en dag på sjukhuset för vidare utredning.
Barnmorskans utrop när hon såg provresultatet gjorde mig nervös och bekymrad. Jag med min sjukhusrädsla, sprut och stickfobi och en allt annat än sk normal och bra tidigare förlossning fick mig att tappa modet en aning efter att fått veta att jag kanske har drabbats av graviditetsdiabetes.
Något som är ofarligt för barnet men som man kan utveckla under graviditeten om man som jag har det i släkten. Andra nämnare hon nämde i samband med det var bl.a stress och kraftig viktuppgång.
Hon frågade hur mina senaste dagar sett ut och när jag berättade om huvudvärken jag känt sen tre dagar tillbaks tillsammans med min enorma törstighet så kändes det som att diagnosen var given.
Tydligen kan det vara så att man kan fortsätta ha diabetes även efter förlossningen. Dvs sprutor (!), medicin och en kontrollerad kost.
Inom mig pendlar jag mellan att tänka att det kunde varit mycket värre, att leva med diabetes finns det massor av människor som gör och det går bra, vilka ilandsproblem jag har för huvudsaken är ju att barnet mår bra osv men samtidigt surrar det tankar om att jag aldrig mer kan äta godis och söta bakverk och kakor (jag som älskar att baka) obehindrat och kommer jag att föra detta vidare till W och lillebror. Vad ska man tänka på i deras livssätt redan nu för att de inte ska utveckla det osv.

Så har det surrat på sen klockan tre idag.
Hämtade W och åkte och fikade. Stängde av diabetestankarna. En mysig fika, mor och dotter ensamma på stan. En chokladboll, en dammsugare och varsin Festis.

Får se vad fredagen utvisar. Sätter en gnutta hopp till att dagens intag av en icke light Coca Cola strax före provtagningen gav ett extremt utslag. Hur kunde jag vara så dum, men jag hade ingen aning helt enkelt. 









 


Bilderna tillhör hilajns.blogg.se©


Firar med rabatt

Isa Form firar två år och det firar hon med att bjuda på 15% rabatt på hela köpet under gårdagen samt idag.
Kanske kan man klicka hem något härligt till sovrummet nu när vår minimakeover pågår.
Borde inte vara speciellt svårt för lilla mig...


Kärlek

Nu har Pontus bott hos oss i ungefär en och en halv månad.
Igår fick W syn på bilden jag har som bakgrund på datorn just nu och gav ifrån sig en djup hjärtesuck samtidigt som hon sa "åh vad han är fin".
Hennes röst var fylld av kärlek till detta lilla djur.

En kärlek som inte alltid verkar vara besvarad.
Det är inte lätt alltid att vara 4½ och ha koll på sina känslor och iver över vad man känner för sitt husdjur.
Ibland blir det helt enkelt för mycket för Pontus och han biter till eller rivs.
Jag försöker att vara med när hon ska ta ut honom ur buren så hon inte sliter i honom och vara med ute när hon går med honom i kopplet men ibland ser jag inte allt som händer. 

Imorse blev W biten två gånger då märktes det att Pontus var stressad men ibland både biter och kraffsar han utan att det har hänt något speciellt.
Antar att det helt enkelt är ett kaninbeteende. Eller?

Ska ringa veterinären och fråga hur gamla kaniner ska vara när de kastreras för det har vi tänkt att göra för att han inte ska skvätta på allt och alla. Kanske blir han lugnare av det också. 

Allra bäst trivs han när han nyfiket får springa omkring i hallen och köket med sin bur öppen. Han har hittat sitt favoritpausställe som är längs ena väggen i matrummet.



Bilderna tillhör hilajns.blogg.se©

 

Hemmafru

Idag har jag (och W en del av tiden) pendlat mellan spis, ugn och diskbänk från dess att morgonens frukost var avklarad tills för ca en halvtimme sen (med break för duschning när kärleksmumsen stod på svalning) då vi cyklade till Ica för att införskaffa lite nödvändigheter.
Har använt den nästsista skörden av äppelträdet och gjort en äppelkaka till kvällen. Har bakat två stycken plåtar med Leilas ljuvliga, fluffiga och porösa kärleksmums (som vi tyvärr inte ska njuta av själva utan mc-nissarna till helgens fest ska ha dem) , skalat potatis till kvällens middag och nånstans i mitten av detta kokade vi mannagrynsgröt som brukar vara min och W:s måndagslunch.

Nä nu ska det vispas marsankräm till äppelkakan och sen är det väl nästan dax att börja med köttbullar och brunsås.

Nu skulle det vara skönt med en hög diskbänk så jag inte behövde pressa magen mot kanten hela tiden.
W föreslog att jag skulle "dra in den".
Bra förslag men det fungerade inte i verkligheten...


Det viktigaste är att det inte kommer hår i det man bakar...

Bilder:Privata och tillhör hilajns.blogg.se©

Recept på Leilas kärleksmums hittar du HÄR.


Trött

Jag som trodde att jag visste hur det kändes att vara trött.
Inser att jag hade fel.  
Jättefel!

Efter att ha ägnat dagen åt att gå upp tidigt och åka till jobbet och vara störtfokuserad i tre timmar, höststäda i blomlådor och allmänt runt husknuten, dammsuga, vika tvätt, fylla den nya Malmbyrån i sovrummet med diverse plagg, cykla en runda tillsammans med W och L ska jag nu försöka att lägga W utan att trilla ihop.

Fötterna värker och synen är dimmig.
Ringde L och fick honom att lova att stanna till på Ica på vägen hem och köpa den underbaraste glass som finns (och tyvärr också den dyraste så det är inget man kan frossa i varje dag).

Jag, en burk Ben & Jerrys och L som masserar mina värkande gravidfötter i tvsoffan om en halvtimme.

Tja, man kan ju alltid drömma!

Bild:Ben & Jerry´s

Hoppas det inte är inatt som lillebror väljer att komma till världen... 


Premiärkväll

Ikväll har det varit kräftpremiär hemma hos oss.
Det har slörpats och ätits med god aptit hos stora som små. 
Det har även varit premiär för mitt fina Babelkakfat att användas (som jag fick av L och W när jag fyllde år).

Tanken är väl att jag ska fylla det med söta och läckra kakor men är det premiär så är det och då kan man ju lika gärna slå på stort.
Det var dessutom både snyggt och roligt att placera alla kräftorna på det.
Tyckte jag och W iallafall...
L ville helst ha sina simmandes kvar i bunken med allt kräftspadet.

Får väl se hur jag mår om några timmar. Antar att mina redan svullna ben och fötter och smått bortdomnade händer inte mår så jättegott av allt salt jag har slörpat i mig. Jag som i vanliga fall aldrig saltar extra på någonting. Om jag får bestämma kan spagettin kokas osaltad och det kokta ägget ätas utan att saltas på. 
Min kropp är nog på väg in i ett chocktillstånd just nu!


Bild:hilajns.blogg.se©


Regntips

När det regnar kan det ju vara lite uppiggande att delta i en tävling.
Det pågår ju en massa tävlingar runt om på bloggar men om man som jag fortfarande inte har köpt sig någon underbar skål från Marimekko att mumsa lördagsgodiset ur så tycker jag aboslut att man ska delta i Tjohalias tävling i samarbete med designonline som håller på fram till nästa torsdag (28/8).


Foto:Designonline

Ett annat tips på trevligheter att hitta på om man har en stund över en dag som denna är att göra små ordmoln som man sen kan printa ut och t.ex rama in.
Säkert har de flesta redan snappat upp detta med wordle då flertalet redan har bloggat om det men här kommer iallafall en extra påminnelse till en kul idé.


Nagelbitare

En snabbis till Norrstrand för lite kompromissprat med sambon, fort in på Ikea (fulsmet in genom kassorna) och roffa åt oss byrån till sovrummet, hämtning på dagis och sen hem och på med tv:n lagom för att se Rolf-Göran Bengtsson genomföra sin andra nollrunda, trots störningsmoment som översvämning i vattengraven i bagaget, som tog honom och Ninja la Silla till omhoppning med medaljchans.

Så spännande!

Utan att ta några chanser lyckades han bra i omhoppningen ända till sista hindret då delar av muren brakade.
Slutade med en silvermedalj.
Historiskt då Sverige bara har en medalj, ett brons, inom individuell hoppning sen tidigare och det togs 1920.


Bild från www.sr.se

Nu ska vi göra det som har blivit en del av varje dags innehåll sen W lärde sig cykla. Nämligen cykla på tur son hon kallar det. Tur att det inte går så fort ännu för inte är jag speciellt smidig eller känner mig speciellt bekväm när jag cyklar runt med magen som vägvisare. 
Se upp här kommer vi!

Färg i tillvaron

Ett litet miniprojekt som pågår hemma just nu är att göra vår lilla toalett lite trevligare.
Tänkte tillföra en färg som i vårt liv inte har fått någon vidare plats förrut. 

Efter att för en tid sen ha snurrat runt bland Isa Forms grafiska tryck lyckades jag tillslut välja ut en av alla härliga det finns att välja på. Blev dessutom väldigt passande med tanke på att det är bonusbarn ett, som är en sjuttonårig tjej, som använder den toaletten mest.
Frågade jag L vilken färg han tyckte av de tre som trycket finns i och tänka sig, han tyckte otroligt nog samma som jag.

I väntan på att paketet ska dyka upp krävs dock lite förberedelser så i helgen satte L borren i det vita kaklet och vips så var tavelhyllan Ribba på plats. 

Inget är som väntans tider...


Bild:Hilajns.blogg.se©





 


Lite drygt en månad senare

Runt den 10 juli åkte vi till Beijers och köpte den lilla lekstuge byggsatsen och nu en dryg månad senare står den där (i den ännu ovårdade trädgården) och lyser med sin vita färg välkomnande mot en.
En barndomsdröm som har blivit verklighet för mig och (förhoppningsvis) ett kul lekställe för W (och kompisarna på gatan) och hennes kommande lillebror.
Jag vet att det har blivit mycket skrivande och bilder på lekstugan den sista tiden men nu ska jag snart ge mig.
Lovar. 
Ska bara... få till en välkomstskylt, få upp några tavlor på väggen, kanske byta ut spisen till en klassisk Mickispis och fixa några fler "lek-bra-att-ha-lekstugesaker"... sen är den klar.


Husmsen.
 
Postlåda från Bruka Design.

W:s huskatt och kossa. 

Vaxduk från Åhlens, stolar, bord, fönsterbänk, textilier, vas och blommor från Ikea.

Hylla och kryddburkar även dem från Ikea.

Blandare köpt begangnad och som diskho använde vi en rostfri bunke.

Under diskbänken sitter en hylla där man kan förvara smått och gott. På golvet står en låda som innehåller kökssaker m.m. Även den döljs av skynket.

Prickiga burkar från Åhlens.

Lite städredskap upphängda på väggen.  Matta och klocka från Ikea.

Välkommen åter!


Tillbakablick

Nu är nog definitivt sommaren över för den här gången och jag välkomnar den alltmer svala luften med glädje (igår blev det tom lite för svalt framåt kvällen och jag blev tvungen att stänga ytterdörren).
Jag kommer inte ihåg att jag var så här varm i kroppen när W låg i magen. Men hur mycket är det inte som har försvunnit ur minnet från den gången...

En tillbakablick så här i början av hösten på det lilla kalaset för att inviga lekstugan som W hade för kompisarna på gatan och farmor och farfar kommer här.

Tårta måste man ha på invigninskalas!

En tårta med grädde, marsankräm och jordgubbar toppades med mandariner, hallon och Zookarameller på sidorna.
W:s alldeles egna skapelse.

Mumsande barn.

Go och glad W

Bilderna är privata och tillhör:hilajns.blogg.se©

Sådan mor, sådan dotter

Dagen har passerat och jag med den även om det känns som att jag lever i en dimma.
Den enorma trötthet jag känner såhär mot slutet av graviditeten beror dels på mitt dåliga järnvärde men även på min envishet att göra allt som jag i normala fall, alltså icke gravid, brukar gör under en dag.
Jag kämpar på med järntabletterna och har nu även börjat mumsa på torkade aprikoser. Något som barnmorskan sa skulle vara bra.
Fick tips om hallon och jordgubbar men jag, liksom W, tål inte att frossa i de röda läckra bären.
Nä aprikoser får det bli. Nu är påsen slut så imorgon får jag köpa nya.

När jag väl tog mig ur dvalan fram mot tolv idag (att lämna sängen och de närmast följande timmarna är just nu de jobbigaste) så har jag och hunnit med både tvätt, dammsugning och badrumsstädning.
När väl de tråkiga sysslorna var avklarade ägnade jag och W oss åt att fika och skruva ihop Ikeamöbler.
Tänk vad bra det är med en dotter att dela sina Ikeastunder med som dessutom har en Brio Bultbrädehammare att låna ut vid behov.


Vårt byte av resårbottnar, från en hel 160 cm till två stycken 90 cm i olika fasthet, har dragit med sig en hel del annat än bara själva sängbytena. 
Funderingar på ny sängram, sängbord och byrå snurrar i huvudet på mig.
Efter en del spaning på Ikeas sängbord och på nätet beslutade jag mig tillslut för samma serie som vårt soffbord i vardagsrummet, nämligen Svalöv.
Egentligen är det inte ett sängbord utan ett sidobord men blandningen av stål och vitt tyckte jag passade bra tillsammans med fondväggen i sovrummet. Sen är bordet väldigt stabilt och har bra mått dessutom.

När det gäller sängram så har jag alltid tyckt om Ikeas vita Malm men i februari tog de bort den vita varianten ur Malmserien och här i Värmland verkar det totalt omöjligt att hitta någon begangnad så jag får helt enkelt tänka om. 
Snedtaket i sovrummet gör att det inte är aktuellt med någon hög sänggavel.
Har kollat på tyggavlar på Ikea och lite varstans och funderar på om vi inte ska försöka göra en egen.
Hur svårt kan det va egentligen att få till en mdf eller massonitskiva, klä den med först skumgummi och sen tyg, häfta alltsammans på baksidan och sedan fästa den vid huvudänden på resåbottnarna...
Får se vad vi kan åstadkomma under veckan.
En sak är säker iallafall - även om det är tomt på möbler m.m. i sovrummet så är det underbart att sova i en större säng!

Några bilder på det ännu icke färdiga sovrummet (tyvärr fotade jag inte i dagsljus så bilderna är lite mörka).
För er som undrar - nej vi manglar inte våra sängkläder för vi har ingen mangel och ja nya vita påslakan och ett överkast står högt upp på shoppinglistan.



Bilder:Privata och tillhör hilajns.blogg.se©


Hissa flaggan

Med lite vaxduk, en symaskin, en rundstav, lite färg och en sambo är det inte svårt att få till en flagga till lilla lekstugan.
Idag, den 17 augusti flaggar vi för Verner och Valter som har namnsdag, för att det är 30 dagar kvar tills lillebror är tänkt att ploppa ut och för att W ska ha en lekkamrat hos sig hela eftermiddagen.


Bilder:hilajns.blogg.se©


Gott från trädgården


Detta behövs:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
kanel
Skalade och skivade äpplen

Gör så här:
Blanda vetemjöl och socker
Blanda i smöret så det blir till en grynig massa
Smörj en ugnssäker form
Lägg i de skivade äpplena och strö över kanel och lite socker
Täck äppelbitarna med smulblandningen
Låt stå i ugnen i 20-25 minuter

Servera med vaniljsås



Den lilla stugan...

... håller på att bli färdig...


Bilder:hilajns.blogg.se©

Kanske ska jag flytta in i den och sova tiden som återstår innan lillebror anländer...


Hur man fyller en dag

Tänk vad mycket man kan hinna med och fylla en dag med som kan vara ganska tråkigt att utföra men som är tvunget om man vill ha det på ett visst sätt och för att kunna fortsätta dagen.
Tänker på saker som att göra frukost för att gravidmagen skriker. Frukost kan vara ett mysigt sätt att börja dagen tillsammans med familjen på.
Ibland är det underbart njutfullt att äta frukost alldeles ensam, i lugn och ro med en tidning, eller surfandes vid datorn. 
Och så kan det va som idag, ett nödvändigt ont, för att döva de enorma hungerskänslorna som stormar i min kropp från och till så här i slutet av graviditeten.

Idag har jag också hunnit med att dammsuga bottenvåningen av huset. Också det ett nödvändigt ont trots att det är en ganska jobbg syssla med stor mage.
Jag avskyr när det finns med massa bös på golvet. Borta går det bra, där bryr jag mig inte, men hemma står jag inte ut med smuts under fötterna.
Städa till Pontus, åka en sväng till Ikea och köpa bäddmadrass till de nya sängarna (mer om upplevelserna med dessa kommer senare).
Tvätta och hänga två maskiner tvätt. Cykla på två turer runt kvarteret med familjens duktiga lilla cyklist (tur att hon cyklar i gravidtempo annars skulle jag tappa lillebror).
Plocka, plocka och plocka bland alla saker som jämnt läggs och slängs överallt och som ingen verkar se eller störas utav och tillslut sen en två och en halv timmes actionfilm (Batman) på bio i vaket tillstånd (jag "vilade" bara ögonen i fem minuter...).

Mellan allt görande kan man också tänka på sådant som man bör/ska göra som man vid dagens slut inser att man inte hunnit med. Som att dammtorka (skrubba bort dammet menar jag) i hela huset, plasta in bordet i lekstugan, pyssla ihop några kort till födelsedagsbarn, ta ur luften ut W:s pool, tämma blomlådor på överblommade och uttorkade sommarblomster m.m.

Ja, ja. Tur att det är en dag imorgon också...

Ska avsluta den här dagen med lite surfning och se vad ni andra fyllt er dag med.


Tygbit

Av den biten som fanns kvar av tyget Tindra sen gardinen och lampan till lillebrors rum var klar sydde jag ett litet påslakan som jag sen stoppade i en av alla de barnfiltar som jag samlat på mig sen tiden då W var liten.
Kan användas både till överkast till spjälsängen och som filt till lillebror när han behagar ligga på golvet.



Bilder:hilajns.blogg.se©


Detta är dagen

Äntligen verkar det som att slutet närmar sig när det gäller trångt och knarrigt sovande om nätterna för mig och L. Igår spanade vi in resårbottnar och madrasser på Ikea och med lite vägledning av en humorbefriad anställd fastnade vi tillslut för två stycken 90 cm resårbottnar i olika fasthet och en 180 cm bäddmadrass.

Med anledning av de nya sängplanerna ska vår nuvarande lilla säng, sängbord och sovrumsbyrå byta ägare på lördag så idag har jag ägnat mig åt att städa ur dem.
Jisses vilken massa bråte jag hade samlat på mig.
Hälften av det i sängborden visste jag inte ens existerade och det hamnade i påsar som ska slängas. Byrån innehöll kläder (ja det visste jag faktiskt) som jag för tillfället har vuxit ur. Rensade bort sådant som jag inte kan tänkas ta på mig när väl alla gravidkilon har dunstat (!) från min kropp och resten ska hamna i den nya byrån som förhoppningsvis ska finnas i sovrummet inom kort.

För W har det varit en stor dag idag. Dagen då hon lärde sig att cykla utan stödhjul.
Vi har tränat lite med hjälp av en pinne fastsatt på hennes gamla cykel från Biltema men det har aldrig riktigt lossnat för henne. Den cykeln har känts väldigt liten och hennes knän har varit i höjd med styret.
Under vår Skånevecka köpte vi en hederlig gammal kultig cykel med något större hjul på en loppmarknad (samma som hon själv köpte femkronors klackskorna på) för 30 kronor. Idag har cykeln tvättats och L har satt på en sadel från Biltema. Eftersom mitt höggravida tillstånd hindrar mig till alltför stora fysiska ansträngningar så har storasyster sprungit fram och tillbaka på gatan hållandes i pinnen på den gröna cykeln.
Nu under kvällen så kan W cykla alldeles själv gatan fram, vända och cykla tillbaks igen. Att starta och ha koll på trampor och styre är fortfarande något besvärligt men varannan gång lyckas hon även med det. Den gröna cykeln visade sig vara en perfekt cykel att lära sig på. Den behöver inte behandlas speciellt varsamt utan tål det mesta.
Med anledning av detta ska jag alltså nu oroa mig över alla olyckor som kan hända när en grymt social fyra och ett halvtårig tjej ger sig ut på en gata i full speed där det är djupa diken längs ena kanten och vimlar av bilar, lastbilar och grävskopor på. Måste de gräva och installera fjärrvärme på vår gata just nu…

Får bli en lektion på trafikskolan imorgon!




Bilderna tillhör:hilajns.blogg.se©

Sommaren

Sommaren är över för den här gången om man kikar utanför fönstret men hemma hos oss är allt fortfarande inställt på sk sommarledigtid.  
De stora barnen fortfarande har sommarlov vilket innebär långa sovmorgnar, sena uppekvällar och slöa dagar. Jag och L har fortfarande semester trots att Melon Lanes samtliga familjer lastar sina bilar fulla med dagisbarn och backar ut från sina garageuppfarter i ottan varje morgon och vi ligger i sovrummet och hör dem ropa hej då till varandra (så här långt in i augusti har vi aldrig varit lediga) och lillskruttan har även hon sommarlov från dagis vilket även där innebär sovmorgnar och ganska sena kvällar.
Även om jag inte ser speciellt mycket framemot att börja jobba igen så ska det faktiskt bli skönt att få tillbaks en del av vardagsrutinerna. Kan sakna vuxentid på kvällen och med tanke på att lillebror anländer om 35 dagar så ska jag njuta det mesta jag kan av vuxentiden de får veckorna som är kvar.
Fast innan dess har vi fortfarande några dagars semester att ägna oss åt.

De senaste veckorna har bl.a ägnats åt sol och bad, skånebesök och lekstugebygge. Allt har gått i ett ganska sakta tempo eftersom jag konstant växer och lillebror trycker på så från att ha haft en småspringande stil har jag nu bytt till att mer lunka/vagga fram i ett sakta tempo som inte verkar passa någon annan än mig själv.

Tyvärr så lyckades vi otroligt nog ännu en gång pricka in en skånevecka utan sol så istället för att ligga vid stranden och lapa sol hela dagarna ägnade vi oss åt små utflykter och lite annat kul. Själv tog jag varje tillfälle jag kunde till att vila benen med kameran i högsta hugg och förevigade de andras påhitt.

Laholmsbukten en blåsig dag & glassätning vid Torekovs hamn.

Vandring längs Rönne å i Ängelhom

W provar på att hoppa och göra baklängesvolter vid ljusfesten i Ängelhom.

Vi trotsade den molninga himlen och badade lite i Klitterhus. Den andra bilden föreställer en citronälskande varelse på Danmarksbesök.

Kusinskoj och pappamys.

Posering i de loppmarknadsshoppade klackskorna för fem kronor.

Två bruna nissar vid Kattvik fastnade på linsen. Mera bad i hav.

Bilderna tillhör:hilajns.blogg.se©



 


Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0