Hur man fyller en dag

Tänk vad mycket man kan hinna med och fylla en dag med som kan vara ganska tråkigt att utföra men som är tvunget om man vill ha det på ett visst sätt och för att kunna fortsätta dagen.
Tänker på saker som att göra frukost för att gravidmagen skriker. Frukost kan vara ett mysigt sätt att börja dagen tillsammans med familjen på.
Ibland är det underbart njutfullt att äta frukost alldeles ensam, i lugn och ro med en tidning, eller surfandes vid datorn. 
Och så kan det va som idag, ett nödvändigt ont, för att döva de enorma hungerskänslorna som stormar i min kropp från och till så här i slutet av graviditeten.

Idag har jag också hunnit med att dammsuga bottenvåningen av huset. Också det ett nödvändigt ont trots att det är en ganska jobbg syssla med stor mage.
Jag avskyr när det finns med massa bös på golvet. Borta går det bra, där bryr jag mig inte, men hemma står jag inte ut med smuts under fötterna.
Städa till Pontus, åka en sväng till Ikea och köpa bäddmadrass till de nya sängarna (mer om upplevelserna med dessa kommer senare).
Tvätta och hänga två maskiner tvätt. Cykla på två turer runt kvarteret med familjens duktiga lilla cyklist (tur att hon cyklar i gravidtempo annars skulle jag tappa lillebror).
Plocka, plocka och plocka bland alla saker som jämnt läggs och slängs överallt och som ingen verkar se eller störas utav och tillslut sen en två och en halv timmes actionfilm (Batman) på bio i vaket tillstånd (jag "vilade" bara ögonen i fem minuter...).

Mellan allt görande kan man också tänka på sådant som man bör/ska göra som man vid dagens slut inser att man inte hunnit med. Som att dammtorka (skrubba bort dammet menar jag) i hela huset, plasta in bordet i lekstugan, pyssla ihop några kort till födelsedagsbarn, ta ur luften ut W:s pool, tämma blomlådor på överblommade och uttorkade sommarblomster m.m.

Ja, ja. Tur att det är en dag imorgon också...

Ska avsluta den här dagen med lite surfning och se vad ni andra fyllt er dag med.



Kommentera
Postat av: Petra Bloggar

är det BOA-instinkten som har slagit till måntro? :D vi har fyllt dagen med karuseller! jihooo!

2008-08-15 @ 22:44:25
URL: http://petraodaniel.blogg.se/
Postat av: Tjohalias blogg om inredning

Wow, tänk om din energi skulle smitta av sig till mig

2008-08-16 @ 00:00:57
URL: http://tjohalia.se
Postat av: anna

ja jag spenderar halv mitt liv med att plocka upp efter mina pojkar (inkl min man ;o) ). vanta bara tills den lille i magen blir lite storre............jag hade glomt av hur en 1.5 ar. Freja oppnar alla dorrr och plockar ut precis allt!!!!

ha en harlig helg

kram

anna

2008-08-16 @ 07:38:54
URL: http://www.londonhem.blogspot.com

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0