Rädda gräset från snön

image660
Så här såg det ut hos oss för någon timme sedan. 
Det har snöat oavbrutet sen i förmiddags och gör det fortfarande. Vitt, vitt, vitt. Överallt. 
W älskar det och har ägnat en bra stund åt att hjälpa med att skotta snö. Hon var så lycklig över snön att hon tom fortsatte att skotta efter att alla andra hade gått in. 
Operation "rädda gräset från snö" pågick för fullt när jag öppnade ytterdörren och tittade till henne.
Mina dagsplaner på att städa undan julen blev det inget med.
När jag stod med Getingestjärnan från Markslöjd i min hand blev jag plötsligt nostalgisk och smålöjligt blödig.
Det är ju inte så många dagar om året man har dessa underbara stämningsfulla ljusspridare framme så varför inte låta dem sprida sitt milda sken ännu några dagar.
Beslutet var ganska enkelt att fatta för även om jag är sugen på att ställa allt i ordning så vet jag att vi har inga kartonger hemma att packa ner julgrejerna i samt att jag har inte pengar just nu att köpa lamporna jag vill ha på tvbänken och på byrån i hallen m.m. när det gapar tomt efter ljusstakar och stjärnor.
Likabra att skjuta fram det lite till... granen står ju fortfarande grön och grann i stugan...

Istället för att städa bort julen har jag ägnat eftermiddagen åt att röjja i W:s garderob och byrå. Två tredjedelar av hennes kläder har varit små ett bra tag och bara tagit upp en irriterande massa plats.
Sorterade plaggen i slänghög, ge borthög, sparahög och passarfortfarandehög.
Helt plötsligt gapade två lådor tomma i byrån och i garderoben blev ett hyllplan tomt så nu är det bara att fylla på med nya plagg. Köpte faktiskt två tröjor på rean häromdagen och väntar på några plagg som jag har budat in på Tradera så blir säkert inte svårt att fylla på lagret igen om jag känner mig själv rätt...

Ska bädda rent i vår säng och sen dammsuga nedervåningen innan jag sjunker ner i soffan och inväntar att läggningtiden för W ska inträffa.
Sambon ska på krogen med mc folk, bonusbarnen är ute på vift så jag blir ensam hemma för en gångs skull.
Ska ägna trettondagsaftonen åt att dricka te och se på avsnitt två av kommisare Lynley.
Ha de gott!


Kommentera
Postat av: Perlan

Låter som du haft en mysig dag, och fått en väldig massa nyttigt gjort! :) Skulle med behöva rensa Emmies garderober.. Bå+de från leksaker och kläder!! :)
kram

2008-01-05 @ 19:32:58
URL: http://www.perlan.org
Postat av: Malinbayard

Här blev faktiskt julen utslängt till fullo i dag, jag som började redan i torsdagskväll...
Det brukar snabbt fyllas på i gömmorna när man städat undan. Jag brukar känna mig så "fri" när jag rensat!
Du, JAG sällskapar med dig till Lynley!!! Fixar en kopp te till dig om du vill. :)
Här laddade vi upp med chokladask, plockgodis och chips men jag är inte sugen på något av det. Måste känna i pannan så att jag inte har feber!!!

2008-01-05 @ 21:10:52
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: Tiagirl

Oj va snö!!! Så mkt har inte vi inte! Inte på långa vägar...ändå är det iaf vitt. *nöjd med det* Om det bara slutade blåsa så man kunde vara ute, det tar i så man tappar andan och blir ju säkert tio minus tack vare det. :(
Var uppe hos min lilla stora häst och matade ute och trodde jag skulle förfrysa mig...jädra va kallt.

Jag har plockat undan alla tomtar och porslin å sånt men gardinerna är kvar och allt lyse! Det är ju så mysigt... :)
Så det får nog vara kvar ett tag tror jag. Har lite annat att göra med så! ;)

Ikväll har jag provat att scrappa i formatet 6*12...har ju massa kort som jag fick från mormor nu när hon dog och hon har ju typ tagit 20 kort på liksom en grej...så jag har tagit 1 eller 2 kort och sen klippt ut en fotoficka och lagt dom andra i där...för nuförtiden finns det ju ändå inte fotofickor till dom konstiga kortformaten. MEN, hur hela världen ska jag förvara mina "halva" LO:s?!
Ser folk som gör såna men ingen som skriver hur dom förvarar dom...hm...
Skönt att komma "ner" och få vara ifred någorlunda, tjejerna var med och pysslade med sitt men nu ligger dom och det är tyst där nere och bara jag...need it....

2008-01-05 @ 21:36:12
URL: http://tiagirl.blogg.se
Postat av: Tiagirl

Haha, ja men du får väl skicka ut wilma på det jobbet då! Hon skottar säkert glatt tidigt på mmorgonen med! :)
Så skönt att jag slippe sånt. Än... :/ Har ju precis upptäckt eländet med att skrapa rutorna själv, deeet är ju jobbigt och kallt! *s* Sånt behöver man inte om man är passagerare! ;)

Min förkylning förresten, ja den bara är. Lurar sådär i bakgrunden, trött och seg och tung i huvet och så exploderar jag i nysattacker och snorar och sen försvinner dom primära symptomen och kommer tillbaks. Drygt. Blir så långvarigt då!

Får väl kika runt lite mer i "butiker" men kan tänka mig att dom albumen kostar multum...nu köper jag massa scrapkit på Netto för dom säljer ut dom så då ingår det ju album! Så behåller jag albumet och banden som är med och säljer resten för det är inget jag använder! Så bra så!
Funerat om det ser knasigt ut att sätta ihop två på ett sånt vanligt vitt iläggspapper...hm...än så länge får dom väl bara ligga och vänta...

2008-01-05 @ 21:57:47
URL: http://tiagirl.blogg.se
Postat av: Tiagirl

Förresten måste jag ju elakt svara på din kommentar att jag skratta högt när jag läste om din väckning idag! Ser det verkligen framför mig eftersom liknande hänt mig!!! Och det är fruktansvärt!!!

Vet inte riktigt hur jag sover faktist, om jag skulle vakna(ang insomn.tabl). Då när huset brann ner bodde ju mamma på ovanvåningen och hon är ju beroende och använder ju alltid såna men hon vaknade banne mig fast hon sovit bara några timmar på dom. Var livrädd när jag stod där nere och skrek och vrålade på henne att hon inte skulle vakna för jag hade ju inte klarat mig om jag skulle ha sprungit upp. Så kanske vaknar man? Jag vet inte...
Men som sagt, använder bara dom när jag et att M sover lätt(mao inte helger då det intagits nåt starkt)och kan vakna.

Nu ska jag in och skälla på tjejerna som vägrar vara tysta utan håller låda, sen ska jag ner och sätta mig igen! Ha en trevlig kväll!

2008-01-05 @ 22:01:47
URL: http://tiagirl.blogg.se
Postat av: Sofie

Härliga vinterbilder!

Skönt med en utrensning! Brukar göra en ordentlig utrensning i min garderob vartannat år... och det är så skönt då plagg som aldrig används åker ut!

Ha en fin dag! Kramar, Sofie

2008-01-06 @ 05:44:32
URL: http://lufthav.blogg.se
Postat av: Camilla

Åh, va mycket snö. Vi har bara blåst o regn. I söndags hade vi dock underkylt regn så då kom pulkan fram :)
Ser supermysigt ut hos er - härligt med RIKTIG vinter!

2008-01-10 @ 09:00:36
URL: http://husnr8.blogg.se

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0