Påskbio

En bra sak med att vara ledig en fredag i påsklovsveckan är att man kan gå på bio mitt på dagen.
SF visar barnfilmer flera gånger varje dag hela veckan.
Otroligt att W har blivit så stor nu att hon förmår sitta still och uppehålla ett intresse för en 90 minuters film (vad fort tiden har gått!).

Igår kollade vi på trailers för de filmerna som just nu visas i Karlstad (spöket Laban, Alvin och Horton) och då bestämde hon sig för att hon ville se Horton vilket visade sig vara ett bra val.
En spännande och rolig film enligt min fyraåring.


image758

image759

Bilderna tillhör:hilajns.blogg.se©

Lyxtorsdag

Underbart ljuvligt att inte jobba till halv tio en torsdag kväll.
Beslutade att efter påskveckans körövning med tillhörande två uppsjungningar att ge kören lite påsklovsledigt ikväll.
Även om flera av koristerna faktiskt hade meddelat frånvaro till kvällens övning och förra veckan bestod mest av kör hela tiden så satt det långt inne i mig innan jag tog beslutet om kvällen.
Var tvungen att påminna mig själv om att vuxenkören faktiskt övar varenda torsdag från mitten av september tom maj. Här ställs inte in för några lov inte.
Utöver det så sjunger de upp ca tio gånger och då tillkommer ytterligare övning samt att det brukar bli minst två kördagar och några kortare extra övningar på helger varje år.
Varför är kombinationen av känslan att jag göra rätt för mig och min omsorg om att kören ska kunna sina stämmor väl både tekniskt och musikaliskt så stark i mig. Blir riktigt jobbigt stundtals.

Ska bli härligt lyxigt att sjunka ner i tvsoffan och se Per Moberg släppa loss hårtestarna och vårkänslorna när han ska tillaga lax med färsk sparris och vårprimörer i kvällens avsnitt av "Vad blir det för mat".
Denna vecka behöver jag alltså inte komma ihåg repristiden på söndag.

image756
Bild från tv4.se


Påskafton

Vad gör man om man vill gå påskpromenad och termometern visar fem minus.
Bara att kränga på sig det största tyget garderoben rymmer utanpå termobyxorna...
Frysa gör man ju inte ett dugg när man sjunger och dansar till Kerstin Andeby och Peter Wanngren på stora torget eller åker karusell och samtidigt som man försöker hålla sig kvar vinkar ivrigt till publiken.

Annars präglas denna påsken av min enorma trötthet. Antar att det beror på graviditeten och mitt låga järnvärde. Men jag mår ju inte bra av att äta järntabletterna så de har jag i stort sett slutat med.
Efter att ha jobbat igår morse och vi samlades alla (farmor, farfar, mormor, morfar, jag, L och W) i tvsoffan orkade jag inte hålla ögonen öppna längre utan somnade. Vaknade lagom tills det var dax för utröstningen i Let´s dance.
Samma sak blev det idag.
Vi blev bjudna på mat på Rudsvägen efter påskparaden.
Mätt och belåten somnade jag i soffan.
Hur ska det då bli under morgondagen när jag har jobbat natt samt gått upp tidigt och jobbat förmiddag.
Skönt att L inte jobbar iallafall och att mamma och pappa är här så jag inte är ensam med W. Jag har svårt att få egen tid för vila då.

Önskar er alla en trevlig påskaftonskväll.
image755

Text&Bild tillhör:hilajns.blogg.se©

Skärtorsdag

Påsken gör sitt intåg trots att vintern vägrar ge med sig. Inatt föll det åter igen en massa vita flingor från himlen. 
Jag som hade tänkt börja i trädgården idag *suckar djupt*.
Planerna för dagen, innan klockan blir så mycket att det är dax att åka till jobbet, är att packa bil (och kanske släp) med skräp och åka till djupdalen för lite befriande dumpning.
Ska bara övertala föräldrarna först, som anlände till värmland igår, att det mest optimala att ägna dagen åt...


image749


 

image750


 

image751

image753

image752

Text&Bild©hilajns.blogg.se





 


Ikeahörna

W:s vita Malmbyrå är numera på plats på hennes rum.
Är otroligt skönt med en byrå som inte bara rymmer massor utan som man inte måste behandla varsamt varenda gång man ska ta fram ett par strumpor. 

Några bilder från Ikeahörnan i W:s rum.

image745
Vit Malmbyrå från Ikea

image743
Förvarinsboxar till cdskivor och kruka båda från Mique
 
image746
Poäng barnfåtölj (tror jag att det är), Minnen groda och hyllor från Ikea

image747
Kaktuskrukor och tavelramar från Ikea

image748
Kunde inte låta bli att visa denna bilden på W som är tagen i Vi föräldrars monter påUnderbara Barnmässan i Stockholm november 2004.

Text&Bild©hilajns.blogg.se


Dax för kurs

Gjorde en layout igår.
Min första på väldigt lång tid ska tilläggas.
Bestämde mig för att inte använda något mönstrat papper utan endast en rosa cardstock som bakgrund.
Blommorna är chipboards som jag målat med akrylfärg och dekorerat med mönstrat papper och en liten klick glitterlim. 
För att framhäva texten i högra hörnet snaggade jag en tandborste och "borstade" med vit akrylfärg som jag sen skrev journaling på.
Att prova sig fram med akrylfärg är verkligen något som är kul tycker jag.

image739

image740

Om några timmar ska jag på nybörjarkurs i layoutskapande hos Annas scrapbooking. Jag är ganska självlärd i hur man scrappar så jag hoppas att kvällen bjuder bra utlärning om grunder och t.ex journaling som är något som jag är dålig på att komma på hur jag ska få in i sidan.

Gräsbukett

Även om våren kom av sig en aning när snön plötsligt vräkte ner och temperaturen gjorde ett drastiskt hopp neråt på skalan, det påminner om en kall februarimorgon utanför fönstret, så lyckades jag uppbringa ett uns av energi och trotsade vinterns återtåg under gårdagen.

Äntligen fick de vita Rustakvistarna med belysning gå i välförtjänt vinterdvala. Det jag hade hemma för tillfället var en bukett färgat gräs från Ikea.
Var ganska läckert med den gröna färgen mot fondväggen men jag tror ändå att jag ska försöka hitta något annat att placera i vasen. Måste bara invänta nästa lön...

image738

Text&Bild:tillhör hilajns.blogg.se©

Schlager del två

Sedan lunch har vi sjungit, dansat och lyssnat på "Hur svårt ska det va" och den enda låt som för tillfället kan konkurera med den, enligt W, nämligen "I lågornas sken" med Nordman.
På Ica bjöd W på en liten föreställning framför kassan vilket var trevligt tyckte kassörskan. "wao, wao, i vågornas sken" (det var innan vi hade hunnit lyssna på den ett hundratal gånger så då trodde hon att de sjöng "i vågornas sken").

Nordmans framförande var oerhört gripande tyckte W. Hon har pratat om den brinnande flickan några gånger sen i lördags och undrar om det inte kommer igen på tv snart.
Kom på att jag kunde visa henne på youtube. Hela låten satt hon i mitt knä förundrad över den vita flickgestalten som fladdrade omkring och sen försvann.
Till detta följde en halvlång utläggning om att flickan hade försvunnit i elden och nu fanns det bara rök kvar men det var inte på riktigt.
Så sant, så sant.

Passade även på att se på Linda Bengtzings schlagerframförande av "Hur svårt kan det va". W satt åter igen tyst fullt koncentrerad. Efter halva låten sa hon "han är snygg den där killen".
När jag trodde att hon kollade på Linda satt hon istället och spanade in den ljusa, krulliga hårfagra dansaren!

Nu ska vi, till toner av Nordman och Linda Bengtzing, göra citronsockerkaka.

Ha en trevlig måndag eftermiddag.

image740

W hade pysslat ett hjärta på dagens upptäckare.
Lagom påskigt tycker jag som inte är mycket för fylla huset med kycklingar och påskkärringar.


Fel låt vann

Om man ska tolka tiden efter lördagkvällens schlagerskräll hemma hos oss.
Att lyssna på Mp3:n har fått en nytändning. Både igår och idag har den gått på högvarv i bilen utanpå mössan.
I väntan på att jag ska köpa melodifestivalskivan hålls det till godo med 2006 års bidrag av favoritartisten, ja hon säger det själv, Linda Bengtzing.
"Har min tidning ifred och en säng som är bred...". Underbara *hmm* ord att höra från fyraåringen i baksätet på väg till upptäckarna!
Imorse lekte vi artister med varsin penna i handen skrålandes "se mig, hör mig, rör mig, hur svårt kan det va".
Ett halleljujamoment!

image737

Kan däremot inte påstå att jag ropade halleluja när jag tittade ut genom fönstret imorse. Snö på gatan, snö på träden, snö överallt och det snöar och blåser fortfarande.
Så trist att åter igen ta fram snöskyffeln och skotta. Men eftersom jag hatar att dra in snö i hallen vilket ju sker om man ska pulsa i drivor för att komma fram till dörren så var det bara att bita ihop och skotta på.

Igår var det hög luft och sol ute. Våren var på väg men jag valde ändå att tillbringa tiden mellan jobbpassen till att dammsuga, torka golv och fönsterbänkar m.m. istället för att bege mig till skogen och plocka ris till årets påskfjädrar. Tänkte att det kunde jag göra imorgon.
Där fick jag! *fnys*.

Hur svårt kan det va att göra saker direkt istället för att skjuta upp dem till framtiden. 



Eget kollage med bild från aftonbladet.se, musikvideo från youtube.com ©hilajns.blogg.se

Söndagmorgon

Vid datorn efter en morgon/förmiddag med fullt ös.
Jobb, barnkör, auktion och allmänt munter stämning.
Visst kanske inte auktionen är av det roligaste slaget då det mest är en och samma ålderskategori som har skänkt de flesta auktionsföremålen och de som bjuder är typ samma människoskara och slutpriset hamnar ganska högt då pengarna går till välgörande ändamål. 
Något som alla barnen som var med inte kan känna sig så delaktiga i. För dem fanns det, förrutom fika, ett godisbord som mot slutet reade kraftigt så man kunde köpa två påsar för fem kronor. 
Schwupp sa det så var samtliga påsar slut. 
Själv gick jag i rask takt för att hämta plånboken för när det blir så billigt så kan ju W få ännu en godispåse till (fast egentligen hade jag tänkt köpa en till mig själv) men när jag kom tillbaks var alla redan slut.

Barnkören sjöng bättre än de någonsin gjort trots att det var tre som var frånvarande. 
Slutsången "I´m so happy" med rörelser var en hit som gav rejäla applåder. Själv blev jag nästan rörd (dessa gravidsvallningar) när de sjöng min favoritsång "Jag ligger på en äng" tonsatt av Georg Riedel med text av Barbro Lindgren.
Dessa tjejer är verkligen underbart roliga att ha att göra med och jag kan inte låta bli att tänka på att jag kommer att sakna dem massor och oroa mig för att de finns kvar efter min föräldraledighet.

Slänger in ett grattiskort som jag knåpade ihop i fredags inför kvällens tjugofemårskalas.
Frossade en del i blommor och använde en Penny Blackstämpel som jag inte stämplat med på bra länge.
Hennes igelkottar är verkligen fina.

image735

image736
Text & Bild©hilajns.blogg.se

Growing

Jag har inga kläder!
Eller jo, kläder har jag gott om, faktiskt är garderoben och byrån i sovrummet proppfulla med jeans, tröjor och toppar men samtliga är i fel storlek.
Varken bröst eller mage får plats längre.
Nån som vill hyra klädesplagg i storlek S och M resten av året för en symbolisk summa så jag får lite plats till kategorin mammakläder?

För tillfället har jag ett par jeans som jag hittade undangömda troligtvis från när W låg i magen. Till detta finns även en tröja modell tjock. Riktigt tjock! Inte något som jag vill springa omkring i nu när hormonerna skapar värmefeelings och det dessutom är vår i luften.

Jag måste köpa mammakläder.
Men om jag ska slippa köpa nya igen om någon månad vilket jag varken har råd eller lust till att göra så är det väl likabra att köpa lite större i storlek redan nu. Eller?
Fast det är ju inte så snyggt när tyget hänger och slänger runt magen och man har resår från mammabyxorna som slutar uppe i armhålorna.

Ja dessa ilandsproblem...

En tur till stan med siktet inställt på stora toppar och bh:ar som sväljer dessa växande behag.
Får blunda när jag går förbi Vero Modas vårkollektion som INTE finns i mammaklädesstorlek.

image735


Eget kollage med bilder H&M, Ellos och Lindex

Blogga - ett sätt att ventilera sin vardag på

Min time out på bloggfronten har även innefattat surfningstime out.
Under min tid med fokus på annat har bl.a detta inlägg publicerats, kanske skåpmat för er men rykande färskt för mig och något som är svårt att lämnas okommenterat.
Dessvärre.
För är det inte det man vill när man skriver på det sättet...?

Om man nu anser att ett stort antal av detta landets bloggare hamnar i kategorin "mammabloggare" och när man läser deras blogginlägg och kommer på sig själv med att fundera över om det är man själv eller de som skriver som är konstiga så är det väl inte så himlans svårt att bara klicka det röda krysset längst upp till höger på datorn och inte läsa mer!

Varför sitta och plöjja igenom något som man inte är intresserad av och där det enda som kommer därur blir en dissning av en stor kategori ("föräldraskap och barn" som innefattar dessa "mammabloggare" och är t.ex den nionde största kategorin på bloggportalen.se) inom bloggsfären!

Sen funderar jag lite Terris sista stycke i sitt inlägget där hon jämför bloggandet med ansiktsburken.
Hur kan hon veta att hon "sugs upp, loggar in varje timme för att sedan bli totalt övermätt" om hon inte själv har bloggat eller ägnat stor del åt att läsa andras bloggar?
Visst hennes jobb är att skriva krönikor och ha åsikter men att blogga är väl ändå ett sätt att ventilera sin vardag på. Genom ord och bild.
Vill du inte ta del av min vardag som innefattar barn i diverse storlekar och med allt vad det innebär så är det bara att sluta läsa.
Enkelt, eller hur!

Till er andra som gärna frossar i min glamourbeströdda vardag med tvätt, städning, magsjuka, trotsiga ungar och halsbrännebesvär pga av en alltför snabbväxande mage säger jag bara - trevlig helg & kul att ni finns!

 

Mjukbloggstart

Bloggpausen blev visst lite längre än jag hade tänkt mig...
Har blivit mycket fokusering på jobbet den senaste tiden. Ack så nödvändigt men kombinationen av gravidtrött, lågt järnvärde (trots att jag knaprar järntabletter), storfamiljsliv med allt vad det innebär så finns det i nuläget ingen hjärnkapacitet och ork över till att sitta vid datorn. 
Dessutom har jag inte haft så mycket intressant att delge er under dessa tio dagar som passerat.

Mjukbloggstartar lite med att bjuda på några bilder från barnmässan som gick av stapeln i Karlstad i helgen. Ett toppenarrangemang med en bra blandning av underhållning, aktiviteter, pyssel och lek för barn och föräldrar.

image727

image728
Vid Tårtpinglans monter fick man lära sig att göra en marsipankyckling.
Något som W tyckte var svårt då man skulle göra flera runda deltaljer.

image729

image730
Nagelmålning hos Aqua var en hit. Självklart valdes lila nagellack!

image731

image733
Legobygge resulterade i ett jättetorn.

image734
Klart man blir hungrig och vad smakar bättre då än gratismellanmål från Nestlé...

image735
Det här var favoritstunden för W under hela mässan. Hon utvecklade starka känslor för Ticketnallen. 
Det ser nästan ut som att känslorna är besvarade...

image736

image737
Love is in the air!


På mässan kunde barnen även prova på scrapbooking i Annas monter, göra pappersdrakar hos KBAB och gymnastikövningar (kommer inte ihåg hos vilket företag) för att nämna något av allt det som fanns. 
I bilen på vägen hem undrade W om vi inte kunde
åka på barnmässan även nästa helg. 
Ett gott betyg.




 

Jag tar...

image723

... några dagar och ägnar mig åt att vara bortrest med jobbet.


Text&Bild©hilajns.blogg.se

Sköna söndag

Efter fem dagars arbete och kanske en lördag uppbokad med vänner, städning, tvättning, krogbesök eller kanske något firande av någon släkting så kommer då söndagen.
Vilodag nummer ett för många.
Den dag man kanske försöker att låta bli att boka upp något, sover lite längre, följer vasaloppet i tvsoffan medans man njuter av en brunch och under eftermiddagen när man piggat på sig tar man en promenad i det vackra vädret.

Hemma hos oss blir det inget vasaloppstittande med kaffekoppen i ena handen och limerutan i den andra (inte för att jag är speciellt intresserad heller).
Nä. Jag har har nyss kommit hem från jobbpass nummer ett. Hämtat W hos farmor och farfar och precis dragit igång riskokaren.
Sambon väntas snart hem från sitt jobb och sen blir det mat, göra ett snabbkort och sen ska W skjutsas iväg på femårskalas.
Jag ska hem igen och förbereda det sista av kvällens framträdande med kören och iväg till jobbet för att öva med musikerna. Fick lite stressfeeling igår när flöjtisten ringde och berättade den icke välkomnande nyheten att hon har fått bältros.
Som tur var fick jag tag i en annan flöjtist och trixade om lite bland solosångerna så det ska nog ordna sig ändå även om det inte blir som det var tänkt från början.
Ska bli skönt när klockan är halv åtta, jobbet är avklarat och förhoppningsvis blir det lite mat tillsammans innan AKA åker hem igen.
 
Tacka vet jag måndagar.
Den underbara dagen med stort L som i Ledig. De flesta jobbar och det är lugnt på stan, i affärerna och hemma.
Då kan man njuta.
Tyvärr inte imorgon då hela arbetslaget ska åka iväg på något som går under namnet teamutbildning eller som det sades imorse, personalutbildning.

Njut av er söndag!

image722

Text & Bild©hilajns.blogg.se

Bloggreceptens dag

Efter att ha legat i sängen och läst Belinda Olsson "En gravidchock bekännelser" som jag egentligen inte tycker är så jättebra, men att inte läsa färdigt en påbörjad bok är förbjudet enligt mig och nu är jag dessutom nästan färdig med den, så var min gravidhunger så stor att jag var blev tvungen att masa mig ur sängen för att  kvista ner i köket efter smörgås, the och kokt ägg.
Så himlans gott!

Med lite energi i kroppen tog jag mig an Theas härligt läckra recept på Limerutor. Jag är ett stort fan av söta saker med philadelfiaglasyr på (kanske för att min mamma aldrig bakade något med philadelfiaost) så självklart måste jag ge mig på det.

När jag hade ångan uppe så blev dagens middagsmat även ett recept som jag hittat i bloggvärlden.
AKP:s kycklingrätt med sås i ugnen.

Recepten till de smarriga limerutorna hittar ni här och till den goda kycklingrätten här. 
I limereceptet tillsatte jag en halv pressad lime i glasyrsmeten och i kycklingrätten valde jag att dela något på fileérna och sen åkte det med lite tomatpuré, chilisås, ketchup och grädde i såsen tillsammans med soyan, creme fraichen, vitlöken och fetaosten.

Kvällen ska ägnas åt schlager, godis, snacks och trevliga konversationer med AKA som har kommit hit från Västerås och HN.

Önskar er en trevlig lördagkväll!

image718


Bild & text©hilajns.blogg.se

Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0