Hemma

Det är verkligen supertrevligt att ta del av alla grattishälsningar och trevliga kommentarer ni lämnat om lillebrors ankomst. 
Tack, tack!

Idag har den nya familjemedlemmen fått komma hem (det var L som uppdaterade bloggen häromdagen).
En ganska odramatisk förflyttning från sjukhuset, ett stopp på Ica för mammans nya favoritföda, fil, musli, torkad frukt och äppelmos i en enda röra.
Ytterligare ett stopp på dagis för att hämta storasyster och sen raka vägen hem för ett långt stopp i soffan som blev till en sovstund för både mig och Malte.

Malte som efter natten låter som att han är superförkyld. Det rosslar från näsborrarna vid varje andetag han tar. 
Barnläkaren pratade om kvarvarande fostervatten och gav oss koksaltlösning som vi ska droppa i borrarna varannan timme samt före han vill äta för det är verkligen inte lätt att göra om man är täppt i näsan. Stackaren kämpar på med att få i sig något samtidigt som näsan är tät och den tråkiga mamman bråkar om matställningar.  
Själv tycker jag inte att koksaltsdropparna gör någon märkbar skillnad utan jag tror att han är förkyld.
Får se hur natten går annars är det jag som ringer avdelning elva imorgon sen får de kalla mig nojjig och säga att jag har tredagarsbluesen hur mycket de vill!
Han är ju faktiskt bara två och ett halvt dygn gammal min lille prins och mat måste han ha.


Bild:Hiljans.blogg.se©

Han är här..

Lillebror är äntligen här!

3485 gram 51.5 cm lång.
Han föddes till världen i raketfart klockan 23.59 den 23 september.

Världens vackraste pojke enligt en sliten och hungrig mamma...


23 september

Idag har det varit strålande sol i den här staden.
En vacker höstdag.

Väntan är så lång och smärtan gör mig förstummad varje gång den kommer över mig men kanske är den snart förbi och vi får äntligen träffa den lilla människan som bott i min mage i nio månader.

Otroligt♥

Med mig för att skingra tankarna har jag denna fina alldeles nygjorda teckning föreställande W vid äppelträdet en vacker höstdag.


Bild:Hilajns.blogg.se©

Den här får gärna dela dusch med mig

Som höggravid (ja annars också) så är det inte alltid så himlans lätt att böja sig ner till fotknölehöjd för att plocka upp hala schampo och balsamflaskor under pågående duschning.

Om man som vi har en dusch bestående av en glasblocksvägg, en duschdörr som är i glas och sen två kakelväggar som jag aboslut inte kan tänka mig att borra i för att sätta upp någon mindre fin hylla som dessutom inkränker på duschytan så finns det inte många sätt att tillgå än att ha flaskorna på golvet eller på det sättet som har varit en nödlösning på problemet hos oss nämligen en mindre stabil badrumshylla från Ikea där vi böjde om kroken så att den skulle kunna hänga över kanten på glasblocksväggen.
Den hyllan gick sönder för en tid sen och när jag provade att böja till en nyinköpt så gick kroken av. Det är inte meningen att den ska hänga på det sättet!

Inatt när jag ägnade mig åt lite surfning bland badrumstillbehör med uttalade bra sugproppsfäste så hittade jag den här:


En bläckfisk för schampoflaskor, duschkrämer och annat som måste finnas med i duschen. Bläckfisken har nio armar i gummi. Öglorna kan förstoras och förminskas och när det börjar bli lite kvar i en flaska hängs den upp och ner och man får ut det sista ur den.
Bläckfisken fästs i duschstången eller på krok.
Finns i färgerna rött. svart och blått hos Formodesign för 195 kronor.

INGA FLER LIVSFARLIGA DUSCHÖVNINGAR I FOTKNÖLEHÖJD FÖR MIG! (hoppas bara jag överlever leveranstiden)


Bilder:Formodesign


Pyssel

För en liten tid sen träffades jag och LB och pysslade en hel fredag tillsammans.
Lyxig egentid, frossning i härliga papper och fotografier, test av hennes nya stora QK alfabet och pizza i magen gjorde dagen och kvällen till en tio poängare för mig.

När det gäller min kreativitet och skapande så blandas en massa ideér i huvudet med em massa foton på datorn.
Så mycket mer än så blir det inte för tillfället.
Jag har inte tiden och orken i kroppen att sitta ner några längre stunder och eftersom jag är rejält ringrostig i fingrarna (och huvudet) för tillfället så tar det ganska lång tid att få till något.

Minialbumet och minilayouten/kortet ska skeppas iväg till någon som fyller år om någon månad och som har ett stort intresse för tjejerna på bilderna.


Gårdagens lilla utomhusfix

Gårdagens projekt "trädgårdsfix" av den mindre skalan är förmodligen anledningen till den lilla sömn som natten har givit mig.
Har varit svårt att hitta en ställning som det går att sova i. Det har gjort lite ont i magen under natten och ett tag trodde jag nästan att det hela hade satt igång.
En normal människa kanske inte skulle tolkat signalerna så men eftersom jag har förträngt det mesta om hur det kändes eller vad som skedde vid förra förlossningen så är det svårt för mig att veta hur det verkligen känns när det är på gång, sas.
Men nu sitter jag här och känner inget förrutom trötthet efter den gångna natten. Mera snorig igen och småstressad över den kommande veckan som känns lång med storfamilj och allt tjaffs om mat, pengar och annat som blir. Längtar efter att ha det tyst och lugnt.
Jag ensam i en stuga på landet en vecka. Skog och vatten runt knuten. Tv, några filmer, några böcker och min mp3.
Kanske vore en skön uppladdning inför det som komma skall.

Några bilder från gårdagens budgethöstplantering.

Så här ser det ut vid lekstugan...


och på framsidan av vårt hus...


I hjärtsmideskrukan vid carporten...

Bilderna tillhör:Hilajns.blogg.se©

En svart flåsande varelse stryker omkring i min trädgård

Solen lyser från en blå himmel och termometern visar på femton grader varmt.
En vacker höstdag.
Som gravid, status 40 fulla veckor + 4 dagar, upplever jag det som att det är 25 grader varmt ute när jag pustar och flåsar omkring i det blöta gräset på baksidan i farmors svarta gummistövlar (i vanliga fall är de för stora men inte just nu), mina svarta mysbyxor med målarfläckar och en av L:s svarta Harley D t-shirts (hade på mig en jacka från början men höll på att avlida av värmeslag).
Dagens outfit för mig består alltså av svarta stora kläder!
Kanske ska tillägga att i gummistövlarna bär jag svarta strumpor något som jag avskydde i slutet av graviditeten med W och har samma inställning till den här gången (tack och lov att det är september och inte december månad den här gången).
Jag blir varm av strumpor och de klämmer åt mina vätskande fötter och ben. För att de ska lämna så lite avtryck som möjligt klippte jag sönder dem i kanterna till W:s stora fasa. Fick ingående förklara varför...

Så vad har jag då tagit mig för i mina svartklädda uppenbarelse. För inte var det för att roa grannarna med min sköna syn som jag tog en tur runt huset!
Jag har ersatt de vissna blommorna i krukorna vid lekstugan med gröna kvistar som jag klippte från en av våra buskar.
Blev inte det finaste höstarrangemanget jag sett (jag vill hellre fylla lådor och krukor med härliga höstblomster) men helt klart ett billigt och helt ok alternativ som får duga den hösten.
Borstade av altanen och ställde undan grillen, bord och stolar m.m. som inte ska stå ute när minusgraderna snart nalkas. Hittade den pressening som vi brukar stoppa om våra slit och slängplatsmöbler men jag funderar på om vi inte ska ta och stuva in även dem på altanen istället.
Altanen används ju inte på vintern samt att det är trevligare att inte ha en massa möbler ståendes runt huset.

Några höstlyktor fick komma fram ur förrådet. Tyvärr så är vår groventre med omnejd helt uppgrävd pga fjärrvärmen så placeringen av lyktorna får än så länge vara vid husets huvudentre.
Men lite mysigt är det ändå med en ljusglimt utanför dörren.

Nä nu är magen mätt och jag ska kränga på mig alla de svarta kläderna igen för min idé om att stuva undan plastmöblerna på altanen ska bli verklighet.
L kommer snart från en mc-tur och öven farfar är på väg hit för att hjälpa till med att få ut torkskåpet inför veckans installation av fiber m.m.

Ha en trevlig eftermiddag ute i solen!

Nattlig resumé

Trots att jag sov och vilade om vartannat större delen av gårdagen så var jag ändå redo för sängen strax efter tio tiden igårkväll.
Slockande snabbt vilket är underbart tycker jag eftersom natten inte längre består av särskilt sammanhängande sömn.
Vaknar för att jag måste ändra läge då det trycker för mycket mot magen (detta gör jag säkert tio gånger under en natt). Vaknar av att handen är bortdomnad, vaknar för att jag måste gå på toa osv.

L har börjat med att snarka jämnt istället för som innan att det är tyst ett tag, dvs jag hinner somna om, och sen börjar han.
Nu snarkar han fem sekunder efter att jag har knuffat till honom.
Jag blir galen på snarkningar. Detta oljud som dönar i diverse volymer och utföranden.
Satte tillslut i öronpropparna trots att det inte är skönt att ha dem intryckta i hjärnbalken nu när jag är förkyld och det redan gör lite ont i örongångarna.
Öronproppar är inget som fungerar om man ska höra sina barn när de vaknar på nätterna kan jag upplysa om. Flera gånger har jag vaknat av att W står vid sängkanten storgråtandes för att jag inte har hört henne ropa från nedanvåningen när jag har propparna inpluggade.
Nu har hon haft en period där hon sover hela natten så inatt fanns det bara ett val.

Annars tror jag att jag mår något bättre i huvudet idag. Däremot känner jag mig mer förkyld. Näsan rinner lite och halsen är kraxig.
Ska gå och vila en stund nu. Gäller att passa på när arbetarna på gatan har frukostpaus eller vad de nu ägnar sig åt för helt plötsligt är det alldeles ljuvligt tyst därute. 
För en stund sen tryckte de till den sand de fyller igen alla dikena med (vi håller på och få fjärrvärme på gatan) och då skakade det så mycket att det kändes i thekoppen när man höll i den. 

Tänk om jag skulle försöka orka mig ut i den stora världen idag. Kanske en tripp till affären så jag kan handla lite mat att fylla det tomma kylskåpet med.
Vi får väl se vad det kan bli.


Sjuk + uppdaterat

Hemma med W idag. Dagis har stängt för personalutbildning.
Hon vill leka och jag orkar inte leka.
Har lyckats dra på mig förkylning med feber.
Kände febern i kroppen redan i tisdags kväll och sen igår var jag deckad i stort sett hela dagen.
Hoppas verkligen att lillebror väljer att bo kvar i magen ett tag till för att kämpa med en förlossning är inget som jag vill göra i det här tillståndet.
Eftersom jag är nervös och orolig inför födandet när jag befinner mig i mitt normala tillstånd så är jag än mer kritisk till om jag kommer att klara av det hela som jag mår nu.
Från och med nu kommer det inte in några sjuklingar i det här huset om jag ska lyckas med det här.
Men som sagt, den lille prinsen verkar ha det bra där inne. Han buffar och knör, men visar inga tecken på att vilja komma ut ännu så kanske hinner jag tillfriskna innan det är dax.

I förra veckan kom lillebrors gosedjur som jag beställt från Krabat.
En mycket grön och härlig Krabat Kanin.
Någon månad innan W föddes köpte vi Tarzan. Jag läste någonstans att föräldrarna kunde sova med barnets tilltänkta gosedjur för då kommer det att lukta mamma och pappa av det och barnet kommer att känna igen föräldrarnas lukt i gosedjuret vilket skänker trygghet till barnet.
Tarzan har tills för ett halvår sen ungefär alltid varit det gosedjur som har varit med W överallt. Han har stått för tryggheten och underlättat vid sovning, nappslutning, sjukdom och allmän ledsenhet.
Det är först nu som hon tar med sig andra djur till dagis eller somnar hållandes om någon av de andra mjuka vännerna i sängen.
Så därför delar vi nu säng med en limegrön Krabat med stora hängande öron.

Jag ska faktiskt gå och upp och lägga mig en stund bredvid honom nu för efter att ha lagt två Pippipussel och spelat Scooby Doo:s monstermemory är W nöjd med morgonen och sitter nu och dricker the och ser på Barbie och diamantslottet.
Kanske kan jag få sova nån timme helt ostörd och tillfriskna fortare.

Bilder:Hilajns.blogg.se©

Uppdaterat:
Klockan 12.00 stapplar den jättegravida mamman nerför trappen.
Går in på dotterns rum och möts av orden "godmorgon mamma" från en fortfarande pyjamasklädd liten tjej som sitter mitt på golvet och pusslar samtidigt som hon ser Barbiefilmen ännu en gång och äter bananpengar (bananpengarna,=skivad banan, har hon själv gjort av den enda bananen som fanns i huset).
Nästa mening blir "nu när jag har varit så duktig och låtit dig sova så länge så kanske vi kan åka på en tur och göra något kul för jag har varit jätteduktig nu ju som lät dig vila".
Den superstora mamman som nu sitter på en blå bananformad sak från Ikea i sin urtvättade randiga t-shirt försöker förklara att någon utflykt kan det inte bli idag men jag ska försöka laga lite lunch till oss och sen kan vi sjunka ner i varsin soffa i vardagsrummet och se på en film tillsammans.
Dottern säger ja till förslaget.
Efter att ha mumsat i oss en näringsrik måltid bestående av makaroner och fiskpinnar ska vi nu sätta oss med varsin Piggelinglass, som otroligt nog fanns hemma, och se på Barbie och Diamantslottet. Så klart!


Noll förstående

Igår provade W på pyttedans för första gången.
Under halva tiden satt hon mest på golvet och såg på hur de andra barnen härmade fröken i diverse sträck på armar, hoppa på ett ben och snurrningsövningar men sen blev det dax för mig och L att lämna lokalen och då hade det gått lite bättre.
Hon hade, enligt sig själv, vågat prova en del av det som fröken och barnen gjorde.
Vid läggningspratet sa hon att hon ville fortsätta med pyttedansen så nu får det bli en sväng till KappAhl eller H&M och inhandla en dansdräkt, tights och dansskor.
Precis som alla de andra barnen hade på sig.

Med anledning av vår beräkande förlossningsdatum så fick L en tid på vårdcentralen hos en sköterska ganska snabbt igår.
Hon tittade och ställde en massa frågor.
Hon tyckte inte att det såg ut som svinkoppor vilket kändes skönt att höra. Men hon kunde inte heller definiera vad det skulle kunna tänkas vara för något.
Var ganska inne på djurloppor men det verkade konstigt med tanke på att jag och W är de som håller på med djuren, L klappar inte ens Pontus, och vi har inga som helst symptom på loppbett.
Sen pratades det en del om utslag av buskar och växter i trädgården men det lät inte heller troligt.
Med anledning av lillebrors ankomst och min och W:s dramatiska start tyckte hon att man skulle skriva ut antibiotika för att vara säker på att utesluta ev svinkoppor.
Skulle det visa sig vara onödigt så skulle lite medicin för en vuxen karl skulle inte vara så påfrestande som ett att upprepa händelsen för fem år sen.
Hon skickade också han vidare till en läkare som vi träffade senare samma dag.

Den läkaren resonerade på ett helt annat sätt.
Han tänkte INTE skriva ut någon antibiotika. Han kunde varken resonera eller ge förslag på vad det skulle kunna tänkas vara och det han kunde minst kunde var att förstå och respektera den psykiska och fysiska påfrestningen det var när hela W och jag var fulla med svinkoppor och vi åkte fram och tillbaka mellan csk, bvc och gripen.
Han stoppade en tops i två av utslagen och svaret på det skulle vara klart i slutet av veckan.
Han sa att det behövdes inte tvättas med uttorkande alsolsprit utan tvål och vatten.
Fick lust att skrika åt honom.
Ser han inte hur L ser ut med sår och utslag på hela kroppen och att vi snart ska ha ett nyfött barn i vår närhet. Ett barn som inte ska behöva, om det går att undvika, vara med om sådant här. Dessutom kanske man kan tänka på att jag som mamma oroar mig när det blev som det blev första gången.
Men icke!
Nu är det slut på alsolsprit och heltäckande pyjamas i sängen för det har ju doktorn sagt.
Men tänk om de har fel då.


Välkommen ut

Idag finns det en markering i displayen på min mobil.
I almenackan är det inskrivet på den 16 september "bf prinsen" och allt som står i den är synligt i displayen så idag är dagen då prinsen ska vara färdig att komma ut ur magen enligt konstens alla beräkningar.

Tror ni att han är på g då?
Nej då. Inga tecken på att det kan vara dax snart heller.
Jag var hos bm nu på morgonen. Allt var bra men huvudet var ledsamt nog fortfarande inte fixerat. Hon tröstade mig dock med informationen om att hos omföderskor så finns det mer plats i bäckenet så barnet kan vara rörligt ända fram tills det drar igång sas.

Igår var min sista arbetsdag så nu går jag under beteckningen ledig.
Något som inte känns bra för mig eftersom min oro och rädsla inför förlossningen tilltar nu när jag inte har en massa åtaganden att fylla dagarna och huvudet med. 
Jag försökte faktiskt att flytta fram påbörjandet av mina semesterdagar när jag fick känslan av att jag kommer att få gå och vänta på att allt ska starta men det fungerade inte med vikarier osv.
En annan anledning till att jag gärna vill jobba in i det sista är det där med föräldradagar. Jag måste ta ut fulla dagar för att vi ska få ekonomin att räcka till.
Detta märks ju oerhört på dagarna som försvinner alldeles för fort om man åtminstone ska kunna vara hemma under ett års tid innan dagisplats är tillåtet. Jag skulle egentligen vilja vara hemma under hela 2009 men med sorg i hjärtat inser jag att det inte är att tänka på.

Till den gnagande oron kan läggas att L kanske har fått svinkoppor. Ingen vet ifrån vart men han är full med kliande och småsvidande utslag.
Asolsprit, salva och heltäckande pyjamas. Ingen kroppskontakt för det smittar.
När W föddes tog det fyra dagar sen fick hon vätskande stora utslag, framförallt i ansiktet och på armarna. Detta spred sig till mig och drabbade mina bröst svårt vilket gjorde att amningen blev ett stort fiasko och en hemsk upplevelse den första tiden.
Nio dagar efter förlossningen, på julafton, satt vi på akuten med en liten skrutta vars handleder och näsborrar var totalt urgröpta av svinkoppor.
Ingen vet vart det kom ifrån men funderingar fanns om att det var på patienthotellet hon fick det. 
Oturen att vi kanske har det i familjen nu igen, fem år senare, i samband med lillebrors födsel känns inte bra.
Jag har inte föreställt mig hur jag kommer att ligga ensam på förlossningen och föda eller att L inte ens ska kunna hålla i prinsen.

Får väl se vad det är om ca en timme.

Höstoutfit

Lite småshopping på Bergvik under eftermiddagen.
Nödvändigheter som mjukisbyxor och trosor till den gravida mamman, mössa, "fingrarna-syns-vantar" och fingervantar till dottern (ja hon valde dem själv).
Blev även ett litet besök på det stora gulblå varuhuset där vi shoppade en papperskorg, en älskad liten väckarklocka (som självklart är inställd på att ringa imorgon bitti) och en byrå till samma dotter som fick vantarna och en digitalklocka till L.
Mamman fick otroligt nog ett helt paket med möbeltassar!
Dessutom fick hon tigga sig till lite bilder på dottern.
Livet är hårt!

Bilder:Hilajns.blogg.se©


En Norm 03...

... kan man vinna, med lite tur, hos Sandra/Vit Design.
Och nångång borde det väl va min tur att få till det med en vinst kan jag tycka...
Med smak av banan
Detta behövs:
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen ingefära
4 tsk bakpulver
2 mogna bananer
2 dl youghurt med vaniljsmak

Garnering:
Florsocker

Gör så här:
Rör (eller vispa med elvisp) smör och socker mjukt och poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och rör (vispa) mellan varje.
Blanda mjöl, vaniljsocker, ingefära och bakpulver,
Skala och mosa bananerna (för att kakan ska bli saftig måste bananerna vara riktigt mogna), blanda med vaniljyoughurten.
Vänd ner mjölblandning och bananröra i äggsmeten och rör till en slät smet.
Häll smeten i en långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter på 175 grader.
Låt svalna. Skär i bitar och pudra över florsocker vid servering.


Maten är klar

Imorse knackade det på toalettdörren som det så ofta gör när jag står och sminkar mig vid kvart över sju.
In kommer en nyvaken liten W med ett gosedjur under armen. Hon går rakt fram till toaletten, kissar och spolar, först sen går hon fram till mig.
Får dagens första kram. En kram som efter ännu en jobbig kväll och natt betyder lite extra mycket.
Jag fortsätter med att försöka applicera lite smink i mitt trötta ansikte.
Då ser W de två alvedontabletterna som jag har lagt fram för att komma ihåg att ta dem lite senare.
Hon frågar om jag har ont i magen.
Nej, jag har lite ont i huvudet, svarar jag.
"Då är nog lillebrors mat på väg att bli färdig i dina tuttar nu så snart kan han komma ut", får jag som svar.

Underbara lilla tjej♥

Igårkväll städade jag byrån i hallen. Då hittade jag en hel del fotografier från några år tillbaka i tiden.
Vad fort jag har glömt hur W så ut som bebis och under sitt första år.
Bilder tagna av min mamma på bl.a mig och W i vårt förra hus. Pulkaåkning blandat med studmattehopp, grötmatning, gos i knät och sandlådelek.
Känslosam som jag är fällde jag en tår för alla minnen...

Bild:Hilajns.blogg.se©

W sitter och filosoferar på lillebrors rum.
Hon har vid flera gånger tagit upp sina tankar på om lillebror nångång kommer att bli en storebror.
Jag har då förklarat att han kommer alltid att vara lillebror för mamma och pappa ska inte ha några fler barn (det finns två bonusbarn i familjen också).
"Men om du pussar på pappa så kommer ju alla magneterna och då kommer han att bli en storebror".
Behöver jag säga att vi har bläddrat i Lennart Nilssons bok "Ett barn blir till"...


En natt

Inatt hade jag sammandragningar. Hade ont i mage och rygg och var smått illamående. 
Satt i soffan i vardagsrumsmörkret och kände en sådan urkraft av alla känslor som rev och slet genom kroppen.
Ledsamhet efter ett tråkigt familjesamtal, kärlek till underbart vackra och starka W vars snusningar jag hörde där jag satt och en förundran och längtan efter lille M i magen.
En längtan som blandas med min rädsla för sprutor, smärta, hemska scenario om vad som kan tänkas gå fel och sjukhus i största allmänhet.
Men även om min rädsla var stor inatt och det gjorde ont i magen så vinner längtan efter att snart få träffa och hålla den lilla människan som bott i min mage i snart 40 veckor.
En känsla som fick ännu fler tårar att trilla längs kinderna.

Sammandragningar mojjnade efter några timmar och tillslut även illamåendet och jag lyckades få några timmars sömn innan det var morgon igen.

Så här ser man ut med en massa kilos övervikt denna förhoppningsvis sista vecka av graviditeten.


Bilder:Hilajns.blogg.se©

Dagens tavla

Igår kom den beställda tavlan från Isa Form på sin plats ovanför Malmbyrån i sovrummet.
Valde färgen grå vilket var ett bra val. Den ljusgrå och den lite mörkare grå var precis rätt för rummet.
Visst var den fin i andra färgsättningar men mitt val ger ändå möjlighet till att byta accentfärger i rummet efter humör och tycke.

Tavlan går att få med text och varierat antal fötter.
Jag valde bort texten och låter fötterna få tala för sig själv. Eller - W berättar gärna vems fossingar det är på bilden.
"De STORA tillhör pappa, de mindre mamma, de som är minst nästan är mina och de små är lillebrors som inte kan gå själv".
Jajamensan!
Men om jag ska vara riktigt ärlig så är det nog inte ofta som det kommer att se ut sådär hemma hos oss.
Jag sover urdåligt de ganska få gånger jag måste dela säng tillsammans med L och W.
Tanken på att dela säng med en snarkande sambo, en vilt sovande dotter OCH en blöjbebis får mig nästan att hyperventilera (ja, jag har lätt för att överdriva).
Nä tacka vet jag en säng per människa.

Med det inte sagt att det är något fel att sova tillsammans med sina barn. Varje familj gör på det sättet som passar dem bäst.På den här bilden ser man även en glimt av rullgardinen Tupplur (från Ikea) som vi fick på plats i helgen. Allt för att mörklägga rummet för att kunna sova gott. Lyckligtvis kommer den kommande gardinen att dölja upphängningen av rullgardinen.Bilder:hilajns.blogg.se©


Jag ser dig!

Det regnar och regnar och regnar.
Ihållande, tättduggande småregn.

Idag är det dax för det första besöket på ridskolan för den här terminen. Hoppas att W är sugen på att fortsätta och att jag i så fall får till någon lösning på hur vi gör med lillebror under de kommande ridpassen.
L jobbar sent på måndagar och även om jag inte håller så ofta i grimskaft längre så vill både jag och W att jag går bredvid vilket nog inte är så lätt med en liten plutt på armen.
Det beror ju iofs lite på vad de ska göra under ridpasset men hungriga, små, envisa shettisar kan få för sig de mest spralliga saker under en ridlekislektion.

I väntan på att det ska bli dax att åka till ridskolan har vi varit och storhandlat, ätit skräpmat till lunch på Burger King, städat till Pontus, fixat med den nya tavlan till sovrummet (kommer nog någin bild senare) och lagat en skinklåda som ska avnjutas till kvällen när storfamiljen är samlad.

Tavlan som jag ramade in till sovrummet låg i en hård papprulle och vad kan passa bättre en regnig dag än att göra en kikare som man kan spana på grannarna med.
Lite tuschpennor och klistermärken sen var den färdig för att lekas med.Bild:hilajns.blogg.se©


Sista veckan

Idag börjar den sista veckan på jobbet och, om jag får önska, den sista veckan som gravid.
Inleder jobbveckan med ledig måndag och gravidveckan med att ha sovit sämre och mindre än jag gjort på ett tag.

Toalettbesöken tvingar mig att försöka ta mig ur sängen flera gånger varje natt och de senaste nätterna har även W haft en vakenstund som hon absolut inte kan somna om från själv just nu.
Även om det inte tar så lång tid så ska det trampas ner för trappen, stoppas om täcke och sjungas "Vem kan segla förutan vind".
Sen ska man ju upp igen och hitta det där rätta läget i sängen där mage och lungor inte trycker sönder varandra.

Idag är det 8 dagar kvar till bf.
Jag ska jobba tom söndagen den 14 sen hoppas jag att väntan är slut.
Sannolikheten att det blir så är väl ganska liten med tanke på att jag gick nio dagar över tiden med W men hoppas gör jag.
Massor.
Jag är trött på att vara otympligt stor med krämpor och längtar enormt mycket efter att få träffa den busiga lilla krabaten i magen.

 
Bilder:Privata:Hilajns.blogg.se©


En gnutta vardagslyx

Förra fredagen träffade L en kompis som jobbar som säljare åt olika företag.
Mötet resulterade i en hel del trevligheter som schampo och balsam, barnkritor, hakklappar, nappflaskor och nappar men också de läckra tandkrämstuberna, Vademecum, limited edition 2008.

Karin Mannerståhl står bakom formgivningen av tandkrämsförpackningarna och Vademecum har sen tagit fram tuben i tre olika färger: rosa, limegrön och svart.
Allt för att skapa en produkt för de som vill ha det där lilla extra i badrummet.

Och ja, jag tycker nog att tuberna ger det där lilla extra, vardagslyxet, i badrummet.
helt plötsligt är det kul att ha tandkrämstuben ståendes framme.
Jag ska bara köpa en ny tandborstmugg från Cult då den förra sprack vid en alltför intensiv badrumsstädning att placera dem bredvid.


Bild:Privat Hilajns.blogg.se©


Nätshopping

Ett trevligt komplement till att strosa runt på stan och fönstershoppa är att sitta vid köksbordet med en kopp kaffe iklädd helgkläder och kika runt i alla härliga webshoppar.
Sidan Lekmer.se har det tipsats om på en del bloggar och deras stora sortiment av leksaker kan man ägna lång tid åt att kika på.
De har bl.a Brios underbara hårda leksaker i de härliga nya pastellfärgerna och Brios senaste babyuppsättningen "My very first" där det t.ex ingår saker som bitring, skallra, sängmobil, sparkcykel.Andra nätaffärer med barnartiklar som jag ofta spanar på är Krabat där man t.ex kan shoppa de underbara mjuka krabaterna i läckra färger. Poppilopp som har leksaker, kläder och tryck. Hos Poppilopp skulle jag gärna vilja ha speldosan Skummis, designad av Anna Hökerberg till lillebror. 
Av Anna Hökerberg finns det även att köpa ett gäng roliga och fantasifulla Filurer uppträdda på ett elastiskt band att fästa på barnvagnen. Dessa hittar man hos både Busigt och InneOnline.

En dag som denna när regnet öser ner utanför fönstret är det perfekt med nätshopping!


Egna kollage med bilder hämtade från Lekmer.se, Busigt, InneOnline och Poppilopp.


Tävling

Ännu en kväll då jag hittar en tävling som jag gärna vill vara med i.

Dahlarnas blogg kan man vinna ett vackert handgjort silversmycke med text på från Cathis Design.


Bild från dahlarna.blogg.se

En del av sovrummet

Sedan våra nya sängar flyttade in har det varit något lättare att dela säng med L.
Visserligen snarkas det fortfarande ibland, ja alldeles förskräckligt mycket, men med två 90 cm breda sängar (utan knirr och knarr vid varje vändning) är det lättare att ligga en bit ifrån oljudet.
Fortfarande så gör jag så att jag tjongar till honom när det blir för olidligt (jag blir galen!) och det väsandet ljudet som brukar ta vid efteråt vid sådana tillfällen är lättare att uthärda nu när sängen som sagt är bredare.

Vi hittade ingen sängstomme som riktigt passade oss båda, ja förrutom en vit 180 cm Malm som inte längre ingår i Ikeas sortiment, så det fick bli en hemmagjord sänggavel istället.
L köpte en massonitskiva som jag klädde in med skumgummi och ett diskret vitt tyg. Ett vitt tyg tyckte jag var det som passade vår fondvägg bäst. Tyget häftade jag sen fast på baksidan.
Gaveln fästes sedan längst ner i resårbottnen med skruv.
Inser nu att denna hemmagjorda gaveln dessutom passar rummet bättre än en Malmsängram skulle göra.  
Rummet har redan blivit mindre utav att både sängarna och den nya byrån är bredare än tidigare så det var faktiskt inte så dumt ändå med bara en gavel.
Dessutom är det enkelt att förnya rummet genom att byta tyg.

De gamla lila gardinlängderna har fått lämna rummet. Med den nya byrån på plats (som alltså är större än den förra) tar de för mycket ljus från fönstrena då de inte kan hänga lika långt ut på sidorna som förrut.
Nu skulle jag vilja ha en enkel, rak, vit kappa istället och för att få det mörkt och lugnt när det är sovdax ska vi köpa Ikeas rullgardiner Tupplur som lovar 100% mörkerläggning.

I helgen kom tavelhyllan på plats och på den hamnade så klart tavlan och bokstäverna från Village.
Nu önskar jag mig nya sängkläder, ett överkast och lite härliga kuddar att piffa till sängen med:)

Bilder:Hilajns.blogg.se©


Tävling

Andra kvällen i rad som jag anmäler mitt intresse och deltar i en av alla de
bloggtävlingar som finns.
Denna gången är det Filippa K som är vinsten.


Vill du också vara med - klicka här.

En elefant

När vi besökte Danmark under vår skånesemester hittade jag en butik som bl.a sålde små plåtlådor i klara härliga färger och roliga motiv.
Jag kunde jag inte motstå att köpa en blå med en elefant på till lillebror.

Häromdagen kom den efterlängtade Zoofickan från Isa Form som jag beställde när hon reade ut den för en tid sen och igår placerade jag och W den på väggen. Kan för mitt inre höra hur W ctydligt förklarar för lillebror vad det är för djur på de färgglada bilderna.

På lillebrors rum har även W:s bebisleksaker fått flytta upp så helt plötsligt har han både bultbräda, bondgård, telefon och diverse bit- och ljudsaker. Hon har också, på helt eget initiativ, gjort i ordning en låda med kritor till honom.
Valet föll på en av hennes plastlådor från Ikea, den gröna - "för lillebror har ju en grön matta så då blir det fint med en grön låda".

Nu saknas bara lillebror himself (ja några fler små ting och tavlor hade jag tänkt mig...). Ena stunden känns det som att det snart kan vara dax och nästa som att det kommer att bli en hiskelig massa extra dagars väntan.
Hur som helst - prinsen är efterlängtad. 
 
 
 
Bilderna tillhör:hilajns.blogg.se©


Tävling

Hos Mammamekko kan man just nu vinna den här läckra lampan.

Lampan heter Norm69 och är från Norman Copenhagen.

Inomhus

W har mindre feber idag dvs frustrationen över att vara instängd i huset slår ner som en mindre bomb lite då och då.
Vi försöker hålla oss sysselsatta för att inte bli tokiga.

Vi har tömt diskmaskinen, tittat på Byggare Bob firar jul, duschat, fikat, filosoferat om lillebror, läst Bamse, lagt pussel och just nu leker W frisör med mitt hår medan jag får sitta en stund vid tangentbordet.
Man får inte vara dum...

En annan sak som vi gjort idag, som W haft lust att göra länge nu, är att måla på magen. Ett ganska bra påhitt eftersom jag kunde sitta slappt bakåtlutad i tvsoffan medan hon målade och målade.
Det färdiga resultatet blev ett skånemotiv med sol, hav och strand.
Självklart måste även jag måla på W:s lilla mage något som inte var det lättaste eftersom hon påstod att det kittlades.
Påhittet krävde dock lite extra magskrubbning vid duschningen för att få bort färgen.Bilderna tillhör:hilajns.blogg.se©


Minimakeover

Fick för mig att införa en accentfärg på lilla toaletten bland allt det vita och svarta.
Turkost är en färg som jag i stort sett aldrig har haft i min närhet men länge tyckt vara tilltalande.
När jag bestämde mig för att köpa Isas "Morgonrufs" så var alltså färgvalet enkelt.

Något mer behövdes att fylla upp tavelhyllan med och på Dimoda hittade jag två enkla vita ljuslyktor som jag fyllde med lite vit sand och placerade två stycken turkosa doftljus i.
Ljust turkosa handdukar från Hemtex tillsammans med W:s turkosa Ikeapall fick avsluta det hela.

Måste även nämna tvålpumpen.
Jag har dille på tvålpumpar. Sen vi renoverade toaletten (våren 2007) tror jag att jag ha haft fem stycken tvålpumpar där.
Från Mique, Ikea, Zone, Maxi och Mique igen. 
De flesta har gått sönder på ett eller annat sätt. Alla har inte kraschats i golvet och spruckit utan även själva pipen har slutat att fungera. Den svarta kuben från Zone var t.ex en sådan.
Den vi har nu köpte jag i somras på Bolagret.
Den är lite trög i själva pumpningen så W har problem att få rikligt med tvål i händerna. Får se hur långlivad den blir hos oss.Bilder:hilajns.blogg.se©


Lovely day

Ni som har läst här ett tag vet att jag dyrkar måndagar.
Måndagar är dagen då jag alltid är ledig (jobbar tre av fyra helger) och det är dagen då jag får ha huset helt för mig själv något som jag uppskattar speciellt mycket efter en vecka och avslutande helg med storfamiljsliv.
Måndagar betyder jobb och skola och byte av vecka för L och de stora barnen men inte för mig och W.

På våra måndagar ägnar vi några timmar åt att städa huset och sen njuter vi av vår lediga tid.
Idag blev det dock inte en sån måndag.
W vaknade inatt med feber. Blev inte så mycket sammanhängande sömn efter klockan tre. Var oerhört glad för vårt sängbyte just då men vad hjälper det när man har en sambo som snarkar så det dånar.
Då hjälper det inte med 180 cm säng!
Öronproppar för att slippa höra snarket, noll koll på om W bad om alvedon elelr vatten (hade båda på sängbordet) låg jag som en korv med foglossning till åtta imorse.

Febern har ökat under dagen och vid elvatiden blev det till att torka golv både i W:s rum och i hallen och starta tvättmaskinen.
Sedan dess har det inte kräkts fler gånger så jag med min magsjukefobi, som inte precis blir mindre av att jag är gravid, intalar mig stenhårt att kräkningen beror enbart på febern och att jag inte själv mår det minsta illa.
Sen att vi går på toaletten en gång i halvtimmen för att hon tror att hostningarna ska leda till kräkningar gör ju det hela lite svårare att förtränga men så länge hon får behålla bananen, colan och plätten så är jag glad. 

Den här måndagen skulle, förrutom dammsugning, ha ägnats åt att köpa mörkläggande rullgardiner på Ikea (100% mörkläggande av sovrummet låter ljuvligt i mina öron) hämtat ett skötbord som jag spanat in på Blocket och lite annat fix.

Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig!


Startsida
Helen

Kontakta mig

husnrnio@hotmail.com
En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0