En svart flåsande varelse stryker omkring i min trädgård

Solen lyser från en blå himmel och termometern visar på femton grader varmt.
En vacker höstdag.
Som gravid, status 40 fulla veckor + 4 dagar, upplever jag det som att det är 25 grader varmt ute när jag pustar och flåsar omkring i det blöta gräset på baksidan i farmors svarta gummistövlar (i vanliga fall är de för stora men inte just nu), mina svarta mysbyxor med målarfläckar och en av L:s svarta Harley D t-shirts (hade på mig en jacka från början men höll på att avlida av värmeslag).
Dagens outfit för mig består alltså av svarta stora kläder!
Kanske ska tillägga att i gummistövlarna bär jag svarta strumpor något som jag avskydde i slutet av graviditeten med W och har samma inställning till den här gången (tack och lov att det är september och inte december månad den här gången).
Jag blir varm av strumpor och de klämmer åt mina vätskande fötter och ben. För att de ska lämna så lite avtryck som möjligt klippte jag sönder dem i kanterna till W:s stora fasa. Fick ingående förklara varför...

Så vad har jag då tagit mig för i mina svartklädda uppenbarelse. För inte var det för att roa grannarna med min sköna syn som jag tog en tur runt huset!
Jag har ersatt de vissna blommorna i krukorna vid lekstugan med gröna kvistar som jag klippte från en av våra buskar.
Blev inte det finaste höstarrangemanget jag sett (jag vill hellre fylla lådor och krukor med härliga höstblomster) men helt klart ett billigt och helt ok alternativ som får duga den hösten.
Borstade av altanen och ställde undan grillen, bord och stolar m.m. som inte ska stå ute när minusgraderna snart nalkas. Hittade den pressening som vi brukar stoppa om våra slit och slängplatsmöbler men jag funderar på om vi inte ska ta och stuva in även dem på altanen istället.
Altanen används ju inte på vintern samt att det är trevligare att inte ha en massa möbler ståendes runt huset.

Några höstlyktor fick komma fram ur förrådet. Tyvärr så är vår groventre med omnejd helt uppgrävd pga fjärrvärmen så placeringen av lyktorna får än så länge vara vid husets huvudentre.
Men lite mysigt är det ändå med en ljusglimt utanför dörren.

Nä nu är magen mätt och jag ska kränga på mig alla de svarta kläderna igen för min idé om att stuva undan plastmöblerna på altanen ska bli verklighet.
L kommer snart från en mc-tur och öven farfar är på väg hit för att hjälpa till med att få ut torkskåpet inför veckans installation av fiber m.m.

Ha en trevlig eftermiddag ute i solen!


Kommentera
Postat av: M a l i n B.

Här har det också "höstats" lite granna. Men vi har det ju så bra att vi har en ladugård att bära in alla utemöblerna i. Ännu bättre har jag det förstås som har en man som har gjort allt det där och så sitter jag här och säger "vi". Fy skäms på mig. ;)

JAG har iallafal rivit upp lite i landen och dragit i väg med skottkärran till den stora högen bakom ladugården med min ständige följeslagare i hälarna. =) Vovven alltså.

2008-09-21 @ 22:27:49
URL: http://malinbayard.blogg.se/

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0