Break från sjukstugan

M är lite bättre idag men långt ifrån bra.
Cortisonen som han fick på vårdcentralen igår satte jag stort hopp till och visst har den tagit bort en del den där riktigt vassa hostan och han andas lättare men han hostar fortfarande massor och gråter och är missnöjd mest hela tiden.

Han vill sitta i knät och klänga på mig samtidigt som han slingrar sig som en ål och gråter.
Någon morgongröt ville han aboslut inte ha men en flaska välling slank ner så något har han i magen.
Läkaren skrev ut Mollipect men hon trodde ju inte att vi skulle behöva använda den utan att det skulle räcka med cortisonen  han fick.
Vi har gett honom Mollipect. Mer än en gång.
Det är jobbigt att att höra honom hosta. Att han gråter (och därför hostar mer) är också ett himla jobbigt ljud att vara kring vilket märktes på W under eftermiddagen igår. 
Hon sa till honom på skarpen efter ett tag att han skulle vara tyst när hon inte hörde vilket kort jag frågade efter när vi spelade Finns i sjön.

Jag fick iallafall ett break ifrån sjukvardagen en stund igårkväll när jag och W åkte på vinterafton i kyrkan.
W sjöng med sin kör. Det bjöds på glögg, och otroligt nog provsmakade W glöggen och tyckte om den, och lussebullar (dock utan saffran till min stora besvikelse). 
Lotter och hembakat hör vinteraftonen till men istället för traditionell fiskdamm fick barnen krypa in i en snögrotta och hämta en påse med godis och en julkalender.
Det var väldigt uppskattat.

Föregående natt utan sömn och den här natten med massor av spring och korta sömnpass tar ut sin rätt och idag är jag väldans trött.
Just nu är M tyst (han sitter fortfarande och håller i vällingflaskan) så jag ska passa på att dricka en stor kopp uppiggande kaffe.

Ha en trevlig förmiddag!

©HUSnrNIO



Kommentera
Postat av: Sockenvägens Söta

Tittar in och lämnar en krya påsig kram till M, hoppas du hinner njuta av koppen! Samt att sjukstugan inte kvarstår hela helgen, utan att bacillerna ger sig av så ni får en mysig och FRISK helg! Kram

2009-12-04 @ 11:00:25
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: mo

Stackars liten, låter jobbigt för honom (o för storasyster ;)....o för dig såklart, sömnen får alltid stryka på foten o då är det tufft att orka med allt, hoppas han kryar på sig...kramar

2009-12-04 @ 12:27:02
URL: http://medaljongen.blogg.se/
Postat av: Speja

Fy vad jobbigt...är det infektionsastma han har? Det är jag välbekant med och vet hur dåliga de kan bli. Hoppas att det vänder så att sjukstugan blir en piggelinstuga istället.

Kram

Speja

2009-12-04 @ 12:30:28
URL: http://spejasprov.blogg.se/

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0