Hälsa

Nu börjar helgen gå mot sitt slut och det känns faktiskt skönt.
Vardagens struktur skapad av mig själv tillsammans med barnen är något som jag tycker om men nu tänker jag inte på den utan på det kommande dopet av vår lilla prins.
Samtidigt som jag vill njuta av det underbara att döpa M och allt som kommer att hända och upplevas under den dagen ska det bli skönt när det är över.
Att jag inatt haft ont i magen och från och till under gårdagen (och även lite idag) mår ett uns illa är en del av förklaringen till att jag vill skynda på dagarna lite extra.
Jag inte bara avskyr kräksjukan utan tänker på att om vi drabbas så tvingas vi ställa in dopet. Något som skulle kännas fruktansvärt tråkigt att behöva göra.

Som relativt nybliven förälder så får jag mail från bl.a "Allt för föräldrar-din familj på nätet". I det senaste mailet var det en artikel som hade rubriken "Kräksjuka? Nej tack!" som jag givetvis klickade på.
Kanske kunde man få några nya och ännu oprövade tips på hur man kan klara sig undan denna avskyvärda grej. Det kanske t.o.m hade utvecklats ett piller som man kunde ta för att slippa få det tänkte jag hoppfullt.

Utdrag ur artikeln:
"När vi möts igen på jobb, skolor, förskolor och i kollektivtrafiken efter längre lov så möter vi också varandras nya bakterier.
Var noga med handhygienen. Om hela familjen kan äta mycket frukt och färgrika grönsaker, undvika stress och sova ordentligt är det toppen!
Den som är utvilad och mår bra håller sig friskare visar nya studier.
Ät vitpepparkorn när du misstänker att kräksjukan är på väg. Vitpeppar sägs bilda ett ämne som magsjukebaciller inte gillar.
Frossa i antioxidanter (de finns i röda frukter och grönsaker... desto mörkare röd eller blåsvart färg, desto bättre. Grönt te, blåbär, rödkål eller röd paprika innehåller riktigt mycket antioxidanter)".

Något immunpiller stod det däremot inget om!

Ytterligare tips på hur man behåller hälsan i virustider:
1.  Håll er undan folk som hostar och nyser
Försök att undvika andra människors nysningar eller snoriga ansikten.Lär också barnen att de ska vända sig bort när de nyser eller hostar.

2. Tvätta händerna oftare än vanligt 
Tvätta er varje gång ni har varit på offentliga platser som i köpcentrum, på gymet, åkt kollektivt eller på andra platser där många förkylda människor vistas.

3.  Tvätta händerna före maten
Ät aldrig utan att ha tvättat händerna, och torka barnens händer på en våtservett om ni är på resa. De äter ju som bekant gärna med händerna :-)


4. Håll extra rent hemma
Var lite extra noga med städningen av till exempel leksaker och dörrhandtag. Var inte nojiga men torka gärna av ordentligt i förkylningstider.

5. Byt inte baciller med dina vänner
Om någon i din närhet är sjuk, så undvik gärna att dela mat, dryck, handdukar och liknande mellan er.

6. Ät bra!
Fyll hösten med frukt och grönt, så ni får i er alla viktiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver. C-vitamin i kombination med zink sägs vara effektivt mot förkylningar.


7. Frossa i antioxidanter
De finns i röda frukter och grönsaker... desto mörkare röd eller blåsvart färg, desto bättre. Grönt te, blåbär, rödkål eller röd paprika innehåller riktigt mycket antioxidanter. Läs mer om antioxidanter här »


8. Motinera mera, och gärna utomhus
Inomhus i gym och omklädningsrum trivs bacillerna. Regelbunden träning är en grundförutsättning för att bygga upp bra motståndskraft mot envisa förkylningar!


9. Sov ordentligt
Då kan kroppen tillgodogöra sig alla nyttiga vitaminer och din dagliga dos motion.

10. Försök att undvika stress
När kroppen är stressad är den mer mottaglig för sjukdomar.


11. Uppdatera ditt förkylningsapotek
Bra att ha är pappersnäsdukar, våtservetter och handsprit. Liksom halstabeltter, hostmedicin och nässpray som  kan lindra besvären om förkylningen slår till.


Samtlig information är hämtad från Allt för föräldrar -din familj på nätet.

Nä nu ska jag sprita mina händer och mosa i mig en RÖD paprika och sen är jag förhoppningsvis på topp igen. 



Kommentera
Postat av: Malin B

Jag "pimplar" ju grönt te för fulla muggar och tror att jag är hur frisk som helst. ;)

Det är extra jobbigt med baciller när man har något extra och stort på gång.

Jag håller tummarna för att ni får ett friskt och fint dop.

2009-01-18 @ 16:55:54
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Ullen

En god handhygien kommer man långt med! Kram på dej!

2009-01-18 @ 21:15:47

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0