Sulkyköp

Sen en tid tillbaks har jag funderat på att byta vagn till M.
Inte för att vår Briovagn är dålig på något sätt men som verkligheten ser ut nu så vill M åka i vagnen endast om han får sitta med suffletten nedfälld så han kan se åt alla håll (annars skriker han och vill ner på marken).
När jag satt fast honom i selen så vrider han sig så mycket det går, ungefär ett halvt varv, och så sitter han så med stöd av ena armen. Allt för att kunna se framåt.
När vi är ute och går är oftast W med och hon cyklar eller åker kickboard.
M vill absolut ha koll på vad hon gör och som han sitter kan det inte vara bekvämt alls.

För en tid sen var det en artikel i tidningen Vi föräldrar som handlade om hur barnet bör sitta i vagnen.
Rekommendationerna är att barnet sitter bakåtvänt för att ha möjlighet att kommunicera och ha kontakt med den som kör vagnen för att känna sig trygg.

Forskare vid Dundee University´s School of Psychology i Storbritannien menar på att barn i framåtvända barnvagnar skrattar och pratar mindre än barn som sitter vända mot sina föräldrar och kan se dem i ögonen. Barn som åker framåtvända har också svårare att somna och är mer stressade av alla intryck från omgivningen.
Undersökningen som gjorts ingår i en nationell upplysningskampanj som går under benämningen"Talk to your baby" som syftar till att få föräldrar att prata mer med sina barn från det att de är nyfödda upp till tre års ålder. 

Gun Forslund Tuominen, barnpsykolog inom barnhälsovården i Uppsala län, tycker inte att man som förälder behöver ta studien på för stort allvar. 
Hur ens barn mår och utvecklas avgörs inte bara av om de sitter bakåtvända eller framåtvända.
Har man en vagn där barnet sitter framåtvänd kan man med jämna mellanrum gå fram och prata med sitt barn och kontrollera att de verkar nöjda, säger hon (en självklarhet tycker jag).

I helgen tog jag beslutet att köpa en framåtvänd vagn.
Jag tycker att det är bättre att han sitter ergonomiskt bra i vagnen, det är ändå ganska många timmar som spenderas i den, än att han sitter snett och obekvämt som han gjort de senaste månaderna.
Han är en nyfiken och framåt människa och under våra promenader pratar vi massor med varandra så skillnaden som blir är att han som sagt sitter bättre i den nya.
Skulle han visa tecken på att inte trivas i den eller få svårt att sova om kvällen får jag väl byta tillbaks till den gamla.

Den nya vagnen blev en Brio Race sulky i grått och svart, likadan som den vi köpte till W när hon var i samma ålder som M är nu.
Jag älskar racen. Den är smidig och lätt att köra men ändå stabil och klarar av tuffare terräng. Lätt att fälla ihop och att lasta in i bilen och så är den snygg, enligt mig.


©HUSnrNIO

Idag blir det premiärtur i nya vrålåket.
Vi ska gå till skolan och hämta W som inte ville cykla hem själv idag då hon är rädd för att välta med cykeln och slå i sin axel som är blå sen gårdagens kollision med skrivbordet.



Kommentera
Postat av: Linda

Ett bra val av vagn tycker jag, vi har en precis lika dan i samma förgkombination till Moa, fast en par år äldre då vi köpte den till tvillinganra från början.

Hoppas han gillar sitt vårlåk:)

Kram

2009-10-05 @ 12:38:51
URL: http://lindam.blogg.se/
Postat av: biibii

Bra val! Vi har en likadan fast föregående års modell och vi är jätte nöjda! Lätt att ta med överallt även till utlandet!!!

2009-10-05 @ 12:55:10
URL: http://bumblebeezz.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kör försiktigt =)

2009-10-05 @ 13:22:04
URL: http://mittlillabo
Postat av: ♥ Nina ♥

Funderar på nått liknande vi med, men jag vet inte om de kanske e lika bra å vänta till våren .. å då kanske han inte behöver nån alls...

2009-10-05 @ 13:27:46
URL: http://snostjarna.blogg.se/
Postat av: nickie

GUD VILKEN SÖT HEADER!!!!!!!

2009-10-05 @ 14:30:48
URL: http://nicolefagerholm.blogg.se/
Postat av: nickie

GUD VILKEN SÖT HEADER!!!!!!!

2009-10-05 @ 14:30:50
URL: http://nicolefagerholm.blogg.se/
Postat av: Helen

Bra val. En stabil och snygg vagn som tål lite.

Men så fin din hemsida har blivit.

Ha en bra dag

2009-10-05 @ 14:40:34
URL: http://famstenstroms.blogg.se/
Postat av: Linruz

Hade en liknade åt min stora kille och var sååå nöjd med den.

Att vagnen dessutom är kanonsnygg gör ju inte saken sämre.

Kram Lina

2009-10-05 @ 15:01:17
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Pernilla

Snygg vagn! Tror nog inte heller att det spelar så stor roll vilket håll de sitter åt. De ska ju inte bo i vagnen ;)



Ha det!

Kram Pernilla

2009-10-05 @ 19:24:24
URL: http://livetsommest.blogspot.com
Postat av: Lottis

Abben satt framåtvänd tidigt och han gillad edet verkligen....läste också en del om fram resp bakåtvänd..men gisses den ngen skrattar som aldrig för redadn som liten och prata..jag det har han gjort sedan den dagen han kallade en man för GUBBE på biltema....Så go go go...Åk framåt....



Hoppas ni får en toppen vecka...



KRAm

2009-10-05 @ 20:31:37
URL: http://charlotta.brohede.se
Postat av: Monkan

Hej! Jag såg din kommentar hos Nilla och blev så klart nyfiken på din header :-) Ja den var verkligen i toppklass, supercharmiga bilder och jättefint piffat. Och det låter som att det är en bestämd och energisk liten kille :-) hoppas det går bra med nya vagnen.

2009-10-05 @ 21:49:52
URL: http://fotobunten.blogspot.com/
Postat av: Hemlängtan

Snygg sulky. Jag tror att det var ett jättebra val. Jag har min lilla tjej framåtvänd i vagnen också. Tror absolut inte att hon tar någon skada utav det. Vi pratar med varandra så mycket hela dagarna ändå och jag tror hon känner sig trygg där framme. För det mesta är storebror med och då har hon koll på honom.

Jag har missat många inlägg här, jag har en del att ta igen!

Ha en underbar tisdag!

Kram Jenny

2009-10-06 @ 10:45:28
URL: http://www.minhemlangtan.blogspot.com

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0