Fler attraktioner till de mindre våghalsiga barnen!

Först idag känns det som att krafterna i min kropp så sakteliga börjar återvända efter semesterveckanÖland.
Resan från Byxelkrok till Karlstad på strax under 60 mil tog tio timmar pga att sambo L fick för sig att han absolut måste besöka postodervaruhuset Jula i Kalmar (som tog 45 minuter att hitta till och innehöll både samtal med flera personer och en icke tillåten vänstersväng intill brofästet över till Öland), trafikstockningar med stillastående bilister och husvagnar, barn som mådde illa och spydde ner halva bilen samt att jag själv inte satt så värst bekvämt i förarsätet pga lillebrors bilstol.

Igår lämnade vi M hos farmor och farfar och åkte till Sunne Vattenland tillsammans med W:s kompis T.
Vattenlandet var mycket fräscht och innehöll många kul vattenattraktioner.
Gårdagen var mulen och grå ända fram till sen eftermiddag vilket innebar att vi sprang mellan vattenrutschbanorna, bastun och de uppvärmda bubbelpoolerna.
Sent på eftermiddagen tittade solen fram och klimatet blev betydligt mer badvänligt på direkten.

På vattenlandet finns det en stor badpool för de mindre barnen.
Små rutschkanor, vattensprutor, en liten hoppbubbla och en massa mer. Det finns även en flod, Lazy River, som sträckte sig runt stora delar av anläggningen bestående av strömt vatten. I floden kunde man relaxa och flyta runt i de stora gula badringarna, leka eller som W, öva sig på att simma.

En klassisk Hoppbubbla fanns det även för de äldre barnen. Tiden på den var begränsad vilket var bra för då blev det inte för många som hoppade samtidigt och därmed mindre risk att det hände någon olycka.
Dessa grejer var de enda (även bastu som rymmer ca 30 personer om man trycker ihop sig och tre riktigt varma bubbelpooler) som fanns för de barn som är under 120 cm långa samt för dem som inte är av den karaktären att de gärna kastar sig ut i de mörka rören som både Mammuten, Serpentinerna och Bodyslides innehåller.

Vattenlandet saknar enligt mig några attraktioner för de barn som inte vågar åka sådant som även vuxnas magar kittlar till utav.
Bygg ett par mindre vågade vattenrutschkanor och slides/fartfloder så är vattenlandet enligt mig komplett och mångt mer passande en barnfamilj innehållandes alla åldrar och karaktärer.

W befann sig i Bubblan, åkte Mammuten (trots den långa färden i ett kolsvart rör) eftersom man i den sitter tillsammans i en gummibåt, simmade i floden Lazy River och njöt utav de varma bubbelpoolerna under dagen. Hon testade även Tuberacern en gång men den gick lite för fort enligt henne.

Själv älskar jag sådana här fartfyllda saker och åkte alla vattenattraktionerna, utom Fritt fall och Långa vågen, flera gånger tillsammans med W:s kompis T.
T testade även Fritt fall och Långa vågen och försökte få med mig upp i dem men utan att lyckas.
Får bli vid nästa besök...

Bilder©Helen-HUSnrNIO

Idag ömmar kroppen en smula av allt trappstegsbestigande i Vattenlandet.
W hade för bara en liten stund sen världens utbrott och stod med sprutande tårar under carporten för att hon inte kunde bestämma sig för om hon skulle åka med L ett ärende eller stanna hemma hos mig.
M är fortfarande lite snorig efter Ölandsvistelsen och grinar lite utav det men annars är det en helt vanlig regnig onsdag här hemma!


Kommentera
Postat av: Tesa/Therese

Tack för att du tog dig tid att lämna ett avtryck hos mig:) Mycket mysig blogg du har. Kanonfina taveltryck gör du också. Ska jag lägga på minnet.

Ha det gott!!

Kram Tesa

2010-08-11 @ 20:45:24
URL: http://tesapysslar.blogg.se/
Postat av: Fröken M

Hej ! Jag antar att det är du sum har maskinen man kan göra klistermärksbokstäver med. Finns det någon möjlighet att jag kan få köpa några texter till mina köksburkar ? Typ gröt, välling och nappar ?

Kram

2010-08-12 @ 09:32:42
URL: http://frokenmela.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Nästa gång ni kommer till Sunne är ni välkomna att hälsa på ...

Kram

2010-08-12 @ 14:00:29

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0