Listor inför resan

På lördag morgon bär det av på vår allra första semester (om man bortser från två dagar i Eskilstuna Parken Zoo förra sommaren).
Otroligt men sedan vi blev tillsammans 2001 har vi endast semestrat hos mina föräldrar om somrarna.
Absolut inget fel med det, snarare tvärtom.
Gratis kvalitetsboende, härliga dagar vid havet, Skånes vackra natur, jag känner till det mesta runtomkring och kan ge L guidade turer (som oftast resulterar i felkörningar m.m då mitt minne sviker mig en aning...) och umgänget är liksom fixat direkt.

På lördag åker vi till Öland, närmare bestämt Byxelkrok.
En grym nostalgitripp för mig.
Jag har som barn, upp till fjorton/femton års ålder om jag inte minns fel, tillbringat samtliga mina somrar på Ölands norra udde och Neptuni camping.
Kalla, salta bad, minigolf, klättring i fyren Långe Erik, stenplockning längs stränderna och framförallt massa lek och kul på campingen är det som finns i minnesbanken.

Idag känner jag mig småstressad över resan.
Den nya bilen är ingen combi, dvs mina tankar kretsar kring hur vi ska få plats med M:s vagn, kläder, sänglinnen, regnstövlar, nappflaskor, kameror, datorn (som jag bara måste ha med mig) och allt annat som behövs tas med.
Smart tänkade vad gäller packningen är nödvändigt men innan jag är där måste flera saker inhandlas.
Värktabletter till barnen behövs, en tvättsnurra från Ikea att hänga blöta plagg på, ny pyjamas till M, myggspray, strumpor och mysbyxor m.m.

Jag som är en människa som skriver listor kommer förhoppningsvis ha koll på läget när fredagen är här och all packning ska stuvas in i bilen men just nu är det mest saker som poppar upp i huvudet som jag absolut inte får glömma bort att ta med (jag har redan lappar lite varstans en massa kom ihåg...).

Sen finns det även en hel del som ska fixas innan vi åker. Räkningar ska betalas, blommor vattnas, tvätt som måste tvättas m.m.

Goda grannenskojade idag om att hon funderade på att utöka sina uppdrag om att ta in posten, vara i vårt hus dagligen och även hålla koll runt omkring med att sova över för att få några lugna nätter ifrån man och barn vilket jag inte tackar nej till... 
Att kunna släppa jobbiga tankar på människor som endast vill en sak för husägare sommartid nämligen förstöra och stjäla är guld värt i dessa tider! 

Nä, nu blir det sen lunch och sen den första listskrivningen på sådant som ska grejas med och vara klart tills på fredag.

Trevlig eftermiddag!



Kommentera
Postat av: Popprinsessan

Hoppas att ni får en underbar semester på Öland!

Jag gillar också listor och även om vi rest en hel del tillsammans i famijen så är jag alltid lite stressad innan avfärd. Det är ju alltid en massa som måste fixas i sista sekund! Blommor, räkningar, sopor, post osv osv. Men som tur är så löser det sig alltid!



Fast inatt drömde jag att jag kom hem och det såg ut som en soptipp hemma... kunde inte komma ihåg att jag lämnat det så ;-)

Postat av: Angelica

Hoppas ni får en fantastisk semester på Öland.

Jag har redan påbörjat packlistan inför vår Thailandsresa i oktober... Packlistan är (nästan) halva nöjet med resan ;) De stryks, de läggs till och de bockas, helt plötsligt är dagen där och man blir ändå osäker på om man fått med allt.



Ha de gott!

2010-07-27 @ 23:36:52
URL: http://varthusbygge.blogg.se/
Postat av: annica

här skrivs också massor med listor. men ibalnd tröttnar jag totalt på att vara den som har full koll. undrar hur allt skulle gå om jag slutade? :) vill inte testa,

2010-07-28 @ 21:58:33
URL: http://familjenbranting.blogg.se/

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0