Liten guide i hur du sköter dina skor på bästa sätt

Nu när M har en liten uppsättning av skor från Vincent Shoe Store vill jag såklart veta hur man sköter sina skor på bästa sätt.
Hur får man en skinnsko att vara hållbar i det ombytliga svenska vädret. Hur lyckas jag med att hålla dem fina och fräscha länge osv.

Jag frågade självklart Anna på Vincent Shoe Store i Duvanhuset om detta och hon guidade mig metodiskt igenom de olika stegen i ämnet skötsel och behandling av Vincentskor.

Produkterna som man bör använda sig av är impregneringsspray och vax.

Om du har ett par ljusa skor går du tillväga såhär:



På mörka skor kan man istället för spray använda sig av vax. Vincents vax är en naturlig produkt och totalt giftfri så därför gör det inget om barn skulle råka stoppa det i munnen. 

På skor med mycket sömmar kan det vara svårt att komma åt att gnida in vaxet ordentligt. Då kan det vara lämpligare att spraya skon med impregneringssprayen.

Vaxet är även bra att använda på gummistövlar då det ger ett mjukt och hållbart gummi.
Ett annat tips är att smörja vax på dragkedjor som hakar upp sig. Då fungerar de utmärkt igen!

Bilder:Privata©HUSnrNIO

Alla har väl varit med om att barnen hoppar i vattenpölar trots att de inte har gummistövlar på fötterna. Om skorna är genomblöta så ska man torka dem genom att stoppa dem fulla med tidningspapper och låta dem stå och självtorka.
Att sk snabbtorka dem i torkskåp går inte nämnvärt fortare men det som det däremot gör är att det torkar ut skinnet, och om det gäller gummistövlar, dess gummi.

För bästa skydd mot väta och smuts bör man behandla sina skor några gånger om året. Ju oftare man behandlar dem desto bättre står skon emot smuts och väta och håller sig fräsch.

Bara att ta fram sprayen och vaxen och sätta igång att behandla då!
Jag kan inte låta blir att få flashbacks från förr då jag tillbringade timmar i sadelkammaren med att rengöra och behandla sadlar och träns...



Kommentera
Postat av: Sockenvägens Söta

Häe impregneras skor hej villt, å det kan jag tacka mitt jaktintresse för, för då har man insett hur viktigt det är att sköta sina kägor... Vilket smittat av sig på resterande skor :-) Ha en fin dag! <3

2010-06-03 @ 09:17:47
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Malin B

Jag har en på hemmaplan som vårdar fotbollskorna efter varje träning och match. I det avssendet brås han sannerligen INTE på sin mor. ;)

2010-06-03 @ 09:25:02
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Nilla

Bra tips där! Jag gillar att ta hand om mina skor.

2010-06-03 @ 09:27:46
URL: http://tankebubblor.blogg.se/

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0