Första träningen inför Barnmässan

I början av februari blev M tillfrågad om han ville dyka upp på casting hos Klemner Studio för modevisningen på årets Barnmässa.
En tid därefter kom det ett mail med en förfrågan om M ville medverka i modeshowen på barnmässan.

Eftersom castingen gick helt ok och jag tyckte att det kändes som en kul grej att göra så tackade vi ja.
Därefter har det varit lugnt ända tills idag då det var dax för första övningen.
Tolv barn var uttagna och de och vi föräldrar skulle få en allmän informationsupplysning klockan 16 och därefter var det övning gruppvis beroende på vilket klädmärke barnet skulle modella för.

M tillhörde "me&igruppen" och det innebar en timmes väntan medan "Prickengruppen" tränade.
Kombinationen fredag, en hel dag på dagis med dålig matlust samt att det var eftermiddag/kväll var väl inte de bästa förutsättningarna för M.
Han var grinig, mammig och en lång stund lämnade han bara mitt knä då han såg någon som enligt honom hade fint hår och då för att dra i det:-(

Efter en något splittrad timme, vi som satt och väntade försökte dricka kaffe, mata barn, hålla koll på barn, trösta barn, bekanta oss med varandra, var det äntligen dax för M:s grupp att träda in i den stora spegelsalen.
Koreografen gick igenom hur hon hade tänkt sig framträdandet och övade sedan bit för bit av programmet med alla oss inblandade.
Ungefär där någonstans i mitten av övningen slog det mig som en blixt från ovan att det är inte bara M som ska vara modell vid årets Barnmässa.
Det är även jag!
Det är väl klart att jag hade hajat att han inte kunde gå omkring själv på scenen men jag hade inte funderat något närmre på detta (skyller min disträhet på min för tillfället fullproppade vardag).
Det verkade dock inte bara som att det var jag som kom på detta idag utan även lille O:s mamma såg lite tagen ut under våra övningar.
Totalt blir vi tre mammor som kommer att befinna oss på scen med våra barn och de andra barnen och eftersom våra barn visar kläder från me&i och de har kläder även för ömma mödrar så ska även vi "modella".

Jag har har väldigt liten erfarenhet utav me&i:s barnkläder och när det gäller deras plagg för mammor vet jag ingenting.
Sen M kom till världen har jag knappt shoppat något klädesplagg då jag skulle önska bort några utav gravidkilona innan jag gör det så när man skulle fylla i sin storlek på pappret som cirkulerade runt så kände jag mig helt blank i huvudet. Noll koll förutom att jag vet att jag inte är speciellt liten till kroppsbyggnaden. Inte alls.

Valde att lägga de där tankarna åt sidan och fokusera på de två små pojkarna, M och O, inte ens två år gamla, som promenerade fram till den stora spegelväggen där det skulle vinkas.
Vi mammor vinkade. M vinkade. Sen rörde vi oss till musiken tillbaks igen och slöt upp med de andra.
På ett led satt vi hukade, mammor och barn. En och en reste vi oss upp och dansade en liten solosnutt innan vi allesammans hållandes varandras händer gick ut till musiken.
Sen upprepade vi hela numret några gånger och redan andra gången flöt det på lite bättre och musiken hann inte ta slut innan vi var på det sista momentet.

Låter ganska enkelt men i ett varmt rum, med en trött pojke, ena stunden i famnen och nästa på golvet kändes det allt lite smpkörigt när klockan var strax efter 18. 
Efter en högljudd påklädning av M välkomnade vi den kyliga luften båda två och njöt av att promenera den lilla promenaden över torget till bilen.

Nu återstår tre träningspass innan torsdagens genrep inför lördagens modeshow.
Visst kanske inte träningstiderna är de allra bästa sett ur lille skrutts mat och sovklocka men jag tror att det kan vara skillnad för honom de kommande tre passen då han inte kommer att ha vistas på dagis någonting de dagarna.
Genrepet däremot är på torsdag och då är det vanlig dagisdag men det fungerar säkert.
En kul och annorlunda upplevelse, inte minst för mig...

M som väntar på att träningen ska börja och skänker mig, otroligt nog, ett leende:-)

Bild:Privat©HUSnrNIO

Barnmässan pågår under tre dagar, 26-28 mars, och platsen för hela arrangemanget är Karlstads Racketcenter. 
Det är inte bara modeshowen som är en höjdpunkt, även om jag kanske flaggar mest för den..., utan det finns massor att hitta på, prova på, lyssna till och ta del av för både barn, mammor och pappor.
Listan på utställare är oändligt lång och av varierande slag. Bl.a kommer Vincent Shoe Store och Anna att finnas med i folkvimlet och presentera fint för barn att ha på fötterna.
Klart att man får lust att vara en del av allt det här, eller hur!



Kommentera
Postat av: Helen

Åhh vad roligt att få den chansen.

Hade nog gjort som du och inte fattat att jag skulle vara med, men det kommer nog gå bra.

Ha en skön lördag.

Kram

2010-03-20 @ 08:09:53
URL: http://famstenstroms.blogg.se/
Postat av: Angelica

Låter jätte kul klart ni ska vara med på de när ni får chansen. De spelar ingen roll hur de går, när en massa gulliga ungar rör sig på scenen är de inte en människa som tänker på koreografi eller inte koreografi.



Ha de gott!

2010-03-20 @ 09:20:04
URL: http://varthusbygge.blogg.se/
Postat av: jenny

vad spännande och roligt.Nervöst också kan jag tänka mig men det släpper nog efter ett tag. Förstår att de ville ha med honom så söt som han är.

kram

2010-03-20 @ 11:17:14
URL: http://jennyshus.webblogg.se/
Postat av: Nina

Wow, va roligt =)

Han är ju helt bedårande söt så inte är det konstigt att dom ville ha med han!

Hoppas allt kommer gå bra oxå!



Ja dom säger ju att man brukar få en av varje sort. En lugn och en vild. Men undrar just hur den tredje blir?? Mittimellan kanske!



Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

Kramar!

2010-03-20 @ 14:48:45
URL: http://ninuz.blogg.se/
Postat av: sandra med tre ungarna

Det är klart!

Blir säkert super kul!

2010-03-20 @ 18:22:15
URL: http://www.treungar.blogspot.com
Postat av: M a l i n B.

Men så häftigt!!! =)

Om jag vore i det sköna Väremland skulle jag garanterat titta denna show! Skoj!

Med barn som modeller är det ju lite "dagsform" som gäller.

2010-03-20 @ 18:39:07
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Linda

spännande.. lycka till!! och trevlig helg !

2010-03-20 @ 19:23:15
URL: http://nallebrum.blogspot.com
Postat av: Mrs. S

Åh vad spännande men samtidigt skräckingjagande med tanke på att man själv måste gå med! Gillar Me&I barnkläderna då jag tycker att de få jag provat har hållit väldigt bra. Kul grej!

2010-03-20 @ 19:23:21
URL: http://mammafrudotterjag.blogspot.com/
Postat av: Linda

Vad spännande för honom att få vara med på något sådant och för dig...:)

Kram

2010-03-23 @ 22:01:42
URL: http://uppochnervandahuset.se

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0