Garderobstapetsering

Har hämtat mig efter helgens äventyr som motorcykellover. 
Är skönt att vara hemma och försöka att ta tag i iallafall några av de saker som jag tänkt ska ske under den årets semester, som helt otroligt nog bjöd på sol under nästan hela gårdagen.

Nu är garderoberna i vårt sovrum tapetserade med samma tapet som vi har på fondväggen (i sovrummet) och de nya knopparna, som matchar de nya handtagen på innedörrarna, fastskruvade. Känner mig mycket nöjd med resultatet.
Garderoberna var original från 1974, när huset byggdes, de var blekgula och lite skavda. Funderade ett tag på om jag skulle köpa nya garderober men nu behövs ju inte det.

image390 image391

När jag fyllde år fick jag, förrutom de två Filippa K muggarna, en tre stycken ljuslyktor och en svart träplatta att ställa dem på av L. Allt från Höganäs keramik och inköpt på Fabriksbutiken utanför Helsingborg (otroligt att han lyckades smyga in påsen i bilen utan att jag såg den!). 
Har jag plockat stenar längs stranden i Kattvik, utanför Båstad, och lagt runt ljusen. 
Har bara inte kommit på vart jag ska placera kreationen än...
image392

image393
Bilder:privata!!





 

Ingen äkta bikerbrud

Hemma igen efter att ha tillbringat en ganska intensiv helg på HOG (Harley Owners Group) träff i Tjärnbropark.
Livet som bikerbrud *s* tar på krafterna och min hjärna är seg av trötthet. Men det var det värt. Faktiskt!
Förrutom ett evigt ösregnande på vår resa ner till Tjörn (men det stod mitt gröna jätteregnskydd från Biltema emot) och en hel del skurar på plats (fast det gjorde inte så mycket eftersom maten serverades i stort tält och dans m.m. var ju inomhus) så bjöd vädergudarna på mäkta fint väder under hela lördagens kortege, där avgifter och insamling oavkortat gick till Min stora dag, under den efterföljande tvåtimmarsturen till bl.a Marsstrand, samt under vår hemfärden idag.
Med trevligt umgänge, en hdscarf på huvudet *s igen*, god mat, billig dryck, livemusik, dans, mcåkning och lekar har jag som sagt haft en trevlig helg.
Men det är skönt att va hemma igen och lägga skinnkläderna i garaget. Det räcker att vara bikerbrud en gång om året för mig.
Alltså är jag ingen riktigt bikerbrud...

Tjörnbron omgiven av regntunga skyar samt något stort grönt och dennes sambo laddade för lite åkning.
image379   image378
Mums med grillbuffé!
image381 
Så här kan man också ha scarfen säger de som kan med det där bättre än jag.
image382 
Några hundra motorcyklar på väg till Götaplatsen.
image383  
HD klubben från Karlstad heter Sun City.
image385 
Vet inte vad jag funderar på när detta kortet togs men...
 image386
... här (i mitt för stora skinnställ) är jag glad över att vi är på väg hem!
image389
Bilder:Privata!

Perfekt mc väder idag!

Trött efter en natt med på tok för lite sömn.
Kom i säng sent eftersom jag häckade hos LB och pysslade till efter tio igår kväll istället för att vara hemma och noga tänka igenom min minimala packning som ska färdaspå HD:n till Göteborg idag.
Efter att ha fyllt en liten flaska med linsvätska, hittat öronpropparna och slängt in tightsen i tvättmaskinen (*suck* för sambon som tvättar utan att kolla tvättkorgens innehåll) kom jag i säng.
Fastnade i Scrapbooking m.m. då mina pysseltankar var uppe i varv efter kvällen som gått, och släckte inte förrän efter ett inatt. Någon timme senare vaknade W. Hon hade förmodligen drömt något otäckt för hon skrek och var ganska otröstlig. Skulle sova hos mig men efter en timmes snurrande i dubbelsängen ville hon tillbaks ner till sin egen säng.
Släpade mig tillbaks till min egen säng och stupade men sov oroligt resten av natten.
Vaknade av att regnet strilar eller snarare öser ner utanför fönstret.
Funderar på att dra mig ur helgens evenemang för inte känns det lockande att sitta på en mc i ösregn ända till Göteborg (!) men min snålhet förbjuder mig detta. Man får inte tillbaks de utlagda pengarna...

Vädret i Karlstad idag:
image372 image373

Vädret i Ängelholm för en vecka sedan (sen att det bara var en soldag under hela vår skånevistelse behöver man ju inte tänka på...).
image374 image375
image377 image376
Bilder:Privata!

Trevlig helg på er!

Muggar

Sitter ensam vid köksbordet och njuter av lugn egen-tid med datorn, en smörgås, sol (för en gångs skull) som försöker att tränga sig in genom persiennerna och sörplar kaffe ur en av de nya, fina, Filippa K muggarna som jag fick av L i födelsedagspresent.
L sover och W kollar på sin senastinköpta dvd film "Rasmus och Kalle Blomkvist".

Idag är dagen fylld av en hel del grejer som jag måste fixa innan jag ska åka till LB och pyssla. Tvätta och hänga tvätt. Plocka ur Skåneresväskan. Dammsuga huset. Packa till mig inför helgens Harley Davidson träff i Tjörnbropark (javisst känns det spacigt- jag i full skinnmundering sittandes bakpå en HD ända till Göteborg för att sen spendera hela helgen tillsammans med flera hundratals HD freak. Jag måste vara den minst mcintresserade bruden på hela träffen! Men vad gör man inte för sin sambo och för att få en minisemester utan barn *tvivlar*) morgondagens avfärd till Tjörnbropark och till W som andra natten vi är borta ska sova hos L:s syster.

Nä, nu är det hög tid att ta itu med dagens måsten...

Filippa K...
image368 

Bilder från när W designar muggen Club ur Höganäs keramiks utbud vid Fabriksbutiken utanför Helsingborg.
image369 image370

Den färdiga muggen efter målning och ugnsbränning.
image371
Bilder:högst privata!


Carpe Diem

Vart är solen?
Har sett framemot att spendera dagarna här i Skåneland vid havet, med en fot nerborrad i den varma sanden och en i det salta friska havet, men första morgonen här bjuder på moln och regntunga skyar.
Så tråkigt.

Vår resrutt igår ändrades totalt. Halv ett skulle vi ha varit i Västra Frölunda för att se G spela sin första match i Gothia Cup. Halv tio stod vi några meter en lastbil med släp som vällt utanför Säffle. Den låg rakt över vägen och alla möjliga uttryckningsfordon kom. W tyckte det var jättespännande och vi stod vid vägkanten en bit ifrån och tittade ända tills det blixtrade och mullrade rakt ovanför oss och regnet började att vräka ner.
Satt i bilen nästan en timme innan vi fick tecken om att man kunde vända och köra mot trafiken på fel körbana vilket kändes lite otäckt.
Vi hittade en liten mer eller mindre skogsväg som tog oss förbi olycksplatsen men kom ändå för sent för att se matchen. G hade varit hjälten och gjort två mål. Tråkigt att vi missade det.

Nu finns väggorden äntligen på plats hemma.
De hamnade tillslut i hallen bredvid hallspegeln. När man tar bilnycklarna eller slänger en sista blick i spegeln innan man lämnar huset uppmanas man av orden "Carpe Diem".
Jag har helt klart fått blodad tand av detta med väggord, även om de faktiskt var lite mariga att få på plats, och vill ha fler på andra ställen i huset. Kanske något citat av Ernst... fast det blir nog svårt att få med L på!

Carpe Diem. Ha en bra vecka, nu tar jag bloggpaus för att ligga på beachen och bli brun *fnys*.
Idag betar jag dessutom av ännu ett år på 30+ skalan...
image363 image367
 


Kylskåpssurfning

Eftersom jag gnodde runt som en gnu och städade kylskåpet igår så fick jag för mig att surfa runt och kolla hur andras kylskåp/frysar ser ut.
Många har, som vi har det just nu, tapetserat sina kylskåp med barnteckningar. En del kör på Simon & Thomas linje med helt rena kylskåp.
Hittade en sida där man kan designa en ny framsida på sitt kylskåp antingen genom att köpa något av företagets föreslagna bilder eller så kan man skicka beställa en framsida utifrån ett eget foto.
Hur kul som helst!
www.snyggkyl.se

Nu ska jag gå ut och fota lite när W och L tvättar bilen. Det låter som att de har hur kul som helst och något sådant kan ju inte jag missa...








Lååång helg

Första helgen på årets semester har varit lång och seg.
Har hunnit med vin och chipskväll hos grannarna i fredags kväll, vilket var mycket trevligt.
I lördags var jag och W på en kollegas bröllop.
Fin vigsel med vackert brudpar hemma i en underbar trädgård med stora gräsmattor och hagar, sjö med sandstrand och brygga och stall med flertalet boxar (nä jag lider INTE av bitterhet och saknad efter Gräsåstorpet...).
Idag har hela dagen ägnats åt E som har strulat till sitt liv. Fel att skriva ordet strula eftersom det betyder grovhångla på tonåringsprat här men allt är ett enda strul.
Använde min frustration till att städa. Funkar bra för mig att få ut frustrerade tankar och rensa huvudet med att ta tag i hemmet. Har dammsugit, torkat golven, tvättat och hängt två maskiner, skurat av micron och kylskåpet vilket inte händer ofta.
Något spak ska jag nu lägga W och sen hoppas jag att L kommer hem snart så vi kan moffa söndagspizza.

Trevlig söndagkväll på er!


Bilder från lördagens bröllop:
image360 image358
image359 image361
Bilder:privata - hilajns.blogg.se

Utmanad

Blev utmanad av Medaljongen att visa tre saker i mitt hem, icke levande, som jag tycker mycket om. 
Fick bli dessa tre saker som just nu är lite utöver det extra för mig.

1.
Min servis som min ömma moder har samlat åt mig sen jag föddes (ingår även silverbestick i diverse utföranden). Tyvärr så används den inte ofta för vid lämpliga tillfällen tänker jag inte på att den finns eftersom den står "gömd" i skänken i matrummet. Sen älskar ju jag att dricka mitt kaffe i stora muggar/glas där man får plats med mycket mjölk.
Ska bli ändring på användandet nu. Servisen ska få komma fram oftare!
image352 image354

2.
Kärleken till tygtavlan i hallen (som jag skrivit om tidigare i bloggen) håller fortfarande i sig.
Tavlan är fyra och en halv meter lång och binder ihop husets nedan och ovanvåning.
Tyget kommer från Marimekko.
image355

3.
Får bli teckningen som W målade häromdagen.
Vi satt och pratade om hästar (hon vet att mamma är hästtokig) när vi målade och då gjorde hon den finaste teckning som finns. En häst med fyra ben (inte alltid självklart *s*), två stora ögon, gräs, staket, himmel och en stor sol som lyser på den betande hästen.
Nu sitter konstverket på kylskåpet och jag blir så glad varje gång jag ser den.
image356
Bilder:privata-hilajns.blogg.se


Grattis

Grattis till LB som fyller år idag.
Ska bli gott med kaka och tårta på jobbet... :D

Grattiskortet, som är gjort i samma anda som gårdagens sommarhälsningskort.
image351
Bild:privat

Cookies

Firade att det bara är en arbetsdag kvar innan mina fyra, och en halv (viktigt!), veckors semester träder i kraft, med att baka fina Leilas "som du vill - chocolate chip cookies".
Blev en sats med grovt hackad ljus choklad och jordnötter och en med grovt hackad vit choklad och cocos.
Är inte riktigt vän med min ugn som enligt mig inte vill grädda jämnt. Fast vi skulle säkert bli bättre vänner om jag bakade oftare... Tycker ju egentligen att det är himlans kul att baka. Mycket roligare än att laga mat.
Nä, nu ska jag smaka på dem...
image350
Bild:privat!


Hjärtat smälter

Efter en natt med en sambo som har bökat runt i sängen, varit på toa, stört sig på något pip från mitt laddande kamerabatteri (jag hör inte det!) och därför gått upp och dragit ur laddaren så känns det som att sömnen inte har varit den bästa.
Vaknade också till av att W skrek i sömnen men slapp att gå upp eftersom hon tystnade igen.
Halv sju kom hon upp och hade drömt en otäck dröm och ville ligga hos oss med lampan tänd. Jag sa nej till att sova med lampan tänd den halvtimmen som återstod innan det var dax att gå upp. Hon tog sin Tarzan och gick ner igen och jag somnade om.
När jag hade gjort mig i ordning och gick nerför trappen en timme senare så var det tyst i huset. Såg att hon varit på toa utan att spola och när jag kikade in i hennes rum så lyste taklampan och hon låg i sin säng och sov med armen runt Tarzan.
Hon är bara 3½ och ändå går hon själv nerför trappen, trött och lite rädd, kissar, tänder taklampan, klättrar uppför sin stege och lägger sig och somnar om.
Mitt hjärta smälte och det kändes väldigt motigt att väcka henne för att dra iväg till dagis...

Gjorde ett sommarkort med min nya revolution dies - Flourish Antique.
image349
Foto:privat!


Badrum

Gårdagens huvudvärk satte sina spår i mig och trots att jag nu har varit uppe sen halv åtta imorse så känner jag mig osynkad i huvud och kropp.
Kom i säng alldeles för sent vilket nog berodde på att jag hade druckit både kaffe och Red Bull sockerfri mot huvudvärken. Låter hysteriskt att pimpla i sig sånt kvällstid men så ont i huvudet som jag hade igår har jag aldrig haft. Började på jobbet vid femtiden och höll sen på till åtta innan det släppte.
Trodde först att jag missat att dricka min dagliga dos av kaffe så jag drack ett stort glas efter kvällsmaten. Hjälpte inte så då tog jag en Red Bull som inte heller gav resultat. Efter två panodil och lite vila släppte det äntligen men då var jag ju ganska pigg och satte mig och pysslade med mina två nya Revolutiondies tills L kved att jag skulle sluta chalka kanter och släcka. Är inte lätt när man sitter i en klädkammare i sovrummet och en vill sova...

Idag är G hemma med W på förmiddagen och sen kommer farmor och farfar. När jag åkte imorse så vinkade W av mig i fönstret i trappen. "Ha det bra mamma, sköt om dig idag, hälsa till pappa" (som redan hade åkt).
Detta verbala underbara barn *ler*.

Nu har jag äntligen tagit lite bilder, vilket inte är lätt med alla vinklar och vrår, på badrummet som i stort sett är klart. Ska bara måla fönsterlisterna vita och borde också spackla igen och måla några små spikhål i dörrlisten.
 image336 image337  image335 image339
image340 image341
 image343 image349
image344 image345
image346 image347
image350 image351
Bilder:privata!


Lunch under tystnad

När jag och W åt lunch för en stund sen så var det ganska tyst. W hade fullt upp med att äta och snörvla och jag satt och tittade på henne. 
Vad fin du är, sa jag.
W: Tack mamma.
Jag: Varsågod.
Så åt vi vidare under tystnad.
Ibland behövs det inte så många ord...

En sommarhälsning till en vän i Skåne, gjord av spillbitar.
image339

Ytterligare två sommarhälsningar, till W:s kusiner i skåne, gjorda av minialbumdiesen till QK Revolution.
Till Maja:
image334 image333 
image335

Till Moa:
image336 image337

image338
Bilder:privata

Nu ska jag brottas med torkvindan (innan jag åker till jobbet) som jag igår, under mycket sjå, placerade på altanen för att alla sängkläder skulle torka trots att det regnade.
Var mycket nära att jag gick igenom glasdörrarna så egentligen borde jag nog låta bli att ta ut den och vänta på att L kommer hem och kan göra det.
Men man är ju envis... och handdukarna i tvättmaskinen måste ju hängas ut på tork!


Draken får spunk

Hemma idag också.
Jag hade tänkt att jobba om inte W hade haft 37,5 i temp igårkväll. Eftersom min kollega nu har semester så ser dagarna och helgerna lite annorlunda ut för mig. Jag jobbade i fredags, lördags och söndags alltså kan jag ju va hemma idag, vilket är bra när W är sjuk.
Men eftersom jag har en massa att göra på jobbet sista veckan före semestern så känner jag mig lite stressad här hemma. E kommer hem vid tre och då drar jag nog till jobbet och gör lite nytta. 

Överst på listan nu står lek. W vill att vi leker med Ikeas pekfingerdockor. Vi hittar bara prinsessan och draken så Barbie och miniNasse får vara med och styra upp leken. Roligaste leken är när draken tar en klunk kaffe, får spunk och börjar spruta eld på sin bästa vän prinsessan! Lek nummer två är lite mer oskyldig. En av dockorna räknar och de andra gömmer sig. Klassisk kurragömma alltså.

W, del av H, och lilla söta G.
image324 image325 image326
Foton:oerhört privata!
 

En häst

En häst med stora ögon som äter gräs en solig dag i en hage med grått staket, målad av underbara W, tre och ett halvt år gammal.
Hade noll koll på att hon kunde måla så detaljerat.
Upptäckte en talang till som hon har. Att massera fötter.
Idag när vi låg i soffan och kollade på Kalle och chokladfabriken hämtade hon sin pump med creme och smorde in mina tår, fötter och ben. Var helt ljuvligt.

Nu blir det Abbas klassiska matjesill (fiskpinnar till barnen), färsk potatis, gräslök och grädde i väntan på Ernst och Sommartorpet...

image324
Foto:privat


Oljud på Melon Lane

Vaknade av att det bankade utifrån. Inte sådana rejäla bankningar som man kanske får stå ut med att höra fem stycken för att det sen blir tyst igen utan små jämna, ettriga bankningar.
Kikade ut men kunde inte se något misstänkt på Melon Lane.
Gjorde två mackor till W när jag ändå var uppe och gick sen och la mig igen.
Bankandet fortsatte.
Kikade ut bakom gardinen men såg fortfarande inget. Ställde mig i soffan i allrummet och spanade in grannen till höger om oss.
Bingo!
De har slitit bort fasaden i hörnet (när gjorde de det?) där deras hus satt sig så mycket att teglet spruckit och nu höll en massa män i blandade åldrar på att finhamra på det nya teglet (tror jag att det var iaf).
Försökte mig på att somna om igen nu när jag visste vem jag ska skicka hotbrevet till, det är faktiskt min lediga måndag kan man inte få sova lite då!, men det gick inte.
Gick upp och tjoffade tvättmaskinen full med sängkläder istället.

Fick höststämning igårkväll och tände ljus lite här och där.
En försmak av hösten och vintern. Vi har ju ännu inte bott ett helt år i Melonherrgården så vintertiden med glöggmys i soffan ackompanjerat av levande ljus har vi inte upplevt ännu.
Men det ser jag framemot.

Nu ska jag njuta av mitt kaffe med massor av mjölk i. Alldeles lugnt i huset just nu.
E & G sover fortfarande och W sa precis att hon är trött och ska gå coh lägga sig och vila. Hon är snorig och lite varm stackaren. Hoppas bara att det inte är en långlivad förkylning eftersom vi åker till skåneland nästa vecka.

image319 image320 image321 image322
Foton:privata!

Han har ätit upp tapeten

En grå dag idag. Om det mot förmodan inte regnar så hänger dropparna så tunga att eventuella planer på att vistas mer än 500 meter från huset är inte lockande.
Har varit på minikalas hos W:s farfar (han tycker inte om att bli firad så det sker i det tysta och lilla men slutar alltid på samma sätt - att alla i den stora släkten S är där).
Bälade i mig mängder med kaffe (började redan halv åtta imorse) i hopp om att bli lite mindre groggy i huvudet och lite mer fysiskt aktiv. Resultatet blev bara en himlans massa toalettbesök och därimellan låg jag tillsammans med W i soffan och kollade på Barnkanalen.
Vilken kul människa att ha på kalasbjuden...
Är lite extra trött efter att ha sovit några för få timmar inatt. Sprang ner till W några gånger som inte har sovit bra eftersom hon har blivit förkyld. Får ta tempen på henne ikväll för nu känns hon lite varm.

Nu har ekstativet med kruka från Village fått sällskap av sin kusin. Kusinen ser likadan ut men är tio centimeter högre. Är så fina tillsammans!
Ska bara måla i med krita på tapeten där Mauritz har suttit och smaskat i sig *grrr*. När vi flyttade hit hade vi fågelburen i den hörnan.
 image317 image318
Foton:privata


Magisk datum

070707.
Verkar vara ett magiskt datum då flera väljer att slå till rejält och bli man och hustru.
Har precis avverkat en vigsel och ett dop och klockan tre är det dax för nästa doping innan man kan åka hem coh njuta av lördagen.
Har funderingar på att ta en sväng till Obs på vägen hem och köpa vit färg till trädgårdsmöblerna. Dels så behöver de lite vård och omsorg för att hålla något år till och sen vill jag inte ha dem träfärgade längre.
Den inglasade biten av altanen består ju av vita väggar och på det befintliga trägolvet la vi ett gråmelerat klickgolv så det skulle nog bli finfint med vita möbler.

Arrangerade om i hyllan i köket häromdagen och köpte då två prickiga burkar på Mique till neskaffet och thepåsarna. Är ju bättre att förvara dem så än i glasburkarna som jag hade tidigare och finare också:)
Var inne en sväng på Åhlens också och hittade förvaring till olja och vinäger som jag inte kunde motstå.
Så tråkigt att ha alla orginalbyttorna framme och eftersom vi använder både olja och vinäger ofta så är det bättre att de står lättillgängligt än i ett skåp.

image309 image310
Burkar - Mique, krukor - Cult design, mortel - Duka, salt/peppar/sockerhus från Village, ängel köpt på Värmlandsslöjd
image311 image312
image314 image315
Bilder:privata

Längtan

Min längtan efter ännu ett barn är enorm för tillfället.
Värker i kroppen och hjärtat slår hårt i bröstkorgen.
Kanske inte alltid kommer att kännas så här starkt (hoppas jag) men den senaste veckan har min hjärna tänkt på barn konstant. Nästan...
Klart att jag har blivit påverkad av att lilla Gry gjorde entre till världen.
Längtan blev starkare och mer påtaglig då.

Kan man va skendräktig?!?
Jag kanske är den första som är det.

Ja, ja, vad är väl en bal på slottet...





Ännu ett...

... vigselkort.
Jisses vad alla går och gifter sig i vår bekantskapskrets!
På lördag är det dax för två dalavänner att ge löften till varandra.
Jag som trodde att det var ett onödigt ting att köpa brudparsstämpel (vill ha en från Magnolia) för att man så sällan gör några bröllopskort. Tji fick jag.
Nu hade det varit kul att ha en sån i samlingen.
I väntan på en sån kör jag på med mina hjärtan...

image308
Foto:privat


Brev

Idag kom det väntade brevet från musikkonsulenten med det smärtsamma meddelandet att kantor MN är död.
Inget nytt men ändå svart på vitt att läsa hennes namn.
Varför?
Det kommer vi väl aldrig att få veta men förhoppningsvis kommer saker att klarna när tiden får ha sin gång skriver A i brevet.
Tomhet, oförståelse och sorg dunkar i mitt huvud.

MN


Ska skingra tankarna med lunch tillsammans med L. Ibland är det på topp, ibland stiltje och ibland går det nerför men just nu känns det väldigt gott att ses på lunch även om vi nöter på varandra dygnet runt hemma i Melonherrgården.

FuskFoppatofflor

Äntligen äger även vi dessa plastiga, gummiluktande och chockfärgade tofflor med hål i!
När man går runt med dem på fötterna sviktar man fram. Känner sig som Tintin måste ha gjort i "Månen tur och retur".
Köpte dem på Skokanonen på Ilanda. Frågade expediten om hållbarheten på dem då ett par som låg i korgen hade en trasig slejf. Hon påstod att sånt händer framförallt på barntofflorna eftersom de ofast har slejfen (heter det verkligen så?) bakom hälen.
Det svaret samt lite skånsk fåfänga (hon har ju för sjutton både rosa och röda kläder) gjorde att jag köpte ett par rosa och ett par röda till W.
Pappan i familjen fick ett par svarta och till mig blev det ett par chockrosa.
Tyvärr så var dekorationerna slut. Hade tänkt tjoffa dit några blomma på W:s.

Jag och W (L är på bio med G) har lagat plättar som vi har mumsat i oss med grädde, socker och jordgubbssylt. Jag är så mätt och blev så himlans trött efter maten. Laddade in lite foton alldeles nyss och vände samtliga bilder upp och ner och sen åt höger! Måste ha kaffe nu!
image303 image304 image305 image306 image307 
Foton:privata!


Ett diskställ

Piggar upp mig själv med ett nytt diskställ.
Inser att mitt önsketänkande om att slippa ha något diskställ ståendes framme jämnt inte fungerar i vår familj.
W har inte en uppsättning med 250 plastmuggar, plasttallrikar och plastbestick (självklart finns det annat som också hamnar i diskstället) och vi försöker att inte köra diskmaskinen varje dag. Orken att torka disk direkt efter vi har handdiskat finns inte heller.
Det gamla diskstället var dessutom gammalt, skavt och inte lika praktiskt i utförandet som detta svarta från Åhlens.

I väntan på att vi ska få råd och ork att renovera köket får jag vara glad över mitt diskställ:) 

image302
Foto:privat


Inga tofflor än...

Blev inget besök i Edsvalla. Ringde dit och kollade om de hade fuskFoppatofflor hemma men de flesta var slutsålda och de skulle inte få hem fler förrän i nästa vecka.
Fick tipset att checka med Skokanonen på Ilanda. Där var de också slut men de skulle få hem under eftermiddagen idag eller imorgon och det är betydligt närmare så nu inväntar vi dem istället.

W blåser såpbubblor med en kompis och jag har tagit två panodil, dricker kaffe och surfar. En soft ledig eftermiddag alltså. Är så trött just nu att jag funderar på att gå och vila en stund men jag borde åka och handla potatis så vi har något att äta ikväll. Funderar på att göra rostad färskpotatis till köttet.
 
Kort till farfar som fyller år på söndag.
image301
Foto:privat


Mardrömmar

Behövde en natt fylld med lugn sömn men har drömt oavbrutet känns det som.
En massa om M. Har sett henne vända sig om mot mig, sett hennes ansikte tydligt rakt framför mig, tittat in i ögonen och sen blir det bara svart...
M var ingen av mina närmsta vänner. Vi mailade, sågs och pratade i telefon. Delade intresset för musik speciellt musik för barnkör. Den senaste tiden hade vi diskussioner om instruktion kontra schemaläggning när det gäller våra jobb. Detta som alla musiker gnatar om så fort man ses... (vilken trist konversation).

M var bara 29 för fanken! Hade tagit motorcykelkort och älskade att köra.
Förstår inte vad som händer med världen. Hur kan man gå så långt att man står framför en människa som man känner, ser henne i ögonen och sen skjuter henne!?!

Det som hänt med M verkar ha dragit igång mina funderingar om Å så andra halvan av natten har jag ägnat åt oroliga drömmar om honom. Varför ens bry sig om att ligga kvar i sängen!
Sju vaknade jag med en enorm mensvärk och sen panodilen verkat så har jag bara sovit korta stunder fram till nio.

Idag är jag ledig så nu ska jag och W göra oss i ordning (det heter så i vår familj när man gör morgontoalett, tvättar/sminkar sig, duschar osv) och ska vi ta en tur till skoaffären vid Överskottsbolaget där de säljer fuskfoppatofflor för barn.

Ha en bra dag!


Mördad

Igår kväll sköts en kollega och vän, 29 åriga MA, ihjäl med tre skott utanför Brunskogs kyrka.
Overkligt vidrigt.
I filofaxen står det när vi ska planera nästa barnkördag, i mobilen hennes telefonnummer och i datorn mail.

Sinnesrobönen.
Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.


Dumma pricken

I Expressens fredagsbilaga fanns det en länk till Matildas hemsida om den dumma pricken.
När Matilda var tre år gammal börjar hon att skela, ha huvudvärk och kräkas. Man upptäcker en tumör i huvudet.
Matilda blev åtta och ett halvt år gammal. Hon somnade in på midsommarafton den 22 juni 2007.
Läs hennes och föräldrarnas historia om kampen mot tumören.
Om ni orkar... Tårarna trillar...

Matildas hemsida om den dumma pricken



Så ett meddelande till L:
Skulle inte du väcka mig när du åkte till work!?!?!
Tur att din bil brummar så för bävern hade inga planer på att få upp mig idag.


Tjejfika

Vad tycker vi tjejer bäst om att göra frågade jag W. Fika så klart så det fick det bli.
Eftersom L blev bjuden på golfrunda på Hammarö så tog jag och W en tripp till Mitt i City. Där blev vi inte långvariga eftersom mitt ärende inte gick att genomföra där. Framkallningsmaskinen av digitala foton på Expert va avstängd idag, för genomgång. Fattade noll vad det var de skulle göra med den men vi åkte till Bergvik istället och där hade de faktiskt lagat sin maskin som har varit trasig en längre tid nu.
Jag fick mina foton till morgondagens scrapp och kortdejt med LB och sen blev det kaffe och glass i stora lass. Mysigt. Så mysigt att det blev en tur till BR för lite såpbubbleshopping. Leende barn=leende mamma.

Några av W:s söndagsfunderingar:
W: Jag vill ha en lillasyster.
Jag & L: Vad skulle hon heta då?
W: Gry (inspirerad av H och J:s lilla dotter)
Jag: Men tänk om det blir en lillebror då (inte för att det finns några planer på det eller något syskon överhuvudtaget), vad skulle han heta då?
W: Gry
Jag & L: Men det måste ju va ett pojknamn, finns det något pojknamn du tycker om?
W: *funderar länge* Pontus (säger hon mycket bestämt)

Jag har tagit av mig mitt Efva Attling halsband och örhängen på W:s rum varpå hon kommer ut med dem i hallen.
W: Mamma du har glömt de här. Vill du ha dem på dig?
Jag: Nä jag kan lägga dem i lådan.
W: Först ska jag knäppa det.
Hon försöker att knäppa men smycket åker ur kedjan och hamnar på golvet.
Hon tittar allvarligt på mig med stora ögon medan fingrarna kämpar med att hålla spännet öppet så hon kan haka i det samtidigt som hon säger med svag röst:
Är du rädd om det mamma?

Min lila goding!

image298 image299 image300
Foton - privata!


Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0