30 november

image613
Sista dagen i november månad.
Imorgon stundar den första adventshelgen.
Morgondagen är oerhört efterlängtad hemma hos oss. Äntligen ska man börja räkna dagarna.
Lucka för lucka ska öppnas, chokladen i chokladkalendern får börja ätas och adventsljuset med siffror ska tändas. Först ska vi, som W i stort sett har påpekat varje dag i november, räkna till femton.
När lucka femton öppnas blir det fyraårskalas hemma hos oss.
Det är bra att fylla år i december för då hjälper julkalendern till att hålla koll på dagarna...

Ikväll ska julstjärnor, adventsljusstakar och de nya gardinerna till köket fram. Ska bli underbart med julstämning i huset. För inte känns det som att julen närmar sig om man kikar ut genom fönstret! Grått och regnigt är det.
Fast det gör inget för jag kommer inte att ha tid att sitta och hänga vid fönstret på hela helgen.
Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se

Ny diet

Fullt ös - på gränsen till medvetslös.
Huvudet fullt med luciasånger, utskick till julavslutningar, panduropyssel som ska hämtas och en massa mognande dirigeringsanvisningar (vill gärna intala mig själv att saker och ting har en pågående mognadsprocess i mitt huvud även när jag inte håller på med grejen i fråga just för stunden) inför helgen med bl.a vuxenkör.
Intalar mig att läget är under kontroll *mohaha*.
Saknas bara lite magsjuka som halva Karlstad verkar ha insjuknat i.
Låter nästan som en avkopplande tanke att bli sjuk och få stanna hemma från jobbet.
Nä förresten - kom just på att jag avskyr magsjuka. Avskyr som i panisk skräck menat!

Ska mosa i mig lite fler vitpepparkorn och ytterligare en liter Verum hälsofil (snapsen sparar jag till efter kvällens körövning) och öka tempot ytterligare.

I rent terapeutiskt syfte - delar jag med mig av dessa bilder...

image612

Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se

Knäck

image611


Man får göra sitt bästa för att bjuda in väntans månad till huset när livet utanför fönstret består av grå himmel, snöblandat regn och saltbilens dundrande.
Jag och W provade åter igen ett recept ur det senaste numret av Föräldrar och barn. Inte heller den här gången stämde koktiden.
Dock blev det fördiga resultatet oerhört gott.
Knäckfatet var tomt efter några timmar.


Text och bild:hilajns.blogg.se

I = Ikea

Istället för att ta en promenad till lekparken i det soliga vädret ska jag och W tillbringa eftermiddagen hos farmor och farfar.
Jag ska hjälpa farfar med fotografering av verktyg m.m. som ska hamna på blocket och W ska baka pepparkakor med farmor.
Planen är också att jag ska kunna smita iväg på en egen liten shoppingtur (vill ha en vit Glänsa filt till byrån i hallen) under eftermiddagen.
Börjar bli lite väl många besök på Ikea för W så idag tänkte jag att hon skulle slippa följa med dit. Inte för att hon tycker att det tråkigt att vara på Ikea, tvärtom, hon gillar att åka kundvagn, äta korv med bröd, titta på alla fina saker och hon älskar att sitta och leka vid deras målarmontrar men lite egoistiskt tänkt så vore det gott med en runda på egen hand.
Igår efter upptäckarna upplyste jag henne om att vi skulle stanna till vid Ica på vägen hem. När hon klev ur bilen så utbrast hon förvånat "men det här är inte Ikea"!
Allt som mamma säger som börjar på "i" betyder tydligen att vi ska till Ikea!

Nu är den svarta klädseln Idemo och det vita soffbordet på plats i vardagsrummet.
Ps. Jag önskar mig en ny matta av tomten...)
 

image610


Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Måndagar on Melon Lane

Så var det måndag igen.
Jämn vecka betyder tre i familjen hos oss men början av denna veckan är ett undantag. 
Bonusbarnen dök inte upp förrän några dagar in i förra veckan pga magsjuka. 
Allt för att hålla det på avstånd (vitpepparkorn hjälper att hålla magsjukan borta!) så därför förskjuts veckan något.

Måndagar har blivit dotterns aktivitetsdag.
På morgonen pallrar vi oss upp för att vara på Upptäckarna klockan 9.
Efter hämtningen klockan 12 blir det mat, dammsugning och annat markarbete hemma några timmar innan mat ska lagas och det är dax att åka till ridskolan.
Ser både positivt och negativt på att ha hennes båda aktiviteter samma dag.
Jag är i stort sett alltid ledig på måndagar vilket gör att jag kan köra henne dit hon ska och rätta mig efter hennes tider.
Med två aktiviteter på samma dag gör att den dagen blir oftast en mycket händelserik dag. Dagen slutar dessutom med en halvtimmes, ganska sent lagd, intensiv ridning där det ska kämpas med att styra, rida lätt och pulsa runt i ridhusets tunga sand. Det är inte alltid som energin räcker till för en vinterpåpälsad, snart fyraåring, att stå upp över bommarna och leda hästarna tillbaks efter ridpasset.
En annan, egoistisk aspekt på det hela, är att måndagar är, som jag nämnde, min lediga dag (då jag oftast jobbar på helgen) och då är det ibland mycket tungt att släpa sig upp ur sängen på morgonen och inte bara kunna ligga kvar och ta dagen som den kommer.
Kanske ser våra måndagar ut på ett annat sätt nästa år...

Inspirerade av senaste numret av Föräldrar och barn tog jag och W oss an två av Johanna Westmans recept på julgotter i helgen.
Lätta kyssar - tvärtom och Kokosrutor - Pink delight.
De lätta kyssarna var precis som namnet lovade - lätta att göra. Gör man dem små så de blir som en liten söt mumsbit som passar utmärkt till kaffet efter julmaten. 
Kokosrutorna tog längre tid att koka än de tio utlovade minuterna i receptet innan det fungerade att gör kulprovet.
De var ganska enkla att göra och resultatet är helläckert att se på men jag tycker att de är på tok för söta. Är som att tugga florsocker i kubik. Sambon tyckte att de var ok medan bonusdottern gick på samma linje som jag.

W:s betyg på dessa två julgotter:
Lätta kyssar - goda. Kokosrutor - goda i början men sen smakade de konstigt (hon vill inte ha någon mer sådan).

image608
Man ser vad den lilla julgodisbakaren på bilden säger...

Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se

En helg för tidigt!

Idag är det skyltsöndag i Karlstad.
Helgen före 1:a advent!
Ska man då plocka fram ljusstakar och stjärnor redan idag!? 
Det hade jag inte tänkt men hur konstigt känns det inte att gå på skyltsöndag med glögg, tomteträff, julgran på torget en massa vackert jularrangerade affärsfönster när man jag inte själv har påbörjat advents- och julmyset hemma...
Nä, här blir det inte förräns på fredag eftermiddag som skiftet mellan en vanlig grå dag i november och den första i december sker (om jag hittar alla saker längst in i klädkammaren vill säga).

I väntan på att det ska bli den första december lät jag mig inspireras av årets och förra årets julnummer av Scrapbooking m.m och pysslade ihop en skylt till tomten igår.
Blev även ett grattiskort gjort till en vän.

image604 
image605image606
image607


Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Vardagsrum - del ett och en halv

Inte många timmar återstår av novembers sista lördag.
Vilken hemma-slappar-dag det har varit idag. 
Har tagit itu med målningen av W:s tvbänk som har stått på altanen och tålmodigt väntat hur länge som helst nu på att bli vit.
När jag ändå hade lagt tidningar över hela vardagsrumsgolvet, burit in färg och penslar så kunde jag ju likaså fortsätta så nu har även en av tavellisterna blivit målad. Svart.
När den nya golvlampan (morgonens inlägg) flyttade in så föddes en del tankar att göra om hörnan där fotöljen och lampan står i dagsläget.
Kanske något väggord, tavellist, tavla och några smala, höga, ljusstakar...?


Ska pyssla ihop ett födelsedagskort och kanske få gjort lite på skylten till tomten innan det är dax för läggning av W och soffmys med sambon.
Hej svejs!


Bilder på de nya fönsterbänkarna i vardagsrummet:

image603

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se!

Vardagsrumsförnyelse

Tvingades upp ur sängen av hostan men då klockan var efter nio och jag inte har hostat något inatt, W har sovit i sin egen säng, nöjde sig med att få se på en film kvart i sju och kunde sen själv slå över till Bollibompa vid åtta och att jag lyckades somna om efter att ha satt igång filmen så kan jag ju inte va annat än nöjd när jag nu dessutom får egen tid vid datorn med en Filippa K mugg fylld med kaffe och det samtidigt är alldeles lugnt i huset.
Extrabonus är att jag är helt ledig från jobbet både idag och imorgon. Underbart!

Igår träffade jag och W sambon på Ikea dels för att äta lunch tillsammans men framförallt för lite shopping. 
I söndags köpte den efterlängtade golvlampan Kulla till vardagsrummet.
Har kikat på den ett tag och tankarna om att byta ut golvlampan vid fotöljen i vardagsrummet har funnits i mitt huvud än längre.
Hade lite halvsvårt med valet av färg. Vit eller svart. Svart eller vit...
Där lampan ska stå sker ett möte mellan fondvägg och basvägg (basväggen valde vi att inte tapetsera ny när vi flyttade in eftersom den var just nytapetserad, fungerade ok till fonväggen samt att det fanns så mycket annat som var viktigare att renovera i huset).
Med dessa två väggar i bakhuvudet samt fotöljens tyg, m.m. valde jag tillslut en vit Kulla.

En och en halv dag senare ångrade jag mig. Massor.
Idag har jag varit och bytt den vita till en svart.
Övriga lampor i vårt vardagsrum har svarta lampskärmar, det nyinköpta tyget till sofforna är svart (Ektorps Idemo). Svart passar bäst med fondväggen och basväggen. 
Kan låta lite mörkt men de vita fönsterbänkarna som jag lyckades få på plats förra helgen, det vita soffbordet och kuddar hjälper till att ljusa upp det hela. Vi kommer även att byta tvbänk inom kort. Har bestämt oss för Ikeas Bestå. Den högblanka vita som kommer att göra sig toppen mot fondväggen tror jag.

Köpte även lite annat smått och gott som två stycken Glänsa filt. Fler skålar och, som vi använder det till, Espressokoppar ur serien Syntes och en ljusslinga med vita stjärnor som jag har planer på att ha runt sepgeln i hallen.

Dax för familjefrulle nu. Ha en trevlig lördag!

image602

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Burken nummer 4

Nu har det flyttat in ännu en förvaringsburk från ikeas serie Burken hemma hos oss.
Burk nummer fyra som inte fylldes med pasta utan cornflakes till W:s stora glädje (hon älskar cornflakes med äppelmos).
Är egentligen inte en speciellt tilltalande burk till det yttre (funderar på att sätta dit en etikett av något slag) men dess funktionella egenskaper väger desto tyngre.
De rymmer en hel del, finns i fem storlekar från 0,5 l till 4,2 l. Locket sitter ordentligt på plats. De är runda och lätta att lyfta/bära och kostar inte mycket om man skulle råka ha sönder en. 
En toppenburk helt enkelt.

image601

Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se

Morgonreflektion

image601

Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se

Tips

Vad kan va mer toppen än att efter en gråmulen dag som denna slå på tv:n klockan 21.00 på tv4 plus och njuta av en halvtimmes julstämning med julens kryddor och dofter tillsammans med kocken Leila Lindholm!

Ikväll sänds det första av fem avsnitt där Leila kommer att delge oss allt som hör julen till vad gäller det ätbara.
Leila utlovar traditionella recept, smarta tips och de bra genvägarna för att göra det inspirerande enkelt för oss vanliga människor att skapa ett hem fyllt med juldoft och ljuvliga smaker med allt från lingonpepparkaka till kanderade äpplen och mängder av julgodis.

Beställning inför kvällen:
Sovande barn, mysbyxor, ingen magsjuka, glögg och soffan för mig själv (dvs ingen fotboll!).

image599

Text:hilajns.blogg.se Bild:Tv4.se

Huvudet fullt

Lyser med min frånvaro när det gäller att blogga.
Känner märkbart av att det börjar närma sig jul när det gäller jobbet. Luciasånger som ska bankas in i barn coh vuxna, funderingar kring luciakonsertens utförande maler i mitt huvud både på och utanför jobbets dörrar. Julkonserter, adventssånger, musiker ska även det planeras och skickas noter till. 
På hemmafronten blandas shopping av adventsgardiner och stjärnor med envisa förkylningsbaciller, oro för att få magsjuka som ena bonusbarnet lyckats dra på sig, scrapping av julkortsbox, julklappsetiketter med planering inför W:s fyraårskalas.
Fullt upp med andra ord och då blir det inte mycket tid över till att sitta vid datorn. 

Just nu består kvällsritualen med den blivande fyraåringen av pyjamas, mannagrynsgröt med äppelmos, Pippifilm, tandborstning, kli på ryggen och gonattsång.
Vad skönt det är att veta vad man ska göra. Hjärnan behöver inte användas ett dugg utan autopiloten kopplas på och vips (nästan...) så sovs det.
Gäller bara att hitta "onknappen" och aktivera hjärnsubstansen igen efter att snusas i barnrummet!

image598

Text och bild:hilajns.blogg.se

Helg

Kommer att vara utan dator hela helgen.
Sambon tog den under armen och drog iväg på någon mötesresa med MC nissar för en stund sen.
Trist men som tur är finns det ju en massa annat (som egentligen är bättre men tråkigare) att jag ägnar tid åt än att sitta vid datorn.
Dax att hosta hem och ta itu med damsugning och golvmoppning och förbereda inför morgondagens jobb.
Ska bara stanna till en kortis hos Annas på vägen hem...


Önskar er alla en
image597

Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se 


Alla sova, släckta äro ljusen... Knappast!

Är på jobbet och känner mig förvånansvärt fräsch i huvudet med tanke på att jag bara sovit två timmar inatt.
Kom hem vid halv sju igårkväll, utmattad och småskakig men ändå med ett stänk av positivitet i sinnet eftersom jag hade genomlidit dagen och övat Luciasånger med alla tre barnkörerna.
Övningen inför Lucia var anledningen till att jag gick till jobbet igår istället för att ligga hemma i soffan och kurera mig.

Knåpade ihop ytterligare några tändsticksaskar efter Bonde söker fru och gick sen och la mig.
Då börjar det! Hosta var tredje minut.
Blir så förbaskad över att inte kunna sova och försöker att låta bli att hosta men då blir det bara värre och jag håller på att kräkas. 
Vid ettiden hör jag att även W börjar hosta på nedervåningen.
Jag försöker att somna mellan mina egna attacker men när jag väl lyckas va tyst någon minut så hör jag att hon hostar.
Förstår att hon snart är på väg uppför trappen stackaren.
Klockan två leker jag och W RoomService och inreder dubbelsängen med dubbla kuddar och täcken och sätter oss sen bredvid varandra för att försöka sova i sittande ställning efter att ha slörpat i oss hostmedicin.
Ni kanske undrar var mannen i huset befinner sig!?
Han ligger på golvet bredvid elementet. Nä, han sover på G:s rum för att slippa mina hostbasilusker.
Tillbaka till den mysiga stunden mellan mor och dotter i dubbelsängen klockan halv tre på natten...
Ingen av oss kunde somna. Jag kraxade sånger mellan hostningarna och W trillade hit och dit när hon slumrade till. Inte lätt att sova sittandes! 
Tillslut gick vi ner och bäddade till en liknande men mycket bättre sittsovarställning i hennes egen säng.
Jag gick upp till mig och sen vet jag inget mer förrän klockan var fem när jag vaknar av att jag hostar.
En timme senare kommer W upp och vill se på film. Hon påstår att hon inte sovit nånting men är munter och glad så jag väljer att inte tro på det.
Stoppar ner henne i sackosäcken på sitt rum (måste ju vara bättre att sitt/ligga i den för hostan) och trycker igång Lilla Jönssonligan innan jag snubblar upp till min egen säng igen.
Ytterligare en timme senare gör vi oss i ordning för att åka till jobbet respektive dagis.
En positiv mamma lämnar sitt positiva barn på dagis och ingen kan ana alla svarta tankar som rusade genom deras huvuden (när jag var trött och grinig och inte orkade sjunga flera gånger på tomtemorsången ville inte W vara min kompis längre!) för några timmar sen.
Förrutom mannen i huset som fick ta en del av den uppdämda frustrationen och tröttheten.
Nä nu ska jag till Ica och köpa upp hela deras förråd av halstabletter så jag kan jobba hela kvällen samt sova hel natten!


Fram och baksidorna till de nya tändsticksaskarna:
image596


Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Continue

Förkylningen fortsätter.
Jag darrar lite smått idag men det går ändå ganska bra.
Treotabletterna är effektiva må jag säga.

Njöt av glögg och Desperate Housewifes igårkväll och fick sen sova en hel natt utan att dela säng med något barn.
Så ljuvligt mitt allt snorande och hostande.


image593

Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se

Dagens...

image592

Dagens tema ger en möjlighet att få se i bilder hur det ser ut ute en tisdag i november i vårt avlånga land.
Temat faller ju lite om man inte fotograferar just idag (Tisdagstema - Sverige idag - ute)  enligt mig så jag drog på mig jackan, stoppade kameran i fickan och smet ut en kvart när W tittade på Lilla Jönssonligan.
Just då hade jag febern under kontroll med hjälp av panodil och överdosering av KanJang och Echinagard.
Kallt och bistert ute och från den tunga himlen singlade några ensliga snöflingor sakta sig ner för att bli liggandes på den kalla marken.

Text och bilder:hilajns.blogg.se

Tvi, usch och blää

Fy farao för att va förkyld!
Jag avskyr när näsan är fylld med snor, när hostan nästan sliter ut tarmarna ur kroppen och huvudet är mosigt och gråtungt (förmodligen har febern som kom tillbaks igårkväll bestämt sig för att stanna kvar i min kropp även idag).
Jag är ledig idag. Då ska man väl för sjutton inte va sjuk heller!!
Hade tänkt hitta på massor med trevliga och nödvändiga saker idag tillsammans med W.

Nä, lite frukost så jag får energi och ork till att tömma tvättmaskinen och hänga tvätten på tork.

I söndags (när panodilen hade tagit bort febern) gjorde jag ett grattiskort till en vän och tre tändsticksaskar till W:s dagisfröknar. Är himla kul att dekorera askar så det får bli några till med jultema att ge bort.

image589

image590 image591

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se
Gratis framkallning

Har just laddat upp mina 100 gratisbilder på Fuji så nu har jag snart lite nya bilder att scrappa.
100 bilder gratis (betalar endast portot, 29 kronor) gäller t.o.m idag så passa på!

Nu ska vi åka til ridskolan. Ska erkänna (även om jag har enormt svårt för det) så tar det emot ikväll att åka dit. Kallt och mörkt ute. Förkylning som härjar i kroppen på mig och en dotter som är trött med stort T.


Text tillhör:hilajns.blogg.se


Diverse storlekar på diverse kort

Några kort från den senaste tidens skapande uppe i klädkammaren.
Gör inte kort så ofta nuförtiden.
Efter att ha testat att göra min första layout så erkänner jag, villigt, att jag är totalt fast i detta läckra sätt att förstärka ett foto och skapa minnen som hamnar i albumet.
Dock är det ju så att folk fortsätter att fylla år och fars dag återkommer år från år så några kort har jag ändå gjort.
Brukar göra kort i 15x15 cm format men just dessa är i olika storlekar och format.


image583
image584image586 image587

image588 image589

I fredags hade vi pysselkväll hemma hos LB och jag tog mig an årets julkort. 
Var sisådär nöjd med resultatet på det första kortet som jag tillslut bestämde mig för att göra efter.
Jag har, som jag säkert nämnt tidigare, svårt för att göra rena, enkla och tydliga kort. Vill gärna dekorera i massor vilket är ohållbart när jag ska producera nästan 30 kort av samma modell.
Önskar att jag hade öga och tänk för det där med snygga kort utan att i småpanik plottra dit en massa blommor, brads och swirlar bara för att en yta lyser tom.
Väntar lite med att ladda upp julkortet här.
Kan ju va trevligt att få det hem i postlådan först:)


Text och bilder tillhör: hilajns.blogg.se!

Eufori

Igårkväll, mitt under Bollibompa, föll de första snöflingorna (för någon dag sen kom det snöblandat regn som upplöstes när det nådde marken) över Melon Lane.
Det vita pudret föll och föll och skapade ett tunt täcke på vägen.
W blev obeskrivligt lycklig när hon kikade mot lyktstolpen genom köksfönstret och såg hur snöade.
"Det snöar, kan vi inte gå ut".
Självklart var vi tvungna att ta på oss och gå ut en liten stund. Samlade ihop snö från vägen med handen och gjorde snöbollar som vi kastade på varandra.
W var mycket lycklig över allt vitt och konstaterade flera gånger att nu fyller hon snart år och att tomten snart kommer.
Snö betyder december månad och december månad innehåller både födelesdagskalas och julafton.
Vad hon längtar!

Nu ska jag mumsa i mig två panodil och softa en stund framför tv:n. Var öm i kroppen inatt och sov oroligt. När jag kom hem från jobbet i förmiddags hade jag feber:(   

image581

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Fars Dag

Alla pappors dag idag.
I vår familj firas inte detta något speciellt.
Min far befinner sig 43 mil härifrån och fadern i huset ligger och sover just nu.
Innan han vaknar hinner jag smita iväg till jobbet. 
Tar dessutom med mig W idag och E och G sover hos kompisar så pappan som ligger och sover kommer att vara alldeles ensam när han vaknar.
Kanske är det trevligt att få en lugn stund i huset alldeles för sig själv i fars dagspresent...
Förrutom ensamheten får han kort.
Gjorde ett med två foton på barnen inne i kortet.

image578

image579

image580

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se 

 

En häxa, del tre

De positiva känslor och förhoppningar jag hade under gårdagen på att den värsta rädslan håller på att släppa taget om dottern nu (sen hon såg En häxa i familjen i söndags) förstår jag inte vart de kom ifrån.
Igår jobbade jag och L var på möte så farmor och farfar skulle ha hand om läggningen.
Storasyster och W hade det trevligt igårkväll så därför blev det så att hon var den som läste saga och nattade W.
W spelade självklart ut hela sitt teatraliska register, som hon oftast gör när syster ska försöka lägga. Slutade med att E lovade W att hon skulle sova i hennes säng. Först då somnade W.

Sen vi skulle få W att somna själv för flera år sen så var tanke ett att man pratar, sjunger eller gör något annat och sen säger god natt och går. Om barnet skriker så går man in igen efter fem minuter (den klassiska fem minutersmetoden) och gör om proceduren men stannar fortfarande inte kvar tills barnet sover.
Barnet ska alltså somna själv för att ha förmågan att när det sen vaknar kunna somna om helt själva.
Som man somnar in bär man med sig och när man vaknar så måste det mönstret upprepas. Oftast.
W har alltid somnat själv, i sin egen säng. Tills nu.

Klockan tolv inatt skrek hon på storasyster. Var jätteledsen och påpekade hundra gånger att hon hade lovat att sova hos henne. Jag förklarade och förklarade. Hon ville att jag skulle sova i hennes säng när inte dte blev E.
Försökte avdramatisera alltihopa. Bar in en lampa och ställde i det fönstret som inte har någon. Sjöng sånger. Tillslut var det ok att säga god natt så jag gick upp.
Det tog fem minuter innan hon kom. Jag bar ner henne men sen blev det samma igen. Efter fem minuter i min egen säng kom hon upp igen.
En 160 säng kan mycket väl rymma två vuxna och ett barn men för mig är det omöjligt om jag ska sova bra på natten. Slutar med att jag ligger längst ut på kanten, typ nästan uppe på sängbordet. W knör runt i mitten. Sambon snurrar på sin del, och nu när han är förkyld snarkar han så sängen vibrerar.
Idag har förkylning återigen gripit tag i mig.
Trött, sliten och funderande, det är jag det. 


Julebock

Tack för allt gensvar, tips och tankar kring W:s möte med barnvakten (eller är hon en häxa som äter små barn?) tant Gerda i "En häxa i familjen".
Häxan, eller barnvaktstanten menar jag, gestaltas för övrigt inte av Sif Ruud som jag skrev i tidigare inlägg utan Margreth Weivers.
W är fortfarande rädd men det börjar att mattas av något. Ser dock inga tendenser ännu på att hon vågar sova en hel natt i sin egen säng. Men positivt inatt var att första gången hon kom upp, vid tolv, så kunde jag bära tillbaks henne till den egna sängen och hon somnade om. Någon timme senare kom hon upp igen och då tröt orken hos mig så det blev ytterligare en natt med tre i sängen (dvs jag har inte sovit mycket, inatt heller).
Hoppas att hon snart får sova en hel natt i sträck och upptäcker när hon vaknar på morgonen i sin egen säng att det inte är så farligt som hon hon tror just nu.

Gick förbi Mique igår och kunde absolut inte låta bli att kliva in och titta på deras söta svart/vita julbockar tänkta att ha ljus i. 
Lämnade affären med en stor och en liten, så klart, så nu är det bara att invänta den magiska datumen när man får plocka fram allt fint som står och trycker i vråna hemma.

image576

Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

En häxa

Snart dax för nattning av W.
Sen vi introducerade fem minuters metoden för bra längesen har nattningen av henne varit realativt enkel.
Givetvis har det blivit avbrott och varit lite krångligt vid sjukdomar men det har ändå flutit på bra.
Med åldern har vi gjort läggningen till en mysig stund där vi läser saga, sjunger någon sång och kliar på ryggen.
Något som både hon och vi uppskattar efter att vi varit frånskilda en hel dag.
När vi flyttade in i huset i januari funderade vi en del kring vilket rum som skulle bli W:s.
På nedre plan finns det ett ganska stort sovrum.
Vi resonerade som så att på dagarna när jag är hemma (är ledig två vardagar i veckan) så är jag på nedervåningen och då är vi på samma plan. Hon har sina leksaker på sitt rum dvs man behöver inte släpa runt på grejer och inte heller blir det så att det sprids leksaker i hela huset.
Hon är gärna på sitt rum och leker eller ser på film.
Dessutom är det så att när hon lägger sig vid åtta så är faktiskt vi uppe flera timmar (L är en kvällsmänniska) efter att hon har somnat.
I början kändes tanken på att hon skulle sova ensam på nedervåningen medan vi andra (vi är ju fem i familjen varannan vecka) sov på ovanvåningen lite obehaglig men då det fungerade bra med läggningen och sömnen så är det inget jag reflekterar över längre.
W sover oftast hela natten och när hon väl kommer upp för att hon har vaknat och inte kan somna om så ligger hon mest och snurrar runt och trängs i vår säng för att sedan själv bestämma att hon hellre sover i sin egen säng. Ibland går hon t.o.m. nedför trappen själv till sin säng och bäddar om sig.
I söndags förmiddags när jag kom hem från jobbet satt L och W i tvsoffan och kollade på En häxa i familjen på tv3. Den hade inte hållit på så länge och W som älskar svenska spännande filmer satt spikrak i soffan och kollade med stor förtjusning.
Jag och L gick ut i köket för att göra lunch. Ingen av oss ägnade en tanke på om filmen kunde vara skrämmande.
Dessutom älskar W Häxan Surtant som Bollibompa sänder och hon ser ju stundtals lite småotäck ut.
Häxan Surtant alltså.
Kort därpå kommer W ut till oss och säger att hon inte vill se mer. "Det är läskigt".
Då slår det mig. Hur dum får man bli!
Vilken mamma låter sin fyraåriga dotter (fyller i december) sitta ensam i soffan och se på en film som säkert har en åldersgräns på sju år!?!
Även om hon är tidig med det mesta när det gäller utveckling och aldrig tidigare har visat tecken på rädsla och mardrömmar.
På kvällen vågade hon inte sova om inte alla lampor var tända. Hon grät och bad om att vi skulle tända alla lampor i hela huset. Hon sa själv att häxor och spöken inte finns (vi förklarade och pratade om slutet av filmen där det visar sig att Sif Ruud inte är en häxa) men att hon är rädd ändå.
Hon vaknade flera gånger innan vi själva hade kommit i säng och sen kom hon upp på natten och ville inte gå tillbaks till sin egen säng.
Natten till idag vaknade hon någongång färre under kvällen men mitt i natten kom hon upp och sov hos oss. Vi får inte plats tre i vår 160 säng så det slutade med att L sov på soffan i vardagsrummet.
Nyss vid kvällsmaten frågade hon om det var kväll snart och sen kom det: "Jag vill inte lägga mig, jag är rädd".
Tycker så synd om henne att hon ska behöva känna sig rädd.
Att hon inte kan sova ordentligt en hel natt.
Själv är jag helt slut för jag sover inte heller så mycket.
Känner mig som världens sämsta mamma och det maler i huvudet på mig.
Tänk om det inte blir bättre. Vad ska vi göra då osv.
Kommer själv ihåg det där förbaskade Hulkenavsnittet jag såg som barn som resulterade i oändligt många nätter med rädsla och mardrömmar när jag stängde ögonlocken.
Nu ska jag inte sitta här längre utan umgås med lilla W.
Allt för att få en lugn avrundning på kvällen.

Gó kväll!

image575


Text:hilajns.blogg.se Bild:internet

Tarzan

image574
Den här lilla grå parveln har funnits med sen dag ett i W:s liv.
I slutet av graviditeten läste jag i någon tidning att man kunde ta ett gosedjur som var tänkt till det blivande barnet och sova tillsammans med det. På så sätt skulle det inpregneras med mammans och pappans dofter och skänka trygghet och igenkännande för barnet sen.
Vet inte om det beror på att vi faktiskt hade Tarzan hos oss i sängen en tid före W föddes eller om det är för att vi har haft Tarzan med oss överallt till W från dag ett i hennes liv men han är hennes käraste ägodel.
Mycket har han varit med om också. 
Tillbringat två nätter på dagis (vid olika tillfällen) och varit inlåst på H&M i Stockholm. Eftersom jag inte visste att det var där vi hade tappat honom rusade jag runt till de ställen vi varit på den sista timmen. När jag väl skulle kolla på H&M så hade de stängt. Lyckades efter fem minuters tiggande och bedjande få en av vakterna att öppna och släppa in mig. Hittade honom under en klädhylla efter att ha krupit runt på golvet och letat en stund.
Han har också blivit nedkräkt och farit runt i tvättmaskinen ett flertal gånger (bra att vi inte slängde ut torkskåpet när vi köpte torktumlaren...). 
En gång tvingades vi inse att han faktiskt var borta. Med sorg gick jag till Gallerix och lyckades hitta en likadan nalle men även om han såg likadan ut så var det ju inte Tarzan.
Med den nyinköpta nallen körde jag förbi jobbet för att hämta några noter och vem satt där på pianopallen om inte Tarzan! Den nya lämnade vi tillbaks.
Varje morgon åker han med till dagis och sitter snällt på hyllan i kapprummet tills det är dags för vila efter lunchen. Varje kväll bäddas han ner i sängen tillsammans med W.
Dock får han (oftast) sitta kvar i bilen när det ska shoppas!

Napp kan man va utan men inte TARZAN!


Text och bilder tillhör:hilajns.blogg.se

Luddet ska bort

Tog mig igenom helgens mängder av jobb och har äntligen ledig måndag.
Lördagen var energisk och krävande men fungerade bra trots förflyttningar och omställningar mellan alla spelningar.
Fick en del positiv respons på sammansättningen av lördagkvällens program. Sångerna var hoppfulla, stillsamma, fina och skapade en bra helhet.
Märkte av lördagens jobb när det var dax att gå upp på söndagmorgonen men lite Echinforz och två panodil hjälpte till att få igång mig och dämpa huvudvärken.
Känner mig, som väntat, mer förkyld och sliten idag men med helgen i bakhuvudet och att jag faktiskt inte är sängliggandes spirar ändå en lite positivt i mig.

Idag när W var på upptäckarna passade jag på att leta efter en varmare jacka till mig själv. Har förvisso en gammal hängandes i klädkammaren men den är så sliten och allt annat än fin, dessutom är den så lång att jag med min korta längd får stå dubbel för att kunna dra upp dragkedjan.
Efter en stunds rekande blev det tillslut en halvtjock, svart modell med hätta och som går en liten bit ner över baken.
Jag är inte så förtjust i allt ludd som finns på jackor nu. Det bara trasslar in sig i öron, hår och ögon men på den här kunde man plocka bort det och ändå behålla kapushongen.
Fick under shoppingturen span på en jättesnygg kappa på H&M men tvingades inse att jag inte har råd att köpa både jackan och en kappa och eftersom jackan är varmare så fick det bli den.

Nä, här kan jag inte sitta och slappa. Helgens dammsugning uteblev i allt jobbandet så det ska ske nu. Sen blir det en rolig stund med tvätten som ska vikas och blommor som ska vattnas. Text:hilajns.blogg.se
 

Lördag

Vaknade utvilad.
Slängde en blick på mobilen på sängbordet. 
Kvart över tio! Vilken lyx!
Inget överenergiskt barn som står och trampar vid sängkanten och ingen snarkande sambo som har hamnat på rygg och därmed tar upp hela sängen.
Lugnt, tyst och rofullt.
Somnar om och vaknar en timme senare.
Kan inte minnas när jag sist upplevde en sådan här morgon.

Skojjar med inslag av ironi.

När klockan ringde imorse var det bara att pallra sig upp för att hinna iväg till jobbet i god tid så jag skulle hinna att förbereda mig på bästa sätt. Helgen är fullbokad av jobb.
Just nu kan jag stryka nummer ett.
Bara fem insatser från mig kvar innan jag har ledig måndag. 

En soft stund med kaffe och noter på bordet sen bär det av igen.
Trevlig helg på er!


image573

Koppar och skål från Ikea, kaffe från Lagerhaus.


Text och bilder:hilajns.blogg.se
 

 


Ljusshopping

Min planerade shoppinglista kunde jag riva efter en halvtimme på stan.
Besökte varenda affär med adventsljusstakar och stjärnor i när W somnade i vagnen. Gäller ju att passa på!
Hade tänkt att köpa två svarta ljusstakar på Claes Ohlssons. De var fina men efter en massa funderande så kunde jag inte låta bli att köpa en vit BullStar Trading hos Kungslyktan. Tycker den är läcker och lagom nytänkande.
Blev två stycken som ska få lysa i vardagsrummet vid de stora fönstrena. I det lilla fönstret blir det antagligen en hängande vit stjärna.
Till köket och matrummet blev det vita stjärnor på ekfot köpta hos Dimoda.
Trist att man inte kan plocka fram dem idag!
Allt spring i julpyntade affärer ger sug efter julen och allt som hör därtill.

Till de stora fönstrena i vardagsrummet:
image566

Till köket/matrummet (fast med vit stjärna):
image572


Text:hilajns.blogg.se, bilder Markslöjd och inneonline

På benen

Fortsätter mitt huskurerande med Echinafors (ni som känner mig vet att jag har svårt att hålla mig till den föreslagna doseringen på flaskan, jag överdoserar).
Det funkar bra tycker jag. Visserligen är jag förkyld, lite tjock i halsen och inte den piggaste varelsen men jag är inte sängliggandes och har ingen feber som i onsdagskväll.
Om det håller sig så här resten av helgen så får jag va nöjd. Almenackan är full av jobb både lördag och söndag och en sjukskrivning känns omöjlig.
Behöver jag tillägga att även de andra i Melonhuset snorar!

Nog om det. Jag och W ska ta bussen in till stan och köpa adventsljusstakar. Tror att jag äntligen har lyckats att bestämma mig (*harkel*). Blir de svarta smidesstakarna på Claes Ohlsson till  vardagsrummet. I köket kommer man att kunna njuta av stjärnor på fot och bl.a den här vackra blomman.

image571

Text och bild tillhör:hilajns.blogg.se


 


Startsida
Helen

Kontakta mig

husnrnio@hotmail.com
En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0