Thedax

Är sliten och mör efter en lång men mycket trevlig och givande kördag.
Tillsammans med mina en miljon bassilusker lämnade jag jobbet vid sextiden ikväll och släpade mig till bilen.
Ska tända några ljus och göra mig en kopp Irish cream the så kanske det känns lite bättre.

image531Text & Bilder tillhör: hilajns.blogg.se

En panodil och sen är jag redo för en dammsugardejt

Sitter harklandes och småsnorandes med ett ganska tungt huvud och pausar från röjjandet av husets (nästan) alla vrår med min thekopp.
När sjutton hände detta? När gick jag och blev förkyld?
Har stressat sen i tisdags så jag har inte märkt att det varit på g. Har haft mina tankar på W när det gäller förkylning för på henne har jag noterat de begynnande säkra tecknena.
Har inte tid att va förkyld just nu. Jobbade som en tok med kör igårkväll och var inte hemma förrän strax efter tio och då började jag baka ananaspajer till L:s kalas som blir av idag trots att han fyllde förra veckan.
Tog ut den sista pajen strax före tolv och sen tog det ett tag innan jag somnade innan det var dax att vakna igen för att W stod vid sängkanten och hade drömt något otäckt och ville bli omstoppad och sjungen för.
Dagen ska ägnas åt städning och sen måste jag iväg till jobbet minst en timme och förbereda morgondagens kördag. Jobbar i stort sett hela lördagen och söndagen den här helgen. Verkligen en toppentajmning att bli förkyld på!

Något kul att tänka på i allt snorande är att jag och L ska bli faddrar till söta lilla G som ska döpas i oktober.
Om man vill ha tips, inspiration till bjudningskort, förslag på musik, har frågor om t.ex vad det förväntas av en fadder så kan jag rekommendera Dopguiden. Där kan man läsa om det mesta kring dopet eller namnfesten.

Som doppresent till lilla G funderar jag på att beställa en av Isa Forms underbara tavlor.
Valet står just nu mellan "Sessa"   och "En kärlekshistoria". Jättefina båda två.
Vilken tycker ni?

Nä, här kan jag inte sitta, fram med den enhjulade dammsugaren!

Önskar er alla en trevlig fredagkväll!

Underbar kväll

Inser att det får bli ett, eller flera, besök på Plantagen, Blomsterlandet och Kalenius framöver för att fylla den tomma rabatten vid altanen. Tack till er som spånade högt om vad som skulle kunna tänkas planteras där.

Nu till gårkvällen som jag inte kan låta gå onämnd förbi.
Jag och L kastade oss iväg (körde som galningar efter jag hade slutat med ungdomskören) till Örebros konserthus för att lyssna på Tomas Andersson Wij
Ensam på scen med sina gitarrer, sin röst och sina otroliga texter är han bara bäst, för att säga det rakt på sak.
Mannen kan inte bara skriva text och musik och framföra den utan också köra ett mellansnack som är trollbindande, igenkännande och kul. Klockrent på alla sätt.
Man vill bara höra mer och mer av denna snygga singersongwritern som skildrar samhället och livet utan att romantisera allting.

Inför framförandet av hans version på Carolas "Evighet" berättade han att han varit på en fest där han fått återberättat för sig av Marina Schiptjenko, i Bodies Without Organ som kom två i melodifestivalen det året som Carola vann med Evighet, vad Carola hade sagt till sina körsångare om varför hon skulle sjunga just låten Evighet. Det var för att Gud ville att hon skulle göra det.
Med glimten i ögat påade TAW att vem har inte undrat vad Gud har för musiksmak och nu när han fått veta det ville han absolut också sjunga just den sången.
Fast på sitt eget avskalade sätt med några tillagda mollackord!
Vem kommer inte ihåg ett nedsläckt Globen med bara lite ljus på en ensam Tomas med sin gitarr inledande hela schlagerfinalen...

På TAW:s hemsida kan man se videon till "Oroshjärta" från albumet Tomas Andersson WIJ,  "Hälsingland" från albumet En introduktion till och "En hel värld inom mig" som finns på skivan med samma namn.

image529 

Gissa vad jag lyssnade på i bilen på väg till jobbet imorse...Text: hilajns.blogg.se
Foto: http://www.tomasanderssonwij.com/

Förslag mottages gärna

Funderar på vad jag ska plantera i den öde rabatten på baksidan vid altanen nu när de båda, allt annat än fina, Rhodedendron som stod där äntligen är borta.
Vill ha färg och gärna olika höjder och blomningstider på växtligheten.
Kanske något som så småningom skänker skugga när man sitter på altanen men ändå inte är för yvigt i växandet.
Några marktäckande alternativ skulle också va trevligt.
Förslag tas tacksamt emot!

Vi har kortat av rabatten och sått gräs (efter bilden togs) därav all jord utanför naturstenarna.

image528

image527Text och bilder tillhör: hilajns.blogg.se

Höstkruka

Regnet öser ner och jag sitter med halvsunkna och småblöta gympadojjor. Men jag får ju skylla mig när jag väljer att rusa ut på lunchen trots dåligt väder (om man har dåliga kläder...).
Hade spanat in Shrek 1 och 2 på dvd för 99 kronor i senaste reklambladet från Obs och eftersom jag tänkte laga våfflor till kvällen så passade ett besök på Obs ju ypperligt.
Tyvärr hittade jag inga Shrekfilmer utan köpte två andra istället. 
Tog en tur till den underbara affären i Gräsdalen också. Har inte varit där på ganska länge nu så det fanns massor med nytt att titta på. Ekonomin tillät några papper i orange färgskala och sen köpte jag också mina första clearstamps.
Nu saknas bara tiden för att komma igång igen efter förra veckans scrappaus när mina föräldrar var på besök.

Bjuder på några bilder från höstens första krukplantering. 

image524

Text och foto tillhör: hilajns.blogg.se 


Överraskning

image525
En sådan här mugg (Filippa K:s Pinstripes) och en jättegulligt skriven lapp fanns på mitt jobbskrivbord imorse. 
Tack S!
Du förgyllde min dag.


Smarrig paj

image523

Eftersom jag älskar ananas fick veckan tillsammans med mamma och pappa
självklart avslutas med god ananaspaj.

22 september

Idag är ingen vanlig dag för idag är pappas födelsedag. Hurra, hurra, hurra.
W:s ord om den här dagen.
Dagen har vi firat i det lugna (födelsedagsfesten blir först nästa helg) tillsammans med mormor, morfar, farmor och farfar.
Ätit och druckit otroligt gott, varit på utflykt vid vänern och nu blir det till att lite smålullig sjunka ner i soffan och mumsa på mazarintårta, kaffe och se filmen Nina Frisk tillsammans.

Önskar er alla en trevlig lördagkväll.


image522
Tyvärr så fastnade inte mormor, morfar, farmor och farfar så bra på bild.

Bilder:hilajns.blogg.se 

Hösten...

image516

image517

image519

image521

image520

image522

Bilder-Privata!

När hände det?

Idag har jag tänkt den tanken som man hör så många säga när det pratar om sina barn.
När hände det... När blev de så stora... Tiden har gått så fort...
Plötsligt har den lilla blondruffsiga flickan med de mörkbruna ögonen som bara för en liten tid sedan låg på en filt på golvet blivit en stor tjej som leker med andra stora tjejer.
En flicka som tillhör den stora barnskaran på dagis och får åka buss till biblioteket och gå på barnmusikteater. 
Som på fem minuter blir så bra vän med mannen i godisaffären att han bjuder henne på favoritgodiset (W är mycket kräsen när det gäller godis) pez.
Tänk att jag får se denna lilla vackra människa växa upp och ta för sig av livet.
Underbart.

image515


Bilderna är tagna imorse innan W åkte till dagis för att åka med och titta på Sopan på biblioteket inne i stan. Självklart kunde jag inte säga nej till att låta henne åka med trots att jag inte jobbade och mormor och morfar är hos oss nu.
Hämtade en nöjd och glad W någon timme senare. Fröken berättade att trots att föreställningen var 50 minuter lång hade W suttit helt stilla och tagit in allt som Sopan (suveräna Ingela Eliasson som vi anlitade på barnkördagen på jobbet i november förra året) hade pratat, sjungit och agerat om.

Bilder:Privata!
 

Saker att hitta på

image514

Det finns massor man kan hitta på en underbar höstdag.
Man kan hjälpa morfar att klippa häcken och kolla om man själv är lika hög som den.
Klippa lite själv och sätta i mammas blomsterlådor.
Ibland kan man hitta saker under yviga buskar som klipps ned. Under en av dessa gröna vildvuxna ting fanns baddockan som har legat gömd där sen den där dagen i juli som bjöd på solsken och badväder.
Självklart behöver man ett bad när man legat ute någon månad...
Ja det finns massor att hitta på och om man mot all förmodan tröttnar på att slita med klippning och badning kan man roa sig med att leka kurragömma bakom ett höstträd.Bilder:Privata!

Pip

Efter en natt med orolig sömn av hela familjen åkte jag och W till det inbokade återbesöket på vårdcentralen. Andra kontrollen efter öroninflamationen hon hade i våras.
De mätte med ett instrument i båda öronen och kurvan som skrevs ut visade att det inte var riktigt bra. Eftersom hon snart fyller fyra år så beslutade de att de skulle göra ett hörseltest (hörseltest görs inte på barn förrän de fyllt fyra år). Jag och W fick sitta mittemot varandra med varsin hink. När hon hörde ett pip i lurarna, som för övrigt täckte hela huvudet på henne, så skulle hon ta en boll från sin hink och lägga den i min.
Det var svårt att lyssna koncentrerat under hela testet. W ville gärna kommentera pip och icke pip högt och då kom hon ifrån det koncentrerade lyssnadet i lurarna.
Jag hade svårt att hålla mig för fniss där vi satt på varsin liten barnstol med varsin färgglad hink i knät, skickade bollar mellan varandra och hela W:s huvud var ett par stora hörlurar, typ traktormodell.
Testet gick ganska bra men sköterskan upplyste oss om att doktorn kommer att ta kontakt med oss, när han har gått igenom de olika testen, för att kolla om det möjligtvis kan finnas vätska eller vax i öronen.
Minns ju själv alla dessa hörseltest, prat om rör, vadd när man skulle bada och hur de spolade och öppnade för att få bort vätska. Självklart hoppas jag att hon slipper sådant öronkrångel.


En dag i trädgården

Dagarna har snurrat på och det blir nästan inget datorsittande alls nu när mamma och pappa är här.
I måndags kväll följde de med till ridskolan. Den planerade övningen i paddocken uteblev. Istället fick barnen rida ut i skogen.
Alla hästarna luffsar efter varandra på ett långt led på de små vägarna i skogen så det finns inte plats för några stora utsvävningar så helt plötsligt fick jag för mig att jag skulle låta W rida själv.
Knäppte loss grimmskaftet men fortsatte så klart att gå bredvid. W gav mig världens blick blandad av glädje och spänning.
Lektionen gick hur bra som helst. W hade hyffsat koll på vägen och styrde Emmy, drog upp hennes huvud när hon blev frestad av att äta gräs och lutade sig neråt respektive uppåt i backarna. När det blev dax för trav var jag tvungen att hjälpa till för att lilla Emmy skulle komma igång. W är inte så bra på att skänkla ännu. Hon gnuggar mest benen fram och tillbaka mot sadeln. Efter lektionen sa hon till mig att nästa gång kan jag bara åka hit och lämna henne för nu kan hon rida själv. 
Men jag vill ju också til ridskolan!

Gårdagen blev en underbar lång dag ute i trädgården med strålande väder.
Grävde upp de resterande fyra rosenbuskarna på långsidan och när jag ändå var i grävartagen så rykte tre halvdöda bärbuskar och en annan mindre snygg buske bort.
Pappa klippte häcken, vi borrade hål i botten på blomlådorna så att de inte skulle drabbas av översvämning igen, klippte grönt med bär och tryckte ner i dem.
Min ekonomi tillåter inga handelsträdgårdsbesök för att fylla blomlådorna så det fick bli den ekonimska varianten i dem. Till krukorna på framsidan ska jag däremot köpa lite vackert frosttåligt.
Framsidans gräsmatta är full med trädgårdsskräp som ska till tippen idag. Vi sågade och tuktade till äppelträdet, W:s repstegeträd, rönnsymaxen och grävde upp två stycken rhodedendron också så nu är det riktgt höststädat här minsan.

W hjälpte till med sin spade med långt skaft på  och när hon blev trött kastade hon iväg den. Otur som hon hade så ställde den sig rakt upp och hon gick rakt på den. Den träffade ögat och det gjorde riktigt ont för tårarna var många och varade länge. Idag är hon mer svullen än igår under ögat, och det är ett litet hål på huden och lite rött i ögonvrån.
När den värsta smärtan lagt sig igår och hon satt och höll en isbit under ögat sa hon sorgset "nu kan jag inte jobba mer".
Det är tufft att vara ute i trädgården en hel dag...

image513
Bilder:Privata!

Fredagens skapelser

Gårdagkvällen blev inte som planerad.
Ägnade den åt att surfa vid datorn (än en gång kolla Ikea Karlstads status på hyllan Stripa, den vita, när sjutton ska de få in den i butiken igen!) och fota mina layouter från fredagens toppenpysseldag hemma hos LB.
Den är verkligen svårt att med min lilla Canon ta en bild, utan blixt, med bra skärpa.
När jag nästan lyckas få en bra bild så upptäcker jag att lo:n har legat snett på bordet och då blir det inte bra när jag beskär dem i photoshop sen.
Önskar att jag hade en scanner. Har fått för mig att när det gäller att dokumentera layouter så är scanna det bästa sättet.
Här kommer iallafall min femte, sjätte, sjunde och åttonde layout. Har hämtat inspiration samt scrapliftat från Scrapbooking mm.

image509

image510

image511

image512
På lo:n "vår bustjej" har jag gömt journaling på en tag under det översta kortet.


Bilder:Privata!

Söndag

Har jobbat nästan hela dagen.
Var inte meningen att det skulle bli så men när L drog iväg på personalresa så tog jag och W och åkte till jobbet.
Hon gillar ju att vara där och leka i Öppna förskolans lokaler så henne var det inte svårt att få med sig.
Mina planer på att bara vara på jobbet två dagar i kommande vecka, eftersom min skånska mor och far kommer på besök, innebär att jag har en hel del som måste fixas så då passade det bra att ägna denna regninga dag till att skriva barnkörsaffischer, göra utskick om vuxenkördagen, ha pianoelever m.m.
Blev en ganska spännande eftermiddag för W då larmet gick när orkestern och kören som ska spela ikväll inte förstod, trots att jag hade tänt samtliga lampor på båda våningarna, att de inte skulle använda larmnyckeln utan bara kunde låsa upp med nyckel nummer två och gå rakt in.
W trodde det var brandkåren som kom.
Sen när de hade börjat öva var W helt betagen av kören och instrumenten, framförallt drgaspelet. När jag gick ner på mitt rum efter att ha kopierat så stannade hon kvar och lyssnade på dem.
En halvtimme senare kom hon ner till mig och berättade att de sjöng och spelade så vackert.
Själv tycker jag varken om den körens spretiga klang eller musiken de framför om jag ska va ärlig.
Inser att mor och dotter har olika musiksmak *ler*.

Farmor och farfar kom förbi med en present till W.
En underbart fin klänning från Global Mamas. Handgjord av en kvinna i Ghana.

image508

Ikväll blir det soffmys med pizza och rysarfilm tillsammans med bonusbarnen.


Bilder:Privata!

Blötlagda händer

Halva lördagen har gått och jag har ägnat den till att städa.
Dammsugaren har fått slita hårt på bottenvåningen. Så hårt att ett av hjulen åkte av.
Har torkat golvet i köket och matrummet. När jag ändå var blöt om händerna tog jag disktrasan och gick loss på inredningen, lister och fönsterbänkar.
Gnodde som en galning på vår vita,hemska, bänksskiva som omger diskhon. Lyckades få den något mindre otäck men tvingas inse att den kommer att se ut som den gör hur mycket jag än gnider, skurar och putsar.
Förstår inte vad det är för material. Den suger åt sig fläckar och repor!
Jag önskar mig ett nytt kök av tomten...

Nu ska jag njuta av kaffe och sen blir det till att duscha och dränka händerna med cortison för efter all skurning gör det väldigt ont på dem sen ska vi till H & J och mumsa på varma mackor.

Trevlig lördagkväll på er!

LB- tack för gårdagens trevliga scrapdag:)


Hypokondriska plyschtips

Jag har totalt snöat in på kläder i mysig, mjuk och härlig plysch till W vilket hon också gillar skarpt har jag förstått av hennes glada hojtande när de bruna plyschbyxorna från Lindex (som jag nämt ett antal gånger tidigare) åker på.
Vad kan då bli bättre än en sida där de bara säljer coola kombineringsbara kläder i söta modeller och fina färger bara i plysch!
Det enda tråkiga är att de bara finns i storlekarna 50/56 - 104. Får man inte ha plysch på sig när man är fyra/fem år? 
Ska helt klart shoppa där till nästa barn. Man kan ju alltid drömma...

image501
image500

När jag ändå nätshoppar så kan jag, som den småhypokondriker jag är, inte motstå de här läckra mjukisdjuren som är små mikrober  förstorade en sisådär en miljon gånger.
Dessa är välkomna i vår familj.
En ÖRONVÄRK till W:
image502
Lite SÖMNSJUKA till L:
image503
Själv får jag en MAGSÅR så kanske jag kan undvika att få den åkomman:

image504
HOSTAN är självklar till G:
image505
och E ska så klart ha en HALSONT.  
image506
En bonus som nästan ständigt är med oss är den blå och knöliga FÖRKYLNINGSbacillen.
image507

Bilder: Mysplysch.se och Ommdesign.se

Nummer fem & sex

Har verkligen fått blodad tand på att dokumentera foton och minnen genom att scrappa layouter.
Skulle vilja utöka min journaling på layouterna men jag har svårt för att formulera och skriva ner alla mina tankar och ord som snurrar kring ett foto. Kanske utvecklar jag det allt eftersom när jag vågar testa mer i mitt skapande.
Önskar mig dock en massa nya kläder till W som INTE har det minsta spår av färgen rosa. Är faktiskt så att jag börjar bli lite (men bara liiite) trött på alla rosa papper och dekorationer.
Men tills dess får ni stå ut med ännu två, så klart, rosa layouter...

image498

image499
Bilder-Privata!

Huvudet fullt

Sitter med huvudet fullt av körsånger, pianolåtar, körtider, uppsjungningsövningar och pianotider.
Inser att det jag plockat fram idag får jag gå och fundera på under kvällen och imorgon bestämma och kopierar upp de sånger jag ska använda.
Imorgon börjar höstterminens verksamhet på allvar för mig. Två barnkörer och ungdomskör. Funderar en hel del på om de som är nya och dyker upp imorgon kommer att tycka att det är kul osv.
Att tvivla på mig själv är jag bra på. Oron brukar dock lätta betydligt när jag väl kört igång och får direkt respons från barnen och ungdomarna.

Rakt på sak med W:

Farmor och farfar passar W.
W: "Jag ska få en lillasyster, min mamma vill också ha en".
Farmor & farfar: Jaha (mycket förvånade). Vad säger pappa om det då?"
W: "Han gråter"!

image497
Bilder:Privata! 

Nummer tre & fyra

Min tredje och fjärde layout.
Är så himla kul att jag inte kan förstå att jag inte testade på den här hobbyn tidigare. Var ju faktiskt sugen på att prova ett bra tag innan jag väl gjordet det.
Lär mig hela tiden saker och börjar så smått våga testa lite mer av det som snurrar runt i mitt huvud.
Tyvärr så slant jag ganska rejält med chalken på "Love" och titeln på den blev inte centrerad som jag egentligen ville ha den. Försökte faktiskt plocka bort första bokstaven men en del av den fastnade på det vita pappret:(
Men kul är det... :D

image496

image497
Bilder-Privata!

Måndagsaktiviteter

Hösten har kommit på riktigt och är här för att stanna.
Idag har det regnat oavbrutet hela dagen.
Jag vaknade kvart i fem av att regnet piskade mot fönstrena. Gick upp och stängde igen takfönstrena som var öppna med en liten glipa. När jag står i soffan i allrummet och bommar igen kommer W upp för trappen.
Blev några sånger och lite kli på ryggen innan jag kunde dunsa ner i sängen igen.
När klockan ringde var det svårt att komma på varför jag hade anmält dottern till Upptäckarna som är på måndagar. Måndagar som är min lediga dag!
Min lediga morgon som man kan slumra lite längre på. Dvs så länge som Nils Karlsson Pyssling är kul att titta på.
Lite extra tungt var det att sätta sig i bilen och dessutom köra till jobbet när man har en dag som det faktiskt är befogat att hålla sig därifrån på.
Efter att ha varit där så har jag nu bestämt mig för att så länge som W vill vara med, och jag orkar, så ska jag åka dit med henne, trots att det är på min lediga dag. Hon hade hur kul som helst vilket tydligt märktes i bilen på väg därifrån. Behövde inte ha radion på för hon bjöd på underhållning av hög klass. Sjöng en snutt på alla sånger hon kan, allt från Bä bä vita lamm, Det ska va reggae på sommarn till För att du finns.
På Upptäckarna fick barnen bl.a hålla en sten i handen som de skulle skicka vidare till kompisen bredvid sig efter att ha sagt någonting som de gjort eller tänkte på.
När W fick stenen kom det efter lite tystnad "jag har bruna kläder" (jag log stort från min stol borta i hörnet).
Hon har på sig sina bruna plyschbyxor idag och när jag tog fram dem imorse så blev hon jätteglad att hon skulle få ha dem på sig. Hon älskar dessa 70-talsinspirerade hellånga byxor med knäppning över axlarna.  

Har länge tyckt att W:s lilla bord på hennes rum ser sunkigt ut. Visst håller den rosa färgen utan att flagna men diverse målarredskap, målartekninker och allt annat man gör vid ett bord har gjort bordsytan ofräsch.
Kom på att vaxduk borde ju va toppen att ha på det så när jag i Malmö sprang på 20% rea på vaxdukar kunde jag inte motstå att köpa en bit av Karin Mannerståls Tiny Zoo.
Den blev toppen och nu är det mycket enklare att torka av bordet och skulle det bli för ingrott så är det ju bara att slita bort vaxduken och klippa till en ny bit och häfta fast.

image494
Bilder:Privata!

Trötter

Är så grymt trött och har varit det hela dagen. Kan ju tänkas bero något på gårdagens garageröjjning. Vi rensade ur och sorterade i tre högar, garage, förråd och en med det som ska iväg till tippen.
Jisses med saker vi har!
Jag gillar att slänga saker. Det är ju rena terapin att rensa ur gammal bråte. Befriande och lättare att andas när man ser skräphögen växa och garaget bli allt mer tomt på saker.
Det konstiga är bara att även om den skräphögen växte sig enorm så fanns det fortfarande en massa saker kvar i garaget och plötsligt hade även förrådet blivit halvfullt!
Igår fick även alla sommarblomster hamna i skräphögen så nu gapar utekrukor och blomlådor tomma och längtar efter vackra och mer frosttåliga växter.

La mig dessutom på tok för sent och gick upp toktidigt eftersom jag skulle jobba. Har dammsugit, sorterat i skåpet i tvättstugan (åh vad jag längtar efter att fjärrvärmen ska installeras så vi kan organisera om i hela tvättstugan), vikt ihop och lagt in tvätt. Så tråkiga och tröttande uppgifter.

Var tvungna att pigga upp oss lite så vi frågade W om hon ville gå på bio och se Shrek den treje.
W var jättetrött, även hon och satt tillslut i mitt knä medan jag viskade små kommentarer i hennes öra för att hon inte skulle somna. L slumrade i säkert tio minuter och själv varvade jag gäspningar med skratt.
Tyckte sisådär om filmen. Är inget stort Shrekfan. Tycker att Shrek och Fiona ser riktigt otäcka ut. W tyckte däremot att den var jättebra och det är ju huvudsaken...

Nu måste linserna ur innan de skaver sönder min torra trötta ögon helt.
Trevlig kväll på er!

image498
Bilder-PRIVATA!


Frulle

Lördagsmorgon med lång halvhotellinfluerad frulle händer inte ofta i vårt hem. Alltid är det någon som ska jobba eller så är det någon fotbollsmatch eller så är jag och min sambo det som vi är mest när det gäller morgnar och frukost. Osynkade!
W är ju allt som oftast självgående på morgonen bara hon får sin prickig korv macka, rabarber grädd the (ska drickas ur den eget designade Höganäsmuggen) och Bollibompa eller en film igångsatt på tv:n. Detta bäddar för att man kan ligga kvar i sängen om man inte ska iväg nånstans.
Jag ligger gärna kvar lite extra ibland och L ligger gärna kvar ännu lite extra, lite mer ofta. För att inte halva dagen ska ha försvunnit skippas då dessa långa frullarna hemma hos oss.
Idag behövde vi lite extra näring för att orka ta itu med vårt garage. Det klassiska uttrycket "det ser ut som ett bombnedslag" är milt sagt när man ska beskriva hur det ser ut i vårt.  
Äntligen är förrådet färdigt på insidan så idag ska vi rensa i garaget, slänga onödiga (jag älskar att slänga saker, det är så befriande) och oanvändbara saker och placera trädgårdsredskap, krukor, jord, gräsklippare m.m. i förrådet.

För en tid sen köpte jag en kalender hos Annas där de första sidorna består av tomma plastfickor så man kan scrappa den. Tog ett tag att göra den men nu är den. Var kul att göra den men jag skulle använt mer pappersdekorationer då den blev lite lite tjock.
Så här ser den ut (blev inga bra bilder då det var svårt att fota genom plastfickorna).

image490

image491

image497

image493

image494

image495

image496

Bilder:Privata!


Minnen

Så här glad blir man när man får en ny säng (Minnen från Ikea)...

image484

... och så här bra går det att sova i den nya sängen... (dockan har W bäddat till själv). 

image485 

Kub

Vissa människor passerar ens liv i X2000 hastighet. Innan man hinner lära känna dem så har de klivit av tåget i Katrineholm och förvunnit i fjärran.
En del människor cirkulerar runt en stora delar av livet utan att man delar varken tankar eller känslor. Vissa av dessa skulle stundtals gärna se försvinna lite längre bort från en.
Några få utbyter man både snurriga tankar och känslor med. Någon blir en vän som man fortsätter att dela en bit av sitt liv med medans andra visar sig bara finnas med en kortare stund.
Så håller det på dag ut och dag in. År ut och år in. 

Har varit på samtal hos den inhyrda beteendevetaren idag. Han, mannen, som är utvald till att föra samtal med personallaget och sen ge en utvärdering och förslag på lösningar till en gemytligare arbetsmiljö.

Känner mig som en kub som spretar åt alla håll. Tänker fuska och limma ihop bitarna på plats så färgerna kommer rätt. Stänga min dörr och inte ta åt mig. Ägna mig åt det i mitt arbete som ger mig glädje.

På tal om kuber...
Turning Torso består av nio kuber som på sin väg upp mot himlen påminner om en människokropp i vändande rörelse. Byggnaden, som omges av vatten på alla sidor, och står placerad vid den ständigt blåsande havskanten i Malmö har 54 våningar och 147 lägenheter och är ritad av arkitekten Santiago Calatrava.
Helt klart läckert!

image483
Bilder-Privata!

I´m back

Åter igen på värmländsk mark efter en ganska påfrestande resa.
En resa blandad av skratt, tårar och en massa god mat. 
Vad jag har lärt mig på dessa dagar är att jag saknar havet enormt (finns ju bara skog och en och annan liten sjö i Värmland), att Karin Alvtegen skriver så att orden kryper in under skinnet på mig, att jag är ledsen över mångt och mycket på jobbet, att mina kläder börjar bli för tajta (får nog leva på Nutrilett resten av mitt liv) och att jag blir åksjuk av X2000.

image482

Bilder:Privata!

Hej så länge

Idag på eftermiddagen bär det av på personalresa till Malmö med omnejd.
Är hemma igen på tisdag kväll vilket innebär att jag missar W:s ridning imorgon (som jag säkert nämnt tidigare så tycker jag det är lika kul som dottern att vara på ridskolan och ta del av ridlektionen och se henne göra framsteg) och dessutom går min lediga helg (en i månaden) och måndag denna veckan till spillo.
Men de dagarna tänker jag minsan se till att få ut senare.
Har varit tillräckligt snäll (läs dum) när det gäller trycka på min rätt när det gäller lediga dagar när det blir sådana här arrangemang. Har åkt på personalresa sedan 1999 med samma jobb och den har jämnt inträffat på någon av mina lediga dagar och jag har aldrig tidigare sett till att få ut dem senare. Men nu är det slut på det även om jag kanske tvingas jobba lite på det och ringa facket för att få veta att jag har rätt att få ut dem vid senare tillfälle.
Ja, ja...

Ha det bra allihopa!

Ps, gissa vart jag va i går... Där man kan shoppa en ny stekpanna, sänglådan Dilling, som passar perfekt till leksaker under W:s vita Minnensäng, nya diskborstar och barngalgar under samma tak... Kanske är så att jag måste åka bort från stan för att inte tillbringa varje dag på det stora underbara varuhuset bortanför Obs...


Startsida
Helen

Kontakta mig

husnrnio@hotmail.com
En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0