Tack & bock

Snart är det den sista tävlingsdagen i Ellas Kitchentävlingen. 
Eftersom lille lockige M gärna smaskar i sig deras smoothie anmälde jag honom till tävlingen för en tid sen.

Vid anmälan blev man tipsad om att man kunde lägga ut tävlingsbild och röstningslänk på facebook så kunde vänner rösta.
Eftersom jag är en av väldigt få som inte är medlem på facebook så har jag inte kunnat fiska röster där.
Istället väljer jag att göra det här, hos er. 

Så NI som tycker om bilden på M, har några sekunder över i tid till att klicka iväg en röst, inte stör er på att jag frågar er och inte redan har röstat - välkomna att göra det och att hjälpa M att kanske, kanske, kanske vinna...

Bilden nedan vill inte kopplas till länken så för att rösta får ni helt enkelt klicka här: http://support-sena.samsung.com/GetThatSmile/sv-se/138#/start/linear/138

Tack & bock för er röst :-)


Bild&kollage:Privat©HUSnrNIO


V.I.P-fest & Sandalfrossa

Idag, torsdag, är det Citykväll i Karlstad.
Butikerna har öppet till 21.00 och det kommer bl.a att bjudas på underhållning och auktion där hela behållningen går till Alla kvinnors hus. 
Under V.I.P-festen i Karlstad ikväll kommer butikerna också att ha en hel del bra erbjudanden till oss kunder.
Vincent Shoe Store bjuder på både bubbel och godis i butiken i Duvanhuset samt ger alla sina kunder 150 kronor i rabatt vid köp av valfri vår/sommarsko.

Toppen är det att Anna lagom till denna kväll fått in en hel del sommarnyheter i sin butik!

Sandaler utan öppen tå är perfekta till små, och även till de lite större barn, med massor av spring i benen. Att slippa behöva vara med om att skrapa upp tårna är något som både barn och föräldrar uppskattar. Allra helst om man har upplevt det...

Sandalen Tracy är en stängd flicksandal för de allra minsta. En bra "förstasandal" då den ger ordentligt med stöd runtom för de som ska börja lära sig att gå eller precis har lärt sig. Tracy som är tjejmodellen till sandalen Bob, finns i färgerna silver, vitt, rött, rosa och kostar 399 kronor.

Sandalen Sean, som är min favorit bland de nyinkomna sandalerna då den påminner om min favoritsko Jaspar, finns i stl 20-27. Den ger med sitt utformande ett bra stöd runtom foten trots att det är en sandal och inte en hel sko. Sean finns i vitt, brunt, rött, blått och kostar 449 kronor.

Letar man efter något större storlekar så är sandalerna Elton och Ebba nytt och fräscht.
Båda sandalerna finns i stl 24-35 och i flera färger. 
Elton och Ebba har en grövre sula än Sean och Tracy och passar därför bättre till de lite större barnen eftersom de sliter mer på sulan än de mindre.
Alla sandalerna ovan är i äkta skinn för en skönare och bättre passform på barnets fot.

Det får nog bli en kvällstripp till Vincent idag ändå. Det är liksom svårt att motstå 150 kronors rabatt. Speciellt när lille M inte har några sandaler i sina ägor ännu...

Bild:Eget kollage med bilder från Vincent Shoe Store

Tvåbarnsmamman en måndagkväll

Ibland beror inte ett tungt, mindre fungerande, huvud på en annalkande förkylning eller en ruff natt med vakna barn.
Nä, ett tungt huvud kan man minsann också få av att vara ute på vift en vanlig måndagsnatt.

En snabbt påkommande avtackningsmiddag av två medarbetare, förlagd till tidig tid på måndagskvällen, ledde till timmars socialiserande med mysiga människor. Några glas vin blev till några fler glas vin som sen övergick till kall, söt och pepprigt kolsyrad cider.
Mina planer på att sitta och skumpa på bussen hem förvandlades till både en promenad genom en kylig men underbart tyst stad med en gentleman och en bilfärd med svärfar.

Inget blev riktigt som jag hade tänkt mig.
Men vad gör det...
Visst, det kanske inte var helt lätt att få kroppen över sängkanten 04.41 imorse när M beställde välling. Inte heller har hjärncellerna jobbat på full fart idag.
Mina planer på att skriva ihop min verksamhets målsättningsdokument blev inte av. Men å andra sidan fick jag gjort en hel del annat nödvändigt. Kastade helt enkelt bara om lite i ordningsföljden av mina arbetsplaner.

Idag har jag också mer än en gång tänkt att mitt tillstånd måste höra ihop med att mitt utgångsläge numera är att jag är äldre och en lite sliten tvåbarnsmamma.
Jag orkar helt enkelt inte med att kombinera sena tider med sena intag av alkoholhaltiga drycker längre.

Men nån enstaka gång är detta tillåtet.
För det är inte varje dygn jag står mitt i natten i ett dunkelt kök och försöker mig på att göra ny skäryta på underbara snittblommor.
Blommor som inte bara är vackra utan var kvällens lilla prick i över i:et.

Bild:Privat©HUSnrNIO


Passion

Det händer inte ofta att jag köper en Marabou chokladkaka men eftersom jag är grymt svag på passionsfrukt så slog jag till på en när jag av en händelse råkade se deras senaste smak "Passion" i godishyllan på Ica.

Till skillnad från Marabou Sommar, som enligt mig var choklad preparerad med torkade jordgubbsbitar tagna ur en Nutrilettpåse och smakade därav Nutrilett, så var denna riktigt god.

En syrlig smak av passionsfrukt en liten svag förnimmelse av hetta efter några bitar, av chilin antar jag, och allt detta mixat med mjölkchoklad.

Marabou Passion tillför helt klart något ibland dagens chokladutbud om man är sugen på något annat än bara smaken av ren choklad.


Egen chokladkakebild & kollage©HUSnrNIO


Vattenskadade tapeter

En suddig nattsömn och en suddig start på en ny vecka.

L beslutade sig för att höja värmen i sovrummet igårkväll då han kände sig frusen.
Jag orkade inte protestera trots att jag vet att det lätt blir för varmt nattetid i rummet då vi sover med stängd dörr. Tänkte tyst att hans frusenhet säkerligen berodde på eftermiddagens tur med motorcykeln...

Det var längesen jag sovit så dåligt som jag gjorde inatt.
Oftast är jag så slut efter en hel dag med jobb, hem och barn att jag sover stenhårt tills det är dax att kliva upp med M men inatt har jag flera gånger upplevt mig själv ovanifrån.
Har hört mig själv prata i sömnen och drömt om allt ifrån vattenskadade tapeter, väggar som det rinner vatten ur, till vilda ridturer med Millan.
Jämrat mig, pratat och snurrat runt i sängen som en skottspole.

Klockan sex bestämde M sig för att det var morgon, vilket var otroligt nog hela tjugo minuter senare än han brukar kliva upp.
Själv kände jag inte igen min egen kropp. Tjock i halsen, småont i ena örat, ett huvud fullt av snor och en slående trötthet efter nattens obehagliga sömn.
Ett alldeles för varmt rum och sen en annalkande förkylning på det helt enkelt.

Eftersom jag är ledig på måndagar förflyttade jag och M oss ner till tv:n i vardagsrummet.
Med filt och kudde somnade jag till på min lille sons arm (han vägrar låta mig ligga på något annat sätt) medan han strök mig i håret och tittade på Drömmarnas trädgård som är klockan sex på Barnkanalen.

Nu några timmar senare och med två muggar kaffe i kroppen känns det lite bättre.
Det onda i örat har gett med sig och av tjockheten i halsen känns det inte alls lika mycket.
Inser ju att jag har en förkylning i kroppen vilket kanske också är anledningen till den gångna veckans yrselattacker med tillhörande illamående men nu känns det inte lika jobbigt längre.

En tur till Ica med barnen innan dagens minimusikalövning för att inhandla alvedon, Echinagard, nässpray och plåster till W är en nödvändighet inför kommande natt.
Det är så himla gött det är att slippa åka iväg till Apoteket för att köpa sådant längre!
Jag tycker verkligen att detta underlättar min vardag.
På vår lilla ort har Ica öppet till 22 och då har ju Apoteket stängt för längesen. Dessutom är Ica en lättillgänglig butik med bra parkeringsmöjlighetet som jag ibland, i brist på väl genomgången handlingslista, besöker mer än en gång om dagen. 

Nu drar M mig i byxbenet och pekar mot tvättstugan.
Som om jag inte visste att tvättmaskinen är full med tvätt redo att hängas...

Ha en trevlig måndag på er!


Justerbara inlines från Stadium

Att min energi är låg för tillfället är inget som smittar av sig på dottern.
Hon trivs som bäst när dagarna är fulla av påhitt.
Hon stortrivs med att vara en skoltjej och de tre dagarna i veckan som hon är på fritids går hon dit med glädje.
Tiden efter skolan/fritids blandas med lek med kompisar, hon utvidgar ständigt sin lekkrets, att vara med på barnmusikskolans minimusikal, sjunga i barnkör, och gå på friidrott.
När vi blev meddelade om att det inte blev någon klassfotboll för hennes klass i vår pga för få anmälningar grät hon för hon hade sett så mycket framemot att få spela.

Trots all denna lek med kompisar och aktiviteter så sitter hon fortfarande ner om kvällarna och målar och pysslar. Hon uppskattar fortfarande att dela en pysselstund tillsammans med mig även om de stunderna blir mindre ofta nuförtiden. 

Nu när våren är här märker man en tydlig skillnad på livet på vår gata.
Barnen är ute mycket mer och längre på kvällarna.
Precis så som jag minns min barndom och uppväxt i ett klassiskt villakvarter där vi barn lekte tillsammans och när kvällen kom och det var dax att gå in var händerna smutsiga och byxorna gräsfläckiga det ser jag nu W uppleva och jag följer det oftast med ett leende på lite lagom avstånd.

Ibland undrar jag vad jag skulle göra med all min tid om jag bara hade självständiga, utåtriktade W som nästan aldrig är hemma. Nä det allt tur att lille M finns som ser till att fylla dygnets samtliga minuter för mig...

Bästa kompisen i klassen, och som även bor på samma gata som oss, har inlines.
I fredags råkade jag och L av en slump spana in Stadiums inlinessortiment för barn.
De hade ett par som är justerbara i skon så barnet kan växa tre storlekar utan att man behöver införskaffa nya inlines.
Perfekt tyckte vi och när vi jämfört priset på vanliga, icke justerbara, inlines med dessa skilde det bara 200 kronor vilket gjorde att vi köpte ett par.
Skydd och hjälm fanns redan hemma så det vara bara åkdonen som fattades.

För att ha möjligheten att kunna lämna tillbaks dem om det skulle visa sig att W inte alls gillade att åka så fick hon prova inomhus i fredags när vi kom hem med dem.
Hon vinglade rejält i början men redan efter en kort stund hade hon bättrat på balansen betydligt.

Igår morse när jag och M satt och myste framför tv:n kom hon utfarandes från sitt rum i nattlinne med inlines på fötterna.
Denna morgon var det minsann inga som helst problem att komma ur sängen...

Hon susade fram mellan köket, sitt rum och vardagsrummet dock utan lov till att bromsa för några svarta streck ville jag inte ha på golvet.
Igår åkte hon även i de långa korridorerna på mitt arbete en hel timme innan vi hade musikallägerdag och sen på kvällen var det så dax för premiäråket utomhus.
Jag promenerade bredvid henne och trots att hon tyckte att det skumpade i fötterna av den lite ojämna asfalten tog hon sig fram bra och storgillade denna form av aktvitet.

Vår gata (som är en återvändsgata) fylldes med barn även igårkväll och i vårsolens sken åktes det inlines, kickboard, cyklades och hoppades rep.
Precis så som det var när jag var liten... en härlig blandning av aktiviteter och glada barn i olika åldrar.

Och självklart är mamma där med kameran och förevigar en liten bit av fredagen...



Bilder:Privata©HUSnrNIO


These boots were made...









Bilder:Privata©HUSnrNIO

Skorna M provar finns att köpa hos Vincent Shoe Store.

Gummistövlarna heter Frog Green
Öglorna på skaftet gör stöveln enkel att dra upp över foten samt lätt att förvara. Det är bara att hänga upp den på väggen när den inte används. Frog Green finns i storlekarna 20-28 och kostar 249 kronor.

De coola rödvita promenadskorna heter Ludde och var en favorit hos M. Han ville inte ta av sig dem och av hans sätt agera på märktes det att de satt perfekt på honom.
Att klättra, springa och hoppa omkring i butiken var inga som helst problem med dem på fötterna.
Ludde finns, förutom i red/white som M har på sig, även i färgerna brown/white, fuschia/white och black/white. De kostar 499 kronor. 

På den sista bilden har M på sig ett par otroligt fina, vita, vårskor.
Skorna heter Jaspar White. De har en enkel kardborrknäppning och en sula som går upp en bit över tårna och därmed förhindrar fult slitage på dem.
Jaspar finns i färgerna brown, navy, red och white från storlek 21 upp till 28.

Tack Anna för en rolig och farfylld provstund i din fräscha butik i Duvanhuset, Karlstad :-)

Köksunderhållning

Mamman sitter på golvet i köket och skrattar.
Husets lille herre sitter uppflugen på en pall och övar sig på olika ansiktsuttryck.

Mamman ligger ner på köksgolvet och skrattar.
Den lille blöjbeklädde herren grimaserar på.

Mamman skrattar så hon gråter.

Grimaserandet slutar tvärt. Blöjkillen tittar med stora ögon på varelsen på golvet, ålar sig ner från sin pall, lägger sig rakt över mamman och överröser henne med ljudliga pussar.

Mamman som har fått sig en släng av måndagströtthet gråter ännu mer... ♥

Bilder:Privata©HUSnrNIO


Ryggsäck från Vincent Shoe Store

Jag minns W:s allra första ryggsäck.
Lagom till alla hjärtans dag 2005, och den allra första dagisdagen, damp den ned i postlådan.
En gratis ryggsäck sänd till oss från en bokklubb.
Den var röd, blå och grön, hade Nalle Puhdekaler på sig och var alldeles perfekt lagom stor till en liten tjej som skulle börja på dagis.

En tid efter att M hade börjat på dagis (nästan också på alla hjärtans dag fast fem år senare) kom jag på en morgon när vi skulle iväg till förskolan och jag stod och tryckte ner hans regnkläder i en Icakasse att han inte har någon egen ryggsäck.
Jag har tröttnat på alla dessa Disneymotiv som florerar i flera affärer och dessutom är flera av dem, iallafall de som jag har kikat på, väldigt stora i modellerna och då jag vill att han ska kunna bära sin ryggsäck själv så kan ju inte modellen vara alltför stor.

Hos Vincent Shoe Store hittade jag den enligt mig perfekta första dagisryggan.
Den är storleksmässigt perfekt för en artonmånaders dagiskille att själv ha på ryggen men rymmer ändå, trots sitt lilla format, det viktigaste man måste ha med sig som extra vantar, extra strumpor ifall de som ligger i lådan på dagis kommer på villovägar, våtservetter till resan från dagis (ifall buspojken får ett infall att stryka sig mot leriga vinterdäck eller något annat görigt på vägen till bilen vid hämtning!), en blöja, kanske en extra tröja och lite papper med dagisinformation...

Ryggsäcken har ett mindre fack mitt fram, ett inuti och på sidorna två stycken nätfack där bl.a vattenflaskan hamnar när vi beger oss ut på utflykt.

När M väl hade lärt sig hur man bär omkring på ryggsäcken så gillade han den skarpt. 
Han spatserar gärna omkring med den på ryggen hemma och packar i och ur den på innehåll.
Det gäller bara för mig att komma ihåg att checka av den på morgonen innan vi far till dagis för man kan hitta allt från hörlurar till matskedar i den...

Bilder:Privata©HUSnrNIO

Ryggsäcken heter Backpack Small, kostar 199 kronor och finns i de fyra vincentfärgerna: svart, orange, rosa och röd. 


Frihet




Bilder:Privata©HUSnrNIO

Likt en vilsen stenstaty

Bloggen har blivit en slags minnesbank där jag genom ord och bild delger en del av min vardag.
En liten del med ganska stor fokus på barnen och av naturliga skäl, och som en hel del andra bloggare, en väldigt liten del av privatlivet.
Kanske är bloggandet mitt nya sätt att dokumentera (istället för att skriva i anteckningsböcker) just det där som jag har kommit att tycka alltmer om och fokusera på - vår vardag. 
Några timmar i solen en helt vanlig tisdag. Fokus på det lilla, de små ögonblicken som växer när de lyfts fram.

Om några år minns jag lättare de något större händelserna men all den rikedom som varit där emellan, alla våra dagar tillsammans när det inte hände något stort och då inget speciellt upptåg var inplanerat, de finns med lite enklare i minnet genom att fota vardagen och skriva ner några ord om hur tankarna går just nu. 
Små underfundigheter som barnen kläcker, nya upptäckter och en hel massa egna, mer eller mindre kreativa, påhitt som det är kul att dela med sig utav och få respons på.

Mina ord och tankar är just nu inget för bloggsfären. Därav min frånvaro på bloggfronten.
Jag har ingen ro till att sätta mig vid datorn med en blank bloggsida framför mig. Jag har inte heller skärpa och fokus på vad som händer runt omkring mig.
När jag sätter mig framför datorn är det för att göra de tavelbeställningar som jag har, vilket fortfarande är kul så det går bra, eller för att sköta mitt jobb.

Det är finns en grå dimma framför mig och även om mina ögon är öppna och vårens återvändande ljus lyser på mig med full kraft så ser jag det inte klart för stunden.
Den hårt trampade jordskorpan var inte så hård som jag föreställt mig. Vardagen har blivit till en snabbsnurrande spiral omöjlig att få stopp på mer än vid enstaka tillfällen tillsammans med barnen. Ett slitigt pussel.

Min kropp har försatt sig i ett tillstånd och en plats där jag befunnit mig en gång tidigare. Känslorna och reaktionerna är skrämmande men bekanta för mig. Tankarna löper amok och gör det stundtals svårt för mig att andas.
De bleknande ärren är från olika perioder som lämnats bakom mig. Jag tappar balansen och skrapar upp en del av mig igen.

För att läka måste jag göra ett val. Att välja den väg som sanningen går på men vilken väg är det.
Jag försöker tyda de tecken som ges. Men är som en vilsen stenstaty.
Att våga tro och tro på att det är rätt väg jag går är inte helt enkelt dygnets alla minuter.
Jag pendlar i tilltro.
Känner mig oskyddad, minsta lilla ojämnhet kan kasta omkull mig och vägen jag går är inte jämn och enkel att ta sig fram på.
Förhoppningsvis är detta slutet på resan och början på en ny.


Fortfarande snö på motorvägen

Idag borde väl ändå de sista snöhögarna ge vika från trädgården!
Himlen består av ganska många moln men lite då och då vinner solen över dem och lyser med full kraft på oss.

Gräsmattan ser sådär eländig och tråkig ut, full av löv, gula grässtrån och mossa, som den gör när snön äntligen släpper taget om den.
På vår baksida finns det fortfarande två snöfläckar kvar.
Den ena ganska stor täckandes halva rabatten precis utanför altanen beroende på att det hamnade så mycket snö där när storebror skottade altantaket och den andra befinner sig i en kurva på vår lilla motorväg (bilden togs igår).

Efter idag kommer den sistnämda säkerligen inte längre finnas kvar men snön i rabatten tror jag inte hinner försvinna helt utan kommer att påminna oss ytterligare någon dag om all den mängd snö som föll den här vintern.

Nu är längtan stor efter gröna gräsmattor, värmande solstrålar och gator som sopats fria från all sand och grus.
Igår gjorde W två rejäla vurpor med cykeln pga all grus.
Hon önskar sig ett par inlines och längtar efter att kunna susa fram på asfalten men efter gårdagens grusvurpor har hon en annan förståelse för att man kanske får vänta ännu ett tag med att susa fram på inlines här ute.

Det ska bli så kul att möta våren och sommaren tillsammans med lille M.
Att få se hur han tar sig an det som vi gjorde för nästan ett år sen (byggde sandlåda, gjöt motorväg i betong m.m.) när han inte ens hade fyllt ett år.
Redan nu visar han tydligt att han älskar att vara på baksidan av vår trädgård och går fram och tillbaka mellan lekstugan, sandlådan, motorvägen och gungorna.
Tujorna som vi planterade, även de för snart ett år sen, har vuxit och blivit en bra bit högre och ser inte bara fina ut där de står och markerar vår tomtgräns utan fyller även sitt syfte med att hindra M från att springa ut på cykelvägen och ge sig av bort i området.

Snart kan vi sitta på lekstugeverandan och dricka saft medan leksaksbilarna susar fram på motorvägen bredvid oss och sandkakorna står redo att gräddas på sandlådekanten.
Ska bli härligt!

April 2010:

Bild:Privat©HUSnrNIO

3:e augusti 2009:

Bild:Privat©HUSnrNIO

21:e augusti 2009:

Bild:Privat©HUSnrNIO

Ni som vill läsa hela inlägget om hur vi byggde den lilla motorvägen hittar det här. 


Provning av vårens skor hos Vincent Shoe Store

När jag besökt Vincent Shoe Store så har jag fastnat bland alla tänkbara fina skor till lille M och inte tittat så mycket på utbudet för större barn.

Eftersom W har påsklov den här veckan så passade jag på att ta med mig henne in till butiken i Duvanhuset.
Till skillnad från M, där det fortfarande är jag som står för skovalet, så har W en mycket bestämd åsikt om vad hon tycker om och då framförallt om vad hon inte tycker om.

Bland Vincents skor finns det flera modeller för större barn där storlekarna sträcker sig upp till 35. 
Jag har en dotter som är väldigt förtjust i allt som glittrar och blänker men inför vårt besök hos Anna hade jag sagt till henne att hon skulle spana lite extra efter gympadojor.

Hon fick gå runt i butiken och plocka fram de skor som hon tyckte var fina.
Först ut att testas blev skon Connie i färgen Fuchs som är en öppnare variant av en gymnastiksko. 
Den är tillverkad i syntet men har en innersula av läder och textilfoder. Sulan, som är tvåfärgad, har ett extra flexibelt parti i bakdelen så den är perfekt att springa omkring i för en aktiv tjej.
Två kardborremmar gör skon lätt att ta på sig.

Bilder:Privata©HUSnrNIO

Jag tyckte att tygskorna Luke var fina så de provade hon också efter att ha undersökt längden på sina egna fötter samt skornas storlek.
Att använda mätstickan var tydligen ett kul moment...

Bilder:Privata©HUSnrNIO

Luke har förstärkt tåparti för att reducera risken för fult slitage vilket är en toppengrej då det faktiskt är just där som barnen sliter på sina skor som mest. Iallafall gäller det för skor som W har på sig.
Luke finns i färgerna brown, navy, pink och red i storlekarna 24-35.

De lägre modellerna på gummistövlar som heter Pelle var inget som W hade lust att prova då hon ansåg att det inte var en tillräckligt regnig dag för att prova gummisar på. Det hjälpte inte att jag förklarade att det skulle kunna tänkas vara bra att ha ett par lite lägre och därmed smidiga gummistövlar nära till hands hemma att ta på sig när man vill vara ute och cykla och hoppa rep men inte har tänkt sig att leka vilda vattenlekar.

Däremot provade hon slip-in-skon Jonna  (men då fotade jag tyvärr inte) som enligt mig är helt bedårande fin med alla sina små utstansade hjärtan längs ovansidan och dess matchande innersula.
Jonna finns i färgerna svart, orange, pink och vit i storlekarna 24-35 och kostar 349 kronor.
Själv tyckte hon om den men funderade på om den verkligen gick att springa fort i när det inte fanns något som höll fast skon om hälen.
Min dotters liv går tydligen ut på att springa just nu.

Det visade hon när de metallicfärgade skorna Milla hade hamnat på fötterna.
De var supersköna enligt W och perfekta att springa i. Hon hade inga som helst problem att navigera mellan skohyllorna i butiken med de skorna på sig!

Bilder:Privata©HUSnrNIO

Efter att ha granskat den rosa och enligt W enormt snygga axelremsväskan ingående (och försökt att övertala mig om att det är just en sådan skolväska som hon behöver men utan att lyckas med det) bestämde hon sig tillslut för att det var den sportiga skon Harry som var den som hon ville ha och då självklart i färgen rosa.
Den var enkel att ta på sig, skön att ha på foten, och snygg.
De vita resårbanden och kardborrfästet över foten gör att de påminner lite om M:s röda Gian skor och de har verkligen blivit en storfavorit här hemma och det ser dessa rosa "Harry-skorna" också ut att bli.


Bilder:Privata©HUSnrNIO

Ni som håller till på facebook kan nu följa Vincent Shoe Store i Karlstad där och hålla er uppdaterade om det allra senaste som händer i butiken med erbjudanden, öppetider och annat kul. 
Klicka in på http://www.facebook.com/pages/Vincent-Shoe-Store-Karlstad/287057301918?ref=ts och bli ett "fan".


Han & Hon


Bild:Privat©HUSnrNIO

För en tid sen gjorde jag en poster med barnens namn på i ett &-tecken och ramade in.
En variant på den postern blev det till min bror och hans fru som gifte sig i höstas.

Inramad i svart ram med en svart passepartout då min svägerska är väldigt förtjust i just färgen svart.

Ramen och passepartouten är köpta på Clas Ohlsons.


Skoprovning hos Vincent Shoe Store

Idag är det tisdag men min hjärna är inställd på måndag.
Från det att jag vaknade imorse har jag sagt och tänkt att det är måndag flera gånger och ändå har bara halva dagen passerat ännu.

Den bara asfalten och de allt mindre vattensamlingarna uppmanar till att leta fram gymnastikskor och liknande ur gömmorna.
När vi hittade de vita, lite högre gympadojorna, som W fick i höstas lagom till skolstarten insåg jag att det skulle behövas ett par nya.
För även om hon älskar dem och de fortfarande går att använda för det är ju inga hål på dem (W:s egen notering), så är de allt annat än fräscha och fina.

Jag stuvade in barnen i bilen och åkte till Anna och Vincent Shoe Store för att få lite hjälp med skoval till W.
Anna mätte W:s fot och sen var det bara att kika runt bland skohyllorna och prova alla skor som såg fina ut.
W älskar allt som glittrar och blänker så en del av det som provades kanske inte riktigt uppfyllde de kriterier som jag hade bestämt att vi skulle köpa men kul hade hon min lilla, stora, tjej bland alla skorna.

Medan W skuttade runt i butiken så förklarade M ganska tydligt att han ville därifrån.
Han var så trött att ingenting var roligt.
Funderar på om mina barn nångång har varit i symbios med varandra och velat samma saker samtidigt...

W provandes ett par Connie Fuchs.
 

M provar också skor men på sitt eget lilla vis...

Bilder:Privata©HUSnrNIO

Eftermiddagen är här och himlen är fylld av tjocka moln. Planerna på att ta en promenad till Ica ser mindre lovandes ut om vi inte vill traska dit i regn.
Diskmaskinen ska tömmas och tvätten ska hängas.
Inte konstigt att jag tror att det är måndag när jag ägnar mig åt måndagssysslor så det skriker om det.

Ha en trevlig xxx-dag på er!


Fångad vardag



Bilder:Privata©HUSnrNIO

Påskkärring & Påskhare



Bilder:Privata©HUSnrNIO

En kylig långfredag

Regn, moln och yvig vind varvas med små solstunder.
Det är ett oerhört opålitligt väder vi har. 
Fleece under vårjackan är en nödvändighet om man inte ska huttra ihjäl när man sticker ut näsan denna andra dag i april månad.

Bild:Privat©HUSnrNIO

Stämningen är ganska avslagen här hemma just nu och mina planer för dagen att vi skulle utforska en ny bit av landskapet är lagda på is.
L ska sälja sin bil och är ute och grejar med den, W och bästa kompisen röjer inne på rummet, morfar (min pappa) ligger och sover i soffan då han verkar ha blivit sjuk med feber och hosta.
Mormor verkar rastlös förmodligen som en följd av att morfar nog blivit sjuk.

Ska det hända något här så är det upp till mig att hitta på något.
Tänker ta med mig M, W och kompisen till den stora lekparken en bit bortanför vårt område för nu skiner solen igen. 

Bild:Privat©HUSnrNIO


Påskägg till småfolket


Bild:Privat©HUSnrNIO

Barnen fick små presenter och godis av mormor och morfar som är här på besök under påskveckan.
Jag valde att portionera ut godiset så en del av det hamnade i ett rosa påskägg som jag köpte till W på Ica Maxi. 
I ägget la jag också tre Littlest Pet Shop och en väckarklocka från Ikea som jag vet att hon så gärna vill ha nu när hon har börjat att lära sig klockan.

Självklart blev det ett grönt ägg till M.
Istället för att fylla det med godis så köpte jag favoriterna - majskrokar och tillsammans med dem ett gäng fingerdockor från Ikea.

Nu ska jag bara komma på något klurigt ställe att gömma äggen på... 


Röda, sneakersinspirerade, barnskor

När M var med på modevisningen i helgen hade han kläder från meandi på sig och på fötterna skor från Vincent Shoe Store.
Kläderna försvann i mängden då det var fler barn som visade kläder från meandi men skorna stack ut och flera positiva kommentarer lät höras om dem.

Skorna han hade på sig heter Gian och hittas under kategorin "promenad" på Vincents hemsida.
De är sportiga, mjuka och följsamma. Riktigt coola men inte krångliga för det utan enkla att ta av och på då de har ett kardborrfäste. De tre vita banden på skon är av resår och hjälper till att hålla skon kvar bra på foten. 

Det är inte bara jag som är förtjust i de röda skorna utan även M älskar dem.
Han har ännu inte haft dem på sig utomhus så de blivit lortiga vilket gör att han kan få springa omkring med dem hemma närhelst han vill och det gör han så gärna.
Han går och hämtar dem och vill att jag hjälper honom att ta på dem och sen försöker han sig på att göra rivstarter, jämfotahopp och att dansa med skorna på sig.
Polisbilen är t.ex mycket enklare att kicka igång med ett par röda skor på fötterna:-) 

Bilder:Privata©HUSnrNIO

Ni som besökte Barnmässan kanske även passade på att besöka Vincents Shoe Stores monter.
Iallafall var det en nöjd och glad Anna (som äger butiken i Karlstad) som efter mässan konstaterade att de hade fått fylla på sina varor hela fyra gånger under den gångna helgen.
Alla kunder verkade nöjda och glada och det trots att det i mässlokalen var väldigt varmt och under lördagen, som var den dag med flest besökare, även trångt om utrymmet.
Anna hälsar tack till er alla som besökte montern och hoppas att ni är nöjda med era skoköp.

Bild från Vincent Shoe Stores monter.

Bild:Privat©HUSnrNIO

Under påskhelgen har Vincent Shoe Store i Duvanhuset öppet varje dag och förutom att man fortfarande kan köpa det prisvärda vårpaketet innehållandes valfri gummistövel, valfri gympadoja samt tre par strumpor för 699 kronor kan man även köpa tre par strumpor för 99 kronor. Dessa strumpor finns i flera färger och utföranden i storlekarna 16-36.
De röda Gianskorna som M har på sig finns givetvis i butiken och är helt klart värda att ta en sväng in för att se närmre på. De finns även i färgerna blått, svart och rosa.


Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0