Nattetid

Jag är så trött på att inte få lugn och ro om natten. 
Att få sova en hel natt utan en massa ljud, folk som är uppe och springer, sänglampor som ska tändas och framförallt detta förbaskade förkylningssnörvlandet, hostandet och snarkandet som råder just nu.
Eftersom bonusbarn två sov över hos en kompis inatt så kunde ju sambon sova i hans rum så kunde vi snörvla på varsitt håll utan att väcka varandra.
Är mest jag som blir väckt av honom. Jag har alltid varit lättväckt. Vill ha det lugnt omkring mig, mörkt och tyst för att få bra sömn.
Delade sovrum för en natt kändes iallafall lovande och jag somnade gott. 
Vaknade av att någon var på toa.
Vaknade av att W grät (nu slänger jag den där Trollkarlen från Ozfilmen i soporna!).
Tänkte att jag kunde sova en liten stund till efter att ha tröstat W men då kom sambon och tema snark och snörvl började.
Blir galen! Tror alla att jag orkar hur mycket som helst när jag inte får sova.
Nog om det.

Igår var vi på Lekstunden. Ett helt ok inomhuslekställe för barn upp till tolv år. Tunnlar, rutschkanor, studsmattor och bollhav för barnen och fika för föräldrarna.
W tyckte det var väldigt kul och vill ta med sig sin bästis och åka dit igen idag (till lekstugan som hon kallar det).  
Bästisen är hos sin pappa denna helgen och jag har ingen lust att åka till lekstunden idag igen (kostar dessutom femtio kronor för en timme) så skrik och gråt har avlöst varandra här under förmiddagen.
För tillfället sitter hon, otroligt nog, tyst och ser på Nasses stora film som visas på femman.

Orkar inte vänta längre utan är trött på tomtar och jullyktor nu så idag tänker jag minsan plocka bort alltihopa. Får ge mig ut i garaget och se om det finns några kartonger jag kan stoppa ner sakerna i. De flesta julsakerna är nyinköpta för den här julen eftersom det var vår första julen i huset och då krävs det nya förvaringskartonger...
Med en bild på W:s egengjorda julljuslykta önskar jag er som läser här:

image659

Text & Bild:Privat©


Kommentera
Postat av: Ullen

Ja vi har samma problem du och jag. Tips! Apotekets öronproppar! Välkommen till en tyst värld!

2008-01-05 @ 14:11:33
URL: http://www.ulrikaahlqvist.blogg.se
Postat av: Tiagirl

Wow! Vilket ställe! Förstår att W gillar det! Men jag såg det fanns klippkort! *s* Eller åker du till Ikea! :) Beroende på hur man ser det så kan det ju förstås bli dyrare att lämna in henne där! Haha!!!
Om du inte tar en tidning och sätter dig och äter en lunch eller smarrig mandelbakelse bara!!! Sen genar genom hela Ikea utan att titta åt något håll!

Men jag måste säga att vilken smart ide!! Lekstugan alltså. Sånt skulle säkert funka jättebra i Kalmar, om man håller sig i city ju.

2008-01-05 @ 14:22:34
URL: http://tiagirl.blogg.se
Postat av: Tiagirl

Sova...är så glad att jag inte har problem med att sova. Däremot har jag problem med HUR jag sover. Vaknar bara utvilad om jag tar en insomningstablett, annars är jag ju helt slut när jag vaknar. *suck* Vilket jag oftast är för jag tar dom så sällan för jag vågar inte riskera att inte vakna om ungarna skriker fast M blir klarvaken... :/

Brukar vara stökigt här med om nätterna men jag störs ju oftast inte av det... Nova kommer in till oss, hon vaknar utan "anledning" och så ligger hon nere vid fötterna utan jag märkt det förrens jag vaknar.
Amanda kan ju skrika, gråta, prata i sömnen men tystnar. Ibland har jag gått in till henne och försökt lägga henne ner och då somnar hon om, eller lugnar sig för hon sover nog hela tiden. Men den här veckan har varit ganska lugn faktikst.När Amanda är här sover Nova i sin säng hela tiden och kanske 4-5 nätter annars. Men jag störs ju inte av det, inget sexliv som störs av henne direkt. FÖr det finns ju inget! Haha!!!

Så är det Silas...han är ju så uppvarvad om kvällar/nätter så han kan stimma runt till både tolv ett om natten. Läkaren vägrar ju skriva ut något lugnande/sövande till kvällen utan vill se om adhd-medicinen påverkar honom till lugnare. Det gör det inte kan jag ju säga. *suck*
Så Sofia...hon är ett kapitel för sig. Nattvandrare, eller ja, hon är ju vaken och är vaken till väldigt sent, 3-4 varje morgon. Men M är ju vansinnig på henne för hon springer runt(går på toa, smyger upp och vill äta nåt, spelar musik, pratar i tfn....)om nätterna och det har vi storbråk om... I hans värld finns inte depression, rastlöshet, ångest...han accepterar inte hennes svarta sidor och kan fortfarande inte se någon "logik" i hennes skärande(som hon tack och lov hoppas jag har slutat med...)mot ångest...och jag säger inte "till" henne för jag ser heller att hon vandrar och är vaken än sitter och gråter och skär sig blodig...men då är jag ju slapp, slö och låter henne göra som hon vill. *morr*

Men gud va jag svamlar!!! *s* Men liv och rörelse är det om nätterna här med, det var väl det jag skulle skriva! Och som sagt, jag störs inte så mkt utan det är M och han låter lika grinig som du när han inte får sova! *fnissar* Öronproppar, ins.tabletter säger jag. Men inte. Det är ju inte heller något alternativ om man är den som springer upp till stökiga nattbarn tyvärr.... Men det gör ju inte HAN så han kan ju få bättre sömn men vägrar.

2008-01-05 @ 14:34:26
URL: http://tiagirl.blogg.se
Postat av: Camilla

Å, men gud vad jag känner igen mig här. Jag blir också så himla trött på att inte kunna sova... min man snarkar också i perioder (speciellt då han är förkyld) och vår granne i parhuset intill oss går med tunga elefantkliv så fort man börjar slumra till, dunk-dunk-dunk i 1½ timme... Grrr! Längtar efter att byta sovrum till andra delen av vårt hus, men där bor det två bonusbarn varav den ena nästan aldrig är hemma och i stort sett aldrig sover här, men det är ändå känsligt att börja ta bort hennes lilla krypin. Men snaaaaaaaaart och jag längtar!
Kram och hoppas på en god natts sömn! Man brukar sova bättre då man vet att man inte måset upp till jobbet också tycker jag.

2008-01-05 @ 17:50:42
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Petra Bloggar

söt liten lyckta lilla W har gjort :)
det ska börjas i tid *ler*

2008-01-05 @ 18:30:26
URL: http://petraodaniel.blogg.se
Postat av: Malinbayard

Söt lykta, min tös gjorde en likadan hos sin dagmamma en gång i tiden (men utan ängel på).
Jag har det bra jag, jag hör ju ingenting nattetid. ;) Vaknar däremot om jullovslediga skolbarn tänder lyset i köket, men det är ju lättfixat genom att stänga sovrumsdörren.

2008-01-05 @ 21:23:20
URL: http://malinbayard.blogg.se

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0