Tid

Jag har hör ofta människor som upplever det som att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir. 
Tycker själv att tiden med mina barn fladdrar förbi rasande fort.
Då menar jag att det känns som att det var igår som jag och lilla M kom hem från bb. Att han har blivit vuxit så mycket utan att jag egentligen har märkt det (när hände det?!). Att jag inte kommer ihåg hur W reagerade och mådde när hon fick sin första tand osv.
Flera gånger den senaste tiden har jag dock tänkt precis tvärtom när det gäller tiden.
Dagarna känns långa. Timmarna sniglar sig fram. Inte för att jag har haft något speciellt att se framemot för då kan man ju uppleva det som att tiden går oerhört sakta utan i största allmänhet så står tiden nästan stundtals stilla känns det som.

Som igår t.ex.
Natten var lång med flera omstoppningar och matningar av M. Morgonen flöt ihop med natten och halv åtta gick jag upp och hällde i en hostande W hostmedicin och gjorde en kopp te till henne.
Kokade gröt, bestämde träff med farmor och farfar. Ammade, diskade. Åt frukost. Dammsög husets bottenvåning, påbörjade avfrostningen av en mycket isig frys. Fick spontanbesök av söta A och E som hade med sig en rosa skjorttunika till W i försenad födelsedagspresent (som hon så fort ni hade åkt bytte om till, såklart...). 
Mumsade leftovers till lunch, dammsög bakom frysen medans L torkade och en massa annat jox som jag inte orkar nämna.
Ungefär här nånstans började jag förundras över att klockan bara var tre.
Ammade. Fikade med farmor och farfar. Gjorde en tygtavla. Röjde upp. Beställde pizza. Hämtade pizza. Vispade chokladpudding. Handlade på Ica. Åt pizza. Såg melodifestivalen, somnade barnen. Tittade lite till på melodifestivalen. Bryggde kaffe. Tappade gräddsifonen i köksgolvet så pipen sprack. Fikade igen. Såg en rysare med farmor och farfar. Gav M ersättning.
Så här dax var jag helt slut.

Det känns ibland som att dagarna aldrig ska ta slut utan de bara fortsätter och fortsätter i samma anda med samma uppgifter som är tvungna att utföras gång på gång på gång.
Timme efter timme.

Kanske är jag bara något utsliten för tillfället när det gäller alla basicuppgifter här hemma. 
Kanske är det därför som vissa dagar sniglar sig fram och tröttheten gör sig påmind redan mitt på dagen trots att det är flera timmar kvar till kvällen.
Konstigt det där med tiden...  
Jag skulle kunna skänka bort några av dygnets timmar då och då... iallafall när det känns så där segt och dagarna är toklånga.

Det är snart fem månader sen den där tisdagnatten när lilla M bestämde sig för att komma till världen.
Den tiden skulle jag vilja stanna!
Njuta av att vara nära vår bebis. Hans underbara lilla kropp. Hans små fina händer som famlar runt på bröstet när han ammar. Hans ögon som ser rakt in i mina och ler det underbaraste leende som finns mot mig.
Stoppa tiden!

©HUSnrNIO



Kommentera
Postat av: Livet i byn

Jag brukar också fundera över tiden. Speciellt när man har barn märker man att den går fort. Själv känner jag mig inte äldre än 18 år!!



~Livet i byn

2009-02-22 @ 14:41:40
URL: http://livetibyn.blogg.se/
Postat av: MO

Ja, just nu tycker jag att tiden bara rusar fram.....Tänker att jag skulle njutit ännu mer av småbarnsåren, men det är inte alltid så lätt när man har små bråkiga, ledsna, hungriga, griniga, tjabbiga barn omkring sig, de där ljuvliga stunderna försvinner liksom som i ett töcken när det är som jobbigast. Ha en skön Söndag, o njut av dina härliga barn, kramar

2009-02-22 @ 14:55:23
URL: http://medaljongen.blogg.se/
Postat av: Maja

Tiden går allför fort faktiskt.

Kom på igår att det bara är 1,5 år kvar till förskoleklass för min yngsta. Min bebis hallå, det är ju nästan otäckt vad det går undan.

Snygg kille på bilden:)

2009-02-22 @ 15:29:09
URL: http://trebarnsmamman.bloggsida.se
Postat av: AKP

Kan inte sluta le när jag tittar på lille M, vackrare pojke har jag sällan skådat!!

2009-02-22 @ 16:05:36
URL: http://akp.blogg.se/
Postat av: AKP

Ja, det var en otroligt mysig stund. Men precis som du säger och dig och W, så kan jag "trösta" dig med att du inte är ensam. Linis har blivit en fjortis!! Jag vet inte om det är möjligt när man är bara åtta år, men hon är som en galen tonåring. Det är inte många stunder på dygnet vi är vänner. Hon har ett fruktansvärt humör, och jag med. Jag lyckas dock tygla det för det mesta, till skillnad mot henne. Hon blir rabiat GALEN och allt är fel. Då menar jag verkligen ALLT! Säger man emot henne så hatar man henne och vill att hon ska dö.. osv.

Roligt värre. Men, därför är det väl kanske än viktigare att försöka njuta de stunder då man verkligen kommer sams. Man känner sig verkligen värdelös som mamma många ggr. funderar om det är bara jag som tappar tålamodet på en dotter som gnäller, skäller, surar och är såå arg mest hela tiden. Men, jag antar och faktiskt även hoppas (ego som man är) att jag inte är helt ensam.

2009-02-22 @ 18:05:17
URL: http://akp.blogg.se/
Postat av: Frida

Åh vad gulligt med väst!!! :)



Kram Frida

2009-02-22 @ 18:07:17
URL: http://rakalinjer.blogg.se/
Postat av: MammasRussin

Vad bra du beskriver hur man kan känna det :-) Kunde inte sagt det bättre själv hihi :-D Vilka härliga bilder på Lilleman! En riktig charmknutte!

KRAMIS

2009-02-22 @ 19:56:24
URL: http://mammasrussin.blogspot.com/
Postat av: Mrs. S

Jag tycker att tiden går så mycket fortare med lillebror som nu snart är 10 månader. Med storebror fanns det mer tid av någon underlig anledning.



Fina dopkläder! Lillebror hade precis likadana när vi döpte honom. Lustigt...

2009-02-22 @ 20:36:56
URL: http://mammafrudotterjag.blogspot.com/
Postat av: __Bavaria__

Såååå fin i kostym :)

2009-02-22 @ 21:48:08
Postat av: Liza

Ja nog känns det som tiden går fortare när man blir äldre.. men det är nog bara jag som blir långsammare!!:D

Är imponerad över vad du hinner med under dygnets 24 timmar.. undra på att du blir trött.. men så där var det när mina barn var små också. Det är bara det att jag nästan har glömt det!

Söt som en lite karamell är han lilleman och så fin in sin lilla kostym.

Ha det så gott!

Kram!/Liza

2009-02-22 @ 21:50:50
URL: http://vardagslycka.blogg.se/
Postat av: jama

Jag vet. Det går på tok för fort. kände det bara nu när jag kika in här. Va fasen, han va ju nyfödd precis. Nu är han värsta lilla killen liksom. Men ack så söt. Shit vilken goding. Bebissuget kommer tillbaka allt mer...min minsta är ju dock "bara 2,5 år" ;-)



Ha det bäst!

Kram

2009-02-23 @ 11:55:57
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: Malin B

Nog är det så att det är mycket "likadant" när man har små barn i familjen. Det bara rullar på och ibland är det så himla svårt att njuta av det som faktiskt är roligt, trevligt och gulligt. När man sitter där och knappt orkar hålla upp ögonen, tröjan luktar kräks och... Suck!

Men du! HUR FIN får en liten kille vara?!

Charmtroll är ju bara förnamnet, för oss som sovit hela natten, läst tidningen i lugn och ro, ätit varm middag och sådant man gör i en lyxtilvaro. ;)

2009-02-23 @ 19:44:38
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Visst är det konstigt - du har så rätt. Ibland känns det som om man gör samma saker hela tiden. Dagarna i ända - disken tvätten maten plocka fram plocka undan klä på klä av. Och helt plötsligt så inser man att storkillen blivit stor och klarar typ allting själv, eller att lillkillen inte vill amma längre.



Tiden rusar - jag försöker stoppa tiden, åtminstone lite grann genom att föreviga våra vardagar med kameran. Den är framme mycket mer en vanlig vardag än till fest.



Jättefin foton på lillkillen!

2009-02-23 @ 21:41:36
URL: http://lycklig.org

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0