Intervju med Anna på Vincent Shoe Store Karlstad

Härligt glada och duktiga Anna som driver Vincent Shoe Store i Karlstad svarar här på några frågor om varför hon valde att öppna just en Vincent Shoe Store butik, om sin bakgrund, favoritskorna, familjelivet och om planerna för den kommande hösten.

Hej Anna, berätta lite om dig själv!
Jag har arbetat i butik sedan 1990 då jag började i kassan på ICA. 2008/2009 tog jag ett stort steg och sökte tjänstledigt för att läsa en KY-utbildning här i Karlstad som heter Chef/Ledare inom handel. 
Mitt största intresse är SKOR och därför gjorde jag all min praktik på Scorett vilket i sin tur ledde till ett sommarjobb där.
Jag har tvillingar som nu 8 år gamla. Min dotter har, precis som jag, smala fötter medan min son har breda fötter och hög vrist så att hitta skor med bra passform har varit ett dilemma för oss.
När jag upptäckte Vincent Shoe Store för några år sedan blev jag överlycklig då de inte bara hade skor med bra passform utan även ett brett utbud att välja mellan både för tjejer och killar.
Jag har tidigare alltid köpt Kavat och Pax men dessa märken har sett likadana ut år efter år vilket faktiskt är tråkigt.
Vincents skor är kvalitetsmässigt som Kavat men utseendemässigt är de mycket snyggare, enligt mig. 
Patrick Österman och Thomas Elbaum som designar skorna tittar mycket på modet i övriga länder men designar sedan skorna så att de ska passa oss nordbor. 

Hur kom det sig att du öppnade en egen Vincentbutik?
I skolan läste vi en del om eget företagande och jag har alltid velat ha något eget men aldrig vetat vad. En dag när jag skulle beställa skor från Vincents hemsida klickade jag mig vidare för att få mer info om hur man skulle gå tillväga för att driva en egen butik. Till min förtjusning fanns det en lokal ledig just här i Karlstad!
Jag tvekade inte att göra en intresseanmälan då jag tycker om konceptet med att bara sälja barnskor och som är funktionella och bekväma.
Jag visste att jag skulle kunna klara av att driva en butik då jag hade både arbetslivserfarenhet och en chefsutbildning med praktik just i en skobutik bakom mig.
Från idé till verklighet dröjde det ca 9 månader innan jag kunde öppna min butik. Under den tiden var det mycket planerande och även diskussioner med familjen. För mig var det viktigt att hela min familj kunde stödja mig i detta stora steg som det faktiskt innebär att öppna en ny butik.

Varför hamnade Vincent Shoe Store i Duvanhuset?
Det var många pusselbitar som skulle falla på plats och en av de största bitarna var just val av lokal. Jag hade olika lokaler på gång och funderade mycket på vart en barnskobutik skulle kunna tänkas passa som bäst. 
Eftersom de flesta skobutikerna i Karlstad city ligger på plan två i Duvanhuset var valet egentligen ganska enkelt. Det var ju hit man gick om man skulle köpa skor!
Den 1 aug fick jag tillträde till lokalen och min stackars karl som då hade semester fick jobba dag o natt för att hinna färdigt med renoveringen i tid.
Mitt i allt kaos skulle vi också agera föräldrar och det är ju inte helt lätt att ändra på rutinerna för de små. Tidigare var det alltid jag som hämtade dem från fritids men från och med nu var det barnens pappas uppgift att göra det varje dag.  
Nu fungerar det bra och de är så duktiga våra barn. De förstår att jag måste jobba till kl 19 nästan varje dag då jag har en egen skobutik. 
I skolan berättar de faktiskt med stolthet för fröknarna att mamma jobbar inte i någon mataffär längre utan i en alldeles egen skobutik!

När öppnade din butik?
Den 20 aug 2009 var det premiärdag för Vincent Shoe Store i Karlstad. 
Den dagen var jag inte mig själv. Jag hade räknat med att få hjälp av Thomas och Stefan från huvudkontoret men de fick reda på att de var tvungna att åka tillbaka till Stockholm för att hinna till ett möte med Aftonbladet som skulle skriva om samarbetet med Alcazar. 
Jag och extrapersonalen fick snällt stå och ta emot alla kunder själva på öppningsdagen.
Jag var superstressad, för den sista leveransen av skor kom inte förrän halv tio samma dag och jag hade noll koll på vad skorna hette och kostade.
Vi gjorde så gott vi kunde och kunderna var så glada, positiva och snälla att min nervositet släppte efter en stund.

Har du någon favoritsko ur sortimentet?
Mina favoritskor just nu är EBBA och ELTON som är en sandal med stängt tåparti som skyddar tårna ifrån skrap vid cykling och utelek. Eftersom det är två kardborrband över foten är skon lätt att ställa in så att den passar både smala och breda fötter.
Ebba är tjejmodellen och är därför smalare, men jag har även haft killar med smal fot som köpt denna.
Elton är en unisexmodell men något bredare så den passar främst killar.
Sandalerna är dessutom utrustade med en rejäl sula som går upp över tåpartiet för att förhindra slitage.   

Hur tycker du att det fungerar att driva en barnskobutik i Karlstad nu när det snart gått ett år sen premiärdagen?
Vår och Sommarkollektionen har varit väldigt uppskattad.
Det är svårt att hitta framförallt små storlekar i den här staden säger kunderna så vi säljer mycket baby (varken Skopunkten eller Din Sko har dessa storlekarna).
Till de större barnen är det viktigt med kvalitet tycker de flesta men utseendet spelar faktiskt roll även det har jag märkt. Många kunder vill inte ha Spiderman och andra figurer på skorna.
De som redan känner till vårt märke är de som framförallt har använt Kavat och som nu har gått över till Vincent. Kommentarer jag får är att kunder tycker att Kavatskorna är hårda och ser tråkiga ut.
Service är oerhört viktigt och vi på Vincent tycker det är kul att få hjälpa kunden att hitta rätt sko till sitt barn. 
Skor är trots allt viktigt - går man som barn i skor med dålig passform kan faktiskt hela skelettet växa fel...
En av de bästa kommentarerna jag fått hitintills är: "vi var på Bergqvist Skor och fick aldrig någon hjälp, men helt plötsligt sa en annan kund till oss att vi skulle gå till Vincent Shoe Store för där får man hjälp"
En annan kund berättade att hon skulle reklamera ett par skor hos Skopunkten för att klacken lossnat. Hon fick då till svar att de har provklackar på sina skor och att man får räkna med att klacka om dem!
Det kallar jag varken service eller kvalitet.

Hur ser hösten ut hos Vincent Shoe Store?
I juli/augusti börjar höstskorna dimpa ner i butiken och den kollektionen ser jag verkligen fram emot.
Uggs och Vinterkängor tror jag kommer bli favoriterna. Neoprenstöveln blir nog som vanligt ett måste hos alla barnfamiljer. 
Jag planerar även för ännu en medlemskväll och ev. även ett skolstartspaket. 
Prio ett är dock att sätta Vincent Shoe Store Karlstad på kartan!
Vi finns inte bara här på Helens härliga blogg utan även på Facebook där ni gärna får lämna kommentarer.
Det går även bra att maila mig på [email protected].
Både ris och ros välkomnas.
Ris kan vara bra att få ta del av eftersom jag vidarebefordrar detta till de som designar skorna. De kan då göra förbättringar efter kundens önskemål till nästkommande kollektion. 
Tycker ni om våra skor så rekommendera oss gärna till andra föräldrar som också är intresserade av att köpa kvalitetsskor till sina barn. 

Jag vill rikta ett stort TACK till alla underbara kunder.
Det är så kul att småprata både med er vuxna och era barn. Ni förgyller min vardag!
Välkomna till att dela hösten med mig i världens bästa barnskobutik!

Bilder:Helen©HUSnrNIO



Kommentera
Postat av: C

Vilket fint och ambitiöst inlägg! Jag har aldrig varit inne på just den här skoaffären men kommer absolut kolla in den och dess utbud nästa gång jag är i stan! Stora-A behöver nya skooooor! :)

2010-06-17 @ 18:55:43
URL: http://knasungar.blogg.se/
Postat av: sandra med tre ungarna

Så synd att man inte bor i Karlstad:)!

2010-06-17 @ 19:00:08
URL: http://www.treungar.blogspot.com
Postat av: Terese

Vilket superbra inlägg! Har faktiskt funderat på Anna en hel del och om öppnandet av Vincent. Jag har rekomenderat butiken till många av mina kompisar och har även hört bra om den av andra :-)

2010-06-18 @ 23:56:16
URL: http://teresedenrara.blogg.se/

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0