Så lika men ändå så olika
Samma recept med exakt samma mått vad gäller ingredienserna.
Samma ställe i ugnen och tolv minuter båda gångerna.
Ändå blir denna, dagens andra sats, av Daimkakor (ja jag gjorde en till när jag ändå hade ingredienserna hemma) så olik den den jag gjorde för någon timme sedan.
Första gången insjunkna och plöffsliga. Andra gången toppiga och runda.
Märkligt!

©HUSnrNIO
Och nej, jag må vara disträ, men jag har INTE öppnat ugnen under tiden som de första plåtarna gräddades.
Får skylla på kommunen där det just nu råder en fjärrvärmeläcka. Även om elen fungerar så är vi utan värme och varmvatten.
Kanske fick kakorna en köldchock när jag tog ut dem ur ugnen!
Samma ställe i ugnen och tolv minuter båda gångerna.
Ändå blir denna, dagens andra sats, av Daimkakor (ja jag gjorde en till när jag ändå hade ingredienserna hemma) så olik den den jag gjorde för någon timme sedan.
Första gången insjunkna och plöffsliga. Andra gången toppiga och runda.
Märkligt!

©HUSnrNIO
Och nej, jag må vara disträ, men jag har INTE öppnat ugnen under tiden som de första plåtarna gräddades.
Får skylla på kommunen där det just nu råder en fjärrvärmeläcka. Även om elen fungerar så är vi utan värme och varmvatten.
Kanske fick kakorna en köldchock när jag tog ut dem ur ugnen!

Kommentera
Postat av: Fröken Fräken
Märkligt alltså! Kanske du har en lika oberäknelig ugn som jag har? Man får alltid sätta temperaturen 25 grader lägre för den verkar vara överhet. Men så länge det man bakar blir gott, så...
Postat av: Inspirera Mera
Tokigt! Åh så gott det ser ut. Nu blev jag sugen på att baka :)
Kram Sandra
Postat av: Lottis
Oavsett skillnaden ser BÅDA otroligt goda ut :D
Postat av: Knaada
Same same but different liksom, ibland blir man inte riktigt klok på bakning. Jag har aldrig i mitt liv lyckats göra en pizzadeg lik den andre. Jag undrar bara, hur många varianter kan det finnas?
Postat av: Emma
MMmmm...såg mycket gott ut det där!
Trackback