Kycklingspett & Dumlemousse
Efter helgens goda förklarar jag nu krig mot suget efter smarriga såser och sötsaker.
Hur svårt kan det egentligen va att avstå ifrån onyttigheter när suget sätter in!? Det är ju ett ganska kortvarigt sug om man tänker efter och som går att stilla på annat sätt än att trycka i sig godis eller chips.
Nä nu skriver jag kontrakt med mig själv om ett mer behagligt och kontrollerat ätande sex dagar i veckan. Den sjunde tänker jag äta sådant jag tycker extra mycket om.
Tycker att orden "unna mig något" är bra konstigt. Om man kämpar på för att må bättre ska man då belöna sig med mat!?
Det finns så mycket annat på shoppinglistan som jag vill ha och som jag då hellre belönar mig med om det skulle behövas. Den största belöningen är väl att man mår bättre med/i sig själv och då vore det ju konstigt att trycka i sig något när det är just det man kämpat för hela veckan.
Som sagt, jag ställer in mig på att tänka över mitt matintag sex dagar, den sjunde äter och dricker jag sådant som jag tycker lite extra om och dagen därefter är det stopp. Ingen fortsättning med inställningen att "nu har jag redan ätit det där och det där så då kan jag likaså fortsätta att äta...".
Här hemma äter vi ofta ungsrostade grönsaker. Supergott med lite olivolja, salt, peppar och några droppar sirap på.
I lördags blev det kycklingspett och Icas egna (och mycket goda) pepparbearnaise.
Till dessert provade jag ett nytt recept, en Dumlemousse med nötbräck, som var fantastisk god.
Bilder:Privata©HUSnrNIO
Recept på Dumlemousse 4 port
Detta behövs:
Dumlemousse:
1 påse dumlekolor
3 dl vispgrädde
Nötbräck:
4 msk strösocker
2 msk smör
En rejäl näve blandade nötter. Vi använde pekannötter, pistagenötter och cashewnötter.
Så här gör du:
Klipp dumlekolorna i bitar och lägg i en bunke. Värm grädden i en kastrull. När den börjar koka så häll den över dumlebitarna och rör tills allt har smält. In i kylen över natten eller låt den stå i kylen så många timmar att den blir riktigt kall annars går den inte att vispa (fast vi fuskade och ställde vår i frysen så det blev en krämig dumleglass karaktär på den).
Lägg socker, smör och nötterna i en stekpanna på medelvärme. Rör försiktigt då och då. När sockret smält och börjar bli brunt så häll ut nötblandningen på bakpapper och låt svalna. Krossa det sedan grovt med kniv.
Ta fram dumlesmeten och vispa med elvisp till önskad konsistens.
Lägg upp i portionsglas eller skålar och strö nötkrosset över.
Ljuvligt gott!
Receptet kommer från Bloggfamiljen.se
Strax dax att hämta lille skrutt på dagis.
Idag har inskolningstiden utökats ytterligare och han har ätit både frukost och lunch där och förhoppningsvis har han även sovit middag.
Ska bli spännande att höra hur det har gått. Det borde dock ha gått bra för annars hade de ju ringt till mig.
Jag har tillbringat förmiddagen på jobbet men har haft stenkoll på mina mobiler ifall de skulle ringa...
Ha en trevlig eftermiddag!

Ja de är verkligen konstigt de där. Jag har så svårt att hålla mig borta från godsaker. Fast jag har väldigt dåligt med pengar och de finns så mycket som jag behöver lägger jag pengarna på godis istället. Va konstig man är. Om jag la av med godiset (i alla fall i veckorn) skulle jag spara massa pengar. och dessutom må mycket bättre, orka leka mer med sonen och fixa pluggandet bättre. Kram
Mums! Det receptet sparar jag. Men innan jag vågar prova ska jag nog ta en tur till tandläkarn och täppa igen det där hålet :)
Blir så sugen på att prova receptet :)
Blir väldigt sugen på att testa moussen.. men jag försöker ju också hålla igen... Och den här veckan blir det nog mycket av det goda ändå.. Puh! Jag får helt enkelt spara receptet till en annan vecka :-D
Så hungrig jag blev helt plötsligt!!
Så gott det ser ut! Så roligt att testa nya recept! :)
Smart koncept att äta vad man vill en dag i veckan tycker jag.
Kram Elin!
Mmm, gott!
JÖsses! Kycklingen såg läskigt god ut asså!! ^^ suuugen
Ugnsrostade grönsaker är riktigt gott! Dumlemousse lät inte helt fel det heller :)
lät supergott och det är supergott -men sött!
Jag brukar göra sån där dumleganache och ha i mellan tårtlagren.
åh va gott! lagade precis en rätt smaklös middag.. blä.. haha