Två valar och en förkylningsbacill på 160 cm

På onsdagar byter jag graviditetsvecka. 
Idag är det onsdag och jag har varit gravid i 29 fulla veckor eller 203 dagar av 280. 
Jag är alltså i vecka 30 och det är idag 77 DAGAR kvar till förlossning.

Så här står det att läsa på Babyboom om den gravida kvinnan i vecka 29:

"Det kan vid den här tiden kännas som om dina organ knappt får plats i magen längre. Mest ont brukar man ha i ryggen och benen.
Om du har mycket förvärkar så kan du ta ett varmt bad. Det brukar lugna ner dem eftersom dina muskler slappnar av för de flesta. Detta brukar fungera även när det börjar närma sig förlossning. Är du osäker på om det är förlossningsvärkar eller förvärkar så kan du testa ifall de försvinner när du tar ett varmt bad då är det med största säkerhet förvärkar".

För tillfället känner jag mig ganska nere.
Har ett smått illamående, är känslig för lukt och ljud och lider av en enorm trötthet. Försöker att äta järntabletter men jag mår inte så gott av dem så det tar emot något.
Känns som att den mesta energin går åt till att hålla igång jobbet och hemmet.
Försöker att tillbringa tid med W och hitta på saker tillsammans. Känner att jag bör passa på, och att jag vill passa på, att ge henne tid till att hitta på saker bara hon och jag så länge hon är enda barnet.
Däremot inte sagt att vi inte pratar massor om lillebror och längtar efter att han ska komma osv.
Men det är svårt att i dagsläget föreställa sig hur det kan tänkas bli att ha två barn, eller som i W:s fall ett syskon som stjäl uppmärksamheten.

Tänkte på Isa Forms tavla "Det nya livet" när jag vaknade idag.
Så underbar men...  
Efter att ha lyckats att slumra till illamående som en strandad val vid 23 vaggade jag ner för trappen vid 02.30 för att med hes röst haspla ur mig "Vargen ylar i nattens skog" för en gråtande och förkylningsbegynnande tjej.
Tog mig otroligt nog upp för trappen igen och hade precis lagt mig då jag hör att förkylningsbacillen trippar oroväckande nära sovrummet.
Bacillen kan inte sova (har faktiskt inte hänt så ofta den sista tiden) utan vill sova på mig. Vi försöker sova varpå den manliga delen av sängen avlägsnar sig till soffan på nedre plan.
Tillslut blir det stilla, jag lyckas ignorera snurret i huvudet och slumrar till. Då meddelar mobilen att det är dax att börja den nya dagen.


Bild:Isa Form

Vi må vara färre i vår säng för tillfället men vi tre som delar plats ligger inte så prydligt uppradade. Två valar, en av varje kön, ligger med fötterna snett ut mot sidorna och förkylningsbacillen är omöjlig att fånga i en position. Hon rör sig i vågrätt läge över hela sängen och på den ena valen mest hela natten.
Dessutom delar vi på 160 centimeter!

Inser att jag även behöver denna läckra tavla till morgontoaletten för att peppa mig själv (om det ska fortsätta så här)!

Bild:Isa Form



Kommentera
Postat av: Malin B

Härliga tavlor! ;)

Hur livet blir "sedan" det vet man aldrig... Hur som helst blir sig livet aldrig likt igen. ;)

2008-07-02 @ 21:25:00
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Petra Bloggar

vad härligt att du "gnäller" lite, befriande och ärligt! jag upplevde att alla gravida runt omkring mig svävade på rosa moln DYGNET runt i 40 veckor! :-O.... att vara gravid var inte min pryl alls, även om jag ibland kan sakna att klappa på magen :D haha men du... nu är det bara 10 veckor kvar! sen har du den lill att gosa med och få borra in näsan i halsvecken och bara njuta, och pussa på en avslappnad lite mun sakna nu får man vara glad om man får en puss nästan , eller hur?! haha*



måste ju skratta lite till när jag läser din beskrivning om alla i sängen, hur trött man än är på armbågar, ben, snor och hostattacker så kan jag inte låta bli att vara sådär irriterat-lycklig mitt i natten för att ändå få vara med om det knasiga-upp-o-ner-på-vända-småbarns-livet!



hoppas att du får sova riktigt gott i natt och att lilla-stora W sover sött i sin! :D

Kram på dig och tack för dina altid så söta kommentarer!

2008-07-02 @ 21:44:45
URL: http://petraodaniel.blogg.se/

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0