Adventsljus

W:s adventsljus för det här året är nu färdigpysslat.

Hon har själv valt vilket ljus hon ska ha, ett stort som kan brinna jämnt var kraven hon hade på det, mossan och dekorationerna.
Ljuset, grisarna och de små svamparna valde hon ut på Village. Ljusstaken är självklart en Björkefall från Ikea.
Det silvriga bandet hade jag en bit över utav sen jag dekorerade blockljusen på köksön och kotten fanns lvar från när dörrkransarna skapade. 

Nu väntar hon bara på att den magiska datumen ska infinna sig när man äntligen får tända ljuset och låta det brinna bort en siffra i taget...

©HUSnrNIO

Själv har jag idag upplevt ännu en motgång.
Det känns som att världen, den utanför min bubbla tillsammans med barnen, har gaddat sig samman och bestämt sig för att nu ska vi minsann låta den där skånska kvinnan få jobba för att få ihop sin kommande tillvaro som arbetande småbarnsförälder.

Kanske dumt att tänka så, jag är ju oerhört tacksamma att vi är friska och mår bra, men livet vore allt lite enklare om det bara kunde flyta på lite mer på den kommande praktiska fronten.
Ilandsbekymmer som säkert löser sig eller så kommer det att fungera såsom det blir men som jag mår just nu så tar problem som kräver en lösning där flera personer är inblandade så mycket energi utav mig och får mig lite ur balans.
Jag känner oro med magont som följd.

Idag handlade det om hur min arbetsvecka ska se ut under det kommande året då jag har tänkt att utnyttja min rätt till att inte arbeta 100%.
Som det ser ut nu så blir det nästan hundra eftersom ingen av de lösningar som jag och min arbetsledare hade funderat ut gick att genomföra.
Samtidigt vill jag kunna plocka bort en del utav innehållet.
Ledsamt med dessa funderingar och motvind.

Går och hoppas på ett under gällande M:s förskoleansökan. När någon ringer från ett för mig okänt nummer kan jag inte låta bli att hoppas att det är madame enhetschef som söker mig för att meddela att det har blivit en plats ledig på den förskolan som vi önskar.
Ska jag nu hoppas på att även min arbetssituation ska lösa sig...
Hur många punkter får man ha på önskelistan egentligen!?Kommentera
Postat av: AKP

Ja, de blir en hel del planer och projekt =) Men man får helt enkelt ta en sak i taget. Jag är ju arbetslös så man simmar ju inte runt i slantarna direkt ;)

Gästrummet har jag faktiskt inte lagt ut en enda krona på, "tager vad man haver" och försöker nöja sig med det tills vidare =)

2009-11-18 @ 13:24:48
URL: http://akp.blogg.se/
Postat av: AKP

Hur funkar det att få W att somna om kvällarna då!?

Ja, Linis kliver upp GALANT på helgen.. och då är det typ max en timma senare än vanligt. Så den där timmen är tydligen väldigt viktig. Ibland blir jag verkligen GALEN på henne på morgonen, det är fruktansvärt jobbigt ... men kvällarna har varit ännu värre men denna vecka har jag ÄNTLIGEN börjat se en vändning, så jag ber till gudarna att våra nattnings-problem är ett minne blott. I ungefär ett års tid har det varit FRUKTANSVÄRT!! Men nu har jag gjort upp ett strikt och tydligt schema till henne som hon får så lov att följa ända från det att hon kommer hem till hon ska sova. Sen har hon ett litet bonussystem osv. Kan verka hårt kanske men jag har verkligen försökt ALLT innan.. inget har funkat så bra som detta faktiskt ...

2009-11-18 @ 13:27:44
URL: http://akp.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Men vad trist. Man har ju rätt att gå ner till 75% ända tills barnen är 8 år tror jag.

Men tyvärr är det väl så att arbetstiderna inte direkt blir till ens fördel när man kommer tillbaka från föräldraledighet och inte vill jobba heltid. Det har jag själv stora problem med nu när jag ska börja jobba, och då blir det ju såklart extra tungt.Jag vill inte ut ur bubblan jag heller. Trots att jag snart kan räkna dagarna på ena handen tills jag måste börja hämta-lämna-leva-livet igen, orkar jag inte ens tänka på det.Kram P.

2009-11-18 @ 13:28:57
URL: http://lycklig.org
Postat av: Annelie

Men så komiskt! Jag har gjort ett inlägg som väntar på att det ska bli första advent och det ser nästan precis ut som ditt med siffrorna fram till jul och en symbol bakom 24an fast min hade iofs andra fäger!Din bild och inlägget var superfint verkligen! Du verkar så duktig och pysslig!Så du har också magont inför att ens ögonsten ska behöva hamna på "fel" dagis. Jag har samma problem då vi fått en plats vi inte önskar och hoppas innerligt på att någon ska ringa och säga att vi fått där vi önskat!Lycka till med jobbet!

2009-11-18 @ 14:27:25
URL: http://dansbanegatan.blogg.se/
Postat av: Therése

Förstår att du går å funderar och oroar dig för hur det ska bli med jobbet och dagis sen...vi mammor har ju den förmågan att vilja ordna det så bra med våra nära och kära omkring oss!!

Men vill ändå råda dig till att "försöka" lägga det åt sidan (eller iaf inte tänka på det hela tiden = magont!) och bara njuta av den mammaledigheten du har kvar ;-)

Vet att det är lättare sagt än gjort!

Jag blev själv arbetslös under min mammaledighet (och nojjade jättemycket över det!) men allt löste sig som tur var till det bästa i slutändan.Jag håller absolut tummen för att det ordnar sig på jobbet och att det blir en ledig plats på det önskade dagiset ;-)Jättefint ljus hon har fixat din lilla tjej :-)

Kram Therése

2009-11-18 @ 15:47:14
URL: http://idafiliphugo.blogg.se/
Postat av: Knaada

Man får ha precis hur många punkter man vill! Min börjar också bli lång, men som tur är varierar det på dagar. Vissa dagar känns den helt enkelt mycket längre fastän det egentligen är den samma som förra dagen.

2009-11-18 @ 16:12:54
URL: http://knaada.com
Postat av: jenny

vilken fin ljusstake hon pysslat ihop. Har hon mammas pysselgener mån tro:-)

Jobbigt med oro & magont.Hoppas det löser sig till det bästa.

Kram

2009-11-18 @ 16:43:36
URL: http://jennyshus.webblogg.se/
Postat av: Hemlängtan

Så fint du gjort det med ljusstaken. Ja visst längtar man lite till 1 december, man har nästan blivit som barn på nytt.

Tråkigt att ni inte fick dagisplats där ni önskat. Det är ju så viktigt att det verkligen känns rätt. Och vad jobbigt att det inte riktigt löser sig med arbetstiden. Det är verkligen inte roligt att jobba 100% när man är småbarnsförälder.

Kram Jenny

2009-11-18 @ 18:49:26
URL: http://www.minhemlangtan.blogspot.com
Postat av: Nilla

Vilket Photoshop använder du?

2009-11-18 @ 18:49:47
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Linda

Vad jobbigt det låter med alla motgångar, hoppas verkligen det löser sig på bästa sätt för er.´både vad gäller dagisplats och ditt arbete.

O du, man får ha mååånga punkter på önskelista!

Kram

2009-11-18 @ 19:43:25
URL: http://uppochnervandahuset.se
Postat av: Linruz

Tråkigt med alla motgångar .

Ljusstaken blev jättefin. Förstår att hon väntar på att få tända den.

Hoppas det löser sig med både förskoleplats och jobbet.

Kram Lina

2009-11-18 @ 20:52:32
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Emma

Vilket fint ljus. förstår att ni längtar tills det kan tändas

Kram

2009-11-18 @ 22:23:51
URL: http://liljan.blogg.se/
Postat av: Nilla

Tack för svaret.

Angående dagisplatsen, är det inte bra att han kommer på ett dagis som tillhör skolområdet. Fördel att lära känna barn som troligen kommer att gå i samma klass sedan. Bra att ha nära till dagis också än en bit bort. Fröknarna kanske är jättebra där också, ni lär ju känna dem. Hoppas att det blir bra till slut med både dagis och jobb. De är bara små en gång :-) Ha det bra.

2009-11-18 @ 22:45:23
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: maria

Vad fint ljuset blev!

Hoppas allt löser sej!

2009-11-19 @ 00:54:27
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/
Postat av: maria

Vad fint ljuset blev!

Hoppas allt löser sej!

2009-11-19 @ 00:54:42
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/
Postat av: AKP

Ja precis, dessa mornar ...

suckar

Men idag hade vi en värre morgon är vanligt, riktigt galen monstermorgon :S:S

Tur man "Glömmer" snabbt när det lugnat sig igen ..

2009-11-19 @ 07:45:44
URL: http://akp.blogg.se/
Postat av: AKP

Ne jag hade heller ingen aning om de :P

Men jag gjorde en "fuling" och la upp precis som man brukar med miniatyrbild, så kopierade jag länken som blir när man valt 1000px på miniatyrbilden..sen tog jag en större bild och länkade den till den adressen .

hmm.. snurrigt värre :S:S

2009-11-19 @ 07:47:09
URL: http://akp.blogg.se/
Postat av: Malin B

Ibland är det verkligen "allt på en gång".

Jag får känslan ibland att jag lika gärna skulle kunna ställa mig och vråla: "Är det någon mera motgång kan du komma nu när allt ändå är skit så får det vara bra sedan!!!"

Suck! Men på något vis ordnar det sig alltid. Någon gång på något sätt.

Stor kram. Njut av alla era fina skapelser.

2009-11-19 @ 07:55:56
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: dahlarna

Vilket fint adventsljus! Vi brukar alltid ha ett nedräknande ljus, men hinner aldrig elda upp det... Men naturligtvis måte vi ha ett i år iallafall!Ha det så bra! KRAM!

2009-11-19 @ 10:40:12
URL: http://dahlarna.blogg.se/
Postat av: Sockenvägens Söta

Så himmla tris, hoppas inner ligt att det löser sig för dig, känner själv lite av denna stressen då jag itne vet hur det blir i januari för min del innan jag tar föräldraledigt...

Mysigt adventsljus ni fixat, längtar också innerligt efter att få börja tända adventsstaken och räkna ned dagarna... KRAM

2009-11-19 @ 11:09:41
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Amanda

Vilken härligt blogg du har :) Nu fick man lite inspiration till adventen också när det är flyttning som stundar för mig :)

2009-11-19 @ 11:38:23
URL: http://brunettsnurran.blogg.se/
Postat av: kattis

Man ska väl alltid satsa högt med önskningar! Hoppas att det löser sig. Måste också inhandla ett sådant fint ljus!:)

Ha det bra!

Kattis

2009-11-19 @ 20:02:48
URL: http://onyinredning.blogg.se/
Postat av: Annette

Hoppas att allt löser sig. Håller tummarna för dig!Kram Annette

2009-11-19 @ 22:02:45
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida
Helen

Kontakta mig

husnrnio@hotmail.com
En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0