Bubblig mage & Tänder som ska dras ut

Igår när jag och goda grannen hade vårt lilla kvällssamtal så pratade vi om att vi upplever dagarna som oftast uppbokade. På morgonen när den nya dagen nalkas så vet man redan minst tre saker som ska/måste genomföras. 
Det är hela tiden något som ska åkas iväg på, något inbokat och är det inte det så behöver hemmet en uppryckning och är det inte det så är det något med barnen som grubblas över.
Ett smått stressande tillstånd från och till enligt mig.

Igårkväll kunde M inte somna. Han skrek och levde rövare i nästan två timmars tid.
Jag funderade på om det gjorde ont i ögat på honom då han sen i lördags varit uppsvälld och blålila till färgen både under och ovanför ögat (troligtvis pga av ett stick från något djur). 
Jag fick för mig att han hade ont.
Tillslut somnade han iallafall för att sen vakna igen halv två och skrika på samma smärtande vis.
Magen bubblade på honom och jag fick byta två äckelblöjor inom loppet av femton minuter.
Att komma till ro och somna efter det var varken lätt för honom med magknip eller för mig som var helt säker på att magsjukan flyttat in hos oss lagom till det att sommarvärmen har börjat anlända.

Efter en natt med på tok för lite sömn mår han nu bra och har ätit (och bajsat) normalt.
Alltså var det bara ont i magen han hade.

Även svullnaden runt ögat ser bättre ut idag och därmed kan jag stryka grubblerierna kring detta från listan.
Men, så fort jag gjort det dök nästa grej upp, han kliade sig blodig på ett finger.
Eksemet har slagit till med full kraft på honom och han går omkring och kliar sig både på fingrarna och i armvecken.
Efter samtal med vårdcentralen fick vi en medelstark cortison utskriven som jag ska hämta senare idag och även en tid för läkarundersökning på fredag morgon.

När det var gjort visade det sig att det var idag som W ska till tandläkaren och slipa på några tänder för att inte bita snett. 
Väl på plats i tandläkarstolen tillkallades en tandspecialist, ungefär då bröt W ihop och kravlade sig gråtandes ur tandläkarstolen. 
Det blev ingen tandslipning utan istället har vi fyra tandläkarbesök inbokade med start den 31 augusti för att med hjälp av droppbedövning dra ut mjölkhörntänder som stenhårt sitter i vägen hennes permanenta tänder som är på väg igenom.
Om inte detta görs så kan det bli så att de nya tänderna tar en annan väg och hamnar helt fel i munnen vilket leder till flera besök och även tandställning.
Förmodligen kommer de att behöva dra ut fyra tänder, en i veckan, och med tanke på hur orolig W var inför tandslipningen som var inplanerad idag (som inte behövdes då de ska dra ut tänderna om två månader) så lär det bli några tuffa veckor i höst.

Mitt liv känns en aningens för uppbokat just nu för att jag ska må gott.
Jag längtar efter lugn och ro, friska barn och att bara kunna ta dagen som den kommer utan en massa måsten, tider och grubblerier.
Men, vissa dagar (nätter) och perioder av livet är helt enkelt så här och sen helt plötsligt vänder det och då känns allt lite lättare igen...



Kommentera
Postat av: Popprinsessan

Jag känner likadant angående det där med att ha saker hela tiden, att känna sig uppbokad och lite såstressad precis hela tiden. Jag önskar ibland att jag hade TID att bara göra allt som ligger och väntar på mig här hemma. Känner mig lite piggare när det är fint väder, men då vill jag ju så klart inte vara inomhus, utan utnyttja kvällssolen eftersom jag jobbar om dagarna. Vilka i-landsproblem va?!



Stackars, stackars W som ska behöva stå ut med så mycket hos tandläkaren!! Själv ska jag dit imorgon, och det är inte direkt något jag ser fram emot.



Hoppas att du har en bra kväll, trots allt!

Postat av: C

Usch, stackars W!Dra ut tänder är inte roligt! Som du vet känner jag igen mej enormt mycket i ditt inlägg...samtidigt som jag sitter och ser på SvenskaHollywood-fruar där en av kvinnorna berättar att hon sätter på läppstift 3gånger i timmen 18timmar per dag...tänk den som hade tid med det?!

Hoppas natten blir bättre inatt!

2010-06-28 @ 20:53:46
URL: http://knasungar.blogg.se/
Postat av: AKP

Jag har tur, jag har en snäll gammal mormor som GÄRNA åker och badar med tjejerna ;) Alltså min mormor, inte Linis mormor =)

2010-06-28 @ 20:57:46
URL: http://akp.blogg.se/
Postat av: Petra

Jag håller fullt med, det är en MASSA ska och måsten allt som oftast. Jag är såå trött på det.



Oj, vad trist för W med tänderna, men hellre dra ut dem nu än att dem hamnar alldeles tokigt i munnen.



ack för kommentarer hos mig. Ang. min blogg: jag vet inte vad det var som gjorde att man inte kunde kommentera,jag såg det först nu när jag läste din kommentar. men nu när jag var inne och kolla så funkar det igen helt plötsligt.

ha det bra, hoppas natten blir bättre inatt.

kraam





2010-06-28 @ 21:18:21
URL: http://godisfrun.blogg.se/
Postat av: LiseLotte

Isch då, det där låter inte kul, något av det.



Hoppas du får det lugnt snart.



LiseLotte

2010-06-29 @ 11:25:02
URL: http://liselottesjodin.blogspot.com/
Postat av: Malin B

Vet du vad?

Tandfén ÄLSKAR tänder som dras ut!!!

Iallafall gjorde den det hos oss, en väldigt generös fé kanske kommer, berätta det för W (om så är fallet hos er också).

2010-07-01 @ 18:06:05
URL: http://malinbayard.blogg.se/

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0