Vad, vart?

Medans potatisgratängen står i ugnen passar jag på att surfa lite på spaning efter adventsljusstakar och adventsstjärnor.
Butikerna har ju redan tagit fram sitt utbud så om man inte ska stå med snopen min för att favoriten är slutsåld så gäller att skrida till verket redan nu.
Har jag fått för mig iallafall.
Har bestämt mig för att jag vill ha både ock, alltså adventsstjärnor på fot, hängande stjärna samt adventsljusstakar.
Kan inte besluta mig om det är vardagsrummet som ska prydas av ljusstakar och köket/matrummet ska ha stjärna på fot. Eller hängande stjärnor. 
Kanske stjärnor på fot i matummet och en hängande stjärna ur samma serie i det mindre köksfönstret.
I matrummet har vi bl.a. tavellister i ek från Serholt och ekmatbord och tavelramarna är i ek.
Då skulle det passa med en stjärna med ekfot eller en ljusstake i ek mot den vita fönsterbänken.
I vardagsrummet passar det bäst med vitt och stål.
Till saken hör att jag redan i nuläget har vita klassiska träljusstakar men är sugen på något nytt.
*suck*
Vad har ni i kök respektive vardagsrum? Stjärna, ljusstake, både och?

   
    

Bilder från markslöjd, design online, ellos, inreda.com Text:hilajns.blogg.se


Kommentera
Postat av: MO

Jo det är ett kärt bekymmer....lyckas alltid köpa någon ny julbelysning trots att jag verkligen inte behöver det. Har oxå lite blandat, hängade julstjärna i papp, eller ljuskrans i vardagsrumsfönstret, julstjärna i plast på fot i köksfönstret, ljusstake i sönernas rum
men ska sätta den nya stjärnan i mellansonens fönster, stjärna i papp, röd i dotterns rum, stjärna i vårt sovrum, men det är ju inget som är säkert, kan ju tänka mig att flytta runt, får väl se, kram

2007-10-29 @ 17:27:42
URL: http://medaljongen.blogg.se
Postat av: AKP

Har haft stjärnor i sovrummen å stakar i köket. I vardagsrummet har jag haft lite olika, senaste året hade jag stjärna där..

2007-10-29 @ 18:00:08
URL: http://akp.blogg.se
Postat av: Sus i Hus

Har haft stjärnor i köket och i sovrummet. Vardagsrummet har jag en eldfluga och förra årets inköp blev en vit strut som står på fönsterbrädan. Må gott

2007-10-29 @ 18:42:33
URL: http://susihus.blogg.se
Postat av: Hilda

Hej!
Såg ett tidigare inlägg om ert renoverade badrum som verkligen blev kanonfint. En undran bara; anlitade ni hantverkare? I så fall vilka? Vi är på g och ska begära in offerter. Lite undringar bara.
[email protected]

2007-10-29 @ 19:14:58
URL: http://hildazheaven.blogspot.com
Postat av: jama

Förra året köpte jag två st stjärnor på fot (foten i ek) som jag hade i vardagsrummet. Två vanliga vita hederliga adventssljusstakar i köket o sen har jag haft sån där rund från ikea....ha ha.. men den ser typ ut som en krans med ljus runt hela, ivitt. Två sådana har hängt i olika fönster på övervåningen. HAde nog en advenstsljustake i gjutjärn i ett annat fönster i vardagsrummet oxå. Den kommer hemifrån mig o e enkel klassisk o fin.

Nu finns det ju otrolig mkt snyggt, o mera modernt. Jag gillar dock verkligen stjärnorna jag köpte förra året. De känns "inne". ;-)

2007-10-29 @ 19:35:10
URL: http://jama.blogg.se
Postat av: Viktoria

Vad fina alla var! Men har du inte kvar några från förra året?

2007-10-29 @ 20:38:14
URL: http://www.viktoriah.bloggspace.se
Postat av: Terese

Köpte förra året en julstjärna på fot, men kommer inte ihåg om foten var i ek eller inte. Så antingen är det första bilden eller tredje utav dom stjärnorna. Den har jag dock i sovrummet. I vardagsrummet köpte jag två stycken ljusstakar, faktiskt den näst sista bilden av ljusstakarna här ovan. I köket har jag alltid haft en klassisk röd träljusstake, men bytte ut den också till en ganska hög ljusstake i ek från markslöjd.

2007-10-29 @ 20:53:44
URL: http://terese.wordpress.com
Postat av: Ullen

Jag har både och. EN ekljustake och en vit stjärna med ekfot. SÅ hima snygga.

2007-10-29 @ 21:19:57
URL: http://www.ulrikaahlqvist.blogg.se
Postat av: Petra

Vi har oxå lite olika. I vardagsrummet har jag ljusstakar, köket hängande pappstjärnor.

Alltid kul att köpa lite nytt inför julen.
Ska bli spännande att se på allas bloggar till advent hur folk har det. Mysigt spännande.hihi.

kram

2007-10-29 @ 22:18:17
URL: http://godisfrun.blogg.se
Postat av: Maria-Jagblommar

Vilka fina adventsljusstakar mm du nosat reda på. Jag tycker speciellt om den där vita bågen...

2007-10-29 @ 22:27:07
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: Malinbayard

Jag gillar mina gamla godingar skarpt och några nya kommer inte in. *fniss*
Allra bäst gillar jag den gamla ljusstake som jag hittade på en loppis (!!!). Den var EXAKT sådan som mormor alltid hade i sitt köksfönster när jag var barn. Nu har min hedersplatsen i köket förstås.

2007-10-30 @ 09:05:08
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: Hanna

Ja du har samma problem som jag, men jag har lite hum om hur jag vill ha. Jag vill ha en hängande stjärna eller en stjärna på fot i sovrummet, i trappen vill jag ha en adventsljustaket. I köket ska jag också ha adventsljusstakar i vadera fönster och i varadgrummet, det är där som är lite problem.. förra året hade jag hängande stjärnor i vadera fönster, men jag vet inte om jag ändå ska ha adventssljustake... ja det är ett problem... men GUD vad jag längtar till jul nu! Ha en härligt tisdag! Kram!

2007-10-30 @ 10:30:40
URL: http://www.19hundra81.com
Postat av: Tiagirl

Hm...jag är ju jul-knarkare så ett fönster utan två stakar och en stjärna(alt en stake och två stjärnor!)går ju inte...kan även lägga en slinga med gardinstången. LjusLjusLjus!!! :)

Jag har två svarta i trä som jag ska ha i sovrummet iår, dom har jag haft i vardagsrummet förrut. Men har på Claesolsson köpt 3 kanonsnygga i svart smide att ha i vard.rummet istället.
Köket är röttröttrött såklart... :)
Till tjejernas rum har jag köpt en rosa stake på Rusta. Så har dom två vita stjärnor i filt. Silas och Sofia får ta det som blir över! ;) Sofia har ju dock källarfönster nu så det kanske blir en ljusslinga. Silas klarar inte av att ha något i fönstret så jag får nog sätta en stjärna där...

Iår blir det minimum...för mig alltså! *s* Jag är ju helt hysterisk men har sparkat mig i arslet :)och rensat och så lyckats sälja nästan allt på Tradera! Iaf säkert tre flyttkartonger som jag blivit av med. Det svider men bestämt mig för att satsa mer ute...

2007-10-31 @ 11:26:35
URL: http://tiagirl.blogg.se

INNAN DU KOMMENTERAR:

[] Positiv och konstruktiv feedback uppskattas.
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.
[] Ställer du en fråga utan att ha en blogg så svarar jag i mitt kommentarsfält.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

NAMN:
KOM IHÅG MIG?

E-POST: [publiceras ej]

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu:
Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0