Elvafika
Egentligen skulle mitt "minska-i-omfång-och-vikt"projekt tagit sin början nu men eftersom jag nyss har klunkat i mig kokt vatten med honung (tycker inte om honung) och vitlöksskivor (någonslags huskur istället för echinagard) i så behöver jag sannerligen något som smakar sött och gott.
Projektet får vänta tills jag orkar börja promenera med barnvagnen och det blir inte idag med värkande huvud. Nu blir det elvafika här med syltkakor bakta efter recept från Leilas "A piece of cake".
Bild:Privat©
Recept till ca 50 kakor
5½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1½ dl florsocker
300 g kallt smör
½-1 msk kallt vatten
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska precis gå ihop.
Lägg degen i en platspåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla degen till små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck en grop med fingret i mitten av varje kaka och klicka i en knivsudd sylt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått ljus färg.

Jag gillar verkligen syltkakor, de är min stora favorit av småkakor.
~Livet i byn
Mums va gott!
Mmm... mums! Gillar kakor med sylt i... :)
Mamma brukar göra wienerstänger.. 194.jpg" rel="nofollow">http://svt.se/content/1/c6/47/56/35/wienerstanger194.jpg
Mums mums mums!
kraaaam
Viulken rock brud i inlägget ovan... :)
Du skulle kunna göra en egen bok med alla dina vackra bilder. =)
Syltkakor brukade jag alltid få hos grannen när jag var liten efter skolan =)