Dripp dropp

Busväder ute. Skulle helst bara vilja va hemma och softa i soffan idag.
Men idag står det 40års kalas på schemat.
Barnvakterna är snart på intåg och kvällen blir lång så det är väl bara för mig att locka fram lite partyenergi i kroppen och hoppa in i duschen.

Kortet till födelsedagsbarnet. Använde mig av en del (är egentligen tre motiv på den) av Penny Blacks underbara igelkott stämpel
image297
Foto:privat


Lilla Gry

Besöket på patienthotellet och mötet med H och J:s lilla tös, som nu har fått ett namn - Gry, har satt igång en enorm längtan efter i mig.
Vill ha ett barn till. En bebis. W vill ha en lillasyster (fast jag vill ha en liten pojke).
Antar att det stannar vid en längtan. Vi har ju redan tre barn.
Underbart att få träffa söta lilla (har glömt bort att W har varit så liten) Gry iaf.
En stolt W fick köra vagnen ner till restaurangen där vi åt potatisgratäng och skinka till kvällsmat.

image293 image294 image295
image296
Bilder:privata!


Frida

Har jobbat färdigt för dagen. Finns ju inget så segt som de där sista jobbtimmarna en fredag.
Men nu är de slut och halv sex ska vi åka till patienthotellet och äntligen få träffa den lilla nyfödda flickan:)
Vore toppen om Krokofant kunde svara inom kort så vi kunde åka dit och hämta födeseldagståget och bara-larvskallran och ha med oss dem vid första träffen med lilla "Frida" (only in my dreams). 
Ni som inte har besökt Krokofants hemsida tycker jag ska göra det. Underbara leksaker och kläder i de flesta former och färger. 
Har även köpt ett Bolibompa memory till W.  Det första hon frågade imorse var om Bolibompa spelet fanns hemma nu. 

"Fridas" kort: 
image292
Foto - privat


Samtal i provhytten

Tog mig en liten shoppingtur efter jobbet idag.
När jag stod i provrummet på Sisters och provade en helt underbart fin röd klänning med smala axelband, dubbelt tyg varav det yttersta var ganska skirt och ett smalt band i midjan ringde H.
En flicka blidde det som kom till världen halv åtta imorse:)
Fast det visste jag ju redan eftersom jag inatt drömde två pass om att det blev en flicka, som skulle heta Frida! 
Hör mig själv fråga "ska hon heta Frida" i provhytten, insnärjd i en massa rött tyg. Det verkade inte som att hon skulle det. Inte för att det är något fel med namnet Frida men det hade ju varit spacigt om det var så. Då hade jag kanske kunnat tjäna pengar på mina drömmar (och då hade jag kunnat köpa den röda klänningen *ha ha*).
Istället för klänning blev det en tavla från Village. Kunde inte motstå den eftersom jag fick den för halva priset då det var lite vitt på ett ställe på duken (fast det syns inte om man inte kollar på fem centimeters avstånd). Sen köpte jag kruka och ekstativ också på Village.
Har velat ersätta min palm som jag haft vid väggen mellan öppningen till vardagsrummets och köket men inte vetat med vad förrän nu.
Gick in på Noll54 och köpte några kuber som jag tror är Cult Design, iallafall så fanns de bland deras cultsortiment. La naturstenar runt krukan på min nya garderobsblomma (utan alienrötter) och toppade sen med kuberna. 
Funderar lite på vart mina väggord ska hamna när de kommer. Hade en liten tanke på att tavlan med maskrosen som fladdrar iväg passade tillsammans med dem.
Får väl se när de dyker upp.

image288 image290 image289
Foton - privata


Alieninvasion

Äntligen är all tvätt (fem maskiners tvätt!) ihopvikt och instoppad på rätt ställen. Ska aldrig mer samla på mig mer än två maskiner. Ett löfte till mig själv... Synd att jag är så dålig på att hålla mina löften bara...

Slängde ut en kruka med en grön "garderobsväxt" utanför dörren häromdagen. Den har bott i den där krukan alldeles för länge. Har flyttat med några gånger och jag har inte riktigt tänkt på att den kanske har vuxit sig för stor för krukan. Nu såg den bedrövlig ut där den stod lite bakom gardinen i köket.
Gjorde ett försök till att få ut växten ur krukan så jag kunde slänga den. Lyckades inte hur trots att jag försökte bända ut den med hjälp av en skruvmejsel.
Bad L att försöka och vips så var det klart. Ut ur krukan kom något som ser ut som en massa alienfingrar som slingrar sig tätt om och på varandra. Ser riktigt otäckt ut där den ligger på gräsmattan så det blev ett foto på den.

Ikväll hängde jag äntligen upp mina söta glasljusbehållare från Noll54 i fönstrena i hallen. Har haft dem hemma ett tag men lyckats att slarva bort vajrarna att hänga dem i. Slängde också bort blommorna i de små krukorna och köpte en plastvariant som jag klippte sönder till fyra lika stora delar så att de passar i krukorna. Solen är så stark i fönstrena och krukorna så små och jag var inte sugen på små kaktusar så det blir bättre med en plastvariant. Iallafall för tillfället.

Tänker avsluta denna kvällen med att frossa i Cola Zero, Flamin Hot ostbågar och min nya Family Living tidning. Åt fanders med kilona. Det är ju flera dagar kvar tills nästa fest och klänning man ska klämma ner sig i.

Ha en trevlig kväll!

image284 image285
image286 image287
Foton - privata


Islatte

Vilken dag.
Jag har mumsat på en av favoritmaträtterna hela TVÅ gånger. Potatis kokt med dill, matjesill, creme fraiche och gräslök till lunch. Potatis kokt med dill, matjesill, grädde (istället för cremefraiche vilket jag tycker är godare) och gräslök till middag.
Grymt mätt just nu.
Kommer garanterat att vara jättetörstig om några timmar av all sälta. Är inte van vid så salt mat eftersom jag helst inte saltar alls annars. Inte ens på pasta om jag kan slippa (händer inte ofta eftersom ingen annan i hushållet vill äta osaltad mat).

Blev sugen på islatte efter all den bastanta maten. Lyxade till det med chokladkanter, starkt kaffe mixat med is, mjölk och grädde.
W kollar på Bollibompa och jag ska sättamig på altanen och njuta en stund innan det är dax att ta itu med all tvätt som ska vikas och läggas i garderoberna. Borde dammsuga i köket också *trist*.

image283
Foto -privat


Väggord

Nu tillhör även jag den lyckliga skaran som har fallit för My first rooms väggord.
Mjukstartar lite lätt med ord tänkta att placeras i hallen. Måste ju få uppleva dem irl innan jag börjar frossa bland dem och kanske beställer fler...


Äntligen är Barnaby tillbaks!

Har varit på födelsefika hos H som fyller 32 år idag.
Trevligt och en aningens spännande för att hon, om jag får säga det rakt ut, upplevde att slemproppen gick tidigare idag och att hon känner sig påtagligt annorlunda i kroppen samt har förvärkar nu. Imorgon är det beräknad födelsedatum för hennes och J:s barn. Får se när det kan tänkas att komma ut en liten fllicka eller pojke. Jag tror på en flicka.

Kort till H
image282
Foto- privat

Imorgon är det lönedax. Äntligen! Det första jag ska köpa är myrmedel. Massor av myrmedel. I gårdagens "utrota ogräsiver" rensade jag även plattorna som ligger intill huset. Där hade myrorna gottat sig i en stor sandhög. Den förstörde jag brutalt, så klart, så det är nog därför som de idag har bestämt sig för att ge igen på mig och tagit matrummet i besittning. De är äckliga, många och överallt just nu (kanske överdriver puttelite men bara lite...)

Till sist en påminnelse-
Ni som betalar tv licens, missa inte kvällens premiär klockan 21.00 på svt 1!
Åtta nyinspelade avsnitt med Tom Barnaby som löser mordgåtor i underbara Midsomer.
Har lite svårt att hänga med bland alla personer som figurerar runt mordoffrena bara. Tur att L är med och kan snabbförklara om det skulle behövas.


På spaning efter ogräs

Efter en stort glas kaffe för mig och glass och ett glas bubbelvatten tyckte W och jag att vi hade samlat kraft nog till att tag i melonherrgårdens rabatter.
Vi började med häcken utmed vägen. Jag låg inne i den och ryckte och krattade upp ogräs medan W flyttade ogräshinken i rätt riktning. Efter en stund övergav hon mig för att leka med grannflickan. "Mamma nu orkar jag inte mer, jag ska bara leka en stund sen hjälper jag dig igen".
Jag rensade häcken, rabatten på framsidan, rabatten vid gaveln och den vidriga rabatten på baksidan med den fula rhodedendron i som ska avlivas till hösten och den lilla plätten runt klätterträdet som jag jag inte vet om vi ska ha kvar utan att hon kom tillbaks.
Förstår henne till fullo för det var inte kul att ligga på knä och slita med allt som växte vilt där det inte hörde hemma enligt mig.
Men nu är det gjort och resultatet känns gott. Så mycket trevligare än förrut. Till hösten ska vi ändra om i rabatterna. Ska ta bort, forma om och gräva bort en del växter. Men det är då det...

Farmor och farfar kom förbi och åt sill och färsk potatis *så gött* och sen drog L fram trimmern och snyggade upp rabattkanter, längs garage och carport medan jag ägnade mig lite till åt rabatterna.
Efter dagens slit sjönk vi ner i tvsoffan och hämtade ny inspiration med hjälp av Ernst. Blev sugen på att testa receptet på äppelpizzan. Såg riktigt smarrigt ut.

Några foton från trädgården bl.a på mina älskade vagnshjul som jag har målat svarta och blommor hängande vid den del av altanen som inte är inglasad.

image276 image277 image278 image279 image280 image281
Foton - privata


Måndagspoesi

När jag skulle gå och lägga mig igår kväll så fastnade jag i klädkammaren en stund. Jag och L delar på utrymmet där. Han har kläder på ena sidan och jag har pysselgrejer på den andra.
Blev ett vigselkort och hade suget efter att börja på lite grattiskort men klockan var långt efter rekommenderad läggtid så det var bara att hoppa i säng efter kort ett.

image275
Foto - privat

Om man gillar kylskåpspoesi och inte har något eget hemma kan man filura här hos under solen.
Mina djupa måndagsfunderingar får ni här:

Underbar nästäppa i grymt fin bh inte

Jag borde duscha i evighet under skum

Vill ha semester på sandig badboll


 


Midsommarafton kom och gick

Idag är allt som normalt igen. Tog nästan ett dygn att återhämta sig efter midsommaraftonens partaj på Färjestad. 
Vigseln gick bra och P och C var så fina. Festen efteråt var trevlig (trots regnet som vägrade att ge med sig) med massor av folk från bl.a. Norrland och Norge.
Svärmor K hade fixat ballonger med helium till alla gästerna och dessa släpptes mot en grå och regnig himmel för att hylla brudparet.
W bestämde sig trots allt (med lite övertalning) för att sjunga. Hon framförde Bä bä vita lamm och avslutade med att kasta en slängpuss till P.
Schlagerbandet, med diverse hattar och peruker, blev en hit och alla vrålade med i Tommy tycker om mej som vi hade gjort om, dagen till ära, till C tycker om dej.
Jag kom hem alldeles för sent på natten och hade druckit lite för mycket så gårdagen var en dag i softhetens tecken. W sov länge, jag sov ännu längre. Samlade energi till att göra korv stroganoff och sov sen en stund till. Avslutade kvällen i soffan med popcorn och Göta Kanal 2.

Idag har jag jobbat, städat huset och kört två maskiner tvätt. Ska göra en sallad nu och sen kommer H och J hit för lite grillning. Slappt och gött.

Ha en trevlig kväll!
 
     
  

Foton - privata

Ps: mannen som slätas av på bilden är inte L *garv*.


Årets wedding

Nedräkningen har börjat inför årets bröllop.
Övning med musiker klockan 15, mingel med sjuttiotalet gäster klockan 16 och vigsel utomhus ackompanjerad av klarälvens stilla framfart klockan 17.
När väl vigseln är avklarad blir det fest, mat, underhållning och mer mat.
Allt insvept i en grå dimma av regmoln.
Måste det regna just idag!?!

Önskar er alla en trevlig midsommar!

Åldersnojja

Ett kort till en vän.

image266
Foto -privat

Snart lunchtime. Ska hinna med ett besök på Bergvik. Måste ha en bhtvättpåse. Verkligen en kul grej att shoppa - inte. Sen har jag ju inte fått visa mitt leg på några dagar så därför blir det även ett besök på systemet. Får ju abstinens och åldersnojja om jag inte får bekräftelse på att jag ser ut att vara under 18 - inte.
Slut på ironin härifrån.
Trevlig lunch på er!


Bröllopskort

Förstår inte vad det är med bloggens html koder. Jag anger en färg och när jag kollar på förhandsgranskningen så visar den mitt val men sen när jag går in och kikar på "riktigt" så visar den fortfarande de tidigare färgerna. Strange! Är nog inte meningen att jag ska förstå mig på hur man ändrar utseende på bloggen.

Frågade W om hon ville cykla till Ica med mig ikväll. Hon var mycket sugen på det.
Dottern: Ja, mamma det vill jag!
Mamman: Vad bra.
Dottern: Då ska jag inte krångla. Jag tar på mig mina skor och tröja själv vetja.

Underbara unge. Mysigt att cykla omkring med henne bakpå cykeln sjungandes Astrid Lindgrens barnvisor. Blir inte så många cykelturer eftersom min cykelsadel är för hög för mig. Ska försöka att ta mig till en cykelhandlare och höra om han kan skära av sadelstången. Som det är nu så är sadeln i bott och att köpa en ny sadel och sätta dit gör nog ingen skillnad eftersom den sadeln jag har är ganska tunn.

Ica here we come!
image263

På fredag gifter sig L:s syster. Blir idyllisk vigsel på deras brygga vid klarälven. Jag har grågat W om hon kan tänka sig att sjunga en sång för brudparet. Ena stunden vill hon och nästa inte. Jag glömmer ibland bort att hon bara är tre och ett halvt villket är lätt gjort som hon maler på med meningar och funderingar.
Imorse lät det såhär när hon satt och lyssnade på Lille katt.
Mamman: Vill du sjunga Lille katt på P:s bröllop om mamma spelar piano till?
Dottern: Nä jag kan inte den.
Mamman: Vi kan öva på den vid pianot så lär du dig den.
Dottern: Nä jag vill sjunga den här sången (hon improviserar en melodi på ordet ko).
Mamman: Men den kan inte jag spela till.
Dottern: Vi kan öva på den.

Där fick jag!

Gjorde ett lyckönskningskort till vigseln. Helt utan att använda creamy brown chalken!

Jag vill tacka...

Har äntligen lyckats att ändra bloggens header! (så nu ska jag bara få till en bild som jag vill ha som header och ändra alla andra färger i bloggen så de matchar - hur gör man det...? *ha ha*).
Stort tack till Anna som efter alla mina frågor skrev ett inlägg om hur man ska gå till väga. 
Jag hade inte klarat det utan din hjälp... och när jag ändå håller på så vill jag passa på att tacka alla som har stöttat mig under denna svåra period som varit när jag natt och dag har försökt att få till en ny header *garvar*.
Är övertrött och ska fortast möjligast stänga ner här och ta mig hem. Måste bara stanna och köpa MINST 50 prinskorvar till fredagens midsommarfest/vigselparty.

Hepp!










Diskborstevas

Ingen vidare dag idag.
Har en massa saker som jag borde ta tag i på jobbet men jag skjuter dem framför mig. Jo, jag vet att kommer jag få jobba i 190 sen istället.
Hade tänkt ta mig in till centrum och kolla lite på present till P coh C som gifter sig på fredag men inte ens det har jag ork till.
Förkylningen vägrar att ge med sig. Inte blir det precis bättre när man inte får sova på om natten. Blev så förbaskad och ledsen inatt att jag tror att jag hade hjärtklappning. Obehaglig känsla som jag somnade ifrån vid halv tre tror jag. Måste ha familjesnack ikväll. Räcker tydligen inte med gränser och sk regler för de bryts, trots löften. Tröttsamt och inget för mig.
Stoppade i mig två panodil för en stund sen så nu känns det lite bättre i mage och huvud.

Nu behöver inte diskmedelsflaskan från Cult Design känna sig ensam längre för igår köpte jag äntligen diskborstevasen, självklart är också den från Cult Design (fast jag har diskborstar istället för blommor i min). Ville egentligen ha ekplatta under men valde att vara smart och ta vit keramik eftersom vår diskbänk är ett utsatt ställe att vistas på om man är gjord av trä.

Nä nu går det inte att sitta här och drömma längre. Måste jobba!

Kombination av Cult Design och Ikea (diskborstar)
image247  

Vas, blomma & ljuslyktor från Village
image250  image249 

Vas Ikea. Kruka Boulevard. Hjärtan från Blomsterlandet
image251 

Ekhylla från Village, tavla från Ikea. Hund och katt från Village (Serholt)
image252 image253

Matbord & tavlor Ikea. Lampa från Duka. Ljusstake Stockholms design. Ljusfat från Village.
image254 image255

Panellängder från Village. Hängande löv från Mique.
image256 image257

Foton - privata

Tygtavla

Fick ett mail om tygtavlan i hallen.
Det är tyg från Marimekko. Har sytt två kanaler i ändarna och trätt igenom två rundstavar. Ganska tjocka eftersom tyget är fyra och en halv meter långt. På baksidan av kanalerna gjorde jag tre små hål. Rundstaven hänger på skruvar som går in genom hålen på baksidan av kanalen så de syns inte för ögat.
Dock hänger inte tyget helt slätt eftersom det är såpass långt och jag kanske inte har sytt exakt på millimetern längs kanterna.

 
Foton - privata
 
Har varit på utvecklingssamtal på dagis idag. Min dotter är social, tar lätt kontakt med andra barn. Har stort ordförråd. Kan ta direktiv, instruktioner och har börjat förstå det där med att räcka upp handen, lyssna på det barnet som pratar och vänta på sin tur. Har inga problem att ligga och vila och lyssna på sagor. Tvärtom tar hon till sig sagoläsning och lyssnarband mycket och pratar gärna om det hon hört sen.
Kan det bli bättre?!
Nä det känns tipp topp. Sen sa de ju också att hon har en enorm vilja. Löser gärna problem och ska göra allt själv från att duka av till att ta på sig krångliga skor. Är petig i maten om det inte är något hon gillar.
Inget nytt alltså! *glad mamma*

Ha druckit kaffe med LB i em. Trevligt break.
Nu blir det mat och sen är det bara att vänta på att klockan ska bli 20.00 och halvtimmen i soffan med Ernst...

Syassistenten gör en matta

Den regniga dagen gav mig energi till att äntligen ta ner vardagsrumsgardinerna från gardinstängerna och sy upp upp dem. Har ju varit på gång att göra det ett flertalet gånger men andra saker har varit viktigare. Men nu är det som sagt gjort! Lagom tills jag har börjat att tröttna på dem och skulle vilja ha något annat på gardinstången istället *suck*. Det är svårt att hitta tyg som synkar med den vaniljgula tapeten som sitter på tre av väggarna (som vi inte orkade att tapetsera om) och fondväggen. Är sugen på att ha raka kappor istället för panellängder. Vågar knappt erkänna det men samma gäller för köket och matrummet. Fast där tycker jag fortfarande om tyget på panellängderna som är från Village men det skulle vara riktigt fräscht med kappor istället.
Men det blir det INTE. Inte än på ett tag iaf...

Har många drömmar om saker jag skulle vilja köpa just nu. Ny tv bänk, vardagsrumsbord, ny säng och byrå till sovrummet osv. Listan kan göras hur lång som helst. As usual.

Min assistent vid gardinuppläggningen tröttnade på att hjälpa mig och ville ha en egen bit tyg att fixa med. Hon mätte, nålade och klippte. Blev en matta i Lotta på Bråkmakargatan stil, dvs hål i den. När hon hade gjort klart sin matta och inte ville sitta kvar hos mig längre lät det såhär. 
Dottern: "Nu fyller jag snart fyra år (15 december) och då är jag en stor tjej. Då vill jag bli storasyster som E och G".
Mamman: Det där får du prata med din pappa om.
Dottern går till vardagsrummet där pappan sitter och ser på en otäck dokumentär, mamman smyger efter för att höra konversationen.
Dottern: Pappa, jag vill bli en storasyster så du måste göra så mamma får en bebis i magen".
Mamman: Hur gör man då?
Dottern: "Pussas".
Mamman funderar på vem som har berättat om detta för dottern.
Dottern: Mamma vi kan prova, så här gör man".
Mamman förklarar för dottern att det funkar bara om mamman och pappan gör det.
Dottern: Jag går in på mitt rum så gör ni det. Nu går jag! 
Dottern på väg till sitt rum.
Mamman och pappan ler mot varandra.
Sen tar pappan död på allt och förklarar för dottern att han har ju tre barn och det känns bra så.
Mamman och dotter: Vi vill ha en lillasyster.

Nu blir det en tripp till Casablanca för att hyra film.

    
Panellängder i linne från Hemtex. Ljusprydnad från Dimoda (gillar att den försvinner bland blommorna i fondtapeten). Yvig lampa från Ikea. Tavlor Våga Se.


W klipper en matta.
Foton - privata.


Det var kul så länge det varade

Har börjat blåsa ute och molnen är mörka och tunga.
Men det gör ingenting för idag har vi verkligen tagit till vara på solens strålar.
Första stoppet blev i museeiparken. Köpte fika som vi tog med oss ut på gräsmattan och njöt av solen och Leif Hultins trio som inte var det bästa jag hört live men att sitta i gräset med Löfbergs lila med mjölk, en underbart positiv unge bredvid sig som mumsar på sandwich till sol och musik var gott för själen.
Lekte i parken en stund och åkte sen till S och V.
Barnen har lekt, vi har grillat korv och ätit hemmafriterad pommes *mums* och jag har fått lite uppfräschning av håret. S gjorde en nyans ljusare slingor på mig och fixade till min utväxt. Syns inte jättemycket för det otränade ögat men jag belv så nöjd.

Nu kommer snart L hem. Ett dygn tidigare än väntat. Känns lite töligt eftersom jag uppskattade min ensamhet mycket men stackaren har haft morgonyrsel, ont i halsen och har legat i tält på ett liggunderlag som var trasigt (hur det nu kunde va det eftersom han köpte ett sprillans nytt och provade det hemma i torsdags) och dessutom säger prognosen att det ska bli regn oavbrutet imorgon i Halden. Lika bra att åka hem.

Trevlig kväll på er!


Det står vin på lappen!

Vaknar till en strålande solig dag av att W skriker på mig från nedanvåningen. Snart skriker hon ännu mer när jag ropar tillbaks att jag minsann inte tänker gå upp ur min säng klockan åtta och gå ner och torka henne när hon bara har kissat. Hon skriker tillbaks och det jag kan urskilja mellan det arga skriken är att hon är så trött att hon inte orkar torka sig själv utan tycker att jag ska komma ner.
Slutar med att det kommer uppkravlandes en rödgråten trött tjej i dubbelsängen.
Det ledsna och arga är snabbt övergånget och vi ligger och pratar om lite allt möjligt. W har ju så otroligt många ord i sitt ordförråd. Dessutom har hon lärt sig att använda dem i kombinationer som ibland får en att bli stum, skratta, förundras eller bara bli trött på och av hela situationen.
Igår på Ica så var det W som hade hand om handlingslappen. Hon satt i en sån där bil. Plötsligt säger hon högt med stor inlevelse "mamma, det står att vi ska köpa vin på lappen". Samtliga människor som befann sig vid tomaterna just då vände sig om och tittade först på lilla W i bilen och sen på de som körde vagnen. Jag. Såg ut som att de inte uppskattade att ett så litet barn känner till ordet vin.
Igår vid läggdax lät de så här:
Dottern: Mamma, jag är ju en glad människa och du är arg. Du behöver inte va så arg mamma, för jag är ju en glad människa jag".
Mamman: God natt! 

Nu blir det lite kaffe utanför ytterdörren sen får vi se vad vi orkar hitta på idag. Ska slänga in lakan och handdukar tvättmaskinen. Kanske en tripp till Mariebergsskogen. Kanske lite scrapping eller så åker vi till W:s bästa kompis.
Vi får se...
Nån som vill bjuda på eftermiddagskaffe kanske?

Dag FEM

Äntligen fredag!
Årets skolavslutningarna är överstökade, på ett oerhört smärtfritt sätt, jag är helt ledig imorgon och L har dragit på HOG träff till Norge.
Tre saker som gör att det känns toppenskönt just nu.
Det är väl klart att jag allra helst skulle vilja va helt ledig HELA helgen och om W får för sig att bråka vid läggningen två dagar i sträck så vore det skönt att inte va ensam...
Men just nu (klockan är ju bara kvart i fem så det är många timmar kvar till sovningen...) känns det bra. Skönt att få en stund alldeles ensam i huset. Behöver lugnet och att kunna bestämma helt själv vad och när saker och ting ska ske och sen kunna utföra dem, eller bara ta det lugnt, helt utan andras åsikter, aspekter och närvaro att ta hänsyn till.

Har precis gjort en pestopastasallad med smarriga grönsaker, mozarellaost, pastaskruvar och massor med god pesto. Köttet är klart för grillning, champinjoner är snoppade och fyllda med gorgonzola, det vita vinet ligger i kylen och det röda står startklart (kunde inte bestämma mig för rött eller vitt ikväll) så nu är det bara att invänta M så våran mysiga grilltjejkväll med god mat, skratt och en massa skvaller börja.

Fick iväg de båda tagpocketarna till posten idag, minsann. Dels den till W:s gammelmormor men även den till mormor och morfar som jag gjorde i onsdags när jag och LB hade trevlig pysselkväll.
Använde mig av ett grönt papper vilket är ovanligt för att vara mig (blir ju oftast rosa...) och sen försökte jag att inte dekorera så mycket som jag brukar. Kanske låter dumt men det är verkligen svårt för mig att hålla igen med dekorationsgrejer. När sidorna blir sådär tomma känns det som att de inte är färdiga, att jag har missat att komma på något som borde vara där. En sak till som är ovant för mig är att skriva handskriven text, t.ex tagsen. Dels tycker jag inte att jag skriver snyggt och sen är det roligare och snyggare om texten hamnar på en minitag eller bara en bit annat papper. Däremot kan jag uppskatta andra scrappade saker som är stilrena med handskriven text. 

   
Tagpocketen till W:s mormor och morfar
Bild: Privat

Trevlig kväll på er!



 

Hallen

Tänk vad lite underbar inredningsshopping gör med själen!
Efter att ha genomlidit en småseg förmiddag med genomgång av nya kopieringsmaskinen, övning inför morgonens skolavslutningar och den stundande helgen. En sångträff med H så stod jag inte ut längre på jobbet utan drog ut på en spontan tur på stan.
Var egentligen inte så spontan som jag vill få det att framstå som utan i mitt huvud var den planerad sen sex dagar tillbaks. Visste direkt vad jag ville ha för något på den nya Malmbyrån i hallen så när väl bilen stod i Mitt i city garaget styrde jag stegen med bestämdhet mot Noll54.
Längst in i butiken, innan trappan ner där de har möbler, har de ganska mycket av märket Cult Design *gillar*(mycket mer än de har på Hemslöjd).
Köpte två underbara krukor och ett ekfat och nu står de där i hallen tillsammans med stenen "tycker om dej" och jag kan inte låta bli att slänga en glutt varenda gång jag går förbi...

    
Spegel från Dimoda. Svart taklampa från Obs. Sten köpt på Noll54.
 
Pall från Ikea med lock klätt med Marimekkotyg. På bilden syns en del av en tygtavla (4.5 m Marimekkotyg) som binder ihop hall, trapp och ovanvåning. Ljusstake från Dimoda.


Status tisdagen den 12 juni

Status i Melonherrgården:

Dottern gör: Skriker fortfarande, 55 minuter efter läggning, att myggbetten kliar. Hon vill ha SOLKRÄM på dem!
Mamman gör: Stönar och pustar med ögon som går i kors och hals som småvärker.
Pappan gör: Ser på sporten hur lugnt som helst eftersom det är hans ledig-från-kvällsritualen-dag.

Dottern vill: INTE sova.
Mamman vill: Göra kort och scrappa en tagpocket.
Pappan vill: Slappa vid tv:n

Dotterna ska: Sova.
Mamman ska: Gå ut och blåsa och sen leta fram lite foton som ska lämnas in på framkallning imorgon.
Pappan ska: Se på mer tv och äta lite chips.

Dottern borde: Sova.
Mamman borde: Gå och lägga sig och sova bort sin förkylning. 
Pappan borde: Sova.

Gammelmormors minialbum är klart att skickas ned till skåneland. Så här blidde det:

     

Vad var det nu jag skulle göra eller borde eller ville göra ?!?


...Ernst - hans tanke är fin. Han skakar liv i en slaknad ruin...

Så var årets upplaga av Sommartorpet i rullning.
Självklart satt jag bänkad i soffan med alla mina sinnen vidöppna och ögon stora som tefat. Var t.o.m tvungen att knappa in textning på det eftersom W envisades med att jollra på om de söta små lammen som då och då florerade i bakgrunden.
Snabbtankar om avsnitt ett:
+
Häftigt, underbart och läcker idé att välja en lada (eller fd stall/sädesmagasin).
Jag blev totalt överväldigad av hans sprutmålarmaskin. En sån önskar jag mig om ca en månad när jag fyller 31!Konceptet lite mat (slörp för sill!), inredning, fin miljö och hantverkare som bara jobbar på friktionsfritt är en tipp topp blandning enligt mig.
-
För kort programtid.
Fel sändningstid! Ännu ett inredningsprogram som prompt ska visa klockan 20 dvs mitt i W:s läggning.
Lite för stora, yviga och lattjiga reaktioner på Mr Ernst. Blir lite (men bara lite) för mycket av det goda.

Några bilder på underbara W tagna när vi softade vid poolen tidigare idag.

     


... Han pular och pålar och se: han får opp 'et
Nu trallar han i sommartorpet
Han trallar på torp...




Smackande läppar

Ännu en dag där man vaknar och måste skynda ner i köket och dra ner persienerna (snälla ge mig en markis) för att inte blommorna ska bli alltför sönderbrända och för att man över huvudtaget ska kunna vistas i köksområdet utan att smälta som en klick smär i stekpannan.
Har glömt vilken dag i ordningen det är nu som vi vaknar till ett strålande väder.
Tycker om solen även om det kanske inte lät så för någon rad sedan.

Kom på inatt att jag ska ha pianoelever i eftermiddag så mina planer på att ta med W till Örsholmen blir det inget med. Tror dock att hon nöjer sig med att bada i "prick" som hon har döpt sin pool till och att klättra i sin repstege. Har fått kämpa för att hållla henne inomhus så att hon skulle äta frukost. Hon är så sugen på att komma ut och leka.

Min blogg är psykotisk. Utförandet skiftar utan att jag gjort några ändringar. Typsnittet blir megastort och den högra kolumnen med inlägg och länkar försvinner lite då och då. Förstår ingenting. Eller har det med datorn att göra? Återkommer kanske om detta problem nu är tvätten klar för hängning och W otålig på att komma ut. Hör att hon smackar för fullt inne på sitt rum. Frustrationen visar sig i att hon överdoserar sitt rosa BrummeLisa apotekslypsyl. Varje gång hon har tagit på sig det smackar hon ljudligt med läpparna.

Ha en mumsig dag i solen!


Snor

Hur mycket snor kan det tänkas rymmas i min lilla hjärna!?
Har varit förkyld sen i tisdags och nu är jag trött på att springa och snyta mig och vara öm, röd och fnasig under näsan. Blir ju inte precis bättre av att jag vill sitta ute i solen (ja, jag får skylla mig själv att jag snorar) ... men i väntan (jag väntar och väntar...) på att gå ner i vikt så finns det en sak som lindrar min ångest något. För att säga det rakt ut - brunt fläsk känns trevligare på mig än vitt fläsk.

Idag tog vi en tripp in till ett hett centrum för att köpa spegeln till hallen som jag spanat in på Dimoda. Har varit svårt att hitta en i ek som dessutom inte är för stor utan får plats ovanför byrån och under trappen. Men nu är den här och väntar bara på att bli upphängd. Blev en tur till Claes Ohlssons också där vi köpte en repstege till W. Hade även lovat henne en pool men deras små barnpoolar var slut så det fick bli en tripp till BR där vi hittade en lagom stor dvs ganska liten...
Sprang in på Apoteket och fixade lite till min näsa och huvud och sen blev det ByggMax för att köpa den sista innedörren. Vi köpte ju sju stycken förra helgen för att jag trodde att vi hade sju innedörrar. När jag kom upp i vårt sovrum upptäckte jag att vi hade glömt att räkna med dörren in till klädkammaren, eller mitt pysselrum som jag envisas med att kalla det (mina kort- och scrapsaker delar rum med L:s skjortor och tjocktröjor). Men nu finns det alltså åtta fina vita spegeldörrar i vårt hem. Ska bara se till att den åttonde kommer på plats också...

Bollibompadax strax (LB -  säg till A att det är tecknade PIPPI på söndagar) och själv ska jag ta en kopp kaffe i skuggan utanför ytterdörren.

       


Någon som vill va fodervärd?

Vid invigningen av den nya byrån med de underbara facken i för småsaker (slut på grejer överallt och irriterade frågor om vart allt är) så lyfte jag ner spegeln som hängde över den förra jyskbyrån, som inte längre får plats pga av den nya byrån, och ställde den dörren eftersom jag skulle ställa ut den i garaget en stund senare.
W han före och skulle spegla sig. Krsach så trillar spegeln ut genom dörren och går i tusen bitar på farstutrappen.
En förskräckt W börjar nästan gråta och ber om förlåtelse hur många gånger som helst. Jag lyfter upp henne och kollar så att hon inte fått något spegelsplitter på sig och hon skakar och är rädd att jag ska bli arg på henne.
Vi får förklara flera gånger att det inte gjorde något och att det var mitt fel som hade ställt spegeln så dumt.
Hon fick en lite skråma på ena handen. Hade likaså kunnat bli på hela henne då spegeln trillade framåt och om hon inte hållt balansen så hade hon trillat rakt på den.
Hur dum får man va som ställer en spegel i dörren!!
Sju års olycka väntar W och familjen. Då är hon tio och ett halvt. Någon som vill vara fodervärd åt ett barn?

Tyglådorna som jag köpte till Malmbyrån är toppen. De passar perfekt i lådorna och i en förpackning var det tre olika storlekar. Det största åroblemet nu är att bestämma vem som ska ha vilken låda och storlek. Ett nöjsamt bekymmer!

Fick tummen ur och drog till Blomsterlandet när W kollade på Bollibompa med farmor. Köpte blommor till den svarta smideshängkrukan och till hängamplarna i carporten. Var sugen på att köpa fler blommor till utekruokorna som står på baksidan men det får vänta ett tag till. Eller kanske tom till nästa sommar. Ska försök aatt ta det lite lugnt på blomlådeplanteringsfronten denna sommaren...

Ska krypa ner i min varma säng (uuhh vad varmt det är på vår ovanvåning nu) och få några timmars sömn. Imorgon är det kalas för E och G som gäller. Dessutom är det EFIT dag imorgon.

Sov gott!

             


Ikeamannen del 2

Han kom.
Han såg.
Han lämnade.
Han gick. 
Jag har en ny byrå!
Synd att han inte hade tid att stanna och montera ihop den!
Inte ens lite oemotståndligt överaskningskaffe från Gevalia kunde stoppa honom från att inte hoppa in i sin lastbil och åka från Melon Lane.



Ikeamannen

Idag mår jag ett uns bättre. Har inte ont i halsen och inte heller i huvudet som igår.
Gårdagen gick i ett rasande tempo med lite jobb, handling inför picknik, sommarfest på dagis och bakning (dajmmuffins) inför morgondagens dubbelkalas.
Sommarfesten var trevlig. Barnen hade tillsammans med fröknarna förberett olika stationer där vi vuxna skulle tävla mot våra barn. Barnens springsträckor var kortare än de vuxnas och sen hade de fått öva på tävlingarna så de hade verkligen koll på vad man skulle göra.
W vann över mig på utklädning och spring med påse och även på säckhoppningen. Festen avslutades med att alla barnen sjöng sånger som de hade övat på. Underbart att se sitt eget barn stå och sjunga med stor inlevelse *stolt mamma*.

Idag är det städdag här. Har damsugit, torkat golven och städat toaletterna. Fick för mig att jag skulle tvätta sofftyget till stora soffan i vardagsrummet också så nu är den sista maskinen igång för fullt.
Snart kommer Ikeamannen och lämnar byrå och fotpall. Får se om energin räcker till att försöka sig på en montering. Borde ta en sväng till någon blomsteraffär också så att jag kan plantera i den svarta smideskrukan och carportens hängkrukor. Men det får vänta.
Nu ska jag och W äta left overs från igår innan vi får manligt besök från Ikea.

Sommarfest på Grytet
   

När mamma städar blåser W såpbubblor


Tjejsemester hos Emil

Hemma igen efter två mycket intensiva dagar på Astrid Lindgrens värld i strålande sol.
Konceptet med kortare teaterföreställningar (med musik) och sen "mingel" bland barnen av skådespelarna var en succé. W var lite reserverad i början men fann sig snabbt i att stå bredvid Emil, sitta och prata med Ida och hennes mamma, leka "gömma batong" med Kling, Klang och Prusseluskan, gissa på gåtor med Pippi och kapten Långstrump och leka "Sicken blås" med Emils pappa.
Alla som jobbade där var mycket bra med barnen så som förälder kunde man ägna sig åt att filma och ta kort. Vilket blev en del för mig...
Hann bl.a. få upp filmkamera när jag såg att W klättrade upp på bänken bredvid Ida och Alma. Hon kasade sig ganska nära Ida och jag såg hur hon visade med fingrarna hur gammal hon är. Sen pratade hon med Alma och då visade W hur många fingrar som helst. Visade sig att W satt och berättade för henne hur gammal jag är *ler*.

Även Pippis sommarhotel var toppen. Barnen hade hur mycket kul grejer som helst att leka med utanför stugorna. På kvällen kom det dit fler familjer så när W och V hade tröttnat lite på varandra efter en dags intensiv närhet så lekte de med andra ett tag.
Jag och S kunde bara sitta ner och prata och ropa på barnen när hamburgarna var färdiggrillade vilket kändes lyxigt.

Lyckades dock dra på mig en förkylning med start med halsont igår. Har sovit alldeles för lite den sista tiden! I dag känner jag dock inget i halsen utan är snorig och tung i huvudet.
Morgonens konflikt med W gjorde mig ännu tyngre i skallen. Blev så ledsen, tyngd och orolig att jag hann inte merän till Råtorp innan jag började att böla. Fick stanna för att bli någorlunda normal i ansiktet för att kunna göra entre på jobbet. Ringde till dagis för någon timme sen och det känns ju bättre att veta att hon leker och inte är ledsen längre. Tar alldeles för mycket av mig på flera sätt det här.
W är ju oerhört stark i sin vilja. Vill gärna ändra direktioner och ha den bestämmande meningen själv som hon vill ändra på och lägga in något ord, grej eller nått annat som hon har beslutat.
Kanske uttrycker mig luddigt nu.
Imorse sa jag till henne att hon fick stänga av spelet nu för att vi skulle gå och borsta tänderna. Hon tuggade emot. Skulle bara spela med Plugg... Sa till henne igen. Ungeär samma svar. Tredje gången sa jag att då stänger jag av så går vi och borstar tänderna. Sagt och gjort. Hon blev galen för att jag stängde av för det skulle ju hon göra.
Jag förklarade för henne och satte stopp för en igångsättning av tv:n (för att hon sen skulle kunna stänga av den själv).
Hon var så arg och skrek. Jag försökte borsta tänderna. Hon skrek och grät. Jag lyfte tillslut in henne på hennes rum. Hon skrek. Kom ut och skrek förlåt. Hjärtskärande.
I bilen var hon så ledsen, bad om förlåtelse och ulkade om att jag måste komma på sommarfesten (på dagis idag klockan 17.00) idag trots detta. Hon sa att hon ville inte gå på dagis idag utan vara med mig. Bar henne in och hon klamrade sig fast runt min hals. Väl inne kom tårarna igen och hon grät småtyst och höll jättehårt runt mig och sa att hon inte ville att jag skulle lämna henne. Sa även förlåt osv.

Lätt att hålla fokus efter det. INTE!
Ska ta upp mina funderingar på måndag när vi ska på utvecklingssamtal på dagis.

Lite foton från minisemestern (mest på det underbara monstret!)...
 
         
              
         
    
Foto 1 Förväntansfull, välpackad, halv sju i tisdags morse (nä det är INTE sprit i den lila kassen)
Foto 2 Rider på Lukas Foto 3 Kryper till matboa  Foto 4 Idolen...  Foto 5 Familjen Svenssons & Wilma
Foto 6 Lille söte Ida...  Foto 7  Kompisar  Foto 8 Egen mysse & bysse   Foto 9 Pippis hotel  Foto 10 Madickens balkong  Foto 11 Efter hopp i Rasmus lada  Foto 12 Uppför Mattisborgen  Foto 13 Falukorv!  Foto 14 Svettigt i keps  Foto 15 Pippibägare  Foto 16 Sista fotot (jämför med första *s*) 








Helvetesgapet

Läggningen igår var en av de värsta på länge. Hon kör och håller på med oss. Blir så arg att hon nästan kräks när hon gråter. Jag blir ledsen, orolig på om det kan vara något fel, arg och irriterad.
Men, men idag är en annan dag.
När jag väckte W så satte hon sig rakt upp i sängen, pekade med fingret i luften och sa är det en dag kvar idag.
Kul att kunna ge henne svaret. Nej idag åker vi!
Helvetegapet, here we come, Pippi och Emils pappa som vi ska tala allvar med så han inte är så dum mot Emil.
Ska bli kul och det känns ännu bättre eftersom vädret är toppen.

Hepp!



Före och efter

Ännu en otroligt solig och varm dag idag.
Har inte tid och ro att sitta ute och njuta av vädret idag men förhoppningsvis blir det sol de kommande två dagarna så då får jag njuta av solen i Vimmerby. Vi ska ju vara i parken i två dagar så kanske kan även jag få en liten färgskiftning på kroppen.

Har dammsugit och sen kastade jag och W oss iväg till Mitt i City för att byta an av hyllorna som jag köpte på Dimoda i fredags. Den var ju kraftigt sned. För en gångs skull hade jag tur. Det fanns bara en enda sådan hylla kvar i butiken och nu är den min. Min, min, bara min!
Blev ett besök på Åhlens där vi köpte handdukar, en urläcker (och faktiskt skön vilket man kanske inte tror när man ser den) pall (vet inte riktigt vart den ska stå än men just nu är den placerad i vardagsrummet) och vaxdukar till båda borden på altanen.

Äntligen är den lilla toaletten klar. Den nya dörren är på plats och taket är vitmålat. Serholtstyget från Village är omvandlat till gardiner och upphängt. Tog lite foton innan vi flyttade in. Kul att se skillnaden från då och nu.

Nu är tvätten färdig för hängning och sen ska jag dricka ett stort glas kaffe med mjölk ute i solen innan jag tar tag i punkt på listan. Måste packa och åka och handla till resan. W har beställt äggmackor och sockerdricka. Blir äggmackor med Festis!

Lilla toaletten före
 

Lilla toaletten efter
  

En skymt av vardagsrummet före

Del av samma vägg efter och bilder på de nya hyllorna och pallen (den där kontakten är inte bra där!)
  


Väldigt tidig morgon

Inatt var W sugen på att vara vaken lite grann.
Började med att hon kom upp och väckte oss med sin pyjamas i ena handen. Det hade kommit lite kiss i den. Antagligen hade hon gått på toa men inte hunnit dit tillräckligt fort. Trött som jag var så lyfte jag upp henne i sängen och sa att det inte gjorde något och att nu sover vi.
Hon somnade inte och inte jag heller. Jag kan verkligen inte sova tre i sängen och speciellt inte när en av oss hela tiden ligger och snurrar runt som en mask på en kolgrill.
Tillslut gav jag upp och gick ner med henne och sa att hon kunde ligga i sin säng och kolla på tv. Trodde att klockan var närmare sju så det var ju ändå dax att gå upp snart.
Kikar på ungsklockan och blir chockad när jag ser att klockan är fyra! (och då har hon legat hos oss en bra stund också).
Eftersom jag hade lovat henne filmvisning från sängen (eftersom jag trodde att hon var sju) så fick det bli det. Tänkte att hon skulle somna av utmattning efter en stund, det gör ju jag när jag går på bio... *fnys*.
Självklart går det inte att somna när man ser på Jasper Pingvin!
W är vaken non stop tills jag ska åka till jobbet strax före åtta.
När jag kommer hem från dagens första pass möter mig en snorig rödmosig jättetrött tjej.
För att inte tala om hur hon var efter att ha shoppat nya innedörarr och ätit på Mc Donalds två timmar senare.
Efter en powernap var allt lite lättare. När jag kom hem från konserten ikväll var hon inne hos grannen och lekte barnvakt till deras lilla son.
Försöker att tänka positivt när det gäller resan till Vimmerby på tisdag men orosmolnen finns där eftersom hon är lite tät i näsan och hostar lite. Det vore himlans tråkigt att behöva ställa in resan.

Så till något mycket trevligare. De nya innedörrarna är supernajs. Jag är verkligen jättenöjd med dem, de nya handtagen och resultatet de för med sig med att det blir ljusare överallt. Det enda som krånglade var att listen till badrummet var för hög så den tog L bort så får vi sätta dit en ny lägre.
Helt klart väl värt pengarna tycker jag.

Före...                              
image157 
Efter...
image159

Grannen kom förbi för en stund sen så nu har vi blivit bjudna på vår första grillkväll här på Melon Lane. Var lite svårt att hitta en kväll som passade i kommande vecka men tanken känns trevlig så jag hoppas att det blir av snart. Nu måste jag komma i säng. Morgondagens lista på things att göra är ganska lång.

Go natt!


Proppmätt

En och en halv köttbit, massor med smarrig sallad och med en hel del vin sitter jag här (som ni förstår - mätt så att jag kan spricka) och kollar in de uppsydda och nystrukna gardinerna. Känns skönt att det är gjort även om det inte syns att jag har gjort någonting. Är nöjd med resultatet iaf.
Har också sytt gardinen till gästtoaletten. Det var ju lika bra att passa på när jag väl hade släpat ner symaskinen från vinden. Blev jättenöjd med den. Fönstret är ju väldigt litet men eftersom gardinen har vit botten så blir det inte mörkt men ändå inte samma insynskänsla som tidigare. Färgen från Serholt är i samma nyans som kakel och klinkers. Kanske blir tråkigt men just nu vill jag hellre ha lugna, matchande färger från samma färgskala än en rejäl färgklick. Fattas bara nya handdukar, en anvisning om gästhandduk och kanske något litet att ha på den lilla listen (väldigt smal) i fönstret.

Blev inga dörrar från ByggMax idag. L blev kvar säljandes korv på AC eftersom hans efterträdare hade blivit sjuk. Jag och W åkte bort och kollade och bestämde oss för vilka vi vill ha och bokade släp så imorgon mellan mina arbetspass ska vi dit och handla dem:) Kommer att göra oerhört mycket för känslan i huset. De mörka, skavda och hemskt fula trädörrarna som finns nu förminskar allt. Som i allrummet där det finns fyra mörka dörrar. Det i kombination med vår ärvda bruna soffa och bord gör att det blir mörkt och känns mindre.
Dörrarna kommer förhoppningsvis att ändra på detta.

Nu blir det tvsoffan resten av kvällen. Måste väl va lite social när N är här och hälsar på.
Imorgon nya tag. Jobb gånger två och uppläggning av de åtta panelgardinerna i vardagsrummet.

Trevlig kväll på er!


Zzzznarrk

Något mör efter gårdagens kväll ute känner jag. Inser att jag är ganska rejält trött efter allt jobb, all oro som är på jobbet och alla grejer som jag borde/måste ta tag i och fixa innan vi åker till Astrid Lindgrens värld på tisdag.
Delade en flaska röd vin igår med L samtidigt som vi satte upp de nyinköpta hyllorna och ljuskreationen från Dimoda i vardagsrummet. Var hungrig men eftersom vi skulle ut och äta så åt vi inget hemma. Tydligen blev vinet på tom mage, sen all mat och mera vin för mycket för mig så när vi väl kom till bion och halva filmen hade gått så sov jag. På bion! Detta är den tredje gången i mitt liv som jag går på bio en fredag och somnar. Tre gånger = ingen tillfällighet och engångshändelse så nu ska jag lära mig av mina misstag och INTE gå på bio en fredag efter en hel arbetsvecka med vin i magen. Iofs så gjorde det inget på den förra filmen som var usel och gårdagens film var dessutom 2.37 timmar lång och kanske inte den bästa film jag sett. Men ändå...

Var hos LB och pysslade hela dagen igår. Så himlans lyxigt och kul att få sitta ner flera timmar i sträck. Gjorde ett minialbum till W:s gammelmormor och ett kort till G som fyller år nästa vecka. Slänger upp de här när jag gjort dem riktigt klara. Återstår framsidan på minialbumet och sen en sida som det ska va en teckning på som W har ritat.

Tvättar kökets och matrummets gardiner nu. För att jag ska kunna sy upp dem till rätt längd så måste jag ju tvätta dem först eftersom de säkert krymper en del. En sån där tråkig syssla eftersom slitet inte märks. Gardinerna ser ju likadan ut trots att jag har umgåtts med dem hur länge som helst när det är klart. Tvätta, hänga, mäta, sy, stryka och hänga upp...
Ska hänga ut dem på tork nu och sen kasta mig in i duschen. W och jag ska till AC och äta nygrillad korv som L står och säljer mellan tolv och två. Var någon mcdag med aktiviteter m.m. så det kanske blir kul, hoppas jag.
Sen kanske, kanske det blir en sväng till ByggMax för att handla nya innerdörrar. Kräks på våra fula trädörrar. Dessutom är det ju vita dörrkarmar i hela huset så varför inte ha vita dörrar då. Kommer att bli så fint:)

Ha en trevlig dag i blåsten och solen!


Startsida En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0