Gardintyg från Village

Kom inte ifrån jobbet så tidigt som jag trodde att jag skulle.
Hade visst en pianoelev klockan 15. Men hon är så kul så det gjorde inget.
Eftersom jag kom iväg senare så hann jag bara med att gå i en affär innan dagis. Blev ett snabbesök på Village där jag hittade ett superfint tyg som perfekt gardinen på lilla toaletten. Får se om jag orkar sy den ikväll.

Har gjort färdigt kortet till kusinen som gifter sig på lördag. Tyvärr kan vi inte närvara. Det långa resavståndet och att jag jobbar massor på söndag (måste öva pianoackompanjemang) gör det omöjligt vilket känns tråkigt.
Blev iaf ett kort som jag ska skicka imorgon. Testade att göra ett kort utan att använda någon stämpel och utan att dekorera det så mycket. Jag vill ju helst smälla in så många dekorationer som möjligt. Inte för att det blir bättre utan det är någon grej jag har inbankat i bakhuvudet. Är svårt att tänka "renare" för mig vilket jag borde öva på.
Innuti kortet tryckte jag upp texten på "Kärleken kommer, kärleken går...". Kopierade upp den på oh och satte den på en rosa matta med några svagt bruna QK swirlar runt. Har aldrig testat det där med oh och är inte säker på att jag satte fast ohfilmen på bästa sätt. Vad bör man använda sig av när man ska sätta fast ohfilm??

Ska försöka frambringa energi att arra bokhyllorna i vardagsrummet nu. Grejerna som var i Jyskhyllan står fortfarande på golvet.

Bröllopskort


Foton från gårdagens ridlektion på Emmy
  


Nätshopping

Har precis förgyllt min tillvaro med lite nätshopping.
Beställde den mycket efterlängtade byrån Malm i ek från Ikea som är tänkt att stå i hallen. Till den blev det också två stycken förvaringssett som vi ska ha i översta lådan där alla familjemedlemmar ska ha varsin (vissa behöver nog två - inga namn...) del att lägga småpengar, jobbmobiler, slipsnålar, nycklar och diverse junk som släpas hem läggs överallt i hela huset. Med denna beställning har jag alltså gjort två flugor på smällen.
Löst ordningen i hemmet och även reducerat allt tjaffs om saker som inte hittas på morgonen när det stressas till jobb för att jag är lite för ivrig att städa undan allting hela tiden. Toppen, tycker jag!
Sen blev det även en ny Lykta. Nummer tre i ordningen. Hoppas att denna överlever längre hos oss än de tidigare. För att den ska kunna göra det så måste jag ringa till PO så han kan smälla upp det efterlängtade extra kontaktuttaget i hallen.

Kom hem från körövningen igår kväll mitt i W:s läggningstid och ville inte gå in så jag tillbringade lite tid med att noppa bort fula blommor från blomlådorna. Då kom grannen ut och vi blev ståendes och bekantade oss med varandra. Var väldigt trevligt. Så trevligt att jag missade de fem första minuterna på DH! Säger inte lite om samtalet... Kul att det bor några på gatan som är lite yngre och som dessutom har barn. De flesta som bor på Melon Lane är sådana som bott där sen husen byggdes 74 men då deras barn är vuxna nu så är flera på g att flytta därifrån och förhoppningsvis flyttar det då dit lite familjer med barn så att W kan få lite lekkamrater på gatan.

Nä nu ska jag fylla i semesteransökan, skriva tjänstgöringsrapport och lite annat mindre kul sen blir det en snabbis inom stan innan det är dax att dra till dagis.

So long!

Se livet från den danska sidan

Har varit på jobbet ikväll. En måndag. Otroligt.
Annandag Pingst görs om från röd dag till en vanlig arbetsdag. Fast inte för alla. Men dock för många. Varför förstår då inte vissa att det är just det - en vanlig arbetsdag!?
Försökte att säga det men noll connection. Den andre avslutade meningsutbytet vi hade med varandra med orden "men vi jobbar ju". *suck* Blev dock på bättre humör under övningen med vokalensemblen.

Väl hemma slog jag på tv:n och han se de sista åtta minuterna på Simon och Thomas. Jag som verkligen ville se dagens omgörning av en lägenhet. Ska kolla på nätet om man kan se avsnittet där. Har små (läs mycket små) funderingar på att renovera köket. Bara lite grann. Nytt kakel ovanför diskbänken och kanske måla luckorna. Men det är bara en fundering än så länge. Får nog leta efter några bra telefonnummer i filofaxen som kan hjälpa mig...

Ni som ännu inte har gjort det, klicka på den här länken  http://www.mixmegapol.com/3281.aspx och delta i Mix Megapols tävling "Vad säger dansken". Verkligen en toppentävling. Som klippt och skuren för mig, jag som älskar att lyssna på danska. Om jag dessutom kan förstå vad de säger och mailar in svaret så kan jag vinna en drömsemester till Danmark, se livet från den danska sidan och lyssna på danska morgon, middag och kväll. Lovely!! Och jag är inte det minsta bitter och ironisk!

Minialbumet med bilder på W tagna under april och maj, som jag gjorde klart inatt och som jag ska ha på jobbet blidde sisåhär...
                                                                         
    

Farvel (som är danska och betyder adjö *hmrmpf*)


Måndag = jag & W

Har precis avnjutit måndagsfrukost med W. Måndagar är ju vår lediga dag då bara vi (oftast) är hemma.
Måndagsmorgonen ser ungefär alltid likadan ut, dvs jag vaknar av att kalla fötter kryper ner i min säng, armar slingrar sig runt min hals och ordet mamma, hörs lite halvgnälligt.  
Under frukosten sitter vi vid köksbordet och W pratar om det mesta mest hela tiden. 
Idag har hon lagt stor energi vid om huruvida jag har har sovit gott inatt eller inte. Om jag drömt och om det var om henne. Sen har hon sagt förlåt till de flesta av våra grejer i köket. Har ingen aning om varför.

Igår när hon skulle sova så stod jag vid sängen och sjöng för henne. Hon vill alltid att man ska klia samtidigt som man sjunger en liten stund efter gonattsagan. Sista tiden har hon velat att jag ska sjunga om när hon låg i magen och kom ut (!) så jag har improviserat en massa ord och sånger och hon har legat och lyssnat och varit nöjd. Igår gjorde jag likadant då vänder hon sig mot mig och säger med lugn lite uppgiven röst "mamma, du kan väl sjunga en annan sång". Jag bärjade garva. Ibland är det helt otroligt vilka saker son ploppar ur hennes mun. Borde skriva ner dem!

Idag regnar det som sjutton. Skittrist! Jag hade tänkt ta med mig W och M (vi underbara måndagslediga m'nniskor) och åka till Önnerud och köpa blommor. Orkar inte göra det idag. Har dessutom vaknat och hostat två gånger inatt och har redan snutit mig fem gånger idag. Får skylla mig sjäv eftersom jag har sovit alldeles för lite i veckan som gått.
Blir inte bättre av att jag igår vid läggdax "fastnade" i klädkammaren och pysslade till halv ett istället för att gå och lägga mig när jag somnat vid Bollibompa någon timme tidigare. Suckar djupt åt mig själv. Fast nu är mitt andra minialbum, som jag ska ha på jobbet, klart:)

Får se vad vi gör av dagen. Ska jobba (ja tvi, på en måndag) ikväll så det känns som att mina timmar äro räknade.

Hepp!


Tshirts tryckarkväll

Inser att det är flera dagar sen jag satt vid datorn nu. En händelserik vecka med ganska mycket jobb i kombination med en massa annat runt omkring mig har gjort mig till en slö människa med seg hjärna.

Men lite kul har jag ju hunnit med...
Som att gå med W på tshirts tryckar kväll.
I fredags var mammor och barn på Melon Lane med omnejd inbjudna till en kombinerad fika / tryck din egen tshirt / lära känna varandra stund hos grannen längre ner på gatan.
Var sisådär halvtrevligt. Jag var lite mätt på pyssel eftersom jag hade varit hos LB och pysslat minialbum hela dagen. Vilket var himlans kul. Använde min Revolution maskin för första gången och den är helt underbar. Så läckert att kunna stansa ur lite större saker och diesen med minialbumet på är så användbar.

L har målat lilla toalettens tak så nu är det äntligen vitt. Nu blir det till att leta tyg till gardinen som ska hänga där och kanske köpa lite nya fräscha handdukar.
Idag hjälpte farfar mig att montera ner min urtrista Jyskfyrkantsbokhylla från vardagsrummet. Blev mycket bättre utan den eftersom den skymde fondtapeten massor. Ska leta efter något litet att ha på den väggen. Är inspirerad av Annas små Lhyllor då jag tror att det skulle va snyggt med gröna växter mot tapeten. Har även spanat in en rund ljushållare på Mique och sen en annan på Dimoda. Får se vad det blir...

Snart läggdax för W och sen ska jag och E gå en promenad när väl L har kommit hem från G:s fotbollsmatch. Planen är ju att försöka att komma ut och gå åtminstone varannan dag. Tänk att det ska va så himlans kämpigt att ta tag i den biten av mitt liv!

Go kväll!

W:s egentryckta tshirt
      
Minialbum till farmor och farfar med bilder på W april-maj 2007. 
   Sex och tandtråd

Sex och tandtråd gör dig yngre!
Använder du tandtråd och har sex regelbundet kan du bli SEX år yngre!

Den som påstår detta heter doktor Michael Roizen. Han lanserade 1999 ett test, "Real Age", som vetenskapligt mäter din verkliga ålder och tar reda på hur snabbt du åldras.
"RealAge" är en uppskattning av din biologiska ålder som visar hur väl du fungerar fysiologiskt och hur väl du skött om din kropp.

Om din verkliga, biologiska, ålder är fem år lägre än din kronologiska ålder betyder det att du är i samma fysiska form som den fem år yngre genomsnittspersonen och vise versa.

Några saker som enligt "RealAge" gör dig yngre:
Tandtråd 6,4 år yngre
Frukost 1,1 år yngre
Mer sex 1,6 år yngre

Har hittat lösningen på mitt problem!
Jag måste genast sluta med tandtråd, frukost och sex så kanske jag åldras och ser ut som 31!
*garvar*Kladdkaka

Halv elva och jag har redan hunnit med smarrig macka med räksallad, kaffe, kladdkaka med grädde och mera kaffe (hoppas att det är därför som jag har ont i magen just nu så det inte är något annat på g!).
Anledningen till att mosa i sig kladdkaka med sifongrädde kvart över sju på morgonen är att idag fyller E (frun i huset enligt grannarna *fnys*) 16 år.
Det tar på krafterna att bevara en hemlighet som W har gjort ända sen igår kväll, jag berättade för henne att vi skulle fira E idag på morgonen och äta kladdkaka innan dagis, så hon var så hungrig när det väl var dax att hugga in att hon åt två stora bitar med grädde. Undrar hur det gick med frukosten på dagis halv nio...

Sen var det detta med kilona, som så sakteliga har smugit sig på mig eller vad man nu ska säga om det, på tal kladdkaka...
Känner mig pluffsig. Mitt yttre styr helt klart mitt inre. Såg foton som var tagna för några helger sen och det var inte kul. Inte alls. Måste rycka upp mig och ta tag i detta eftersom det är ett problem för mig att må så här.
Har jag sagt det förrut? Jodå. Men denna gången kanske...
Ska försöka att komma ut på raska promenader en liten stund varje dag. Gör kanske inte så mycket med min kropp men det känns iaf bättre att ha rört lite på sig.
Sen måste jag fixa min cykel så att jag snart kan börja cykla till jobbet. Långt - ja, men bra.
Spagatkramp

Väntar på att klockan ska ticka på så att vi kan åka till ridskolan. Ingen idé att börja på något av det jag måste ha gjort och förberett inför morgondagen eftersom vi måste åka vid halv sex.

Funderar på lite Ikeasaker som jag ska beställa (orkar inte vänta på att Ikea ska öppna i Karlstad). En ny byrå till hallen är jag helt säker på att det ska bli. Är så trött på min jyskbyrå i furu som inte vill hålla ihop. Beställer man nu får man ju dessutom 100 kronors rabatt om man handlar för mer än 1000 kronor. Vilket inte är svårt att komma upp i när jag handlar...
Skulle vilja ha en matta också. Om inte annat så för att testa Lollos grej i Äntligen hemma. "Som alltid när man rullar ut en ny matta - går man ner i spagat".
Trodde att hon skämtade. Men icke.
Kan se mig själv i spagatkramper ensam på en ny matta. Ingen vacker syn!
Bäst att inte köpa någon...

Klockan går sakta nu. Alldeles för sakta...
 

Utan täcke i Mockfjärd

Hemma igen efter en snabbvisit i Dalarna.
Höll på att inte komma fram till Borlänge där Anna skulle hämta mig. Var tågbyte i Hallsberg. Överst på tavlan stod det Örebro och när sen tåget kom så var det inte samma tågnummer på det som det stod på min biljett. När de flesta gått på så fick jag för mig att jag kanske skulle fråga iaf. Självklart var det tåget till Borlänge (typ det enda som gick den dagen) och jag hann precis komma på tåget så körde det!
Tillbringade tre sköna och avkopplande timmar med Nisse Landgren och Rigmor Gustafsson. Tyvärr inte irl...
Väl framme gick jag av på fel sida men efter en stund så satt jag äntligen i den vita Opeln på väg till den stora staden Mockfjärd.
En snabbsummering av dygnet tillsammans med Anna i byarna runt västerdalälven (hette den så??):
Alla låter så speciellt (mkt svårt att förklara dialekten) men efter att ha tillbringat tid på både Konsum och Ica så snurrade det i huvudet av hur alla pratade. Själv gick jag runt och bräkte den enda repliken jag själv tyckte att jag kunde på på daladialekt "jag såg Gunde Svan på NK" ur Masjävlar. Mumlade den mest om jag ska va ärlig.
Då har jag ju ändå varit tillsammans med en dalmas i flera år som Anna så gärna påpekade under min visit. Flera gånger!
Jag borde ha lagt mig mycket tidigare än jag gjorde då jag skyller min trötthet (!) på att jag inte hittade lysknappen till toaletten utan smekte alla väggar som fanns och trasslade in mig i diverse saker som halsband m.m., att jag två gånger i rad lyckades riva ner toalettrullshållaren (men hallå mamma dalkulla hade redan haft sönder den) med dunder och brak.
Värdinnan i huset va sisådär, jag frös på natten och jag fick på ett fint sätt (dvs bjuda mig själv) försöka bli bjuden på kaffe efter maten. Fast med tanke på att jag rev ner en ikeaklocka som gick i tusen bitar (jag skulle bara ställa visarna rätt, att den sen rasar i golvet och att alla delar sprids i rummets alla hörn kunde ju inte jag hjälpa...) så kanske jag förtjänade att frysa lite...

På söndagmorgonen kastade vi oss iväg (jag trött) för att skära gurka och koka kaffe innan min kör dök upp.
Hade en toppen körresa med kören hela söndagen som präglades av morgonens uppsjungning som gick mycket bra.
Vi åt buffé på Fänforsens värdshus, besökte Sågboa och någon glaskonstnär i Vansbro, tittade på minneslunden och besökte kyrkan i Säfsnäs. I Säfsnäs åt vi även en supergod macka med kaffe på anläggningen Säffsen (tror jag att den hette).
Tack för ett trevligt besök Anna!
Synd att du som längst kan tänka dig att flytta till grannbyn och inte hit igen...
När vi hade lämnat Fänforsen hörde jag hur det funderades halvhögt om huruvida du lever ensam i ditt hus m.m. Tog dock ända tills vi var hemma och la ur noter innan de vågade fråga mig om hur det stod till med den saken...  Kommer inte ihåg vad jag svarade... *s*

Nu ska jag försöka att ta itu med detta smutsiga huset innan jag och W ska till doktor Tom och visa upp vårt otäcka eksem.

Annas Norpan

Fyra ja och ett nej

Med 10 grader varmt (ordet varmt passar inte in i denna kyla som råder idag) och regntunga skyar blev det premiärtur för att åka mc idag. Kunde vädret varit bättre - ja. Frös jag - ja. Glömde jag min coola (*garv* mcscarf hemma - ja. Blev jag sugen på att köra själv - ja. Har jag råd att ta mckort - nej. Fyra ja och ett nej. Därmed slut på mctänket för idag.

Snart dax för fredagsmys. Har gjort en smarrig sallad med bl.a. fetaost och babyplommontomater. Till det blir det grillat, potatissallad och rött vin. Så smarrigt!
Ska bara slänga in en maskin tvätt, göra två enkla grattis kort som W ska ha med sig på söndag. Hon är bjuden på sitt allra första s.a.s "riktiga" kalas så idag har vi varit på BR och köpt två presenter och nu fattas bara korten. Synd bara att jag missar milstolpen med det första kalaset. Kanske fånigt att ens tänka så. L klär nog på henne något fint och kommer ihåg att ta med sig kort och presenter *s*.
Jag missar kalaset för att imorgon åker jag till A i dalarna. Ska bli så kul att träffa A, se hennes hus och hur hon har inrett. Ska dessutom bli helt underbart att slippa alla dessa förbaskade konflikter som W och jag har nu. Hon är fruktansvärd och driver mig till vansinne ibland. Hennes vilja, temperament och skrik gör mig galen. Känns som att jag vill slita mitt hår och bara skrika rakt ut. Vad har jag gjort för fel!?!
Idag har hon skrikit och trotsat i stort sett hela dagen (förrutom när hon va på dagis).
Hjälp!


En regnig torsdag

Sitter vid datorn med en whealande (?) Whitney strömmande ur högtalaren (Annimolls blogg). Hade totalt glömt bort denna tårdrypande, underbart romantiska film och musik vilket passade mitt humör i detta pissiga vädret perfekt. Måste höja volymen ännu mer så jag slipper höra Nalle har ett blått hus som strömmar ut från W:s rum.
Är utan energi för att ta itu med något större projekt idag, orkar inte ens med något av mina små projekt som ligger och molar i huvudet. Skyller på tidig morgon med jobb och dagens väder.
Tog mig i kragen efter att jag hade slutat jobba och åkte med W till bästisen. Barnen hade kul tillsammans och jag fick sitta ner en stund, dricka kaffe och prata med S. Lite resprat inför vår tvådagars semester till Astrid Lindgrens värld tillsammans i början av juni. W är så förväntansfull inför resan. Hon har ju till skillnad från V inte varit där tidigare och pratar massor om att hon ska träffa Emil och hans pappa (!).

Har blivit av med mina senaste Magnoliastämplar. Vet att jag tog hem dem från jobbet på skärtorsdagen och la dem under trappen i en påse men nu är de borta. Svider gött i hjärtat. Tror att jag hade köpt stämplar för några hundra och så var jag så sugen på att testa swirlarna som fanns med i paketet. Det är fler saker som har kommit bort sen vi flyttade hit. Min kamerasladd för att föra över bilder till datorn, flera kort & scrapsaker som floss och foton, mina svarta tights för att nämna några. Förstår inte vart allt tar vägen. Hoppas inte jag har slängt påsar med detta i. Får hjärtsnörp av tanken på att syskonfotona på W,E och G som vi tog hos fotografen förra året skulle vara borta.
Jag kanske borde skriva till Allers eller Hemmets veckotidning för där har de väl en sådan där sida med en sierska som svarar på frågor från förvirrade personer med mina problem...?

W är inne i en grimasperiod nu. Hon och jag tokade oss framför kameran tidigare idag. Hon älskar verkligen att bli fotad när hon skojjar till det och sen att sitta kolla på bilderna där hon ser konstig ut.
Vet inte om jag tänker riktigt likadant där!

    

I tisdags och igår gjorde jag ett nytt försök till att komma igång med pysslandet. Segt att få igång både ideér och fingrar men det blev iaf tre kort gjorda. Har någonslags hatkärlek till mina chalkar. Gillar chalkade papperskanter men blir samtidigt trött på att det inte är rena papper på korten. Ser nu när jag fotade korten att det vita på grattis syns inte, att färgerna på Tilda inte stämmer med verkligheten och att det blänker i grattisstämpeln, men ungefär sisåhär blev de. Det sista är ett kort till min pappa som fyller år nästa vecka. 

    

Whitney och Kevin får avsluta detta inlägg medan regnet fortfarande öser ner på melonvägen.
http://www.youtube.com/watch?v=VUoEil40qZA


Så underbart fin

Kan inte låta bli att förundras över den lilla människan som sitter på en Ikeapall i duschen, frågar om hon kan lägga duschslangen på golvet, och sen tar sin Nalle Puhtvål och börjar tvåla in sina fötter. Hon tar extra noga vid stortån och lilltån (favorittår) och fortsätter sen och tvåla in sina ben, mage och den del som hon kallar framstjärten (vad sjutton ska man använda för ord? hörde snippa på radion för ett tag sen, tror egentligen inte att det är någon idé att jag ens funderar på det för W verkar har bestämt sig för att det heter framstjärt, det är det ordet som hon använder nästan dagligen så då får det väl heta det då).
Hon drar upp benen mot kroppen och medan hon tvålar pratar hon glatt med mig. Så fin och perfekt denna lilla människa är. Jag kunde ha suttit där på toastolen och bara tittat på henne hur länge som helst men verkligenheten med varmvatten som tar slut avbröt det hela.
Insmord med den feta receptkrämen (j**** eksem), nykammad och med nytvättad Nalle Puhpyjamas fick hon tillåtelse att se en liten stund på en av favoriterna, Kalle och chokladfabriken.

Själv ska jag hänga tvätten som strax är färdig och diska upp grytorna innan det är dax för Roomservice *me like*.

  
Lite foton från gårdagens uteritt på Henna och besöket hemma hos Ella.
W har fått jättebra balans och travade igår tre längre pass i skogen. Hon håller bara i tyglarna och kan nu samla ihop dem och bryta av till skritt när ridfröken säger till *stolt mamma*.Doctor Claw

Sen jag fick ny stol på mitt rum på jobbet hajjar jag till varenda gång jag öppnar dörren till mitt rum.
Den gamla stolen va en vanlig, ganska låg, mesbrun, snurrstol utan armstöd. Den nya stolen är en ergonomiskt riktig stol i svart. Den har armstöd, stor ryggtavla, nackstöd, en massa spakar som jag man kan justera det mesta med och den tar upp mer plats framför mitt skrivbord än den förra.
När jag kommer inrusandes på mitt rum (vilket oftast är det tillstånd som jag är i) så rycker jag till när jag ser stolen om den står med ryggen vänd mot mig.
Min fantasi säger mig att det sitter någon i den och att denne någon kommer att sakta vända sig om och stirra mig rakt in i ögonen innan jag får en kniv borrad genom mitt hjärta (!).
Bild nummer två i mitt huvud när jag rusar in på mitt rum är att jag ser hur ryggstödet på stolen rör sig och sen syns Doctor Claw´s (superskurken i serien Inspector Gadget) feta hand vilandes på mitt skrivbord innan jag hör hans raspiga, elaka röst eka på mitt rum.

Jag borde nog ta det lite lugnt med rysare ett tag framöver (och även vissa vissa barnprogram).
För er andra som har starka psyken kan jag rekommendera att slå på tv4 på söndag klockan 07.45
Här kommer texten till ledmotivet så att ni kan sjunga med på söndag:

Kommissarie Gadget, Ouh ouh!
Kommissarie Gadget

Kommissarie Gadget, Ouh ouh!
Kommissarie Gadget

Kom, Gadget, kom!
Kom, Gadget, kom!

Kommissarie Gadget Ouh ouh!
Kommissarie Gadget


 


Positiv

Min positiva sida har lyst med sin närvaro och resulterat i att jag har hängt ut dagens första tvätt. Får se hur lång tid det tar innan regnet öser ner igen... Men det behövs ju inte så lång tid ute på torkvindan (som för övrigt heter Wilma) i sol och den blåst som råder för att det ska bli torrt.

Har varit på Apoteket så nu är "gnaget" borta *puh*. Tillbringade en lång stund på Baby Dadda tillsammans med H. Mjuklift, regnskydd, insektsskydd och nappflaska m.m. Jag har glömt bort hur mycket det finns att handla på sig inför bebis nedkomst. Men det gick snabbt att minnas vilka massa med saker jag köpte innan W föddes och hur kul det var att strosa omkring bland alla dessa bebissaker, fundera på färg och välja. Blir sugen på att ha en liten igen men A så är det INTE... :) (tyvärr).

Kaffe för att orka med några timmar till innan det äntligen är dax för Simon & Tomas på trean ikväll.Regnet gör mig lam

Ville inte gå upp imorse när det inte kunde sluta att smattra på rutorna. Men det påverkade inte W. Hon var sugen på frukost och undrade om hennes regnjacka är på dagis eller hemma. 
Bara att masa sig upp...

Nu har vi ätit frukost och jag ska försöka lyfta mig från den här stolen och göra oss i ordning så vi kan kasta oss ut i den stora världen utanför de vita, regnblöta staketen på Melon Lane och handla bl.a tre saker med ordet "disk" i. Disktrasor, diskmedel och maskindiskmedel. Spännande shoppinglista! Måste en tur till Apoteket också *gnag* och så ska vi träffa H för att kolla på mjuklift m.m.

"Ska vi åka" ropar det från det rosa rummet nu så nu måste jag börja min uppfräschning!
Jag fyller 32!

Gjorde ett testwww.vuxenpoäng.com för att se hur vuxen jag är (idé från L http://Imn.nu).

Mitt resultat:
Min vuxenpoäng är: 23,8
Din ålder borde vara 45.8 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse!!

Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?

Tips på saker att göra för att få mindre poäng:

* Börja drick öl.

* Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden.

* Flytta ihop med några kompisar.

* Ge dina krukväxter till grannen.

* Sälj din bil, det är omiljövänligt.

Borde använda mig av detta varenda gång jag får visa leg på systemet eller när jag köper cigaretter ja, jag ska sluta)!
Häromdagen bad de mig att visa leg på Ica, igen, och visst jag förstår dem, det är ju bättre att de kollar en gång för ofta än tvärtom. Det är bara så jobbigt att ta deras förlägna min och tafflande ursäkter eller tillrop när de upptäcker att jag fyller 32 om någon månad. I vissa fall kommer det även en efterföljande, betänksam kommentar i stil med "njut av att du ser ung ut trots din ålder", flicka lilla (hmm va jag inte 31?!) "sträck på dig, "vad underbart att se så ung ut" osv.
Jag har inte tidigare tänkt på att jag kanske ser ung ut eftersom jag är runt människor som känner mig och inte har reflekterat runt detta med mig. I jobbet så tänker jag inte heller på det för där känns det att de respekterar mig och vet vad jag kan. Klart ibland kan jag känna av det en gnutta om jag mäter några människor som inte har någon erfarenhet av mig men det brukar gå över när jag har spelat för dem. Men ens kunskap mäts faktiskt i ålder har jag märkt.
Har blivit en grej det där med min ålder och ibland känns det som att jag blir fumlig och osäker i kassan bara för att jag vet att de kommer att fråga, regaeraoch säga något och det är inte så kul alltid när det står fem barnfamiljer bakom en på lilla Ica Skåre som undrar varför den i kassan blev så spontan.

Finns fler incidenter med detta med min ålder. Men den färskaste, efter Ica och Systemet, är att L pratade med vår vänstra granne här på Melon Lane (alla har ju börjat att komma ut i sina trädgårdar nu när det är vår) och varpå grannen säger "jag pratade med din fru igår". Senare på kvällen tar L upp det med mig att jag alltså har pratat med grannen. "Visst är han trevlig..." Jag vet inte säger jag för jag har INTE pratat med honom.
Då är det alltså E som har pratat med grannen . E= L:s dotter som är sexton. Visst, hon har långt hår och är blond,  men ändå! Jobbigt om de ser henne in action med sina jämnårigakompisar och tror att det är deras nya desperata grannfru på Melon Lane så är det INTE jag!

Kanske kommer en dag när jag kan ta det där med min ålder på ett positivt sätt... Nu ska jag gå och duscha och sen iväg och öva sång med några solister.


Inget vatten i toaletten

Försökte att få till lite sovmorgon imorse men det funkade inte så bra när tre stycken ska upp och iväg tilljobb och skola och en ihärdigt påstår att det är morgon och dax att gå upp bara för att det är ljust ute.
W kom upp storgråtandes. Hon försökte förklara, samtidigt som bölade, att hon hade kissat ner sin pyjamas (sen i måndags sover hon utan blöja på natten och det har gått toppenbra) och att vi måsye ringa Tony för det är inget vatten i toaletten. Mitt kära barn hade gått till toaletten men vågade inte kissa för att det inte var så mycket vatten i själva toaletten och kunde inte hålla sig eftersom hon sovit en hel natt utan att gå på toa *ler*.

LB kom förbi på kaffe. Ett trevligt break i denna gråmulna dag. Synd att man inte hinner att träffa sina vänner mer. Jobb, familj och hem och allt runt omkring dessa tar så mycket tid. Ibland är det inte tiden som är problemet för mig utan att orken tryter. Energin finns inte till att resa på rumpan och ta sig nånstans utanför hemmet. Fast när jag väl gör det är det trevligt och då tänker jag att jag borde göra det mer. Låter som att jag beskriver något annat *fniss & harkel*.

De sista dagarna har W sagt så många underfundiga och härliga meningar, funderingar och ord att jag bara måste börja skriva ner allt i en bok. Skulle vilja knåpa ihop en scrappad bok att bevara alla hennes ord i.
Imorse berättade hon att hon hade klätt på sig själv (med lite hjälp av storebror). Hon hade inte behövt berätta det. Syns på ett charmigt sätt...

Nu kommer snart L hem och jag ska åka iväg till jobbet för några timmars arbete. Ska öva lite och kanske försöka att ta mig an budgeten så jag kan maila iväg den till "the Small Bill" snart...

Här berättar och demonstrerar W att hon har klätt på sig själv idag
  

En stund vid gungan
 


Doktor Tom ska sluta

Heppelihepp min dag vad gäller jobb är slut, is over, es ist nicht mere, eller vad sjutton det heter (har varit inspirerad av "tysken på jobbet" under hela kvällen och sagt en massa konstiga saker till koristerna) och det känns sååå underbart gött.
Har övat, fikat och pratat körresa. Ska bli så kul att åka och hälsa på A uppe i den lilla byn Mockfjärd (undrar om min inre bild stämmer med verkligheten...) och det verkar det som att alla i kören också tycker.

När H kom hem idag för att passa W när jag skulle tillbaka till jobbet så frågade hon W hur det hade gått hos doktorn. W svarar: "han ska sluta" med en liten suck.
Jag skrattade gott. Min lilla underbara flicka snappade upp mitt försök till att byta husläkare (vi vill ha doktor Tom och inte J!) eftersom W nu har träffat honom tre gånger och det funkar så bra mellan dem. Han berömmer henne hela tiden och hon sitter och tittar på honom med sina stora bruna ögon och gör allt han ber henne om. Iaf när jag frågar om det är möjligt att byta så sägr han att han ska sluta efter sommaren.
Det var med sorg i hjärtat som jag och W gick hand i hand ut genom Skåre vårdcentral tidigare idag.
Doktor Toms diagnos löd: rejäl öroninflamation på ena örat (inget alls på det andra), en del vita prickar i halsen och lite slem på lungorna men ändå inte så att lunggrejen var allvarlig.
Blev antibiotika och på vägen ut köpte vi även på oss panodil både för henne och mig och nezeril (W gillade skarpt den nya ROSA nezerilkartongen). 

Vi har lite konstiga roller här på jobbet. Borde vara så att det finns en chef, the Big Bill, och sen likavärda anställda under honom. På senare tid däremot så har det ploppat upp en liten minichef, the Small Bill, som verkar få allt större arbetsuppgifter och som dessutom leder en del av det som the Big Bill borde. Känns lite konstigt och jobbigt det där. Eller, ärligt, riktigt tokigt, som W skulle sagt. Usch!
Tacka vet jag Tele 2:s Small Bill (eller kanske inte men om jag måste välja så...)Skor

Känner mig trött som att det vore sena kvällen redan trots att klockan bara är lunchtid. Förklaringen till det är en natt med lite och orolig sömn. W vaknade och grät över smärta i örat. Hon ville sova hos oss och kontentan av det blev att ingen av oss sov något bra. L sov nere på soffan i vardagsrummet för att vi skulle få plats i sängen.
Imorse körde jag till jobbet tidigt för att få något gjort innan jag skulle hem och avlösa L.
Halv tre kommer H och passar W till halv fem medan jag har pianoelever och sen åker jag igen halv sex och slutar tio (fika på kören ikväll) men då är L hos W.
Blir lite stressad över denna så schemalagda dag men är samtidigt tacksam över att dagen gick att pussla ihop. Klockan 13 ska vi till doktor Tom (doktor J var ledig idag *skönt*) för att kolla W:s öron. Men just nu verkar hon inte ha så ont. Långt ifrån som det var inatt.

Blev inspirerad av alla bloggar om och med skor (kolla L:s söta skor http://lmn.nu/ ) så jag tog kort på mina senaste fynd. Söta, nätta tygskor med snören från Skopunkten. Det fanns bara fem par vita och fem par röda kvar och av dem fem så fanns det bara ett par i storlek 37. Såg det som ett tecken... så klart!

  


Sju dagar = akuttid

Hemma igen och 250 kronor fattigare.
En flaska Mollipect och lite fet creme till mina och W:s händer är vad man får för den summan *fnys*.
Första kontakten med vår familjeläkare kändes sisådär. Jag har fått för mig att vår familjeläkare heter Tom och är en mycket sympatisk medelålders man som har träffat W två gånger men honom har vi varit hos då vår riktiga familjeläkare varit ledig. Vår familjeläkare är en hon som heter J och pratar med låg släpig stämma. Förrutom W:s hårda hosta tog jag upp problemen med vårt eksem men när jag berättade om W:s sönderkliade finger så kom hon så sa hon att det är nog inte eksem utan låter som, ja jag kommer inte ihåg vad för ord hon använde. Jag stod på mig och sa att vi har samma symptom som även visar sig i armveck och knäveck och att W har varit hos doktorn sen hon föddes för sina eksem. Det finns ju dokumenterat vad det är hon (och jag) har. Då gav hon med sig och sa att vi kunde få en akuttid nästa onsdag klockan elva. Akuttid!?! Inser att jag inte förstår detta med ordet akut inom läkarvården. Jag bad inte om en akuttid men fick en först om en vecka. *Fnys* igen.

Nu skiner solen och det vore kul att plantera blommorna som står på altanen och häckar men det hinns inte med nu. Snart dax för avlösning här så jag kan åka och jobba.
Fotade mina mjölkkannor. Är dock lite spretigt i krukorna men det blir finare när blommorna växer till sig lite, blommar och börjar hänga ner över kanterna.

Vab

Hemma och vabbar på förmiddagen idag. W har haft hård otäck hosta inatt. Hon började bli förkyld i måndags och jag hoppades att det inte skulle bli något mer av det men med henne är det få gånger som en förkylning bara stannar vid att va snorig.
Jag har varit uppe flera gånger inatt och stoppat om W och sen har jag haft svårt att somna om. Fick ont i magen och har legat och lyssnat efter hennes hostningar så nån vidare sömn har det inte blivit inatt.
W har iaf ingen feber än och är pratglad och har aptit. Hon sitter mitt emot mig vid köksbordet nu och dricker the. "Det är bra att dricka the när man är förkyld" säger hon och ler mot mig.
Har ringt vårdcentralen men vår familjeläkare har ine telefontid förrän klockan tio. Ska ringa då och försöka att få en tid och få utskrivet Mollipect för hostan och cortison för allt eksem vi har. Både mitt och W:s eksem har blivit sämre på sista tiden.

W ville prova att skriva lite. Hon är ganska säker på vilka bokstäver som ingår i hennes eget namn. Bokstaven "dubbelw" älskar hon.
W:s ord: WILMA MNVCXZAQ1234BNWMJKLÖPO98AVBNHGDBNBBBMKJHBNXBBBBBMW
Jag frågade vad det stod. "Wilma och ett långt ord ser du väl".
Så klart!

Igår när vi kom till ridskolan så var det inte ridning på schemat utan körning. W tyckte det var jättespännande när fröken sa att de skulle få köra vagn idag. Barnen delades in i två grupper med tre barn i varje, som var så många som fick plats i vagnen samtidigt. De fick köra varsin gång runt paddocken och två barn fick dessutom köra till och från paddocken. W fick köra dit. Hon var jättesäker med tömmarna och förstod snabbt att tömmar är som ett par långa tyglar och både svängde och manade på Nelly med dem samtidigt som hon sken med hela ansiktet.
På varvet i paddocken fick de dessutom trava och då hörde man jubel från bortre änden av de tre små barnen som satt i vagnen. Var verkligen en omytckt stund.

På kvällen åkte jag till S som skulle slinga min fruktansvärda utväxt. Det var ju inte så länge sen som jag slingade mig men då tog det inte så bra på själva utväxten men denna gången blev det bättre.
S är jätteduktig på allt som har med hår att göra men så har hon ju också gått ett år på frisör.
Tyvärr så blev det inte så mycket tittande på DH:( Var svårt att hänga med i handlingen närman knappt hörde för att huvudet var instoppat i plast ena stunden och den andra låg jag med huvudet i duschkabinen.
Men det går ju i repris på söndag (tror jag). Det får jag INTE missa.
Nån som såg avsnittet? Var det bra?

Nu ska vi plocka ur diskmaskinen här.
Ett sista ord från W bara:
UMNNNNNNWWWWWFZAQTWQQW  WGWGGWGGWGGJJJJUUYYYQYHHHHUUUULL som betyder Wilma!

  

... och så här blidde slingningen (ser ut som en ko på bilderna) ...
 

Nån som kan spela bas?

Visade sig att det fanns hemmagjord grekisk sallad med vitlöksdressing i  jobbets kylskåp så lunchen blev mycket smarrigare än planerat. Kanske inte lika kalorisnålt som Nutrilett men ganska ok ändå (vill min hjärna tänka).

Håller på att beta av listan på jobb-saker-att-ta-tag-i och det flyter på så sakteliga...

* Kopiera noter och skicka till ackompanjatör
*
Kollat busschaufför inför körresan i maj
* Skriva sångtexter till Minikören och kopiera upp dem till barnen
* Budgetäskande
* Skriva räkning för spelning och maila till Norr
* Ring och boka basister

Har pratat med varenda basist i K-d. Antingen så har de semster, eller så är de redan uppbokade eller så har deras fru bokat in något den helgen det gäller *suck*. Har en tråd kvar att dra i och hoppas på positivt resultat från den. Annars - någon som kan spela Gabriellas sång, För att du finns och Tro (och kanske någon mer sång) på bas??

Ska ringa ett samtal till och sen får det vara nog med jobb för idag.
Solen skiner nu och jag och W ska till ridskolan ikväll. Var ju inget förra veckan, pga första maj, så imorse när vi pratade i bilen på väg till dagis var hon laddad för att åka dit och trava, som är det hon gillar mest på ridlektionerna. Ska ta med kameran och försöka ta några nya bilder på henne. Var ett tag sen jag hade med kameran på ridningen och agerade äkta desperat hemmafru (läs: desperat, jobbande, sambo) som bara ser sitt eget barn och fotar hysteriskt inför alla mammorna.

På tal om desperat, ikväll är det åter igen DH. Helt klart veckans tv höjdpunkt.
Detta kommer att hända:
Tom och Lynette försöker få Kayla att känna sig som en i familjen.
Alma Hodge bestämmer sig för att hälsa på Orson och Bree.
Gabrielle anklagar Carlos för att sabotera hennes förhållande med Bill.

Spännande!!

Regntunga skyar

Jobbar idag och mår bättre än igår. Har lite ont i magen ibland men illamåendet lyser med sin frånvaro än så länge (och nej, jag är iNTE gravid!).
Har en massa tråkuppgifter som jag måste ta tag i som att jaga basister, skriva budgetäskande, förbereda inför barnkörernas avslutning och kopiera noter och skicka ut m.m.
Halvtrist.
Var ute och blåste nyss (jag jag har dålig karaktär som inte kunde sluta men jag SKA sluta, har en ny datum och då får det f** vara nog för jag vet att det INTE är bra) och då började de tunga molnen att släppa ifrån sig regn. Det visste jag iofs eftersom jag är inne på smhi:s hemsida varje kväll och kollar nattemperaturen ifall jag behöver att flytta mina blomlådor till altanen. Smart att hänga ut tvätt idag när jag vet om att det skulle bli regn. Försökte att vara optimist när jag bad L om att göra det imorse. Kanske inte är optimist jag är utan förträngningsligist.

Snart dax för en närande lunch bestående av Nutrilett. När ska de där förbaskade extrakilona reduceras från min kropp?! Snart dax för bikini ju, även om det känns avlägset just nu. Jag som älskar att sitta i solen och bli brun och då måste man ju ha bikini på sig. Eller...?

Är inte klockan tolv snart?


Krasslig

Inget av mina saker på dagens lista kommer att bli gjorda idag om jag fortsätter att må så här. Vilket det ser ut som att jag kommer att göra eftersom jag mått ungefär likadant sen jag gick ur sängen vid åtta imorse.
Började inatt med att jag sov oroligt och hade ont i magen. W vaknade och skrek pga mardröm och ville sova hos mig. Jag låg på G:s rum eftersom L också mådde halvtaskigt så det blev varmt och trångt att dela säng. Efter en halvtimme insåg även W att det kommer inte att gå att sova så och då ville hon tillbaks ner i sin egen säng. Efter att ha stoppat om henne pånytt så fortsatte jag min dåliga nattsömn.
Har ont i magen och stundtals illa. Avskyr att må illa och i det stadiet som det är nu att jag inte kräks men bara går omkring och liksom väntar på att det ska dra igång är vidrigt.
Är ensam med W nu när L jobbar och henne vill jag inte smitta ner så därför gör det mig lite handikappad i hennes närvaro. Iofs så kanske hon redan har haft sitt må dåligt för i lördags och igår förmiddags så klagade hon över magont.
Blä säger jag bara!Världens sämsta

Känns ibland som att jag världens sämsta mamma. W kan vara helt underbar. Just nu är hon inne i en puss och kram period. Hon pussar och kramar gärna på mig vid flera tillfällen inte bara vid läggdax utan som idag i kön på Blomsterlandet. Hur mysigt som helst när hon står bredvid och gärna gosar med mig för att hon själv vill det.
Sen helt plötsligt så är hon som förbytt. Hon skriker åt mig och kan tom försöka att slå mig. Hon kan gnällskrika i flera timmar så fort något går emot henne eller om man inte hjälper henne på det sättet som hon vill. Försöker tänka att hon är tre år med en enormt stark vilja och är tidigt utvecklad och håller på och frigöra sig och testar (många "och"...) gränser samtidigt som hon vill komma tillbaks till mig och tanka trygghet men när hon gnäller och skriker och är sur en hel eftermiddag så orkar jag inte vara så förstående.
Det blir ju att jag får ta konfliktsmällarna eftersom det är mest hon och jag som umgås då jag är hemma ca två dagar mitt i veckan när L jobbar. Hon och jag gör det mesta tillsammans på gott och ont.
Blir bara så trött på att det är jag som ska komma springandes, för att va konsekvent (vilket är en total nödvändighet tillsammans med W), att hon inte får va ute barfota klockan sju på kvällen när det inte är varmare osv. *suck*

Hon är ju underbar också... Som imorse på Blomsterlandet då vi fick gå in två gånger eftersom allt vi köpte inte fick plats på vagnen. Blev en vända med fem säckar planteringsjord och blomlådor och en med bara blommor. Shit vad dyrt det är! :(

Idag har L och farfar K lagt klart altangolvet. Nu saknas bara en plåtlist längs ena kanten och en kvartsstav längs den andra. Det blev så snyggt och matchar det grå i gardinerna som för övrigt är toppen mot solen. Jag är verkligen nöjd med tyget från Ikea.

Jag har planterat två av blomlådorna. Den ena sitter nu nedanför vardagsrumsfönstret och den andra hade jag tänkt att ha utanför vårt sovrumsfönster på andra våningen men det blir nog inte så. Är för krångligtatt hänga den där och sen sköta vattning m.m. Har kollat lite på de andra husen och ingen annan har någon blomlåda där. Fast sånt brukar ju inte jag bry mig om... Men den här gången gör jag nog det.
Idag har jag (med hjälp av farmor K) satt ihop W:s nya cancan gunga. Den var verkligen en hit. Hon vill gunga hela tiden!

Har invigt altanen ikväll med vår första grillafton. Blev flintastek, turkyoughurt med vitlök och fetaost och pestopastasallad. Så himlans gött. Farmor K och jag tog en drink före maten och sen delade vi på en flaska rött så nu är jag lite smålullig och ännu mera trött än tidigare. Ska sova så fort Wallanderfilmen är slut (nyheter nu). Andra söndagen i rad nu som jag kollar och jag är fast. Filmerna är verkligen bra!

Ut en sväng och sen tvsoffan igen!

Helgens bilder...
        
Alla bilder går att klicka på för större storlek


Stryp fågeln

Så var det söndagmorgon här på Melon Lane. Vaknar av att L ska upp och duscha (han ska jobba idag), Mauritz kvittrar/skriker varannan sekund över något ljud som han inte uppskattar (snart stryper jag honom) och en dotter som vill att jag ska se på när hon spelar Nalle Puhmemory på sitt tvspel. Det var bara att gå upp. Dock känner jag mig mycket bättre idag.

Har druckit kaffe och mumsat i mig två smörgåsar varav en med krasse (den var dansk men gick ner ändå...) på vilket var mycket längesen jag åt. Gott!

Funderar på om det är idag som jag ska åka till Blomsterlandet och Kalenius och påbörja min plantering i blomlådor. Har dragit mig för att börja eftersom det fortfarande kan bli frost om natten och eftersom jag vet att jag gärna köper på mig ganska mycket (vill ha många blomlådor runt huset) så blir det en himlans massa bärande om kvällarna när allt ska övernatta på altanen. Men om jag inte köper nu så tar väl alla blommorna slut eftersom alla grannar häromkring håller på förfullt med att plantera.
Kanske får bli en tur för mig och W.

Carpe diem

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Fast den blev väl ganska ok ändå kan jag tycka nu när jag sitter astrött vid datorn och det är kväll trots att klockan bara är 21.20. Ska inte hålla på och planera och tänka en massa i förväg det hinner ju ändå ändra sig minst tio gånger innan man är vid tidpunkten då det man hade tänkt skulle ta sin början. Att ta dagen mer som den kommer är något jag borde öva mig på för att kanske nångång kunna bli bra på det.

Känner oss lite småkrassliga i melonherrgården. L har varit vaken inatt och haft ont i kroppen och feberkänningar. W har varit oerhört gnällig under dagen och gråtit en hel del och jag har frusit under kvällen och känner mig enormt trött. Hoppas inte att det är dax för en riktig influensa igen. Vill verkligen inte det! (Hur var det nu med att inte oroa sig i förväg... *harkel*...)

Ska sjunka ner i soffan med mina Twix med vit choklad och min Fanta pineapple & grapefruit och se på Pans labyrint som vi hittade i ett fodral i dvdhyllan igår. Om det är den som går på bio nu så sägs den var lite små rysmysigt otäck.Shopping

Idag har jag farit runt i solstaden och gjort en massa ärenden som bara varit till mig själv. Oftast är det ju saker som ska handlas till jobbet eller så är det matshopping som står på listan eller något som ska köpas tillnågon annan i ens bekantskapskrets men icke idag.
Tog en tur till Bergvik och köpte våtrumssilikon till badrummet (äntligen ska fogarna runt glasblocksväggen fixas). Skulle även köpt foam till altangolvet men den va slut:(.
Hastade in på H&M och bytte gårdagens inköpta jacka till en storlek större (ja ibland tror jag att jag är mindre än jag är!), köpte även strumpor och trosor till mig själv. Något som jag har haft alldeles för få av en längre tid. Speciellt strumpor. De bara försvinner. Funderar på om mina Melon Lanegrannar smyger vid min torkvinda på dagarna...
Ett besök på Skopunkten resulterade i två par jättesöta tygskor med snörband på till mig och ett par gympadojjor till W. Fast de ska jag bytaeftersom hennes glitterrosa jympisar funkar utmärkt. Får bli någon lättare sommarsko istället till henne.
Innan jag lämnade Bergvik slank jag in på BR och köpte en ritgrej till W:s nya pedagogiska, inlärnings V.Smile tv spel. Det var kampanj på den nu så jag kunde inte motstå att införskaffa den nu. Har gömt den i klädkammaren. Just nu har hon nog med Nalle Puh spelet. Det är ju inte meningen att hon ska bli sittandes framför tv-skärmen hela dagarna. Vilket jag absolut inte skulle tillåta, måste jag prompt påpeka.
Pkte till stan och gick på Åhlens och köpte en svart, modell större, handväska som jag är grymt nöjd med. Har varit så trött min trefacks lilla Björn Borg den senaste tiden. Man hittar inte mobilen när det ringer utan att rota igenom alla facken.
Därefter rusade jag in på Lindex och köpte mig en svart bh vilket jag länge har varit i behov av. På vägen till bilen igen så blev det en snabbis på Kicks för min concealer är slut och ett spontanbesök i hälsokostaffären för jag blev så sugen på lakrits täckt med youghurt *mums*.

Hem och laga pestopastasallad och sen iväg till kalas hos OT med familj i Forshaga. Har grillat en massa tyska korvar som ser ganska otäcka ut men smakar gott. Tillsammans med pestopastasallad och diverse tillbehör var det riktigt smarrigt.

Ska lägga mig och bläddra i Aftonbladets skvallerbilaga nu. Får se hur många sidor som hinns med innan ögonen faller igen på mig. Mina tankar finns hos LB. Hoppas att du snart mår bra igen (så du orkar att pyssla...).

Min coola tjej:)
   

Mitt andra kort. Gillar 3D duttar!


Bad i grovvasken

W kissade ner sig, hon hann inte få upp knappen i camobyxorna. Hittade henne utanför lilla toan där hon stod och såg skamsen ut. Känslan byttes dock snabbt för henne när hon, pga kissningen, skulle få bada i grovvasken. Hon älskar det. Är ju så nära ett badkar hon kommer eftersom vi bara har dusch (men en fin sån *he he*).

C har varit här (och Ella till W:s stora förtjusning) och fixat med plåtarna till badrummet. Gött att det är klart. Nu ska vi köpa silikon och täta båd här och där så är det klart sen. Så skönt!

Är slut fysiskt efter en dålig nattsömn och psykiskt efter alla tankar och jobb som snurrar så nu blir det dusch och sängen för mig.

Over and out!

Glasskopor är bra att ha i badet!
 
Lurig min...

Ella
 


En dag

En dag, inte som alla andra idag. Tungt att andas. Allt grötar ihop, jobbet och hemma.
Mitt fokus och min ljusglimt är, idag, W. Denna underbara lilla människa.

På semester i Dalarna, sju månader gammal.
 


Är du kär i mig

Vad underbart det är med röda dagar som inte är en söndag så man måste jobba. Alla är lediga och sugna på att göra något kul tillsammans.
Vi ringde farmor och farfar imorse och frågade om de blev med till Mariebergsskogen för lite korvgrillning, lek och vandring bland djuren.
Köpte en engångsgrill och korv på Ica men korvbröden var slut fast det ordnade sig när grannens son, som jobbar på SkåreShell, var schysst och sålde en påse från deras frys. Han frågade om det var ok att han slog in det som en french hot dog i kassan *ha ha*.
Njöt av det underbara vädret, grillade korv, lekte i parken och gick runt och kollade på djuren. Det var verkligen vad jag behövde. Känner mig ganska slut i huvudet av den psykiska arbetsmiljön på jobbet sen har denna helgen varit ganska uppbokad för mig med jobb och dubbla kalas m.m.

På vägen hem blev det en tur till Obs där vi, åter igen, stod en halvtimme vid gräsklipparna och resonerade fram och tillbaka. Hur svårt kan det vara att bestämma sig egentligen. Jag blir väldigt faktabunden och tycker att storleken på gräsmattan och motorn, om det är multiclip men ändå har uppsamlare och priset ska få avgöra. L tycker att den ska vara framhjulsdriven eftersom det är bra när man har en gräsmatta som inte är backig, att det ska vara en Stiga (jag skulle köpa en Partner om jag fick välja, den va snyggare) och att den ska vara skön att köra. Får nog låta han bestämma eftersom jag vet att det är han som kommer att klippa gräset. Erkänner att jag inte gör det. För hur skulle det se ut om en desperat, nästan hemmafru på Melon Lane gick runt med en gräsklippare??!!
Köpte ingen idag heller.
Däremot köpte vi golv till altanen. Blev ett klickgolv som ser ut som mörkgrå klinkersplattor som vi kommer att lägga ovanpå trägolvet i den inglasade delen. Tror att det kommer att bli supernajs. Dessutom skönare att gå på, inga matrester kommer att trilla ner mellan bräderna och locka myror och sen är det bara att dammsuga och torka av det. Me like!

Stannade för att tanka bilen på hemvägen och under tiden mittkort blev tömt på pengar passade jag på att gå runt till W som satt i sin bilstol. Böjde mig fram och pussade på henne i ansiktet och hon lät mig hållas (oftast vill hon inte gosa så). När jag hade pussat färdigt tittade hon på mig och sa "mamma, är du kär i mig". Goa ungen min!

Ska avsluta denna 1 maj kvällen tillsammans med M, en kopp the och DH *love*.

Lite bilder från dagen (klicka på dem för att se större)


Startsida
Helen

Kontakta mig

husnrnio@hotmail.com
En skåning, numera bosatt i Värmland, som bloggar om familjelivet och dess mot- och medgångar. Min vardag med arbete, en stor familj med två egna barn och två bonusbarn. Mitt hem, scrapbooking, en massa ständigt pågående pyssel och projekt. Sen en tid tillbaks gör jag, på beställning, personliga barntavlor, och även tavlor passande till andra platser i hemmet. Förslag på tavlorna hittar ni här på bloggen. HUSnrNIO innehåller allt detta i en enda röra kryddat med en massa foton då jag gärna dokumenterar vår vardag genom kameralinsen.

Design & Copyright HUSnrNIO 2010 Totalt antal unika besökare Online nu: Bloggar av mammor och gravida
RSS 2.0